Bir Cennet Kuşu Arya Hikayesi

Keşke tercihi ona sorabilseydik dimi ? Mesela bana sorsalar idi bi yatakta 6tane cihaza bağlanıp su bile içmeden yatmak mı ölmek mi isterdin diye ölmek derdim. Kızımın da istediğini biliyorum çünkü benim için kalıyorsan kalma dediğim günün ertesinde gitti. Siz canı yanmasın istediniz. Bu da en doğrusuydu. Eğer içinizde acaba diyorsanız da bunun cevabını hiç bilemeyeceğiz. Belki de benim kızım da o kadar acı çekerek onu yaşattım diye bana kızgındır

Bu konuyu açtığından beri takip ediyorum, o kadar hayranım ki sana... Anneliğin nirvanasısın benim için, kızın asla sana kızgın değildir, bu kadar kalbi kocaman, bu kadar seven, evladı için didinen anneye kızar mı hiç o minik yürek. 47 yaşına geldiğim şu zamanlarda ölüme farklı gözlerle bakıyorum artık, o bir yerde yaşamaya devam ediyor ve seni çok seviyor. Çok güçlü bir kadın ve harika bir annesin sen, cennette buluştuğunuzda göreceksin evlatlar annelerini hep sever, hiç kıyamaz, kızamazlar. Allahım gönlüne ferahlık versin, buna sebep olanların cezasını çektiğini görmek nasip etsin sana her iki cihanda

Arya Eva'nin hikayesini hem bir anne hem de abisini kaybetmis bir kardes olarak okudum.

Haddim olmayarak birkac sey soylemek isterim AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi

Tabii bu bana, anneme ve aileme ozel bir durum, herkes aynisini yasamak zorunda degil.

Annem abime hamileyken annem siddet görmüş (1980 yili malum olaylari, aile ici siddet degil) doktorlar bu durumun abimin erken dogmasina sebep olduğunu, henuz cigerleri tam gelisemeden doğduğu icin bebegi kurtaramayacaklarini, annemin kendisini hazirlamasi gerektigini telkin ederek doğumunu gerceklestirmisler. Abim tum gerceklere inat 7 hafta kadar yasamis ancak sonunda vefat etmis.

Annem sonrasinda uzun seneler bir bebegi sevemeyecegini, abime ihanet edecegini dusunerek cocuk planlamamis, kendisini hazir hissettigini dusundugunde ise bana hamile kalmis (bu surec uzun tedaviler sonucu, serklaj ameliyati gibi destek tedavilerle gerceklesmis yani oyle hadi istedim cocuk yapayım degil ciddi bir caba var)

Tum bunlara ragmen, annem ile abimin arasindaki bağı ben bir turlu asamadim, o hep aramızdaydi, abin olsa soyle yapardi, abin olsa boyle olurdu, abin olsa bizi boyle severdi, abin olsa seni okula gotururdu, abin olsa belinin kemerini o baglardi, abin olsa şimdi cocuklarina dayilik yapardı, abin olsa yegenlerini cok severdi, abin olsaydi bu isler buraya gelmezdi, keske burada abin de olsaydi, keske abin olaydi onun da mezuniyetini gorseydik, abin olsaydi da ilk damatligi ona almis olsaydim gibi gibi... bircok cumle, bircok kiyaslama ile büyüdüm ben.

Annem bunlarin hicbirini bilerek beni üzmek ya da kiyaslamak icin yapmadi, yasasaydi su an 44 yasinda olacak olan abim hep aramizda bizim (halen) ben bundan rahatsizlik duymuyorum artik ama bir yanim hep eksik, sanki asla annemin yuzde yuz sevgisine haiz olamayacakmisim gibi geliyordu, cunku sonucta abim degildim.

Bazen oyle yalniz kaldigim oldu ki hic gormedigim abimi bazen öyle yerlere koydum ki hic kimse onun gibi olamaz diye dusundugum zamanlar oldu, hicbir gun onunla girdiğim anlamsiz rekabette kazanamadim, hep kendimi ben abim kadar iyi degilim diye sucladigim zamanlarla bogustum buyurken evet cok salakca belki, cok da yanlis, ama kucuktum ve savasamayacagim biri vardi annemle aramda.

