Derdim eşim uzun oldu ama okuyanlara teşekkürler

Değil mi aslında o köy peyniri o köy yumurtası sütü bulunmaz bir hint kumaşı aslında , ama konusu sahibi okumuş kültürlü olur mu öyle şey üstünde en marka olan sütleri falan alsın neyse

Eşim Elazığ'lı, anne babası 30 sene önce boşanmış. İsteyen doğulu da olsa boşanır yani.
Olay ailenin tepkisi falan değil hanımefendinin bahanesi bu bence , daha açık açık ben bu insanların kültürüne katlanamıyorum bu sebepten insan mı boşanır derler diye suçu başkalarına atmayı tercih ediyor gibi geldi , neyse suizan da yapmayayım .

Bir paragrafta 937388383 kez okumuş olduğunu belirtmiş. Her yerde üniv sayısı milyor olmuşken bu bir meziyet değil artık zaten. Belli başlı ünivlerden biriyse bilimiyciimm
Belli başlı bir üniyse sınıfsal farklara takılacağını sanmıyorum :) bence bu kendini çok kültürlü görme bambaşka şeyler

Kültürel farklılıklara tolerans göstermek muhakkak kolay değildir zorlanıyorsunuzdur. Yine de eşinizi doğurmuş büyütmüş insanlar. Size bir kötülükleri yok, değer veriyorlarmış. En nihayetinde siz de benzer bir kültürle büyümüşsünüz diye anladım. Arada devasa farklar yok diye tahmin ediyorum. Senede 15-20 gün görüşüp idare edebilirsiniz.

Biz şehirliyiz, okuduk ettik bilmem ne deyip evde kalmamak için evlendiğiniz eşinizin geldiği yeri beğenmiyorsunuz, köylü kayın aileyi küçümserken şehirli elit, boşanıp rahatınız bozulacak olunca doğuda boşanmak zor zart zurt. Sizin onlardan tek farkınız ellerinizin hayvan, evinizin kesik süt kokmaması. Yoksa kafa da aynı, benimsediğiniz kültür de. Kendinizi nerelere koymuşsunuz hayret ediyor insan.

Yani okumuşuz falan diyorsunuz da çok de entelektüel gelişmişlik seviyesi göremedim öncelikle. Millet köyden gelecek hayvan kokulu doğal ürünler için fellik fellik aranıyor artık. Eşiniz ve ailesinden beklentiniz nedir bilemiyorum ama sizin hoşgörüsüzlüğünüz de bu ilişkiyi yıpratmış olabilir. Size zararı olmayan sessiz sakin insanlarsa çok da şey yapmayın ya. Mutsuzsanız ayrılın derim normalde de sizin standart bir Türk erkeği ile mutlu olabileceğinizi düşünemedim.

Üstelik seninkini dediğim o belli başlı okullardan
Kültürel olarak denklik elbette ki önemli ama bana kültürleri çok farklı da gelmedi açıkçası, yani kafa yapısını ünv değiştirmiyor ki okulumla övünürüm ama birini hor görmek için değil.
Başta evlenmeyecekti di mi madem aile böyle

29 yaşında evlenmenizin çok geç, mutsuz olunca boşanmanızın zor olduğu kültürlü, eğitimli ailenizi sevsinler.
Şaka mısınız?
Gerçekten eğitimli, kültürlü bir insan, sürekli okudum da demez. Bu laflarınız cahil diye gördüğünüz eşinizin ailesinde söker de ekstra saygı gösterirler. Onlar öyle yapınca iyice havaya girmişsiniz zaten.

Son düzenleme:

Eşinizin ailesinden cok farkiniz oldugunu dusunmuyorum. Bi okula gitmişsiniz sadece.
Ailem ailem diyorsunuz cevrenizdekilerin verdiği tavsiyeye bakin. Esinizin ailesi koylu sizin cevre modern mi simdi?

Kültürleri çok farklı olsaydı, 29 yaşında evde kalmış muamelesi görmezdi ve boşanmak zor buralarda muhabbeti olmazdı

Ben
Bencede ailene denk biriyle evlenmeliydin yani okumanın bı halt etmediğini anlamayan,essege altın semer taksan yine essek olacaginida anlamayan kalitesi düşük yerlerde okuyunca kendini bir halt sanan biriyle evlenmeliydin,yazık eşinin ailesine bence onlar kendilerine denk,yüzü güzel değil kalbi güzel,görgülü,nazik,saygılı,eğitimin sadece bir diplomadan ibaret olmadığını bilen biriyle evlendirselerdi oğullarını keske

Aynen de öyle oluyor. Kendilerini epeyi geliştiriyorlar çünkü.
Türkiye de iyi denecek bir üniversiteden mezun oldum nişanlımın ailesi köyde yaşıyor annesi nişanıma şalvarla geldi o mutlu günümde takılacağım şey kıyafeti olmadı :) kim nasıl mutluysa öyle olmalı ,insanların kültürlerinden utanan köye de gitmesin

Aileniz de onlardan farklı değil. Erkeklerden çok şey bekleme demezlerdi sandığınız kadar kültürel farkları olsaydı. Resmen sinek kadar olsun başında adam olsun diyolar. Başımıza kalma çoluk çocukla diyorlar. Sırf size saygı duydular diye amma arşa çıkmışsınız.

Ben doğma büyüme Ankaraliyim
Eşim doğma büyüme Batman
22 yıl olmak üzere evliligimiz
Hayatimda bir defa sizin cümlelerinizi kurmadım
Bakın dil bilmiyorum konuşulanları anlamıyorum hiç bir zaman sorun çıkarmadım
Bana da kullanmayacağım hediyeler geldi teşekkür ettim kabul ettim kimseye eşim dahil tek söz etmedim
Yemek kulturleri bambaşka ama iyy demedim misal ucundan yedim elinize sağlık çok güzel olmuş dedim
Kayinpederim vefat etti başımı örtüp elbise giyip 3 gün taziyede bulundum
Ben bunlara mecbur muyum hayır
Tam tersi de davransam gelinleriyim durum değişmez ki
Ama Benim yaptığım normal olanı
Farklılık var mi evet var ama bir defa olsun sorun etmedim

Elimde olmadan düşünüyorum da demek siz benim yerimde olsaydiniz ???????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…