- 27 Aralık 2008
- 2.482
- 5.558
- Konu Sahibi AryaEvaninAnnesi
Böyle bir haber var, inşallah Arya ile bağlantısı yoktur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yüksek riskli gebelik grubundayim. Çift rahimli olduğum için. O kadar çok düşünüyorum ki. Bu yorumunuz bir kez daha düşüncemi onayladı. Devlette bir dr a gitmiştim. Bana eğitim arastirmada sıkı takipte olmam gerektiğini söyledi. Neden devlet hastanesi değince diğerleri bu derece iyi takip yapamaz dedi. Devletin arka planı çok sağlam. Doğum sonrası bakım vs.Doğumdaki çocuk doktorunu ve yoğun bakım ekibini tanımıyorsanız özele hiç yanaşmayın. Yoğun bakım ekibi de gece ve gündüz kim var kim yok sorgulayın. Maalesef çok büyük bi hastane olmasına rağmen benim kızımda gece çocuk doktoru yokmuş hastanede
Böyle bir haber var, inşallah Arya ile bağlantısı yoktur.
Yüksek riskli gebelik grubundayim. Çift rahimli olduğum için. O kadar çok düşünüyorum ki. Bu yorumunuz bir kez daha düşüncemi onayladı. Devlette bir dr a gitmiştim. Bana eğitim arastirmada sıkı takipte olmam gerektiğini söyledi. Neden devlet hastanesi değince diğerleri bu derece iyi takip yapamaz dedi. Devletin arka planı çok sağlam. Doğum sonrası bakım vs.
Çok düşündüm inanın. Ama özele güvenemiyorum zaten. Devletin tek sorunu tek bir dr ile ilerlemek zor. Keşke kadın doğumda her iletişimde aynı doktora ulaşılsa insanlar özele bu kadar rağbet etmez.( Bunda da eşime güveniyorum bana bunu sağlamak için elinden gelen manevi desteği yapacaktır) Onun dışında sorun görmüyorum. Sizin adınıza üzüldüm ve sevindim. Allah yardım etmiş. Ya kurtarilmasaydiRiskli gebelikte lutfen lutfen devlet hastahanesi..
Benzer durumu yasadik ayrintilari ayrica anlatirim ama tesaduf eseri yolu devlet hastahanesine dustu de kurtuldu.
İsim paylaşılmış mı? Benim de aklıma ilk bu konu gelmişti.Twitter’da gördüm şimdi, sizin meleğiniz de bu katil çetenin kurbanı olmuş Bir kez daha yaşattılar size aynı acıyı, cezasız kalmasın en ağır şekilde yaptıklarını çeksinler inşallah.
Ben denk gelmedim Arya'ya, bir de hikayesi pek benzemiyor gibi ama bir baska baslik daha var, orada anne cocugunun bu F.S. adli doktor tarafindan yoğun bakıma alindigini anlatmis, cocugun ayaginda derin bir yara var hatta.Twitter’da gördüm şimdi, sizin meleğiniz de bu katil çetenin kurbanı olmuş Bir kez daha yaşattılar size aynı acıyı, cezasız kalmasın en ağır şekilde yaptıklarını çeksinler inşallah.
özel mesaj attım sizeBen denk gelmedim Arya'ya, bir de hikayesi pek benzemiyor gibi ama bir baska baslik daha var, orada anne cocugunun bu F.S. adli doktor tarafindan yoğun bakıma alindigini anlatmis, cocugun ayaginda derin bir yara var hatta.
Twitter linkini atabilir misiniz buraya?
Bende merak ettim bana da atabilir misinizözel mesaj attım size
Bu yazı için teşekkür ediyorum. Bende oğlumu kaybettim. İçimde hep bir korku var tekrar anne olursam bir evladı aynı şekilde çok sevebilir miyim ona haksızlık eder miyim kaybıma haksızlık eder miyim dengeyi nasıl kurarım oğlumu unutmak unutturmak istemiyorum kardeşi olursa hep abisini bilerek yaşasın onun varlığını bilsin hep anlatayım istiyorım ama sizin durumunuza da düşmekten korkuyordum. Annenizi o kadar yürekten anlıyor hissettiklerine empati yapıyorum ki ama cümleleriniz eğer ilerde başka bir çocuğum olursa onun hissedeceklerine tercüme olduArya Eva'nin hikayesini hem bir anne hem de abisini kaybetmis bir kardes olarak okudum.
Haddim olmayarak birkac sey soylemek isterim AryaEvaninAnnesi
Tabii bu bana, anneme ve aileme ozel bir durum, herkes aynisini yasamak zorunda degil.
Annem abime hamileyken annem siddet görmüş (1980 yili malum olaylari, aile ici siddet degil) doktorlar bu durumun abimin erken dogmasina sebep olduğunu, henuz cigerleri tam gelisemeden doğduğu icin bebegi kurtaramayacaklarini, annemin kendisini hazirlamasi gerektigini telkin ederek doğumunu gerceklestirmisler. Abim tum gerceklere inat 7 hafta kadar yasamis ancak sonunda vefat etmis.
