- 5 Şubat 2018
- 7.775
- 24.713
- 33
-
- Konu Sahibi sleepy angel
İlk ay 187Tahlillerde PLT değerinin kaç bı bakar mısınız.
Benim bir çocuğum 35 hafta iki gün kuvozde kaldu, ikinci çocuğum 37 hafta bir hafta kaldi.
Aradım illa cumartesi gel diyo yarın değil diyo endişelenme diyo bilmiyorum artık beynim uyuştu resmen bakalım cumartesi ne dicekBenim iki oglumda 35 haftalik dogdu. Biri 2860 biri 3150 gr. 9 aylik dogsa 4500 olacakti demek ki
Dr un bana dedigini söylüyorum hareketi az ,kan akisinda sorun var . Sana hemen ciger geliştirici bir doping igne yapiyoruz ve bebegi aliyoruz. Hocam dedim kuveze girer mi ?
Korkulu rüya gormektense uyumamak iyidir kızım dedi. Ve doğum oldu. Ikiside kuveze girmedi. Bence dogum olmali sizinde . Normal gitmiyor durumunuz
Tansiyon dün 12/ 5 diBenim bebeğimde hiç hareket etmezdi çok stres yapıyor anne anlıyorum . Çikolata yemek den bikmistim bende . Nts giren çıkıyordu benimkını zor aliyolardi. Kalp atışı herkesin bebeğinin gümbür gümbür benim ki zayıf çok üzülüyodm hep bi endişe. Gebeligimin keyfini cikaramadim hiç bi an once sağlıkla dogsun gözümün önünde olsun diyodum. Çok şükür sağlıkla doğdu ama ben çok protein kacirdim bi kac kere idrar topladik , Yüzünü geç gördük Plasenta yüzünun olduğu yerdeydi. İdrar tahlili yapiyomu Dr sana ? İdrar da protein cikiyomu ? tansiyonun kaç çıkıyor .
İşte 5 günn önce 2.800 dü dün 2 500 yani 12 yada 13 gün öncesi ile aynı çıktı kilosu ve cihaz aynı cihaz ve bu cihazlar yeni daha öncekilerdeki gibi değil artık tüm ultrason resimleri telefonuma renkli atılıyo yinede bilmiyorum cumartesi görcez artık yattım dinleniyorum bende haraketlerini takip ediyorumCanim bende 31 haftalik hamileyim. Biliyorsun bebegim bastan 20 li haftalardan beri hep geriden geliyordu. İki hafta once pztesi gunu ozel dr randevumda bebek 1200 cikti ertesi gun devletteki perinatoloji randevumda 1050 cikti. Bir gunde 150 gr vermis gorundu hatta bir onceki gune gore olcumleri de daha geri cikti. Dr sordugumda da bebek kilo vermez olcumleri farkli yapilmistir, cihazdan cihaza farkediyor dedi. Hic uzulme kilo gercekten cok onemli degil yeterki saglikli olsun.
Yeme icmeye gelince de ben kilo alsin diye herseyi yedim ama degisen birsey olmadi. Dr yediginle cok alakali degil kilo almasi, plasenta ne kadar beslerse o kadar kilo alir dedi.
Bizim burdaki devlette yada yakın ilçelerde varmı bi bakayım özellerde yok biliyorumBir perinayoloğa gidin malum onlar zaten bu tip konuların uzmanı .hem her doktor aynı tip vakalarla karşılaşmıyo drunuzun da bu durumdaki ilk hastası olabilirsiniz farklı Dr gitmek size bişey kaybettirmez devlet hastanelerinde de perinayologlar var bence stresle durmaktansa gidip bilgi almak iyidir. Ben şuan 6 haftalık hamileyim drumud şuan seviyorum güveniyorum ama eşim bi Dr daha bul diyor hak veriyorum ona da
Aynen ben yemek üzereyim zatenDoktorların ortak lafı herhalde bu 2 saat hareket etmezse gel lafı. Bana her gittiğimde söylüyordu da 1-2 takip ettim sonra unuttum gitti. Kafayı yer insan iki saat oldu mu olmadı mı diye.
