Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

ben 37 haftalik dogum yaptim kizim 2.660 kg dogdu. bizim dr de dogurtmuodu ama analik mi bilmiom kotu biseyler oldugunu hissettim icime korku dustu ve dr aradim bebegi alacaz dedim tmm dedi.
neyse sezaryene girdik spinal oldum dr karnimi acar acmaz aaaa diye sook oldu.
once bisi demedi servise ciktiktan sonra dedi ki rahim duvarin cok cok incelmisti tam zamaninda dogum yaptik.
bebegim 4 gun gun kuvezde kaldi biseyi yoktu aslinda tamamen tedbir amacli biraz hizli nefes alip veriyordu. simdi 4 aylik oldu cook sukur.
yani demem o ki eger biseylerin ters gittigini hissediyorsan mudahale etmekten korkma.

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo
Dr a güveniyoruz başka yere gitmedik ama herkes gidin diyo bilemedik

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Canım hangi sehirdesin?

Benim bebegimde de gelisim geriligi ve hareket azligi çıkmıştı suyu da azalmıştı rutin kontrole gittiğimde öğrendim ogun eve bile göndermediler imza vermeden mecbur hastaneye yattim. Yazdiklarim seni korkutmasın ama hatta doktor bana eğer yatmazsan bebegin kalbi durabilir bebeğini kaybedebilirsin dedi. 36. Haftadaydım ama bebek 33-34 görünüyordu bende 1 hafta once kontrole gittim hersey haftasiyla uyumluydu bi problem yoktu. Ogun doktorla konusunca cok ağladım panikledim sonra toparladim kendimi doguma odaklandim ve surekli bebegimle konuştum basaricaz diye o da beni dinledi. Suni sancıyla doğumu başlattılar gece 11-12 gibi sonra kendi duzenli sancılarım oldu ver ertesi gün 09.50 de normal dogum yaptım bebegim de gayet sağlıklıydi küvöze falan da girmedi ertesi gun de hastaneden taburcu olduk.
Eger gelisim geriliği ve hareket azlığı varsa bi egitim arastirma hastanesine git hatta icin rahat etmiyorsa bu saatte acile bile gidebilirsin. Şuan senin stresinden de etkileniyor bebek içini de karartma ferah tut Allah'ın izniyle hicbisey olmaz ama doktor değiştirip önlem almanı öneririm. Eğer istanbuldaysan zeynep kamile gidebilirsin ben doğumumu orada yaptım.

Şimdi acilden geldim burdaki devlete gittim sadece nst yaparız bu saatten sonra dr bakmaz kendi dr una yollar dedi tamam dedim ilk nst de de çikolata yedim onda sıfır haraket git dedi bol çikolata ye bol meyvasuyu iç dedi 3çikolata 2 meyvasuyu derken haraket etti druma attım oda ikinciye göre alalım sezeryana dedi sordum bende bana paketli gıda tatlı yeme dediniz meyva bile çok değil dikkatli tüket dediniz şimdi benim çocuğum tek tatlıyla besleniyo resmen dedim çünkü akşama haraket etmedi sadece minik kıpırtılar vardı belli belirsiz geçen de dr şeker takviyeli serum verdi bunlar hep risk sonuçta ki şeker yüklemesini bile gerek görmemişti bunları konuştuk nst ler pek içine sinmedi böyle olmıcak sabah aç gel dduruma göre alabiliriz dedi ki kendi dedi 37. Haftada artık endişe etmene gerek yok normal sürece geldik diye
İlk gebelikde nst ye girmedim hiç.ikincide bikere girdim ki ben sadece kalp atışı bakılıyo sanıyodum haraket sancı falan bilmiyodum ama bunda şu 1 ayda 20 kere girdim hep çift giriyorum ben bu hamilelilde gerçekten şaşkına döndüm ssvd istiyodum son güne kadar da beklerim lütfen diyodum şimdi korkudan doğsa diye bakıyorum
Rabbim kolay doğum nasip etsin bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım üzme stres yapma.
Ben çok iyi anlıyorm seni ama dr almak isterse bence hiç tereddüt etme 37 hafta iyi bir hafta bence.
Küçük bebek daha çabuk büyüyor.
Kızım doğduğunda kılcal damarları belli oluyordu prematüre bebek giysileri bile aradım.
Ama şimdi 7 yaşında bnm yarı boyumu bile geçti gelişimi çok iyi.
Dr unu dinle kalbini ferah tut birşeycik olmaz Allah’ın izinliyle..

