Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

delirme anacım rabbim hayırlısını verir senin oğlan da muzur çıktı işte tekne kazıntısı doğunca mıncıklar sever hıncını alırsın
Ay inşallah zaten ufak kızdan sonra uslu bişey beklemiyorum da bu şimdiden çektiriyo bize
Ay sağlıklı olsun da ben çekmeye razıyım şükür rabbime derim avunurum da ay şu sıkıntıları bi atlatayım da bişeyler adadık onu yapcaz şu yaklaşık 2 ayda çektiğimiz çok yıprandık ailecek

perinatoloji doktounada mutlaka görün riskli bebekler için daha bilgili doktorlar benim kardeşiminde ilk gebeliği 6 ncı ayında 2 hafta geriden gelmeye başladı bebek kordonlardan beslenemedi biz kaybettik bebeğimizi sakın ihmal etme hemen başka doktorada gözük

Aynı sorun bende de var ama ben hiç bu kadar takmadım bence stresiniz daha çok yansır bebeğe sakin olun kiloya bu kadar takmayın 40haftalık 2500 kilo doğuranlar oluyor Benimde kilosu haftasından çok düşük beslenmesi iyi dedi doktor ama eşim ve ben ufak tefeğiz genetiktir diye takılmadı.
ama bak sizin bebeğin beslenmesi iyi bu bebek kordonlardan beslenemiyor kardeşimin bebeğide beslenemiyordu

Siz başka bir doktora daha gidin, hatta başka birkaç doktora daha..
Şöyle örnek vereyim, kuzenim kontrol için 36.haftasında doktoruna gittiğinde; kasılman var tansiyonun yüksek hemen bebeği alalım diye yatırdılar. 1 gece hastanede yattı sabahına alacaklardı. Sonra doktorla kavga edip biz mesuliyet kabul ediyoruz çıkmak istiyoruz diye imza atıp çıktılar.
Hemen başka bir hastaneye gitti. Hiçbir sorun yok evde yat sancını bekle demişler. Geçen hafta 39+6'da doğumunu vaktinde hiç sorunsuz yaptı.
İnanın doktor hastane seçimi çok önemli. Siz birkaç başka doktora daha gidin. Onlarda ayni şeyi söylerse; öyle karar verin..
En güzeli bu.
Bazı doktorlar riske atmayı sevmediği için acele ediyorlar, bazıları da kolaya kaçıyorlar.
Bebek içeride ne kadar kalırsa o kadar iyi..
Devlet ve özel hastanedeki; ultrason ölçümleri hatta tarih hesaplamalarıda çok farkediyor.

Öncelikle sakin olun. İlk gebeliğimde bebeğimde gelişim geriliği vardı. Doktorum risk altına girmediği sürece içeride tutabildiğimiz kadar tutacağız dedi.

Son aylar hep stressle geçti. Ultrason 2700 ölçüyordu 37. haftada 2470 gr doğdu ve küveze alınmadı.

Benim doktorum çok iyiydi. Daha bir ay öncesinden bana tüm ihtimalleri anlattı. Erken doğum olabileceğini, küveze alınabileceğini vs.

Her şey çok belirsizdi. Kordonun bebeği besleme durumuna göre hareket ediyorduk. Doktorum da maksimum iki haftaiçinde doğum olacağını söylemişti. En son kontrole gittim birden, "Haftaya salı alıyoruz," dedi. Bir kaldım şöyle, "Neyi," diye sordum. :KK70: Doktorum güldü, "Seni alacak halimiz yok, bebeği alacağız," dedi. Bana bir fenalık geldi. Normal doğurmamın imkânı yoktu. Çünkü boyu ve kilosu düşük. Normal doğumun bebeğin kalp atışlarını düşürecebileceğini, oksijensiz kalabileceği için normal doğumun benim bebeğim için mümkün olmadığını söyledi. Ben de normal doğum istiyordum ama illa öyle olmalı diye tutturan biri değilim. Önemli olan bebeğimdi benim için. Doktoruma da çok güvendiğim için içim rahattı. Fakat annem bir de devlette muayene olmamı sezeryanın çok zor olduğunu söyleyip durdu. Başımın etini yedi doğrusu. Onu da kırmamak için aynı gün doğum hastanesine gittim oradaki doktorda normal doğurmanın çok riskli olduğunu teyit etti. Ben zaten kendi doktorum sezeryan dediği an normal doğumdan vazgeçmiştim.

Son kontrolde artık beslenmesi bayağı düşmüştü. İki gün sonra tekrar muayene oldum. Araya haftasonu girdi, doğum tarihinden bir gün önce yine muayeneye girdim. Salı günü doğumda karar kılmıştık ama doktorum illa salı doğum olacak diye bir şey yok, plesantaya bağlı, sadece takip edip doğru zamanı tespit edeceğiz demişti ve 48 saatte bir muayene ediyordu. Tamam sabah yatışını yapıyoruz artık dedi. Riskli gelişim geriliği türünde olan bebeğimin %90-95 ihtimalle zihinsel olarakta gelişim geriliği olacağı ihtimaline karşı, doktorum sayesinde ben %10-5'lik sağlıklı doğacağı ihtimaline tutundum.