Annem sonrasinda uzun seneler bir bebegi sevemeyecegini, abime ihanet edecegini dusunerek cocuk planlamamis, kendisini hazir hissettigini dusundugunde ise bana hamile kalmis (bu surec uzun tedaviler sonucu, serklaj ameliyati gibi destek tedavilerle gerceklesmis yani oyle hadi istedim cocuk yapayım degil ciddi bir caba var)
Tum bunlara ragmen, annem ile abimin arasindaki bağı ben bir turlu asamadim, o hep aramızdaydi, abin olsa soyle yapardi, abin olsa boyle olurdu, abin olsa bizi boyle severdi, abin olsa seni okula gotururdu, abin olsa belinin kemerini o baglardi, abin olsa şimdi cocuklarina dayilik yapardı, abin olsa yegenlerini cok severdi, abin olsaydi bu isler buraya gelmezdi, keske burada abin de olsaydi, keske abin olaydi onun da mezuniyetini gorseydik, abin olsaydi da ilk damatligi ona almis olsaydim gibi gibi... bircok cumle, bircok kiyaslama ile büyüdüm ben.
Annem bunlarin hicbirini bilerek beni üzmek ya da kiyaslamak icin yapmadi, yasasaydi su an 44 yasinda olacak olan abim hep aramizda bizim (halen) ben bundan rahatsizlik duymuyorum artik ama bir yanim hep eksik, sanki asla annemin yuzde yuz sevgisine haiz olamayacakmisim gibi geliyordu, cunku sonucta abim degildim.
Bazen oyle yalniz kaldigim oldu ki hic gormedigim abimi bazen öyle yerlere koydum ki hic kimse onun gibi olamaz diye dusundugum zamanlar oldu, hicbir gun onunla girdiğim anlamsiz rekabette kazanamadim, hep kendimi ben abim kadar iyi degilim diye sucladigim zamanlarla bogustum buyurken evet cok salakca belki, cok da yanlis, ama kucuktum ve savasamayacagim biri vardi annemle aramda.
Annem iyi bir annedir fedakardir, canayakindir, arkadastir, bi dedigimi iki etmez, hicbir zaman akademik basarilarim sebebiyle kizmamistir (hep dereceyle mezun olmusumdur yani belki de kizacak sebep vermedim bilmiyorum) yanlis arkadas tercihleri ve yanlis es (anneme gore) tercihim sebebiyle cok sorunlar yasadik ama icimden bir ses hala sunu diyor, "abim olsaydi annem onla bu sorunları yasamazdi".
Beni anlayamayabilirsiniz belki, ama sonradan doğan çocukların duygularinin da boyle bir basligin konusu olmasi gerektigini dusundum.
Cennet kuşunuzun kaybina cok üzüldüm, Allah sabırlar versin.
Evladinizi saglikla buyutun, evladinizdan yana yuzunuz gulsun insallah, yolunuz acik olsun
sana yürek ferahlatıcı şeyler söylemek istiyorum. Ama yok cümlem. Ben de seninle üzülüyorum. Sadece bilmeni istedim. Acının bir zerresi de olsa bende bil istiyorum.Bu yazı için teşekkür ediyorum. Bende oğlumu kaybettim. İçimde hep bir korku var tekrar anne olursam bir evladı aynı şekilde çok sevebilir miyim ona haksızlık eder miyim kaybıma haksızlık eder miyim dengeyi nasıl kurarım oğlumu unutmak unutturmak istemiyorum kardeşi olursa hep abisini bilerek yaşasın onun varlığını bilsin hep anlatayım istiyorım ama sizin durumunuza da düşmekten korkuyordum. Annenizi o kadar yürekten anlıyor hissettiklerine empati yapıyorum ki ama cümleleriniz eğer ilerde başka bir çocuğum olursa onun hissedeceklerine tercüme oldu
Ferahlattın canım benim kalbimde hissettim teşekkür ediyorum desteğin içinsana yürek ferahlatıcı şeyler söylemek istiyorum. Ama yok cümlem. Ben de seninle üzülüyorum. Sadece bilmeni istedim. Acının bir zerresi de olsa bende bil istiyorum.
Arya'nın hikayesini okuyup, bir de kardeşi olduğunu duyunca o kardeşle empati yapabilecek durumda olduğum için yazmak istedim aslında, hiçbir annenin can yarasını acıtmak istemedim, böyle birşeye sebep olduysam öncelikle özürdilerim.Bu yazı için teşekkür ediyorum. Bende oğlumu kaybettim. İçimde hep bir korku var tekrar anne olursam bir evladı aynı şekilde çok sevebilir miyim ona haksızlık eder miyim kaybıma haksızlık eder miyim dengeyi nasıl kurarım oğlumu unutmak unutturmak istemiyorum kardeşi olursa hep abisini bilerek yaşasın onun varlığını bilsin hep anlatayım istiyorım ama sizin durumunuza da düşmekten korkuyordum. Annenizi o kadar yürekten anlıyor hissettiklerine empati yapıyorum ki ama cümleleriniz eğer ilerde başka bir çocuğum olursa onun hissedeceklerine tercüme oldu
Evet her çocukla yürünecek yol ayrı. Abisini unutturmadan ama kıyas yapıp onu da üzmeden bir yolumuz olur eğer bir gün tekrar anneliği tadarsam.Arya'nın hikayesini okuyup, bir de kardeşi olduğunu duyunca o kardeşle empati yapabilecek durumda olduğum için yazmak istedim aslında, hiçbir annenin can yarasını acıtmak istemedim, böyle birşeye sebep olduysam öncelikle özürdilerim.
ne desem üzerim diye korkuyorum aslında, sadece şunu diyebilirim, hiçbir evlat bir diğerinin yerini dolduramaz, doldurmamalı da zaten ama kıyaslanmamalı da, sağ veya değil her evlada ayrı bir sayfa açılıp o sayfaya yazılmalı yaşananlar, iki sayfadan birbirine alıntı yapılmamalı diye düşünüyorum. Allah yolunuzu açık etsin, sağlıkla sıhhatle bir evlada kavuşmanızı dilerim