Benim kızımda gelişim geriliği vardı kilosu hep az çıkardı o kilo alsın diye neler yemedim nasıl dikkatli beslendim ki şu anda öyle beslensem doğum kilolarımı vermiştim
Ama kızım 3100 doğdu yalnız sıkıntısız bir hamile benim gibi beslense 4 kiloyu garanti geçerdi üzülme yanıltıcı olabiliyor o kilo olayı
Hareket için de doktor bana yemeklerden sonra soluna yat on hareketini say sayamazsan hemen gel demişti

Kaç gün kaldı kuvözde canım
Ben işin kilosunda da değilim diğer kızlarım 2.800 doğdu zaten benim karnımda fazla büyümüyo bebek beni endişelendiren bebeğin kilosunun düşmesi 10 gün var verdiği tarihe ya kötüye giderse diye endişemiz
Birde biz özele gidiyoruz başka ilçeye 1saate yakın yol sürüyo korkumuz biz farkedip yetişene kadar geç olursa diye
Dr a bi mesaj atsam hemen döner benden önce hastanede olur ama işte bizim mesafe uzak
1 hafta kaldi kuvozde dogru diyorsunz kilo onemli degil sadece soruzsuz gorunen bir bebekte bile oluyor demek istedim, yani ben cok yakndim hastaneye ona ragmen riske atmak istemedi hem de devlet hastanesi...peki size doppler seklinde baktilar mi yani damarlarinizda siknti var mi ? Cunku bebegin beslenmesi damarlarla oldugu icin bu gibi durumlarda doppler yapilir ben de oyle birsey olmadigi halde dr 3 kez falan bakmistj

O ölçüler çoğu zaman hatalı oluyor. Bende 7 ay önce doğurdum, doktor sürekli korkuttu beni. Kemik gelişimi iyi değil, boyu çok kısa kilosu düşük vıttırı zıttırı. 35.haftadaydık kontrole diye gittim ama epey sancım vardı, doktor kilosuna 2.300 mü ne boyuna da 42 mi 43 cm mi ne demişti. Küvözde kalcak diye üzüldüm ama mecbur doğuma aldılar. Oğlum 2.840 kilo, 48 cm de boy ile doğdu. Küvöze girmedi yarım saat içinde emzirmeye de aldım. Kordon dolanmış boynuna o yüzden doğuma hazırlamış kendini oğlum fakat doktor bunu bile görmedi ultrasonda doğum anında farketti.. Çok şükür bi acı yaşamadan sağlıkla aldık kucağımıza.

Yani korkmayın o ölçülere, doğum yaklaştığı için hareketler yavaşlamış olabilir, tabi siz ihtiyaten bi doktora daha görünün. Sağlıcakla kavuşup koklaşın inşallah...
İnşallah canım Rabbim cümlemizin evladına sağlık sıhat versin

1 hafta kaldi kuvozde dogru diyorsunz kilo onemli degil sadece soruzsuz gorunen bir bebekte bile oluyor demek istedim, yani ben cok yakndim hastaneye ona ragmen riske atmak istemedi hem de devlet hastanesi...peki size doppler seklinde baktilar mi yani damarlarinizda siknti var mi ? Cunku bebegin beslenmesi damarlarla oldugu icin bu gibi durumlarda doppler yapilir ben de oyle birsey olmadigi halde dr 3 kez falan bakmistj
Bizim dr daki ultrason 4boyutlu hani görüntüyü renkli şekilde telefonuma aktarıyo herşey net görünüyo
Ama bu gelişimle ilgili bi yere yollamadı 2. Kızımda da gelişim geriliği vardı izmire sebahattin altınyurt ve eşinin özel muayenanesine gittim onlar ciğer gelişimi var kiloya takılma dedi kendi drum da kuvöze girmez sadece küçük olur dedi öyleyken 2.850 doğdu
Ama dedim önceki dr böyle yaptı diye gitmene gerek yok dedi gelişimi gerilemiş diyodu sonra kilo aldı bak topladı dedi sevindi ama kilosu düşük çıkınca artı eksi farkıdır dedi ama o an morali bozuldu normalde kendinden çok emin konuşur güleçtir yüzü ama bizimle konuşurken tedirgindi o yüzden bizim bu endişemiz
Saatler kaldı artık gitcem konuşcam inşallah hayırlısı olur bebeğim için

Canım hangi sehirdesin?

Benim bebegimde de gelisim geriligi ve hareket azligi çıkmıştı suyu da azalmıştı rutin kontrole gittiğimde öğrendim ogun eve bile göndermediler imza vermeden mecbur hastaneye yattim. Yazdiklarim seni korkutmasın ama hatta doktor bana eğer yatmazsan bebegin kalbi durabilir bebeğini kaybedebilirsin dedi. 36. Haftadaydım ama bebek 33-34 görünüyordu bende 1 hafta once kontrole gittim hersey haftasiyla uyumluydu bi problem yoktu. Ogun doktorla konusunca cok ağladım panikledim sonra toparladim kendimi doguma odaklandim ve surekli bebegimle konuştum basaricaz diye o da beni dinledi. Suni sancıyla doğumu başlattılar gece 11-12 gibi sonra kendi duzenli sancılarım oldu ver ertesi gün 09.50 de normal dogum yaptım bebegim de gayet sağlıklıydi küvöze falan da girmedi ertesi gun de hastaneden taburcu olduk.
Eger gelisim geriliği ve hareket azlığı varsa bi egitim arastirma hastanesine git hatta icin rahat etmiyorsa bu saatte acile bile gidebilirsin. Şuan senin stresinden de etkileniyor bebek içini de karartma ferah tut Allah'ın izniyle hicbisey olmaz ama doktor değiştirip önlem almanı öneririm. Eğer istanbuldaysan zeynep kamile gidebilirsin ben doğumumu orada yaptım.
Alaşehirdeyim ve acile gittim akşam üzeri doğum servisindekiler bu haftadan sonra bide böyle bi sorunun varsa dr bakmak istemez düzenli takip eden dra yollar dedi
İnşallah benim bebeğim de iyi olur

