Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo
Dr a güveniyoruz başka yere gitmedik ama herkes gidin diyo bilemedik

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Canım benim bence sezeryan olucaksan haftası iyi dr alalım derse aldır .Ciğer gelişritici iğne çok faydası oluyor.Ben 26+6 da doğurmuştum 1kg ikiz çok şükür yoğun bakımlar ve küvez hayatı eskisinden çok çok iyi.Bnimkiler 2 ay kalmıştı senin küvezde kalıcağını sanmam aksi bir durum olmadıkça.

Acaba kordon dolanması vs olabilirmi benim oğlum o sebeple sezaryen oldu ve Dr um normal doğum yanlisiydi en son artık 40 haftayı geçip hareket olmayınca bana bıraktı ve doğduğu zaman cidden 3 defa dolanıp iyice yapışmış rahme .
Böyle bir durum olup ta beslenmesi etkilenmiş olabilir mi
İşte bilmiyorum burdaki devlettede yakın ilçedeki doktorlardada yarına sıra bulamadım sabah erken diğer ilçeye gidip sıra bulamamak var bende burdaki devlete gitcem sabah belki sıra bulurum acilden gitcem şimdi ama acil alttan muayene istiyo

İlk çocuğum çok hareketliydi, hareketleri, dirseği, ayağı dışarıdan belli oluyordu. Son haftalarda hareketleri çok azaldı yeri daraldığı İçin. Ben geceleri uyanıp karnımı yoklardım neden hareket etmiyor diye gayet sağlıklı doğdu. 2. Hamileliğimde doğuma kadar doğru düzgün hareketlerini hissetmedim. İleri ultrasona girdiğimde eşim dr’a “bebeğin hareketlerini hissetmiyor eşim, sorun mu var demişti”, dr “o kadar hareketli ki ölçümü zor alıyorum” demişti ama ben doğru düzgün hareketlerine hissetmedim doğuma kadar. Ayrıca benim ilk çocuğumda şeker, çikolata türü şeyler yiyip ultrasona girdiğimde, normalde o kadar hareketli olan çocuk aksine sakinleşiyordu. Benim kızım farklı bir yiyeceğe tepki veriyordu belki sizin ufaklık da tatlı sevmiyordur :emir_bebek:. Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Yok çok tatlıya tepki veriyo haraket de var ama çok yavaş nst deki bayan karnımı sallıyo benimki rahatsız etmeyin der gibi minik bi kıpırtı tamam dr öksürtüyo kıpırdatamıyokolay kolay yüzünü göremiyoruz şekerli serum takviyesinde dans ediyo ama
Dr da söyledi son haftalarda haraket azalabilir diye ama nst takibinde de sürekli az öyle çok beklemiyo haraketi de benimki hiç etmiyo zorlamayla anca ya dünki nst nin resmini atsam şaşarsınız kesik kesik oldu haraket etmeyince

Yok çok tatlıya tepki veriyo haraket de var ama çok yavaş nst deki bayan karnımı sallıyo benimki rahatsız etmeyin der gibi minik bi kıpırtı tamam dr öksürtüyo kıpırdatamıyokolay kolay yüzünü göremiyoruz şekerli serum takviyesinde dans ediyo ama
Dr da söyledi son haftalarda haraket azalabilir diye ama nst takibinde de sürekli az öyle çok beklemiyo haraketi de benimki hiç etmiyo zorlamayla anca ya dünki nst nin resmini atsam şaşarsınız kesik kesik oldu haraket etmeyince
Bence hemen şimdi devlete gidin. Acilden giriş yapın bebeğim hareket etmiyor diye.
Takip ettiğiniz doktor dışında 2-3 doktordan fikir alın mutlaka.
Böyle stresle beklemek daha kötü.
Siz istemedikçe diğer doktorlar sizi sezaryene almaz zaten. Belki içlerinden biri içinizi rahatlatır cumartesiye kadar.

Aynı sorunu 26.haftadan beri bende yaşıyorum.
16.haftada 4 gün
22.haftada 9 gün
26.haftada 14 gün
27.haftada 17 güne kadar çıkan bir ac geriliğimiz oluştu.
Buna bağlı olarak kilo alımıda az oluyordu.
Yediğime içtiğime dikkat ediyorum,devamlı sol tarafıma yatıyorum.
Birde gün içinde yarım limonu sıkıp üstüne su ilave edip içiyorum kan akışı düzenli olsun diye.
Doktor her kontrolde doplerle kan akışına,suyuna bakıyor.
Kilo alımı durursa bebeği alırız dedi,banada hareketlerini takip etmemi söyledi.
Kilo alımı çok şükür devam ediyor 15te bir kontrol altındayım

Benim büyük kızım evdeyken o kadar hareket ederdi ki, rahat nefes alamazdım, karnım sürekli sağa sola gidip gelirdi ama nst ye girince uyurdu. Ultrasona girdiğimde dr sürekli karnımı sallardı, nst bağladıkları zaman yerini zorla tespit ederlerdi. Benimde 34. Haftadan sonra erken Doğum riskim vardı. 2 dr a görünürdüm. 1 tanesi her gittiğimde “sen adet tarihinden eminmisin bu çocuk çok büyük hemen araştırma yada üniversite hastanesine gitmen gerekiyor” demişti. Ne zaman o dr a gitsem ağlayarak çıkardım odasından. Ben hergun doğdu doğacak derken 41 haftalık doğdu kızım. Kilosuna da takılmayın, 41 haftalık 2900 bebeği doğan arkadaşım var kızı şimdi 11 yaşında gayet sağlıklı, gelişimi de çok iyi.

