Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

Her bebek 35 te cıger gelısımını tamamlayacak dıye bısey yok .
Rısklı gebelik uzmanına gıtmenız lazım ama sızı bu saatten sonrada kabul etmezler.
Cıger gelıstırıcı ıgne vurdurun barı dıyorum

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo
Dr a güveniyoruz başka yere gitmedik ama herkes gidin diyo bilemedik

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Bence başka bir doktora daha görünün.

Canım kuvöz ortamında gelişimini tamamlaması daha zor ve sıkıntılı bir süreç. Anne karnındaki bir gün dışardaki kaç güne bedel. Suyun normal değerlerdeyse bu haftalardaki bu gelişim geriliği bebekte yaşamsal riskler oluşturmuyo. Bir risk görürse doğuma alır zaten doktorun. İçine sinmiyorsa bir doktora daha görün. Bir perinatologa da görünebilirsin gelişim geriliği olduğu için. Şuan doğum olursa bile kuvöze almayabilirler. Kilosu da haftası da iyi maşallah. Sağlıkla kucağına al inşallah
İnşalöah öyledir de gerilik düzelmişti birden düşmesi endişelendirdi bizi ben hiç duymadım diğer 2 gebeliğimde yaşamadım kilosu düştü bebeğin diyeni kilo almaz anlarım
suyu iyi ama haraket az ve yavaş takip et diyo

Selam canim.. senin yemenle dogrudan orantili degil cidden. Senin aldigin kiloylada dogrudan orantili degil bebegin kilosu.. ornek vereyim.. ilk bebekte 25 kilo aldim oglum 3200 dogu. Nirmal yiyordum canimin istedigini. Son gebelikte 10 kilodan biraz fazla almisimdir cocuk dogdu 3700. Doguma giderken dahi bulaniyordum pek birsey yiyemiyordum.

Sen bence acele etme hele bi bekle.. kucuktur belki ama gercegi yansitmiyor o olculer her zaman. 2 kez seker testi yapilan ve Cok buyuk iri dedikleri kizim 3700 dogdu. Ki tam gununde dogdu. Oyle korkutmuslardiki beni 4 kilodan asagi beklemiyodum artik ben. Yani gercekler baska olabiliyor. Bi kac haftan var daha biraz daha kilo alir. Tam gununde dogarsa birazda dunyada buyur
Sezeryan ya normal şartlarda 10 gün sonra alacaktı zaten bir hafta var sayılır 1 haftada ya yine kilo kaybederse diye endişeleniyoruz bizde

Icinz rahat degilse baska dr a gidin, benm de son kontrolde suyum azalmisti evde hareketinj kontrol edemeyebilirsin riskli olur dedi yatis verdi ve hemsireler her saat nst de kalp atisj bakiyordu icim rahat oluyordu size de oyle birsey yapsinlar icinz rahat degilse...ayrica kuvoze girme bazen haftasiyla ilgili olmuyor benm kizm 39 da 3500 dogdu ama solunim sikntisiyla girdik kuvoze haftaya kiloya takilmayin saglikli olsun da insallah girmez kuvoze
Kaç gün kaldı kuvözde canım
Ben işin kilosunda da değilim diğer kızlarım 2.800 doğdu zaten benim karnımda fazla büyümüyo bebek beni endişelendiren bebeğin kilosunun düşmesi 10 gün var verdiği tarihe ya kötüye giderse diye endişemiz
Birde biz özele gidiyoruz başka ilçeye 1saate yakın yol sürüyo korkumuz biz farkedip yetişene kadar geç olursa diye
Dr a bi mesaj atsam hemen döner benden önce hastanede olur ama işte bizim mesafe uzak

