Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

Kızım da riskli bir gelişim geriliği vardı. Şuan ismini hatırlamıyorum ama ölçümlerin hiçbiri normal değildi. Burun ölçüsü sadece normaldi galiba. Ense kalınlığı vs de problemliydi. 2 haftalık bir gelişim geriliği vardı. Şuan kaç cm'di ölçümler hatırlayamıyorum. Sağ salim doğdu şükür. İnşaallah sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız :)
Çok şükür sağ salim kavuşmuşsunuz evladınıza.
Amin inşallah inşallah bizlerde sağ salim kavuşuruz evlatlarımıza ❤

Öncelikle senin kendini strese sokmaman lazım, çünkü hissettiğini herşeyi oda hissediyor canm . Kilosuna gelince çok takılma benim bebeğim 30 dan sonra hep öndeydi ama sonra iki hafta gidemedim 35 ile 37 haftalarda aynı kiloda görünüyordu. Dr olabilir hata payı 300 Gr civarı dedi, ki doğduğunda gerçekten dediklerinden 300gr civarı fazlaydı ve 38+2 de 3600gr doğdu . Ama nst önemli sanırım çünkü 40 hafta dolmadan almam diyen Dr um nst lerime bakınca önce seni yatirabilirim dedi sonra tekrar bakıp gerek yok büyük ihtimal az su icmissin dedi ama 38 i bekleyip aldı yine de bebeği. Sen istersen bir Dr daha git içini rahatlatan. Çünkü streste bebeği ve seni çok etkiler. Bu arada nst lerde problem gördüklerinde benim bebeğim çok hareketliydi ben gayet hissediyordum.

Kilosu farklı olabiliyor. Bu kadar panik yapmayın. Bu yüzden

Bunu nasıl söyler siniz yahu? Nereden biliyor sunuz?? Haftasını falan doldurmamış. Bir kontrolde öyle diğerinde böyle çıkabilir. Ölçümler yanlış olabilir.
Ne kadar da kalsa kilo almayacak demek gerçekten size düşmez bu durumda.
Ben ne demişim siz bilirsiniz ben ne demişim bence demişim şimdi de size ne söylüyorum benim yorumum sizi bağlamaz .birşey biliyorum ki yorum yaptım .birşey yaşadım ki yorum yaptım .kısacası yorumum beni bağlar.

Bakın son haftalar bebeğin en hızlı kilo alması gereken haftalardır kilo almasa dahi sizin yeme düzeniniz normalse kilo vermemesi lazım.Bence bir sorun var gibi ayrıca her 36.haftada doğan bebeğin ciğer gelişimi tamamlanmış diye bişey yok benim 40.haftada doğurup bebeği ciğeri gelişmedi diye küvöze alınan arkadaşım var.Sizi doğru dürüst takip eden bi doktorunuz yok mu neden bebeğin gelişmediğini plasentada bi sorun varsa da bunun neden olduğunu söyleyen kimse yok mu

Kilo da gerileme yoktur yanlış ölçüm vardır 12 gün önceki bebeğin pozisyonu ile şu an ki pozisyonu farklıdır o sebepten bu kadar fark vardır. Son haftalara yaklaştıkça tam ölçemiyorlar tahmini o da bebeğin o an ki pozisyonuna göre. Doktoru endişelendiren kilosundan ziyade hareketsiz olması. SiZde kiloya takılmayın. Hareketlerini takip edin içinize sinmiyorsa başka bir doktora da gözükün. Sağlıkla kucağınıza alıraınız inşallah