Annem iyi bir annedir fedakardir, canayakindir, arkadastir, bi dedigimi iki etmez, hicbir zaman akademik basarilarim sebebiyle kizmamistir (hep dereceyle mezun olmusumdur yani belki de kizacak sebep vermedim bilmiyorum) yanlis arkadas tercihleri ve yanlis es (anneme gore) tercihim sebebiyle cok sorunlar yasadik ama icimden bir ses hala sunu diyor, "abim olsaydi annem onla bu sorunları yasamazdi".

Beni anlayamayabilirsiniz belki, ama sonradan doğan çocukların duygularinin da boyle bir basligin konusu olmasi gerektigini dusundum.

Cennet kuşunuzun kaybina cok üzüldüm, Allah sabırlar versin.

Evladinizi saglikla buyutun, evladinizdan yana yuzunuz gulsun insallah, yolunuz acik olsun 💕
Annem de, küçükken kaybettiği annesi ölmeseydi kendisinin nasıl da hayırlı bir evlat olacağını,sevgiyi hakedeceğini, bizim kendisinin tırnagı etmedigimizi söylerdi, bir hayalle asla rekabet edemezsiniz :KK43:
Cok güzel bir yazı, söylemeden gecemem❤️

Evet bu çetedeki doktor dursun Eryılmaz öldürmüş kızımı x’teki benim
O zamandan beri itirazlarınızı, dilekçenizi inceleseler bu kadar bebek etkilenmeyecekmiş... Sadece ölümle kaldığını da düşünmüyorum...

Tekrar acınız tazelendi, ahh ahh... Yavrunuza sarılın...

Kuzunuz cennette bekleyecek.

Allah sabır versin.

İdam olsa idam edilseler. En azından cinsiyetle yargılanmalılar😡

Keşke tercihi ona sorabilseydik dimi ? Mesela bana sorsalar idi bi yatakta 6tane cihaza bağlanıp su bile içmeden yatmak mı ölmek mi isterdin diye ölmek derdim. Kızımın da istediğini biliyorum çünkü benim için kalıyorsan kalma dediğim günün ertesinde gitti. Siz canı yanmasın istediniz. Bu da en doğrusuydu. Eğer içinizde acaba diyorsanız da bunun cevabını hiç bilemeyeceğiz. Belki de benim kızım da o kadar acı çekerek onu yaşattım diye bana kızgındır
Kuzun hissetmedi bence. O sevildiğini annesinin mücadele ettiğini biliyor.

Annem de, küçükken kaybettiği annesi ölmeseydi kendisinin nasıl da hayırlı bir evlat olacağını,sevgiyi hakedeceğini, bizim kendisinin tırnagı etmedigimizi söylerdi, bir hayalle asla rekabet edemezsiniz :KK43:
Cok güzel bir yazı, söylemeden gecemem❤️
Tesekkur ederim, konu guzeller guzeli Arya ve onun annesinin hikayesi ben sulandirmak istemedigim icin cevap vermeye çekiniyorum acikcasi. Size mesaj atip yanit vermek istedim ama mesaj kutunuz kapaliydi ♥️

Tesekkur ederim, konu guzeller guzeli Arya ve onun annesinin hikayesi ben sulandirmak istemedigim icin cevap vermeye çekiniyorum acikcasi. Size mesaj atip yanit vermek istedim ama mesaj kutunuz kapaliydi ♥️
Bu konu yüreğimi daglıyor, daha once okumuş ve kilitlenip kalmıştım, şimdi de yaşanan fecaatte adı geçti yazmışlar, bir kez daha daglandı içim:/
Rabbim annesine kat be kat sabır versin, cennet bahçelerinde kavuştursun güzel Arya melegine 🤲🤲😢

12. Bölüm

Arya’nın vedası…

Baş hemşirenin o söyleminden sonraki gidişimde Arya’nın yanında ailesinin görmeye bile gelmediği altın saçlı bir oğlan vefat etti. Arya’dan çok iyi durumdaydı, ani olarak gelişti. O gün sevginin önemini daha iyi anladım.