Kızım 35+5te 1800kg doğdu ve küvöze girmedi. Hareketlerinde bir sıkıntı yoktu. Sadece kilo alımı aşırı yavaştı. Sizin haftada illa küvöze girecek o yüzden biraz daha kalsın diye bir durum yok. Tabi anne karnında geçen bir gün bile bebek için avantaj ama kilo alımı durduysa ya da gerilediyse ve hareketlerde de sıkıntı varsa belki alınması daha iyi olabilir. Ben normal kadın doğumcum dışında bir de bir perinatoloji uzmanının takibindeydim. Çocuğun ne zaman nasıl doğacağına o karar verdi. Kadın doğumcum da harfiyen uyguladı. Bence siz de tek doktorlar kalmayın. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.
İnşallah canım
O dediğin doktordan buralarda varmı bilmiyorum küçük bi ilçe burası bende yan ilçeye özele gidiyorum dr a güveniyorum hastası çok iyi de ilgileniyo ama işte bizim bu durum neden ne olcak net anlatmadı belki üzülmiyelim diye ama böyle daha çok üzüldük

İnşallah canım
O dediğin doktordan buralarda varmı bilmiyorum küçük bi ilçe burası bende yan ilçeye özele gidiyorum dr a güveniyorum hastası çok iyi de ilgileniyo ama işte bizim bu durum neden ne olcak net anlatmadı belki üzülmiyelim diye ama böyle daha çok üzüldük

aslında zaten bir hafta sonra alınacaksa çok da riske atmaz doktor da

demek ki o kadar da sıkıntı yok

teknik adını bilmiyorum ama kordona da bir tetkik yapıyorlardı geçirgenliğini ölçüyorlardı onu yaptı ise o nedenle göndermiştir seni eve

sağlıkla kucağınıza alın

meloşum başka bir doktora daha mı görünseniz acaba bu durumlarda farklı bir ölçüm cihaz durumu netleştirebilir. farklı bir yorum alırsınız
Yarın tekrar gitcem yine böyle konuşursa başka bi özele gitcem ordada bi dr var çok iyi diyolar böyle çocuğumu riske atıyoruz gibi
Bide sabaha kabus haraket ediyo mu noldu diye uyku uyumadık eşim normalde bu kadar endişelenmez oda korkuyo

Canim yaşadıklarını cok iyi anliyorum bnde hemen hemen seninle ayni seyi yaşadım 37 haftalik kontrolumde doktorumuz kilo almamis bebek bi onceki kontrol ile ayni yalnis mi olctum deyip 4 5 sefer olctu ama ayni sonuc cikti dedi sana 3gun musade bu zamanda cok iyi besleneceksin proteinn agirlikli esim dedi cok iyi duzenli ve dikkatli beslenio zten olsun bidha dedi 3gun nel3r yedim neler kilo alsin die 38.haftaya girmiştim ama bebegin bayagi zamandir 1 hafta geriden geliodu snra ayni son muayenede ebe alt muayenesi yapti cati dar ve hic acilma yok dedi doktorumuz ultrasonda 2680gr almamış bebek kilo hemen alıyoruz bebegi normal doguramazsin sni perisan etmeye gerek yok cati dar acilma yok dedi bnde sok olmustum suan hemen mi die ewt bebegi riske atmaya gerek yok dogunca daha iyi kilo alir anne sutu ile artık icerde beslenemio dedi ben 3 gun musade istedim korktum kndimi hazir hissetmedim ve 3 gun snra alindi kizim doktorunda dedigi gibi 2680gr tam dogdu cok sukur saglikli kuvezde de kalmadi sarilik atlattik suan kilosu da boyuda cok iyi uzun oldu kusura bakma demem o ki baska bi doktora da icin rahat etsin die bnc3 bi muayene ol ve ayni sonucu gordu isen doktorundan hemen alınmasını talep et
Benimki kilo almamış almadığı gibi 12 gün önceki kiloya düşmüş
Yarın gitcem olmadı bi dr a deha gitcem böyle beklemek ağır geliyo

İnşallah canım
Ben de İstanbul'a yaklaşık 1.5 saat yol gidiyordum o uzmana. Her yerde olmuyor.

Bebeğin şu an ki kilosu risk faktöründe degil ve suyun da normal seviyede demek ki.
Doktor çok ciddi risk görürse "şu gün gel alalım" der emin ol..
Doktoruna güvenmiyorsan başka doktora git onun da fikrini al.

Ayrıca 35 haftadan sonra küveze girmez deme. 39 haftalıkken bile girer.