Sen de lütfen kötü olanı değil, iyi olanı düşün. İnşaallah sağlıkla sıhhatle evladını kollarına alırsın canım :)
Merhaba gelişim geriliği bebeğiniz tam olarak neresindeydi?
Bizimde acde gerilik var aramız bi ara 17 güne çıkmıştı,en sonki kontrolde 9 güne düşmüş.:nazar:
Bende kan pıhtılaşması var,iğne ve aspirin kullanıyorum.
Eşim ve ben minyonuz ben kan pıhtılaşması ve minyonluğa bağlıyorum aradaki farkı

Benim de ilk gebeliğimde 34.haftadan sonra bebek kilo almamaya başlamıştı. Dr hemen albumine baktı, çok yüksek çıkmıştı, gebelik zehirlenmesi riskin var dedi. Tamamen tuzsuz bir diyete başladım, ekmeği bile tuzsuz yiyordum. Sürekli idrar biriktirip tahlile götürüyordum. Çok şükür iyi bir takiple bebeğim 38.5 haftada 3700 kg doğdu.
Sizde albumin bakıldımı.

Bizimde acde gerilik var aramız bi ara 17 güne çıkmıştı,en sonki kontrolde 9 güne düşmüş.:nazar:
Eşim ve ben minyonuz ben kan pıhtılaşması ve minyonluğa bağlıyorum aradaki farkı
Bende de tam tersi pıhtılaşmama var işte bu kanın pıhtılaşma veye pıhtılaşmaması plesenta yaşlanmasına neden oluyomuş o zaman bebek gelişmezmiş internette okudum dün dr böyle dese tamam son haftalarda riski yok diyo internet ama sıkı nst takibi gerekir diyo acaba beni korkutmamak için mi söylemiyo ben ona 10 kere sordum kanım pıhtılaşmıyo sorun olur mu diye oda doğumda biraz sıkıntı olur ama halledemeyeceğim bişey değil dedi kendine güveni tam da ah beni korkutmasa böyle

Benim de ilk gebeliğimde 34.haftadan sonra bebek kilo almamaya başlamıştı. Dr hemen albumine baktı, çok yüksek çıkmıştı, gebelik zehirlenmesi riskin var dedi. Tamamen tuzsuz bir diyete başladım, ekmeği bile tuzsuz yiyordum. Sürekli idrar biriktirip tahlile götürüyordum. Çok şükür iyi bir takiple bebeğim 38.5 haftada 3700 kg doğdu.
Sizde albumin bakıldımı.
Hayır bakılmadı

Siz başka bir doktora daha gidin, hatta başka birkaç doktora daha..
Şöyle örnek vereyim, kuzenim kontrol için 36.haftasında doktoruna gittiğinde; kasılman var tansiyonun yüksek hemen bebeği alalım diye yatırdılar. 1 gece hastanede yattı sabahına alacaklardı. Sonra doktorla kavga edip biz mesuliyet kabul ediyoruz çıkmak istiyoruz diye imza atıp çıktılar.
Hemen başka bir hastaneye gitti. Hiçbir sorun yok evde yat sancını bekle demişler. Geçen hafta 39+6'da doğumunu vaktinde hiç sorunsuz yaptı.
İnanın doktor hastane seçimi çok önemli. Siz birkaç başka doktora daha gidin. Onlarda ayni şeyi söylerse; öyle karar verin..
En güzeli bu.
Bazı doktorlar riske atmayı sevmediği için acele ediyorlar, bazıları da kolaya kaçıyorlar.
Bebek içeride ne kadar kalırsa o kadar iyi..
Devlet ve özel hastanedeki; ultrason ölçümleri hatta tarih hesaplamalarıda çok farkediyor.
Durdaki devlete gitcem sabah sıra bulabilirsem bulamassam acilden gideyim diyorum da altdan muayene istiyolar korkuyorum bi zararı olur mu diye

Durdaki devlete gitcem sabah sıra bulabilirsem bulamassam acilden gideyim diyorum da altdan muayene istiyolar korkuyorum bi zararı olur mu diye
Korkuyorsan yaptırma alttan muayene canım.
Ben 34. haftadayım daha hiç vajinal muayene olmadım, bir kez devlet hastanesinde bakmak istediler benim ki riskli gebelik, plesentam aşağıda, usg ile bakın diye uyardım. Tamam dediler.
Zorla bakacak halleri yok ya, gerekirse bir bahane bul.
Sen git ama mutlaka farklı birkaç doktora daha..

