Derdim eşim uzun oldu ama okuyanlara teşekkürler

Eşinizin ailesini köylü diye hor görmeniz komik. Siz de ingiliz asilzadesi değilsiniz belli ki.. Anlatımınız, 29 yaşında evliliğin geç bulup, boşanan kadına bakışınız sizin ve çevrenizin eğitimi ve kültürü hakkında yeterince ipucu veriyor.

Allah'tan aileniz ve siz eğitimli insanlarmışsınız da çevreniz 29 yaşında ki kadınlar için '' evde kalmış '' etiketi ve baskısı yapmıyormuş.. bir de cahil ve eğitimsiz olsalar demek 10 yaşında falan evlendireceklerdi sizi..

Sevmeden sadece evlenmiş olmak için evlenirseniz mutsuz olursunuz. ufak bir bakış açıcısı olsun size.

Cenazeye genelde zaten başta örtü olarak gidilir. Kur'an okundugu için.

Okudum okudum dediğin ne ne okudun ne oldun ?Ailen nereleri bitirdi okudu okudu okuduktan başka bir şey göremedim ???

Es ailesinin hicbir zarari ve kotulugu yokmus sizinki simariklik 4-5 ayda gordugunuz aileden ne istiyorsunuz anlamadim esiniz ailesini komple silip atsa ozaman rahatlayacaksiniz heralde simarikligi ve burnu havadaligi birakin normal hayata donup ayaklariniz yere bassin esinizle aranizdaki ev isleri ve cocuk bakimi konularini konusarak cozebilirsiniz tabi siz kendinizi ustun gormeyi birakabilirseniz

Mesajınızda kendi ailenizi okumuş ve kültürlü, eşinizin ailesine doğulu ve yobaz olarak ilan etmişsiniz.
Ama bir yere bakınca sizin ailenizde kızları 29 yaşında diye evde kaldı diyen ve baskı kuran bir aileymiş.
Karşıdaki ailede doğulu ve çok çocuklu olmasına rağmen 4-5 ayda bir gelip giden ve sizin gönlünüzü hoş tutmaya çalışan bir aileymiş.
Sizce burada eğitimler ve yaşamlar mı öne çıkmış yoksa zihniyet mi?

Bence sizin konunuzda ailelerin etkisi çok az, siz acabalarla evlenmiş ve eşinizde istediğinizi bulamamışsınız.
Bu durumada çare bulunur mu bilemiyorum

Bu mesajları görmeden yazmıştım aklın yolu bir gerçekten

Vallahi keşke benim de kaynanam kayınpederim köylü insan olsalar çok isterdim.... Benim eşimin ailesi de okumuş ama burnu çok havada sürekli laf sokma bilmem ne ben çok pişman oldum.... Hiç sevmedim ailesini farklı kültürler gerçekten zormuş eşimi sevsem de bir türlü kabullenemedim...

Adanalılar mı? Benim kardesimin kv si de şalvarla gelmisti nişana

benim esimin ailesi de ‘köylü’ ve hayvancılık yapıyor. benim ailem işletmeci. ama bu hiç sorun olmadı. hatta ben esimin köyüne gittiğimde ohh ne güzel tezek kokuyor diyorum bence sorun sizde. bence sizin derdiniz içinizdeki ‘doğulu’ ile olmak istediğiniz ‘batılı’ çatışmanız.

esinizin ev işlerinde, cocuk bakımında size destek olmaması ayrı bir mevzu bu konuda haklısınız. ama geri kalan her seyde siz hatalısınız.

Benim anlamadığım madem aşırı okumuş ve yobaz değilsiniz neden yaşın geçti muhabbetleri dönüyor? Neden boşanmak olmaz? Eee nerde bu okumuşluğun getirdiği açık fikirlilik?
doğululuktan çıkacak kadar okuyamamışlar herhalde oraya kadar okuyabilmişler başkalarını eleştirme konusunda full entellektüel, kendi yaşamlarına gelince yobazzers

sizin için gereklilik olan şeylerin başka insanların ajandasında yer almama ihtimalini kavradığınızda mantıklı bir tartışma olabilir bu.
Ya hu hangi uzayda yaşıyorsunuz ? Türkiye'de bu böyledir. Adet ,gelenek ,görenek. Sizin düşünceleriniz farklı olabilir ,siz uymak zorunda değilsiniz diye koskoca kültüre "YOK OYLE BİR SEY " mi diyelim ? Başka ülkede de farklı ritüel vardır.

hanımefendi Batman demiş orda zaten bu tarz konularda daha değişime kapalidir. Kendince olması gerekeni yapmış ,ortama ayak uydurmus. Kimse başına silah dayamamis. Özgür hür iradesiyle yapmış.
Amma abartıp konuyu trajik hale getirdiniz.

Şuan sizin yaptiginiz da benim gerekliliğimi sizin ajandanizdakine uydurmak ! Sizinle aynı görüşte olmak zorunda mıyım. Özgürüm ve böyle düşünüyorum. Tartışmaya kapalı.

özgür bir insan olarak başkaları tarafından belirlenmiş zorunluluklara uyulması gerektiğini düşünüyorsunuz. anlıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…