Sizin yaşadığınız benzer durumu 7 sene önce büyük kızıma hamileyken yaşadım..
Bnmde kızım hareketsizdi son haftalarda kilo problemi oldu gelişmemişti
Çok ağladım nst odalarında..
Sürekli çikolata yeyip nst ye almalarından yorulmuştum..
Ağlamaktan helak olmustum.
Doplerde kan akışına plesentaya kadar bakıldı 36. Haftalıktı
Bu böyle olmayacak medikana hastanesinde yaşlı bir Prof bulduk.
Doplerde baktı haznem çok darmış bebek içerde sıkıntıya girmiş 2.50 kilo bence hemen aldırın dedi..zaten daha fazla gelişmez bu kiloda kalır.
Bebeğe eziyet dedi.
Ertesi gün özel hastaneye gittim başka bir yere onlarda baktı alalım dediler.
Bn korktum tabii bi hazırlığım birşeyim yok ertesi gün olsun dedim.
Neyse sabahtan gittim ertesi gün alındı bebek ama nasıldı..
2.450 kg küçük poposu makatı simsiyah yüzü gözü kıpkırmızı
Karnımda nasıl nasıl sıkılmış çocuğum
Popsundan kordon dolanmış ..
Dr tam zamanında almışız dedi..
Bir de kanı çok koyuydu doğduğunda makinaya bağladılar kanını cıvıttılar falan.
Zor ya o günlere geri döndüm anlatırken ..
Allah yardımcınız olsun bence bu işin uzmanı iyi prof bulun detaylı baksın zaten görür görmez anlıyorlar.
Sağlıcakla kal hayırlı doğumlar.
Şimdi acilden geldim burdaki devlete gittim sadece nst yaparız bu saatten sonra dr bakmaz kendi dr una yollar dedi tamam dedim ilk nst de de çikolata yedim onda sıfır haraket git dedi bol çikolata ye bol meyvasuyu iç dedi 3çikolata 2 meyvasuyu derken haraket etti druma attım oda ikinciye göre alalım sezeryana dedi sordum bende bana paketli gıda tatlı yeme dediniz meyva bile çok değil dikkatli tüket dediniz şimdi benim çocuğum tek tatlıyla besleniyo resmen dedim çünkü akşama haraket etmedi sadece minik kıpırtılar vardı belli belirsiz geçen de dr şeker takviyeli serum verdi bunlar hep risk sonuçta ki şeker yüklemesini bile gerek görmemişti bunları konuştuk nst ler pek içine sinmedi böyle olmıcak sabah aç gel dduruma göre alabiliriz dedi ki kendi dedi 37. Haftada artık endişe etmene gerek yok normal sürece geldik diye
İlk gebelikde nst ye girmedim hiç.ikincide bikere girdim ki ben sadece kalp atışı bakılıyo sanıyodum haraket sancı falan bilmiyodum ama bunda şu 1 ayda 20 kere girdim hep çift giriyorum ben bu hamilelilde gerçekten şaşkına döndüm ssvd istiyodum son güne kadar da beklerim lütfen diyodum şimdi korkudan doğsa diye bakıyorum

Canım sen hangi hastaneye gidiyosun?
Bende alaşehirdeyim.
Salihli cana gidiyorum

Peki canım pıhtılaşmama olunca kan akışının daha çok olması gerek miyor mu?
Kan akışı daha çok olduğu için bebek daha iyi beslenmez mi
Medi güneşe gidiyorum ben
Bilmiyorum ki ben geçen sene başka bi operasyon sonucu kanamam 15 gün durmayınca öğrendim o rahatsızlığımı da daha önce var mıydı bilmiyorum bile

Bakın son haftalar bebeğin en hızlı kilo alması gereken haftalardır kilo almasa dahi sizin yeme düzeniniz normalse kilo vermemesi lazım.Bence bir sorun var gibi ayrıca her 36.haftada doğan bebeğin ciğer gelişimi tamamlanmış diye bişey yok benim 40.haftada doğurup bebeği ciğeri gelişmedi diye küvöze alınan arkadaşım var.Sizi doğru dürüst takip eden bi doktorunuz yok mu neden bebeğin gelişmediğini plasentada bi sorun varsa da bunun neden olduğunu söyleyen kimse yok mu
İşte anlatmıyo dr ama yarın belli olcak artık oda haraketinden endişeli sürekli takip et diyo ediyorum eee nst ye giriyorum beğenmezse ya tatlı yiyorum ya şekerli serum bunlar daha zararlı bebek için ama yarın herşeyi sorcam

37. Haftadan sonra da başka dr bakmak istermi bilmiyorum demin burdaki acildeki bayan dedi ki bu saatten sonra bakmaz düzenli gittiğin dra git deer dedi

Öncelikle senin kendini strese sokmaman lazım, çünkü hissettiğini herşeyi oda hissediyor canm . Kilosuna gelince çok takılma benim bebeğim 30 dan sonra hep öndeydi ama sonra iki hafta gidemedim 35 ile 37 haftalarda aynı kiloda görünüyordu. Dr olabilir hata payı 300 Gr civarı dedi, ki doğduğunda gerçekten dediklerinden 300gr civarı fazlaydı ve 38+2 de 3600gr doğdu . Ama nst önemli sanırım çünkü 40 hafta dolmadan almam diyen Dr um nst lerime bakınca önce seni yatirabilirim dedi sonra tekrar bakıp gerek yok büyük ihtimal az su icmissin dedi ama 38 i bekleyip aldı yine de bebeği. Sen istersen bir Dr daha git içini rahatlatan. Çünkü streste bebeği ve seni çok etkiler. Bu arada nst lerde problem gördüklerinde benim bebeğim çok hareketliydi ben gayet hissediyordum.
Ben hissetmiyorum nst lerdede yok sadece yüksek tatlı şeylerde haraket ediyo