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo
Dr a güveniyoruz başka yere gitmedik ama herkes gidin diyo bilemedik

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Canım nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbulda isen cerrahpaşa ya gitmeni tavsiye ederim orada prof Ali benian var riskli gebelik için özellikle ona geliyorlar ben de ona gidiyorum.o görsün eminim için rahat eder.özel hastanede benim ilk oğlumu 7 aylıkken alıyorlardı suyun geldi diyerek..
Tabii su falan değilmiş gelen bir gece hastanede yattım doguma gidecek para da ona gitti..sen içini ferah tut bebeğin gayet iyi durabildiği kadar dursun.ama başka doktora da mutlaka görün

Canınızı şimdiden sıkmayın..benim de bebeğim 3 hafta geriden geliyordu..hatta doğuma girmeden önce 2800 ve 47 cm dediler..dogdu 3250 ve 50 cm di..o kadar yanılıyor bu aletler..
Ay inşallah bizdede öyledir korkudan ne yapsak etsek evdede birbirimizi yicez sonunda

Kızım da riskli bir gelişim geriliği vardı. Şuan ismini hatırlamıyorum ama ölçümlerin hiçbiri normal değildi. Burun ölçüsü sadece normaldi galiba. Ense kalınlığı vs de problemliydi. 2 haftalık bir gelişim geriliği vardı. Şuan kaç cm'di ölçümler hatırlayamıyorum. Sağ salim doğdu şükür. İnşaallah sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız :)

doktorunuz mantıklı hareket ediyor.
bence macera aramayın.
35 te doğan kuvözde kalmaz, diye kim dedi bilmiyorum.
2 ay önce 37. haftanın bitti gün sezaryen doğum yaptım. onda bile doktorum, ‘kuvozde kalabilir’ dedi.
ki gelişimi iyi, 3400 doğdu bebeğim.
kendinizi takip edin. çikolata olmak zorunda değil. meyve yiyin, su için. doktorunuz tamam diyene kadar sabırlı olmaya çalışın. negatif doğum hikayelerinden kaçının.

Kilosu farklı olabiliyor. Bu kadar panik yapmayın. Bu yüzden
Kordonubuzla ilgili sıkıntı var ne kadar kal sada kilo almayacak hafta nizi doldurmissiunuz ben dogurmaniz taraftarıyım.yinede siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun

Bunu nasıl söyler siniz yahu? Nereden biliyor sunuz?? Haftasını falan doldurmamış. Bir kontrolde öyle diğerinde böyle çıkabilir. Ölçümler yanlış olabilir.
Ne kadar da kalsa kilo almayacak demek gerçekten size düşmez bu durumda.

Sizin yaşadığınız benzer durumu 7 sene önce büyük kızıma hamileyken yaşadım..
Bnmde kızım hareketsizdi son haftalarda kilo problemi oldu gelişmemişti
Çok ağladım nst odalarında..
Sürekli çikolata yeyip nst ye almalarından yorulmuştum..
Ağlamaktan helak olmustum.
Doplerde kan akışına plesentaya kadar bakıldı 36. Haftalıktı
Bu böyle olmayacak medikana hastanesinde yaşlı bir Prof bulduk.
Doplerde baktı haznem çok darmış bebek içerde sıkıntıya girmiş 2.50 kilo bence hemen aldırın dedi..zaten daha fazla gelişmez bu kiloda kalır.
Bebeğe eziyet dedi.
Ertesi gün özel hastaneye gittim başka bir yere onlarda baktı alalım dediler.
Bn korktum tabii bi hazırlığım birşeyim yok ertesi gün olsun dedim.
Neyse sabahtan gittim ertesi gün alındı bebek ama nasıldı..
2.450 kg küçük poposu makatı simsiyah yüzü gözü kıpkırmızı
Karnımda nasıl nasıl sıkılmış çocuğum
Popsundan kordon dolanmış ..
Dr tam zamanında almışız dedi..
Bir de kanı çok koyuydu doğduğunda makinaya bağladılar kanını cıvıttılar falan.
Zor ya o günlere geri döndüm anlatırken ..
Allah yardımcınız olsun bence bu işin uzmanı iyi prof bulun detaylı baksın zaten görür görmez anlıyorlar.
Sağlıcakla kal hayırlı doğumlar.

Manisanın alaşehir ilçesindeyim
Manisa merkezde var üniverste hastanesi
Canım sen hangi hastaneye gidiyosun?
Bende alaşehirdeyim.
Salihli cana gidiyorum
Bende de tam tersi pıhtılaşmama var işte bu kanın pıhtılaşma veye pıhtılaşmaması plesenta yaşlanmasına neden oluyomuş o zaman bebek gelişmezmiş internette okudum dün dr böyle dese tamam son haftalarda riski yok diyo internet ama sıkı nst takibi gerekir diyo acaba beni korkutmamak için mi söylemiyo ben ona 10 kere sordum kanım pıhtılaşmıyo sorun olur mu diye oda doğumda biraz sıkıntı olur ama halledemeyeceğim bişey değil dedi kendine güveni tam da ah beni korkutmasa böyle
Peki canım pıhtılaşmama olunca kan akışının daha çok olması gerek miyor mu?
Kan akışı daha çok olduğu için bebek daha iyi beslenmez mi

X