Baş hemşirenin söyledikleri ve yandaki bebeğin gidişi ile “Arya’ya dönüp gitmek istiyorsan git kızım.. Bu kadar acıyı annen için çekiyorsan git. Ama kalmak istiyorsan çabala ve evine alayım seni. Evin bir odasını yoğun bakım yapayım.” Dedim.

Sonraki görüşte kuzenim Arya’ya tütülü bir takım almıştı. Onu giydirdim. Çok güzel olmuştu. Ona hayran hayran baktım. Kirlenmiş müslinleri vardı. Arya yoğun bakımda yatarken kendi nevresimlerini kendi eşyalarını kullanıyor, hastabakıcımız Asuman abla onları kirli temiz ayırıyor ben yıkıyor ütülüyordum.

Penye battaniyelerini bir torbaya koymuşlardı. Aldım çıktım. Son dönemlerde dediğim gibi “Arya ertesi gün yine buradayım. Burada olursan görüşelim” dedim.

Eve geldim. Battaniyelerden biri kusmuk olmuştu yıkadım çıkmadı. Ertesi gün suya bastım. Akşam 23:00 civarında eşime battaniyelerin lekesi çıkmamış yarın onu yıkayım kurutmaya atayım sonra da Arya’ya gidelim dedim. Pijamalarımı giymiştim ki eşimin telefonu çaldı. Arayan nöbetçi doktordu. Bu saatte nöbetçi doktor arıyorsa olanı biliyordum. Aylarca bunu düşündüm. Yine de konduramadım. Kalbi durdu müdahale ediyoruz dediler.

Nasıl gittik bilmiyorum. Eşim bana sakin ol ama kaybettik dedi. Hayır dedim müdahale ediyorlarmış.

O yoğun bakımın kapısında son kez bekliyordum. Doktor gelecek diye bekledim bekledim. Sadece 7 dk idi bana ömür geldi… Doktor müdahale ediyor bak dedim eşime. Şimdi çıkacak nabız aldık diyecek dedim.

Doktor yoğun bakımdan gelmedi. Asansörle indi. Durumu biliyorsunuz başınız sağolsun dedi… Görebilir miyim dedim. Son kez küvezinde yatıyordu.Tüm cihazları çıkmıştı. Hiç yükü kalmamıştı. Onu kucakladım. Doktor sarsmayalım annesi dedi. Son kez birinin annesiydim. Öptüm öptüm… Morga göndermeyin dedim. Üşür. Zaten vücudu hep soğuktu. Merak etme annesi dediler biz onu öyle bir saracağız ki üşümeyecek…

Son Bölüm

Arya Ninesinin kollarında…

O gece bana ağır sakinleştiriciler vermişler. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Yoğun bakımdan eşyalarını vermişler. Ona doğum gününde bebek yaptırmıştım. Elimden hiç bırakmamışım. Dönüp dönüp ama ben battaniyelerini suya koymuştum diyormuşum. O gün aklımı yitirmediğim için şanslıydım.

Sabaha kendimi toparlamıştım. Arya gitmek istemişti. Ona kızmaya hakkım yoktu. Onu güvendiğim bir yere bırakmam gerekiyordu. 1.5 yıl önce ananem vefat etmişti. Son dönem demas nedeniyle beni hamile sanıyordu. Belki de çağırıyordu kızımı. Ananemin yanı kızım için en uygunuydu.

Mezarlık müdürlüğü, cenaze işleri hep eşimle koşturduk. Ara ara içimdeki boşlukla ağlıyor sonra tutuyordum kendimi. Zaten sakinleştirici vermişlerdi.

Arya’yı hastaneden almaya gittik. Mezarlıklar Müdürlüğüne ulaştık. İçeri girdim. Kızımı ben yıkayacağım dedim. Çünkü onunla yapabilecek her şeyi yapmıştık. Ama onu hiç yıkamamıştım. Cihazsızdı. Ruhu gidince benim kızım değil gibiydi. Ama öptüm hem yıkadım hem öptüm. Kızımı ilk ve son kez gasilhanede yıkadım.