Canım ilk oğlumda plesanta beslememesi yüzünden acil sezeryana alındım benim kaderim ikinci de acil oldu :işsiz: 37+6 iken 36 haftalık görünüyor 10 gün önce ki kilosuyla aynıydı doktor artık risk olduğunu ve acil alınması gerektiğini söyledi... doktoruma aşırı güvenirim ben ve kabul ettim 2800 doğdu doktorun dediği kilodaydı ve küvöze girmedi ayrıca ciğer geliştirici iğne felan da vurulmadım... ciğer geliştirici iğnenin 24 saat öncesinde vurulması Bile yetiyor...
ikinci doğumum da 33 haftalık Doğum yaptım tam 35. Haftada küvözden çıktık..
Yani ben senin yerin de olsam bir dakika düşünmezdim doğumu kabul ederdim.. bebeğinin her dakikası önemli ki bence küvöze de girmez çünkü gelişiminin kilo ile ilgisi var ciğerleri 35- 36. Haftada tamamlıyor için rahat olsun bu konuda kiloya bakarak sadece hafta gelişimi söylüyor doktorlar sleepy angel sleepy angel

Ben ne demişim siz bilirsiniz ben ne demişim bence demişim şimdi de size ne söylüyorum benim yorumum sizi bağlamaz .birşey biliyorum ki yorum yaptım .birşey yaşadım ki yorum yaptım .kısacası yorumum beni bağlar.
Tartışmanıza gerçekten gerek yok ki yorumunuza kırılmadım çünkü iki ihtimali de biliyoruz dr da zaten kararsızdı alcam bişey olsa haklı olarak bana kızarsın bekleyelim dwmesi bikaç gün için oda kalp atışı iyi diyeydi şimdi de yarın alabiliriz diyo

Canım ilk oğlumda plesanta beslememesi yüzünden acil sezeryana alındım benim kaderim ikinci de acil oldu :işsiz: 37+6 iken 36 haftalık görünüyor 10 gün önce ki kilosuyla aynıydı doktor artık risk olduğunu ve acil alınması gerektiğini söyledi... doktoruma aşırı güvenirim ben ve kabul ettim 2800 doğdu doktorun dediği kilodaydı ve küvöze girmedi ayrıca ciğer geliştirici iğne felan da vurulmadım... ciğer geliştirici iğnenin 24 saat öncesinde vurulması Bile yetiyor...
ikinci doğumum da 33 haftalık Doğum yaptım tam 35. Haftada küvözden çıktık..
Yani ben senin yerin de olsam bir dakika düşünmezdim doğumu kabul ederdim.. bebeğinin her dakikası önemli ki bence küvöze de girmez çünkü gelişiminin kilo ile ilgisi var ciğerleri 35- 36. Haftada tamamlıyor için rahat olsun bu konuda kiloya bakarak sadece hafta gelişimi söylüyor doktorlar sleepy angel sleepy angel
Ben zaten doğsun diyorum biliypsun ssvd istiyodum ondan bile vazgeçtim alalım dedim çünkü karnımda gelişemiyo dr söylüyo bunu kuvözde bari iyi olur yeterki sağlıklı olsun dedim çünkü takip et diyo ya sürekli karnıma bakmakdan delircem
Yarın aç gel alabiliriz dedi ki artık bende almasını söylicem böyle benim bebeğim sürekli şeker takviyesiyle daha çok zarar görcek Allah korusun

Benim bebeğim de 1 hafta arayla farklı kiloda çıktı canım 36. Haftada 3700 37 de 3500 çıktı doktorumda cihaz karn çevresini fazla olcmüstür geçen Sefer dedi 10 gün sonra 3980 olarak doğdu oğlum. Sağlıkla kucağınaza alırsnz inşallah belli bi haftada snra anne karnı riskli ise bi bebeğin dışarda küvezde olmasi bana daha çok guven veriyor açıkçası hak veriyorm size... Allah korktğnza ugratmasn

2 oglum var ilki 39+2 de 2550 ikinci 38. Haftada 2400 dogdu ikiside kuveze girmedi 1 gece hastanede yattim ertesi gun evime geldim

Ben zaten doğsun diyorum biliypsun ssvd istiyodum ondan bile vazgeçtim alalım dedim çünkü karnımda gelişemiyo dr söylüyo bunu kuvözde bari iyi olur yeterki sağlıklı olsun dedim çünkü takip et diyo ya sürekli karnıma bakmakdan delircem
Yarın aç gel alabiliriz dedi ki artık bende almasını söylicem böyle benim bebeğim sürekli şeker takviyesiyle daha çok zarar görcek Allah korusun
Canım öncelikle stres yapma zamanı gelmişti zaten Doğumun ben inanıyorum sağlıcakla kucağına alacaksın miniği içini ferah tut

