derdim umursamaz insanlar...

slhckc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
133
0
26
İstanbul
Bugün annemle saat 18.30 civarı otobüse bindik gezme dönüşü tam trafik saati.. ilk duraktan bindiğimiz için oturabildik tabi. bir kaç durak sonra otobüs doldu yaşlı bir amca bindi, herkes oturuyor yerinde bide gençler neyse ben kalktım yer verdim ayakta gidiyorum otobüs iyice doldu hamile bir kadın bindi bir kaç günü kalmış gibi büyüktü karnı yani görünmeyecek gibi değil ama gençler kendi halinde nasıl sinirim bozuldu elim ayağım titriyor resmen benimle yaşıtlar hepside 20 25 yaş arası bir kaç adam var gördükleri halde kımıldamadılar. bir kaç kadın falan söyledi hamile var diye tınlayan yok bende dedim insanlık kalmamış diye en son anneme söyledim 45 yaşında kadın oda rahatsız normalde ayakta pek yolculuk yapamaz yolumuzda uzundu annem kalktı yer verdi ve yarım saat ayakta gittik.

İnsanlık ölmüş resmen, onu da geçtim dendiği halde umursamayanlar yok mu ilk defa bu kadar rahatlık gördüm ya utanır insan bide kız hepsi yarım saat ayakta kalsalar ölecekler mi onlarda yarın öbür gün anne olacaklar hamile kalacaklar nasıl bir düşüncesizliktir bu.

Arkadaşlar rica ediyorum bizler duyarlı olalım yani bizde hamile olacağız, yaşlanacağız biz yer verelim ki gençken bize de veren olsun..

bende senin gibi düşünüyorum cnm ama saygısızlık almış başını gidiyor malesef.... yetiştirilme tarzı çok önemli

çok haklısın, özellikle hamilelere yer verilmemesi sinirimi bozuyor, kadın zaten zor yürüyodur bi de yarım saat ayakta mı gitsin yazık günah..

çok haklısın, özellikle hamilelere yer verilmemesi sinirimi bozuyor, kadın zaten zor yürüyodur bi de yarım saat ayakta mı gitsin yazık günah..

evet kadının durumu gerçekten kötüydü yanında arkadaşı yada kardeşi vardı bilmiyorum artık elini falan tuttu herkes görüyor ama hiç tık yok. nasıl sinirlendim anlatamam..

Çok haklısın canım bizim gençler biniolar otobüse takıyolar kulaklığı güneş gözlüğünü uyuyomuş numarası yapıyorlar yer vermemek için

Çok haklısın canım bizim gençler biniolar otobüse takıyolar kulaklığı güneş gözlüğünü uyuyomuş numarası yapıyorlar yer vermemek için

ya önceden böylemiydi bırak hamileyi erkekler hanımlara kibarlık olsun diye yer verirdi şimdi nerdeeeee

bende hep şöyle düşünürüm yer verirken ben burda bu amcaya yada teyzeye yada hastaya neysee işte yer verirsem belki birileride benim anneme babama verir diye.. çünkü bence ne yaparsan sanada onu yaparlarr :)))) herkesin bunu düşünmesi lazım kimse sağlıklı ve genç kalmayacak ve hepimizin sevdiği insanlar var onlarda zor durumda olabilirler öyle düşünmek lazım biraz vicdan lazım sanırım..

aynen canım çok haklısın herkes böyle düşünülebilse zaten hiç böyle sorunlar olmaz. biz gençler bile biraz ayakta kalınca hemen şikayetleniyoruz o insanlar kaç yaşında veya hamileler nasıl sıkıntıda kim bilir ama artık benlik duygusu baskın herkes kendini düşünüyor.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' artık bu geçerli insanlarda..

benimde başıma gelmişti, sinirden ateş basmıştı banada ama bişey yapamıyorsun karşındaki odun olunca...
oğlum 6 aylıkken bronşit olmuştu hastanede yattık, şükür sonra iyileşti çıktık..o zamanlar arabamız yoktu...eşim hastaneden aldı bizi otobüse bindik, herkes oturmuş biz eşimle ayaktayız...kucağımda çocuk pusetin içinde...eşimde beni tutuyor araba sarstıkça düşmeyeyim diye....ama bi yandan da genç olanlara bakıyor falan eşim anlarlarmı diye kimsede tık yok...
ben bi sağa yamuluyorum düştüm düşecem, bi sola yamuluyorum...bi yandan kucağımda bebek...
bi teyze dediki kızım ver istersen bebeğini ben tutayım, bacaklarım rahatsız yer verirdim ama duramam ayakta diyor, sağol teyze dedim...çocuğu verdim...oda nasıl ağlıyor cıyak cıyak...tekrar kucağıma aldım yol da uzun...yeminle kimse yer vermedi...eşim içinden neler saydırıyor...ben bakıyorum gençlerin yüzüne anlayan yok...kakara kikiri şakalaşıyorlar...
o gün dedimki insanlık ölmüş..hele ki şimdiki gençlik çok anlayışsız ( sözüm meclisten dışarı)
aileler hiç mi anlatmıyor oğlum kızım yer verin insanlık yapın vs...
çoğunun gözü kör kulağı sağır olmuş insanlık adına durumlarda...kulaklığımı takarım, camdan bakarım...ineceğim yere kadar keyfime bakarım....face te okumuştum bu cümleyi çok doğru vallahi..

