bende senin gibi düşünüyorum cnm ama saygısızlık almış başını gidiyor malesef.... yetiştirilme tarzı çok önemliBugün annemle saat 18.30 civarı otobüse bindik gezme dönüşü tam trafik saati.. ilk duraktan bindiğimiz için oturabildik tabi. bir kaç durak sonra otobüs doldu yaşlı bir amca bindi, herkes oturuyor yerinde bide gençler neyse ben kalktım yer verdim ayakta gidiyorum otobüs iyice doldu hamile bir kadın bindi bir kaç günü kalmış gibi büyüktü karnı yani görünmeyecek gibi değil ama gençler kendi halinde nasıl sinirim bozuldu elim ayağım titriyor resmen benimle yaşıtlar hepside 20 25 yaş arası bir kaç adam var gördükleri halde kımıldamadılar. bir kaç kadın falan söyledi hamile var diye tınlayan yok bende dedim insanlık kalmamış diye en son anneme söyledim 45 yaşında kadın oda rahatsız normalde ayakta pek yolculuk yapamaz yolumuzda uzundu annem kalktı yer verdi ve yarım saat ayakta gittik.
İnsanlık ölmüş resmen, onu da geçtim dendiği halde umursamayanlar yok mu ilk defa bu kadar rahatlık gördüm ya utanır insan bide kız hepsi yarım saat ayakta kalsalar ölecekler mi onlarda yarın öbür gün anne olacaklar hamile kalacaklar nasıl bir düşüncesizliktir bu.
Arkadaşlar rica ediyorum bizler duyarlı olalım yani bizde hamile olacağız, yaşlanacağız biz yer verelim ki gençken bize de veren olsun..
bende senin gibi düşünüyorum cnm ama saygısızlık almış başını gidiyor malesef.... yetiştirilme tarzı çok önemli
çok haklısın, özellikle hamilelere yer verilmemesi sinirimi bozuyor, kadın zaten zor yürüyodur bi de yarım saat ayakta mı gitsin yazık günah..
Çok haklısın canım bizim gençler biniolar otobüse takıyolar kulaklığı güneş gözlüğünü uyuyomuş numarası yapıyorlar yer vermemek için
bende hep şöyle düşünürüm yer verirken ben burda bu amcaya yada teyzeye yada hastaya neysee işte yer verirsem belki birileride benim anneme babama verir diye.. çünkü bence ne yaparsan sanada onu yaparlarr :)))) herkesin bunu düşünmesi lazım kimse sağlıklı ve genç kalmayacak ve hepimizin sevdiği insanlar var onlarda zor durumda olabilirler öyle düşünmek lazım biraz vicdan lazım sanırım..
benimde başıma gelmişti, sinirden ateş basmıştı banada ama bişey yapamıyorsun karşındaki odun olunca...
oğlum 6 aylıkken bronşit olmuştu hastanede yattık, şükür sonra iyileşti çıktık..o zamanlar arabamız yoktu...eşim hastaneden aldı bizi otobüse bindik, herkes oturmuş biz eşimle ayaktayız...kucağımda çocuk pusetin içinde...eşimde beni tutuyor araba sarstıkça düşmeyeyim diye....ama bi yandan da genç olanlara bakıyor falan eşim anlarlarmı diye kimsede tık yok...
ben bi sağa yamuluyorum düştüm düşecem, bi sola yamuluyorum...bi yandan kucağımda bebek...
bi teyze dediki kızım ver istersen bebeğini ben tutayım, bacaklarım rahatsız yer verirdim ama duramam ayakta diyor, sağol teyze dedim...çocuğu verdim...oda nasıl ağlıyor cıyak cıyak...tekrar kucağıma aldım yol da uzun...yeminle kimse yer vermedi...eşim içinden neler saydırıyor...ben bakıyorum gençlerin yüzüne anlayan yok...kakara kikiri şakalaşıyorlar...
o gün dedimki insanlık ölmüş..hele ki şimdiki gençlik çok anlayışsız ( sözüm meclisten dışarı)
aileler hiç mi anlatmıyor oğlum kızım yer verin insanlık yapın vs...