Cenaze arabasına konuldu. Arya öldüğünde 1 yaşında idi ama 3.900grdı. Öldüğünde üstünde yeni doğan kıyafetleri vardı. Uygun tabut bulamadılar. Karton tabut ayarlandı. Cenaze arabasında arkada gidemezdi benim kızım. Tabutunu yüklendim. Kardeşimle bindik o arabaya. Kucağımda Arya…Yolda her yeri anlattım ona… Evine bu yoldan gidiliyor… Bu yol ananene çıkıyor… Burası babaannenler… Mezarlığa girince aldılar kucağımdan… Eşim koydu mezara… Önce onu koyacağımız beşiği kaldırmıştık, sonra arabada onun yerine cihazlarını taşımıştık. Şimdi yatağı yerine mezara koyuyorduk. Sessizce ağladım. Bağırmadım. Yakıştıramadım rol çalmayı…

O günden sonra onun acıları bitmişti. Bu artık benim acımdı. Şimdi yaram kabul bağladı.. Sızısı izi hiç geçmedi geçmeyecek. Bu Arya’nın hikayesinin sonuydu. Bu dünyadan bir Arya kuş geçti… Annesi tarafından çok sevildi…

Benim bir kızım var ben kaç yaşında olursam olayım o hep 1 yaşında… Hiç kirlenmemiş ayakkabıları olan, hiç ağlamamış hiç gülmemiş olan bir bebek... Sessizce geldi… Sessizce gitti. Arya büyümedi ama Annesi ondan sonra çok büyüdü.

Ben Arya’yı çok özlüyorum…

Bu postun ekine birkaç resmimizi ekliyorum…
Resim ilk kucağa alışım... Doğum günü, Son görüşüm, En sevdiğim resmi...
Güzeller güzeli yavrun o kadar şanslı ki❤️Sevildiginin binde biri sevilmemiş insanlar var biliyormusun, iyi ki onun annesi sen oldun, Rabbim onu sana, en güzel yere emanet etmiş, bir gün yine kollarına koşacak, o güne kadar sonsuz bir sabır diliyorum❤️

Malesef bunu bilemeyiz ama gösteremede de hissediyorsa eminim sevdiğinizi hissetmiştir. Bende gece ayrılmalıyız senin için en doğrusu bu acı çekmeni istemiyorum bırak cennette acı çekmeden yaşa diyince ertesi sabah gitti. Belki de hemşireler haklıydı onu tutan bendim. Bunu farketmeden önce 5 gün birlikte acı çektik. Yani evet cnaı yanmasın istedim iyi bi ihtimal olsaydı ve zihinsel engeli bi mucizeyle olmasaydı acı çektiği bi anda bana bilerek neden doğurdun deseydi kahrolurdum. Allah biliyo hiç kendimi düşünmedim bana sana bi zararı olcak mıymış bunun dediler kalakaldım bilmiyodum çünkü. Yaranızı deşmek istememiştim ama gösterdiğiniz bakış açısı bi miktar iyi geldi. Teşekkür ederim

Hiç sorun değil. Ben sizi anladım. Annenizi de anladım. Her adımı çok zor ama anneniz gibi olmamam gerektiğimi biliyorum dediğim gibi ağladığımı görmüyor bile oğlum ben hala onunla dans etmeyi çok seviyorum.

Bugün haber Türk’te röportajım yayımlandı. Üstümden tır geçmiş gibiyim. Acabaların içinde yıllardır boğuldum herşeyi kabul etmiştim. Üstelik temmuz ayında kanser şüphesi ile de ameliyat olunca dur demiştim kendime bi oğlun var. Bu dünya çok kötü en azından arya güvenilir yerde ve oğlunun sana ihtiyacı var demiştim. Sakinleşmiştim… ama bu varlıkların bile isteye çocukları öldürdüğünü okudum tek tek.
Tek iyi yanı bunca kötüler içerde. Umarım başka kötü kalmamıştır bu dünyada