Hastalıktır odur budur anlarım da, siz de gezme saatlerinizi iş çıkışına,okul çıkışına denk getirmeyin be canlarım. Ondan sonra yok yaşlıya yer vermedi yok çocukluya yer vermedi. O oturan gencin ne durumda olduğunu bliyor musun sen?

ne kadar zor bir durum aynen bende öyle oldum sinirden elim ayağım titredi yüzsüzlük başka birşey değil sonumuz hayr olsun gerçekten bu millet böyle nereye gidicek bilmiyorum ...

yok ben ayakta giderim sorun değil hamile kadına üzüldüm..
gençlerde yorulur anlarımda adı üstünde genç yani hamile kadından daha mı zor durumda bencillik benim canımı sıkan..
Bende bazen işim olduğunda yorgunluktan ölüyodum ayaklarım tutmuyodu ama hiç bi zaman karnı burnunda bir kadını görmemezlikten gelmedim...

Sana değildi söylediklerim zaten. Demek istediğim, çok zorda kalmadıkça iş ve okul çıkış saatlerine denk gelmese hamilelerin, yaşlıların otobüse binme saatleri gençler de daha anlayışlı davranabilir. Alisverişten dönen bir hamileye günden dönen teyzeye neden yer versin ki bütün günü işte geçmiş adam?

ya tabi o konuda haklı olabilirsin ama normalde de öyleler yani sadece iş çıkışı değil hep öyle görüyorum.. sabah giderkende aynı şekilde oldu benlik duygusu daha ağır basıyor dediğim gibi..

cok guzel yazmissin..ne ekersen onu bicersin..gunu gelecek herkezin o koltuklara ihtiyaci olacak..gercekten cok var umursamayan

hastaya, hamileye, bazı yaşlılara yer verilmesi gerektiğini ben de düşünüyorum ve bunun gerçekten bir insanlık görevi olduğuna inanıyorum.

ama,
bu ahlak kuralı sanki yazılı ve zorunlu bir olaymış gibi yer verilmediğinde "cık cık cık" yapan otobüsteki yolcular, kötü kötü bakan ayaktaki kişiler bana çok rahatsız edici geliyor. genç olması yorulmadığı anlamına gelmiyor kimsenin. ben de bir dönem elimden geldiğince kalkar yer verirdim. 25 yaşındayım, bazen tüm gün ayakta geçiriyorum, bazen günüm uzun oluyor ve bu rutini her gün yapıyorum ayaklarım da vücudum da iflas ediyor. kalkıp sıkış tepiş otobüste milletin ter kokusunu buram buram hissederek, onların kucağına düşerek yolculuk etmek istemiyorum. yani özetle bazen olur böyle. ayıp olduğunun kişi kendi de farkına varabilir ama bu bir zorunluluk değil. yer vermedi diye kimseyi yadırgamaya gerek yok. hastasını, hamilesini devlet biraz kendisi düşünecek diğer yolculardan önce. canım çıkarken birine yer vermediğim için insanlık suçu işlediğime inanmıyorum. haftada toplasan 2 gün dışarı çıkıyor olsam canım feda kalkar veririm. ama bir rutin olarak yolculuk ediyorsam toplu taşımada çok ekstrem bir ihtiyaç olmalı ancak öyle kalkıyorum artık. bazı insanların hakettiğine de inanmıyorum. 45 yaşındaki teyze kalkınca da o 25 yaşındakinin utanması gerekiyor değil mi size göre? bence değil. bunlar hep nezaketen yapılan şeyler. insanları zorlayıp, ayıplayamazsınız.

bir ara da cep telefonu furyası vardı "heey hiş hop"cu yolcular. insanlar ayıplamaya yer arıyor. kimse genç de yaşlı da olsa yer vermek zorunda değil. hamile kadın da bakar yer yok bir sonrakini bekler, olmadı başka ulaşım yolu dener. o otobüse biniyorsa vardır bir bildiği. herkes yorgun, herkes sıcakta pişiyor, herkes geberiyor bir gram canı kalıyor. siz neyin ayıbını arıyorsunuz allah aşkına.

ne çekti bu gençlik bu işlerden anlamadım gitti. güne giden teyzenin de rahatını eşşek gibi çalışan ben düşünecek değilim herhalde. bir daha altını çiziyorum "gerçekten ihtiyacı olan naif bir yolcu değilse kalkmam". kimse kusura bakmasın, meteor yağmuruna hazırım.

ne desen boş böyle ınsanlara !!!!! toplumumuzda duyarlılık sıfır maalesef....

Söyledikleriniz doğru ihtiyacı olana tabi yer verilmesi gerekir . Ben toplu taşımayı çok sık kullanmam ama kullandığım zamanlarda da tıkış tıkış olan bi otobüste ortaa yaşlılılara yer vermek istesemde veremiyorum. Bende bi bayan olarak okdar erkeğin içinde ayakta durmak istemiyorum. 4.sınıfa giderken ilk yalnız otobüs yolculuğumda (teyzemlerden eve dönüyordum ki arasıda 4 durak filandır) şerefsizin biri tarafından tacize uğradım hala da yalnız olduğumda dolmuşta otobüste şöfrle bile yalnız kalamam kaldı ki o şekilde ayağa kalkmak.. Herkesin farklı bi durumu olabilir kimsenin sağlık durumunu psikolojik durumunu bilmeden bu şekilde yorum yapmak haksızlık olur. Ben yer versem bile içimden neler kopuyor sürekli bişi olmasın diye dua ediyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…