Rabbim kolay doğum nasip etsin bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım üzme stres yapma.
Ben çok iyi anlıyorm seni ama dr almak isterse bence hiç tereddüt etme 37 hafta iyi bir hafta bence.
Küçük bebek daha çabuk büyüyor.
Kızım doğduğunda kılcal damarları belli oluyordu prematüre bebek giysileri bile aradım.
Ama şimdi 7 yaşında bnm yarı boyumu bile geçti gelişimi çok iyi.
Dr unu dinle kalbini ferah tut birşeycik olmaz Allah’ın izinliyle..
İnşallah canım

Tartışmanıza gerçekten gerek yok ki yorumunuza kırılmadım çünkü iki ihtimali de biliyoruz dr da zaten kararsızdı alcam bişey olsa haklı olarak bana kızarsın bekleyelim dwmesi bikaç gün için oda kalp atışı iyi diyeydi şimdi de yarın alabiliriz diyo
Buraya fikir almak için konu açtınız.Fikrimi yazdim.kotu bir niyetle kelimeyle hisle birsey inanin yazmadim.Benimde evlatlarim var bende buna benzer yollardan geçtim.Ne kadar zor biliyorum. hiçbir anne adayının bebeğin kötü olmasını istemem .Inşallah doktor doğru kararı verir sağlıcakla kucaginiza alırsınız.Hakkınızda hayırlısı olsun.bu arada bende 37 haftada acil dogum yaptım.

Alaşehirdeyim ve acile gittim akşam üzeri doğum servisindekiler bu haftadan sonra bide böyle bi sorunun varsa dr bakmak istemez düzenli takip eden dra yollar dedi
Allah'ım sağlıkla kucağına almak nasip etsin canım
Bence hiç açıklama yapmadan bı başka doktora kontrol ol
Birde ultrason da yada tahlillerde çıkan sonuçlar hiç bir zaman yüzde yüz sonuç vermez için rahat olsun

2. Doğumumda ben de hayatımın şokunu yaşamıştım. (+ -) 400 grm kadar oynama yapabilir ultrason ölçümleri.
38+2 de alındı bebeğim.
3.300 kg denen bebeğim 2.900 doğdu ve ben çok üzülmüştüm. Gerek yokmuş aslında.
İlk 3 ay mucizevi şekilde hızlı gelişiyor bebekler.
Ayrıca son aylarda daha net ve daha az dı hareketleri.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah

canim ozaman kendi doktorunla konus alsin seni doğuma. Bu sekilde stres yapiyorum bebek te kötü etkileniyor dersin. Sag salim alırsın inşallah kucağına. Acildekiler de neden oyle yapmış ki burda olsa direk yatırıyorlar hatta benim dogum yaptığım gün benimle aynı durumda bi bayan vardı o yatmak istemedi cikmak için imza da vermek istemedi. Mecbur eşini beklediler eşi ikna oldu da yatırdılar yoksa ki eve dönecekti. Sonra sancı çekerken onun bebeginin kalp atımı yavaşladı hemen sezeryana aldılar sağlıcakla aldı kucağına belki inatlassa yatmasa farketmeyecekti öyle olduğunu. Aslında hiç ihmale gelecek bişey değil doktorun niye risk alıyor anlamıyorum.

Lütfen başka bir doktora daha gidin ve idrarda albümin bakmasını isteyin. Bende aşırı ödem olmuştu, kilo almıştım ama bebeğim gelişmiyordu. Sebebi buymuş. Sizde ki problem bu mu en azından emin olursunuz. Doktorum çok titiz ve dikkatliydi, sıkı takiple kızım çok sağlıklı doğdu kuvezde hiç kalmadı.

Bizim dr daki ultrason 4boyutlu hani görüntüyü renkli şekilde telefonuma aktarıyo herşey net görünüyo
Ama bu gelişimle ilgili bi yere yollamadı 2. Kızımda da gelişim geriliği vardı izmire sebahattin altınyurt ve eşinin özel muayenanesine gittim onlar ciğer gelişimi var kiloya takılma dedi kendi drum da kuvöze girmez sadece küçük olur dedi öyleyken 2.850 doğdu
Ama dedim önceki dr böyle yaptı diye gitmene gerek yok dedi gelişimi gerilemiş diyodu sonra kilo aldı bak topladı dedi sevindi ama kilosu düşük çıkınca artı eksi farkıdır dedi ama o an morali bozuldu normalde kendinden çok emin konuşur güleçtir yüzü ama bizimle konuşurken tedirgindi o yüzden bizim bu endişemiz
Saatler kaldı artık gitcem konuşcam inşallah hayırlısı olur bebeğim için
Insallah guzel haberler alirsin, merak ettim gittin mi sonuc ne ?

X