çoğunun gözü kör kulağı sağır olmuş insanlık adına durumlarda...kulaklığımı takarım, camdan bakarım...ineceğim yere kadar keyfime bakarım....face te okumuştum bu cümleyi çok doğru vallahi..
Hastalıktır odur budur anlarım da, siz de gezme saatlerinizi iş çıkışına,okul çıkışına denk getirmeyin be canlarım. Ondan sonra yok yaşlıya yer vermedi yok çocukluya yer vermedi. O oturan gencin ne durumda olduğunu bliyor musun sen?
yok ben ayakta giderim sorun değil hamile kadına üzüldüm..
gençlerde yorulur anlarımda adı üstünde genç yani hamile kadından daha mı zor durumda bencillik benim canımı sıkan..
Bende bazen işim olduğunda yorgunluktan ölüyodum ayaklarım tutmuyodu ama hiç bi zaman karnı burnunda bir kadını görmemezlikten gelmedim...
Sana değildi söylediklerim zaten. Demek istediğim, çok zorda kalmadıkça iş ve okul çıkış saatlerine denk gelmese hamilelerin, yaşlıların otobüse binme saatleri gençler de daha anlayışlı davranabilir. Alisverişten dönen bir hamileye günden dönen teyzeye neden yer versin ki bütün günü işte geçmiş adam?
Bugün annemle saat 18.30 civarı otobüse bindik gezme dönüşü tam trafik saati.. ilk duraktan bindiğimiz için oturabildik tabi. bir kaç durak sonra otobüs doldu yaşlı bir amca bindi, herkes oturuyor yerinde bide gençler neyse ben kalktım yer verdim ayakta gidiyorum otobüs iyice doldu hamile bir kadın bindi bir kaç günü kalmış gibi büyüktü karnı yani görünmeyecek gibi değil ama gençler kendi halinde nasıl sinirim bozuldu elim ayağım titriyor resmen benimle yaşıtlar hepside 20 25 yaş arası bir kaç adam var gördükleri halde kımıldamadılar. bir kaç kadın falan söyledi hamile var diye tınlayan yok bende dedim insanlık kalmamış diye en son anneme söyledim 45 yaşında kadın oda rahatsız normalde ayakta pek yolculuk yapamaz yolumuzda uzundu annem kalktı yer verdi ve yarım saat ayakta gittik.
İnsanlık ölmüş resmen, onu da geçtim dendiği halde umursamayanlar yok mu ilk defa bu kadar rahatlık gördüm ya utanır insan bide kız hepsi yarım saat ayakta kalsalar ölecekler mi onlarda yarın öbür gün anne olacaklar hamile kalacaklar nasıl bir düşüncesizliktir bu.
Arkadaşlar rica ediyorum bizler duyarlı olalım yani bizde hamile olacağız, yaşlanacağız biz yer verelim ki gençken bize de veren olsun..
cok guzel yazmissin..ne ekersen onu bicersin..gunu gelecek herkezin o koltuklara ihtiyaci olacak..gercekten cok var umursamayan
Bugün annemle saat 18.30 civarı otobüse bindik gezme dönüşü tam trafik saati.. ilk duraktan bindiğimiz için oturabildik tabi. bir kaç durak sonra otobüs doldu yaşlı bir amca bindi, herkes oturuyor yerinde bide gençler neyse ben kalktım yer verdim ayakta gidiyorum otobüs iyice doldu hamile bir kadın bindi bir kaç günü kalmış gibi büyüktü karnı yani görünmeyecek gibi değil ama gençler kendi halinde nasıl sinirim bozuldu elim ayağım titriyor resmen benimle yaşıtlar hepside 20 25 yaş arası bir kaç adam var gördükleri halde kımıldamadılar. bir kaç kadın falan söyledi hamile var diye tınlayan yok bende dedim insanlık kalmamış diye en son anneme söyledim 45 yaşında kadın oda rahatsız normalde ayakta pek yolculuk yapamaz yolumuzda uzundu annem kalktı yer verdi ve yarım saat ayakta gittik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?