Bugün haber Türk’te röportajım yayımlandı. Üstümden tır geçmiş gibiyim. Acabaların içinde yıllardır boğuldum herşeyi kabul etmiştim. Üstelik temmuz ayında kanser şüphesi ile de ameliyat olunca dur demiştim kendime bi oğlun var. Bu dünya çok kötü en azından arya güvenilir yerde ve oğlunun sana ihtiyacı var demiştim. Sakinleşmiştim… ama bu varlıkların bile isteye çocukları öldürdüğünü okudum tek tek.
Tek iyi yanı bunca kötüler içerde. Umarım başka kötü kalmamıştır bu dünyada
Gördüm, çok üzgünüm, dilerim yaptıklarını kat be kat yaşasınlar, merhametsiz kalplerini Rabbim topraga bile nasip etmesin, kurda kuşa yem etsin insallah🤲🤲🤲

Bu konuyu açtığından beri takip ediyorum, o kadar hayranım ki sana... Anneliğin nirvanasısın benim için, kızın asla sana kızgın değildir, bu kadar kalbi kocaman, bu kadar seven, evladı için didinen anneye kızar mı hiç o minik yürek. 47 yaşına geldiğim şu zamanlarda ölüme farklı gözlerle bakıyorum artık, o bir yerde yaşamaya devam ediyor ve seni çok seviyor. Çok güçlü bir kadın ve harika bir annesin sen, cennette buluştuğunuzda göreceksin evlatlar annelerini hep sever, hiç kıyamaz, kızamazlar. Allahım gönlüne ferahlık versin, buna sebep olanların cezasını çektiğini görmek nasip etsin sana her iki cihanda
Ah bunu yeni okudum. Hiç kendimi öyle görmüyorum ölümünü istedim. Hepsini geçtim oğluma arada kızıyorum da. Neler yaşadın utanmıyor musun diyor vicdanım ama işte insanım ben de 🥹 umarım sevmiştir. Umarım annesi ile gurur duyuyordur. Umarım oğlum da gurur duyar

Ah bunu yeni okudum. Hiç kendimi öyle görmüyorum ölümünü istedim. Hepsini geçtim oğluma arada kızıyorum da. Neler yaşadın utanmıyor musun diyor vicdanım ama işte insanım ben de 🥹 umarım sevmiştir. Umarım annesi ile gurur duyuyordur. Umarım oğlum da gurur duyar
Bir insan ancak senin kadar olgunlukla geçirebilirdi bu süreci. Kızmak, zaman zaman sabrı tüketmek hepsi anneliğin doğasından inan, annelikte bir yana güzel insansın sen❤️

O biliyor annesi, sen onu hep sevdin, ya kucağına dönsün, ya rahata kavuşsun istedin, orada soguk demırler makınalar arasında solmasın çiçegin istedin😢Anneyiz, etten kemikteniz , oglun için de kendini suçlama, biliyoruz ki hepimiz gibi agzınla kızarken bile kalbınle gözlerinle okşuyorsun❤️Kızın çok şanslı, böyle sevilseydim de küçükken cennete kavuşsaydım, annelik bana ölümden korkmayı da ögretti, Rabbim sana bana hepimize evlatlarımızı saglıcakla büyütmeyi nasıp etsin insallah, hiç bir cocuk annesinin ellerinden uçmasın🤲🤲❤️

Bu konuya dönüp dönüp bakıyorum ama elim gitmedi yazmaya. Çok üzülüyorum zira ama yazmadan edemeyeceğim,Arya sizi çok sevdi,gurur duydu/duyuyor bence. İnsanüstü bir çaba ve emekle koskoca 1 sene geçirmişsiniz kokusuna,tenine hasret,hiç kolay değil,herkesin harcı değil. Gönül isterdi ki mücadeleniz,emeğinizin karşılığı mutlu son olsun,olmamış, olamamış,para için Allahtan korkmadan minicik bebeklere,ailelerine kıyan,kalbi kararmış,cani katillerin elinde. (Rabbim onlara iki cihanda bir gram huzur vermesin. )
Siz iyi bir annesiniz,kendinize yüklenmeyin,elinizden geleni ardınıza koymamışsınız,oğlunuzu sağlıkla büyütün,güzel günleriniz olsun.
Sabırlar dilerim.

X