Bilmiyorum yardımcı olur mu ama benim oğlumun kafası 2 hafta ileriden, karnı da 2 hafta geriden gelmeye başladı yaklaşık 30. Haftadan sonra. Hep düzenli kilo artışı oldu, 38. Haftada suyum geldi, ertesi gün kontrolüm vardı hatta. 37. Haftada yapılan kontrolde de 3000, 3100 gr falan çıkıyordu. Bir doğdu 2660, 100 grda aynı gün gitti. Oldu mu sana 2550. Demek istediğim ultrasondaki kiloyla alakası yoktu, ultrason hesabına göre 3000 falan doğması gerekiyordu.

Hareketsiz bir bebek olmasına bir şey diyemeyeceğim ama... 38. Haftada doğum yapabilirsin artık ki sezaryenleri 38. Haftada yapıyorlar genelde.

Ek: bu arada 15 saat sancı çektim, açılmam çok olmadı, tam açılma yeterli epidural yapalım derken de kordon dolandığı için de acil sezaryene alındım. :) ikimiz de sağlıklıyız şu anda çok şükür.
İşte elimde 2.800 kilo diyen ultrason kağıdıda var 5 gün sonra 2.700 falan dese anlarım 2.500 de çok fark var birde ilk kızımda kilosu iyiydi son ay kilo kaybetmiş benm acemiliğim dr un hatası derken geç doğdu o yüzden kilo kaybetmişti

İşte 5 günn önce 2.800 dü dün 2 500 yani 12 yada 13 gün öncesi ile aynı çıktı kilosu ve cihaz aynı cihaz ve bu cihazlar yeni daha öncekilerdeki gibi değil artık tüm ultrason resimleri telefonuma renkli atılıyo yinede bilmiyorum cumartesi görcez artık yattım dinleniyorum bende haraketlerini takip ediyorum
Ölçüm hatası olabilir canım.
Ac geriliğinden dolayı 2 seferdir karın çevresini 2 defa ölçüyor benim doktor.
2 ölçüm bile mmlik farklar yaratıyor.
Bir birini tutmuyor

Cok karisik anlatmissiniz cok anlayamadim ama baska bir doktora gidin
Benim oglum 35 haftalikken dogdu kuvoze falan girmedi , ben sizin yerinizde olsam coktan baska bir doktora gitmistim

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Hiç canınızı sıkmayın. Okurken sanki benim başımdan geçenleri okudum gibi. Benimde bebeğim son haftalarda hiç hareket etmiyor ve kilo kaybediyordu. dr bana da plesanta beslemiyor çocuğu yeterince dedi. o yüzden boş yere yemek için kendini zorlama, sen kilo alırsın demişti. hakkaten öyle oldu:) ama sorunsuz doğdu bebeğim. kendini yıpratma boş yere bende şizofren olmuştum bebeğin hareketlerini takip etmekten. Sıkıntı olmuyor ALLaH ın izniyle

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi Rabbim.
İki çocuğum var biri bebek henüz ve ikisi de ultrasonda ölçülen kiloda doğmadı.
Oğlum(6.5 aylik şu an) hareketsiz bir bebekti ,nst de her girişimde gidip birşeyler yiyip gel bebek uyuyor dediler ve istisnasız her seferinde 2. kez girdim çünkü uyuyordu.
Kilosunun gerilemesi konusunda fikrim yok hatta ilk kez duyuyorum ama içiniz rahat değilse başka bir doktora kontrole gidin. Muhtemelen ordaki ultrasonda farklı kilo söylerler size.
Üzülmeyin,yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz artık,sanıyorum 20 gün var doğuma,kontrolleriniz zaten sıklaşmıştır artık,herhangi bir rahatsızlik hissederseniz gidip ultrasonla bakılmasını isteyebilirsiniz doktorunuzdan.
Karnınızda ne kadar kalırsa kar ki doktorda sanıyorum bu yönde tavsiyede bulunmus,doğunca kolayca toparlar. İnanın öyle çabuk büyüyorlar ki anlamıyorsunuz. Bir bakmışsız geçen hafta giydirdiğiniz giysi üzerine olmuyor.
Kendinizi üzmeyin,sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz.

sankı bana kılosu ıyı gıbı geldi.anne karnında gelişmesi dışarıdan daha ıyı. sabırlı ve dualı ol. Allahın iznıyle birşey olmaz. dr da ınsan ,o ultrasonda ınsan yapımı bunlara takılıp çokta üzülmeye gerek yok .özele gittim 6 aylıkken daha ,bebek 4 kılo , yemene dıkkat et sezeryana alırım seni yoksa dedi. moralım nasıl bozuldu.devlete gittim. özellikle sordum .normal seyrınde önden gitmıyor dedi.

