Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

bu kadar panik olmaniza gerek yok, bos yere hamileliginixi zehir etmeyin bence.

detayli ultrason yapildimi? damar centigi filan olabilir mi? kan sulandirici kullaniyor musunuz?

bebegin kordonu inceledi mi?

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo
Dr a güveniyoruz başka yere gitmedik ama herkes gidin diyo bilemedik

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Benimki de son hafta kilo almadı ve hareketleri cok azaldı. Hep aşıı hareketliyken nst ilk kez cikolata yedim. Sonra 3 gün şiddetli baş ağrısı cektim gece gündüz uyuyamaım eşim böyle olmayacak acile gidelim dedi. Gittik ağrı kesici iğne istedim ağlayarak yapmadılar. Nst cektiler hareket yok ve bir anda kalbi 60-70lere düştü. Eşim hemşireye ağlayrak koştu bişey yapın kalbi yavaşladı diye, hemşire geldi kaymıştır cihaz dedi ama kaymamıştı aynı yerde kalp atışını buldu. Ben dedim gitmiyorum beni alın doğuma doktorumu arayın. Doktor sabaha kadar bekletti sabah teşrif etti hemen doğuma girdim. Cıkınca ben baygınken eşime demiş ki iyi ki gelmişsiniz bebeğin suyu bitmek üzereymiş!! Yani lütfen başka doktora git lütfen🙏🏻

Benim kızımda hiç hareket etmezdi her nst yi iki kere çekerdim yine beğenmezdi doktor serum takarlardi düzelirdi aynı senin gibi ama benim kızımin gelişimi bir hafta önde gidiyordu 40 haftalıkken sezeryanla doğdu şükür çok sağlıklı şuan..oglumda tam tersi bir hafta geriden geliyordu gelişimi son kontrolüm de doktor zayıf doğacak dedi en fazla 3 kilo olur dedi bi baktım 3.800 gr doğmuş :)) yani ultrasonlara inanma..ben hareketleride fazla kontrol etmiyodum kızımi son zamanlarda günde belki 4 5 kere anca hissetmisimdir..yani bence 38 hafta yi bekle doktoruna güven

Çok geçmiş olsun canım. Öncelikle zor olsada sakin kalmaya çalış stresli anne demek stresli bebek demek. Aynı durum benim başıma geldi. Ekimin 4 ünde doğum yaptım. 36. Hafta kontrolümde bebeğim 3100 gr dı. 37. Haftada 2800 e düşmüş 400 gr zayıflamıştı. Hani sabit kalsa anlayacaktımda geri geri gitmesi benim psikolojimi bozmuştu. Doktorum beni endişelendirmemek adına hiç bişey söylememişti ama kalbine beynine damarlarına çok detaylı baktı ve 38. Haftaya sezaryen günü verdi. Ben eve gelince önceki ultrason kağıdıyla karşılaştırınca farkettim bebeğimin zayıfladığını. Ve o 1 hafta gözüme uyku girmedi tabi 2 günde bir nst ye girdim. Doğum sırasında doktorum kordonda sıkı bir düğüm olduğunu söyledi. Çok şükür bebeğim sağlıklı ama doktorunuzla detaylı bi şekilde konuşup bilgi almalısınız bence. Sağlıkla gelsin inşallah.
Oğlum şuan 10 aylık oldu rabbim evlatlarımıza sağlık versin
Bu konuyu açtkktan sonra dr um da sürekli takip etti baktı olmuyo 37+2de sezeryana aldı

Konu hortlamış 😂
çok merak ettim bebeğiniz kaç kilo doğdu kilosu haftasıyla uyumlu doğdu mu rabbim hayırlı evlat eylesin
37+2 de doğdu 2.500 dedi ultrasonda 2.700 doğdu ama 2.500e düştü 2gün sonra
Kilosu değil diçbişeyi haftasıyla uyumlu değildi çok şükür şuan iyi 22 şubatta yaşına gircek

X