Ben 34.haftada hastaneye yattım 35. Haftada doğum yaptım. Doktorum doğumu ertelemek için elinden geleni yaptı. Kuvez asla anne karnı gibi değil. Kuvez süreci hiç kolay bir süreç değil. 23 gün kaldı bebeğim kuvezde.
Anne karnında 1 gün bile çok önemli. Benim 3 cm açılmamla 3 gün doğumu beklettik.
Doktorunuza güvenin.
Sağlıkla kucağınıza alın.

lütfen bu değerlere itimat edip üzmeyin kendinizi. 35. hafta da bebeğim 3 kilo idi doktorum çok iyi olduğunu 40 ı doldurursa 4 kiloyu bulur ve normal doğum yapamazsın çatın dar dedi. 1 hafta sonra bebeğim 2800 çıktı. Doğuma kadar hep hafta 100 gram geriledi ölçümleri. 40+1 de doğum sancım başladı hastaneye gittik. Kontrolümü yapan özel hastane riskli buldu eğitim araştırmaya sevk istedi.
Neyse beni bie ultrasona soktular bebek 34 haftalık erken doğum mu dedi doktor. Ben 40+1 olduğunu inandıramadım bebeğim 2200 kilo gözüküyordu. Baş çevresi ve karın cevresi gelişmemiş her ihtimale hazır ol dediler bana. Üstüne normal doğuma aldılar 11 saat sancıdan sonra sezeryana girdim ve doğan bebek 3000 gram 50 cmdi. Herkes doktorlar dahi şok oldu. Böyle bie durum beklemiyoruz. Ölçümlerde sapma oluyor ama bu kadar yanılmamıştık demişlerdi.

Yani uzattım ama kendinize zehir etmeyin son günleri.

Sabahları pekmez mutlaka yiyin. Gün içinde mutlaka 1 avuç en az kuruyemiş yiyin. Bol bol muz, yoğurt, bal tarzı kilo aldıracak besinler tüketin. Asıl kiloyu bebek son ayda alıyor.

Kendinizi üzmeyin allahın izniyle sağ sağlim kavuşursunuz. Benim nstlerimde çok kötüydü. Her 3 günde bir nst ye girerdim en az 3 kez. Tatlı yiyip sol tarafınıza uzanın inşallah yavrunuza birşey olmayacak allahın izniyle. Rabbim bir avazda kurtarsın inşallah.

Benim bebeğim de 1 hafta arayla farklı kiloda çıktı canım 36. Haftada 3700 37 de 3500 çıktı doktorumda cihaz karn çevresini fazla olcmüstür geçen Sefer dedi 10 gün sonra 3980 olarak doğdu oğlum. Sağlıkla kucağınaza alırsnz inşallah belli bi haftada snra anne karnı riskli ise bi bebeğin dışarda küvezde olmasi bana daha çok guven veriyor açıkçası hak veriyorm size... Allah korktğnza ugratmasn
Amin canım
İşte yarın konuşcaz anlatsın uzun uzun beni rahatlatsın yada biyere yönlendirsin içim rahatlasa 20 günde beklerim ama zaten bana 10 gün sonrasına tarih verdi ama beklemek de kesin iyi olur diyemiyo ben o yüzden alınsın istiyorum
Yok yarın herşeyi sorcam hem bakalım tartı farkıysa yarın kaç kilo çıkacak

O ölçüler çoğu zaman hatalı oluyor. Bende 7 ay önce doğurdum, doktor sürekli korkuttu beni. Kemik gelişimi iyi değil, boyu çok kısa kilosu düşük vıttırı zıttırı. 35.haftadaydık kontrole diye gittim ama epey sancım vardı, doktor kilosuna 2.300 mü ne boyuna da 42 mi 43 cm mi ne demişti. Küvözde kalcak diye üzüldüm ama mecbur doğuma aldılar. Oğlum 2.840 kilo, 48 cm de boy ile doğdu. Küvöze girmedi yarım saat içinde emzirmeye de aldım. Kordon dolanmış boynuna o yüzden doğuma hazırlamış kendini oğlum fakat doktor bunu bile görmedi ultrasonda doğum anında farketti.. Çok şükür bi acı yaşamadan sağlıkla aldık kucağımıza.

Yani korkmayın o ölçülere, doğum yaklaştığı için hareketler yavaşlamış olabilir, tabi siz ihtiyaten bi doktora daha görünün. Sağlıcakla kavuşup koklaşın inşallah...

X