Konuya geçeyim

Dopplere girmişsiniz sanırım. Doktorunuz plasentada erken ayrılma olup olmadığını kontrol etti mi? Kontrol etmediyse bunu istemenizi öneririm. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Canım benim bence sezeryan olucaksan haftası iyi dr alalım derse aldır .Ciğer gelişritici iğne çok faydası oluyor.Ben 26+6 da doğurmuştum 1kg ikiz çok şükür yoğun bakımlar ve küvez hayatı eskisinden çok çok iyi.Bnimkiler 2 ay kalmıştı senin küvezde kalıcağını sanmam aksi bir durum olmadıkça.
Cumarresi gel dedi bende yarın gitmek istiyorum bilmiyorum eşim ne dicek de oda korktu alsın artık bişey olursa diye endişeli

merkeze özel bi hastaneye gidin hem bi havanız değişir anacım çok da şey yapmayın şükür sağlıklı bebeniz kilo için de yanlış ölçüm bile olabilir devlette bazen cihazlar eski oluyor yanlış ölçüyor
Kız özele gidiyom üstelik cihazlar yeni 4 boyutlu hatta görüntüleri renkli telefonuma atıyo slayt şeklinde

Hiç canınızı sıkmayın. Okurken sanki benim başımdan geçenleri okudum gibi. Benimde bebeğim son haftalarda hiç hareket etmiyor ve kilo kaybediyordu. dr bana da plesanta beslemiyor çocuğu yeterince dedi. o yüzden boş yere yemek için kendini zorlama, sen kilo alırsın demişti. hakkaten öyle oldu:) ama sorunsuz doğdu bebeğim. kendini yıpratma boş yere bende şizofren olmuştum bebeğin hareketlerini takip etmekten. Sıkıntı olmuyor ALLaH ın izniyle
Ay inşallah sağ salim bi alsam kucağıma koklasam tüm bunları unutcam demin de biriyle tanıştım bana dr unu övdü tavsiye etti dedim bende ona gidiyorum zaten diye

git anacım başka bi yere daha gidin siz sonra niye gitmedik diye pişman olmazsınız
Sıra bulamadım sabah erkenden gitcem burdaki devlete belki bulurum kendi dr uma gitcek olursam da beşka özelde sıra bulmaya çalışcam inan kafa değıtmak istiyom çocuklara annem bakıyo evde bi iş yok delircem

Sıra bulamadım sabah erkenden gitcem burdaki devlete belki bulurum kendi dr uma gitcek olursam da beşka özelde sıra bulmaya çalışcam inan kafa değıtmak istiyom çocuklara annem bakıyo evde bi iş yok delircem
delirme anacım rabbim hayırlısını verir senin oğlan da muzur çıktı işte tekne kazıntısı doğunca mıncıklar sever hıncını alırsın

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi Rabbim.
İki çocuğum var biri bebek henüz ve ikisi de ultrasonda ölçülen kiloda doğmadı.
Oğlum(6.5 aylik şu an) hareketsiz bir bebekti ,nst de her girişimde gidip birşeyler yiyip gel bebek uyuyor dediler ve istisnasız her seferinde 2. kez girdim çünkü uyuyordu.
Kilosunun gerilemesi konusunda fikrim yok hatta ilk kez duyuyorum ama içiniz rahat değilse başka bir doktora kontrole gidin. Muhtemelen ordaki ultrasonda farklı kilo söylerler size.
Üzülmeyin,yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz artık,sanıyorum 20 gün var doğuma,kontrolleriniz zaten sıklaşmıştır artık,herhangi bir rahatsızlik hissederseniz gidip ultrasonla bakılmasını isteyebilirsiniz doktorunuzdan.
Karnınızda ne kadar kalırsa kar ki doktorda sanıyorum bu yönde tavsiyede bulunmus,doğunca kolayca toparlar. İnanın öyle çabuk büyüyorlar ki anlamıyorsunuz. Bir bakmışsız geçen hafta giydirdiğiniz giysi üzerine olmuyor.
Kendinizi üzmeyin,sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz.
Verdiği tarihe 10 gün var sezeryan olcak
Bebek için nasıl iyi olacaksa o olsun diyorum bende ama üzülüyorum neden kilosu düşer ilk kez yaşayıp duyuyorum bunu o yüzden anlayamıyorum dr deseydi oluyo böyle diye inanırdım ama ultrasonda bakarken yüzü düştü ki ben ondan sordum ısrarla kaç kilo diye geçen hafta gelişimi haftasıyla uyumlu olduğunda bizle bir sevinmişti çünkü onun yüzünün düşmesi ve bize net bişey diyememesi kuşkulandırıyo beni

X