Bebeğin yapısı öyledir belki de sakindir. Arkadaşımın da hep nst iki kere çekiliyordu hep çikolata falan yediriyorlardı bebek hep uyuyordu. Bi doğdu maşallah şimdi de hiç uyumuyor :)
İşte 5 günn önce 2.800 dü dün 2 500 yani 12 yada 13 gün öncesi ile aynı çıktı kilosu ve cihaz aynı cihaz ve bu cihazlar yeni daha öncekilerdeki gibi değil artık tüm ultrason resimleri telefonuma renkli atılıyo yinede bilmiyorum cumartesi görcez artık yattım dinleniyorum bende haraketlerini takip ediyorum
Amin canımÇok zor bir hamilelik geçirdim bende 35+3 te acilen aldılar 2300 dediler neredeyse bir ay boyunca hemde proflar asistan gelip en son 2800 dedi ve 3 kilo doğdu kiloya takılmayın önemli olan ciğer gelişimi kendi basına sorunsuz nefes alabilmesi benim oğlum 5 gün kuvozde kaldı nefes almada sıkıntı yaşadı diye şuan iyi şükür 1 yılı devirdik. Hareketlerine gerçekten dikkat edin doğdugu gün hiç hareket etmedi bi gariplik var diye gittim birşey yoktu şükür ama eve geldim kanama ve ameliyata alındım hayırlısı ile tez vakitte sağlıcakla kavuşun inş bebeğinize.
İşte dr bana böyle anlatmıyo o yüzden endişem dese böyle böyle hmm tamam olabiliyomuş normalmiş derim ama işte anlatmayınca bizde bilmiyoz neden diye sıkıntı yapıyozPeki bebeğe giden kan akımı normal miymiş? Yeterince beslenememesi bundan mı acaba o konuda bir şey söyledi mi doktorun? Benim 24. haftada bebeğe giden kan akımı zayıflamıştı çentik oluşmuştu erken doğum ya da gelişme geriliği olabilir demişti doktor. Hatta ben artık sana bakamam perinatolog ve üniversite hastanesine git gerekirse yatış yaptır dedi. Sonra kan sulandırıcı filan kullanınca düzeldi. Senin son haftanmış artık bebeğin doğacak şekilde gelişmiştir her şeyi. İçini ferah tut ama kontrollü ol. Farklı bir göz de görsün
Aradım sekreteriyle kınuştum dr da diyo endişelenme cumartesi gel olmadı alırız ben 24 saat burdayım diyo eşimde başka dr konusunda endişeli hiç gitmedik ya düzgün ilgilenmez hadi alalım derde bi sorun olursa diyo kafalar karıştı resmen çevreden de biley diyen olunca adam sen yat dinlen ben biraz çıkayım kafayı yicem dedi gittti off kızlar annemde az yanlarına gitcem bende ödevi yapamamışlar hani dinlencem bende sonuçta da fırsat bulamadımbebek söz konusu olunca ufacık bi risk bile tedrgin eder insanı canım benim allah gözlesin elinden geleni yapıyorsun sen zatenbakalım başka doktorlar ne diyecek
Acaba kordon dolanması vs olabilirmi benim oğlum o sebeple sezaryen oldu ve Dr um normal doğum yanlisiydi en son artık 40 haftayı geçip hareket olmayınca bana bıraktı ve doğduğu zaman cidden 3 defa dolanıp iyice yapışmış rahme .Yo dr anneyle ilgili değil plesanta aktarmıyo dedi
Kilosuna takılmıyorum ben sağlıklı olsun sağ salim doğsun da ama işte karnımdaki bebek neden kilo verip geriler
merkeze özel bi hastaneye gidin hem bi havanız değişir anacım çok da şey yapmayın şükür sağlıklı bebeniz kilo için de yanlış ölçüm bile olabilir devlette bazen cihazlar eski oluyor yanlış ölçüyorAradım sekreteriyle kınuştum dr da diyo endişelenme cumartesi gel olmadı alırız ben 24 saat burdayım diyo eşimde başka dr konusunda endişeli hiç gitmedik ya düzgün ilgilenmez hadi alalım derde bi sorun olursa diyo kafalar karıştı resmen çevreden de biley diyen olunca adam sen yat dinlen ben biraz çıkayım kafayı yicem dedi gittti off kızlar annemde az yanlarına gitcem bende ödevi yapamamışlar hani dinlencem bende sonuçta da fırsat bulamadım
Belki direkt randevu alamayabilirsiniz kadın doğum uzmanına gidin ve sizi sevke benzer bir işlemle yönlendirir ve internetten en yakın devlet hastanelerinde ki perinayolog nerde ogrenirsinizBizim burdaki devlette yada yakın ilçelerde varmı bi bakayım özellerde yok biliyorum