İkiz yeğenlerimden 2 kilonun altında doğan hiç küveze girmedi, ama ondan daha kilou olan girdi mesela.
Belli olmaz doğumdan sonraki ilk muayeneye kadar..

Küvez kötü bir ortam değil ama senin karnında 1 gün daha kalması kat kat faydalı. Ayrıca belki küveze girerse hemen emziremezsin sağmak zorunda kalırsın falan sıkıntı yani.
Ayrıca yemekle alakası yok bebeğin kilosunun.

Allah yardımcınız olsun ikinizin de. Ama stres çok etkiliyor bil. Biraz rahatla..

Birde hareketile alakali benim kizim karnimda hic hareket etmiodu cok rahatti usluydu her bebek ayni olacak die bsey yok gunde 1 ker anca hissediyorum
Benimki normalde çok haraketliydi ve nst de sadece kalp atışı çıkıyo haraket nadir ve çok yavaş hani o dalgalanmalar olmuyo anşa aşırı tatlı yicem o zaman biraz ediyo geçen şekerli serumla haraketlendi 2saat sonra geçti

anne karnında olması küvözde olmasından daha iyi bence. gerçi doktor daha iyi karar verir. benim suyum azalmıştı hareketleri o yüzden azdı ama 38.haftaya kadar bekledik. birde şöyle bir şey var 34.haftadaymışsın bu haftalardan sonra daha çok kilo alıyor bebek. doktor bekleyelim derse bekle canım

Aynı sorun bende de var ama ben hiç bu kadar takmadım bence stresiniz daha çok yansır bebeğe sakin olun kiloya bu kadar takmayın 40haftalık 2500 kilo doğuranlar oluyor Benimde kilosu haftasından çok düşük beslenmesi iyi dedi doktor ama eşim ve ben ufak tefeğiz genetiktir diye takılmadı.
İkinci kızımda gerilik vardı hep 2 hafta geriden geldi tamam bundada var dedik 2 haftada topladı kilosu normal haftaya döndü fakat dün 12 gün önceki kilosuna döndü 3 ultrason kağıdını yanyana koyuyorum aklım almıyo
Bizim endişemiz küçük doğacak diye değil diğerleei 2.800 doğdu 40ı 6 kiloyla çıkardık
Bizim endişemiz neden kilosu düşer bebeğin almaz anlarım ama düşmesini aklım almıyo

anne karnında olması küvözde olmasından daha iyi bence. gerçi doktor daha iyi karar verir. benim suyum azalmıştı hareketleri o yüzden azdı ama 38.haftaya kadar bekledik. birde şöyle bir şey var 34.haftadaymışsın bu haftalardan sonra daha çok kilo alıyor bebek. doktor bekleyelim derse bekle canım
37. Haftadayım geçen cuma 36. İle uyumluydu bu hafta 34. Hafta ile uyumlu çıkıyo

Sağ salim kucağınıza alın inşallah.bende oğlum sırf iri gidiyo diye 36. Haftada almak isteyen Dr u normal doğum için değiştirdim hoş yine sezaryen oldu ama 40 haftayı geçmiştim ve dediğiniz gibi hareketi yoktu ve hiç pişman olmadım...

Kilosu ve hareketi için annesinin beslenmesiyle ilgili demiş ya Dr canınızi sikmayin lütfen haddimi aşmak istemem tabiki Dr değilim ama hamileikte 9 ay boyunca yiyebildigim tek şey meyveydi.yogirt,süt,kuruyemiş ,et,tavuk,sebze hiçbirini yiyemedim ama oğlum hep iriydi 4 kg doğdu bunu yaristirma için yazmadım kendinizi suçlu hissetmeyin diyye yazdım bebeğin yapısı milyondur belki sağlıkla alın inşallah kucaginiza

aslında zaten bir hafta sonra alınacaksa çok da riske atmaz doktor da

demek ki o kadar da sıkıntı yok

teknik adını bilmiyorum ama kordona da bir tetkik yapıyorlardı geçirgenliğini ölçüyorlardı onu yaptı ise o nedenle göndermiştir seni eve

sağlıkla kucağınıza alın
Yok yapmadı onu

X