Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

Aradım illa cumartesi gel diyo yarın değil diyo endişelenme diyo bilmiyorum artık beynim uyuştu resmen bakalım cumartesi ne dicek

Tansiyon dün 12/ 5 di
İdrar tahlili 15 gün önce yapıldı temiz dedi ama enfeksiyon mu baktı protein de baktı mı söylemedi zaten

İşte 5 günn önce 2.800 dü dün 2 500 yani 12 yada 13 gün öncesi ile aynı çıktı kilosu ve cihaz aynı cihaz ve bu cihazlar yeni daha öncekilerdeki gibi değil artık tüm ultrason resimleri telefonuma renkli atılıyo yinede bilmiyorum cumartesi görcez artık yattım dinleniyorum bende haraketlerini takip ediyorum

Bizim burdaki devlette yada yakın ilçelerde varmı bi bakayım özellerde yok biliyorum

Aynen ben yemek üzereyim zaten
Uyuyamadım sabaha uyuduğum an rüyama giriyo kıpırdamıyo mu yoksa diye
2ay önce aşırı haraketliydi şimdi sadece aşırı şekerli tatlılar yersem oda bir iki takla resmen başkada yok
Doğunca isterse beni hiç uyutmasın en azından gözümün önünde olur bi sorunu olursa görürüm böyle ya farkedemezsem endişesi tüketiyo beni

Canim bol bol soluma yat o zaman ama dr un da dedigi gibi bebek iceride kilo vermez en kotu gelisimi durur dedi ama asla kilo vermez dedi. Artik ne kadar dogru bilmiyorum yuzdun yuzdun kuyruguna geldin biraz daha sabir canim. İnsallah sag salim bebegini kucagina alirsin

Amin canım
Annelik ne zormuş
Doğsun çok yorulcan 3 çocukla diyolar da hamilelik daha yorucu bana göre
Bu üçüncü hamilelikte usta olmam lazım ama yok ben çok acemileştim ilkinde bişey anlamadan doğurdum ikinciye de gerileme var dediler sürekli git gel ondada böyle oldum ama o düzenli geriden geliyodu böyle kilo kaybı yoktu
Sağlıkla bi doğsun da ben onu koklayınca unuturum bu acılarımı

İşte dr bana böyle anlatmıyo o yüzden endişem dese böyle böyle hmm tamam olabiliyomuş normalmiş derim ama işte anlatmayınca bizde bilmiyoz neden diye sıkıntı yapıyoz

Hareket azlığını bilmiyorum belki uyuyordur bebek o zamanlar,kilo sorunu hic belli olmuyor. Benim 7 aydan sonra tansiyon sorunu cikti bebeğin gelişimi yukarısında hep gerideydi. Doktor 2800 ölçüyordu, yatis oldugu icinde gelip bakiyorlardi yine ayni çıkıyordu 38. Haftada sezeryan oldum bir gün once doktor dediki bugün bola saca ölçecem dedi gerilmeyelim diye, bir gün öncede 2800 çıkmıştı, bakarken 3500 filan civari dedi , oyle kasmadan bakti ertesi gün doğum oldu 3470 doğdu. Her doğan bebeğin solunum sıkıntısı olabilir dedi 39 ds doğar olabilir 36 da olur olmaz dedi. Siz iciniz rahat etsin dye baska doktora gidebilirsiniz. Saglikls alin kucaginiza ınsallah I

bebek söz konusu olunca ufacık bi risk bile tedrgin eder insanı canım benim allah gözlesin elinden geleni yapıyorsun sen zatenbakalım başka doktorlar ne diyecek
Aradım sekreteriyle kınuştum dr da diyo endişelenme cumartesi gel olmadı alırız ben 24 saat burdayım diyo eşimde başka dr konusunda endişeli hiç gitmedik ya düzgün ilgilenmez hadi alalım derde bi sorun olursa diyo kafalar karıştı resmen çevreden de biley diyen olunca adam sen yat dinlen ben biraz çıkayım kafayı yicem dedi gittti off kızlar annemde az yanlarına gitcem bende ödevi yapamamışlar hani dinlencem bende sonuçta da fırsat bulamadım

Çok canını sıkma ya benim kızım 30 haftalık doğdu 1300 kiloyla cigerleri gelirsin diye 3 gün yattım iğne yaptılar 4 gün doğum yaptım 2 gün kuvezde durdu gelişim geriligide vardı 1800 kiloyla hastaneden çıktım oglumdada yine 36 haftada doğuma girdim girerken ultrasyonla baktılar işte kafası 2 hafta önde ayaklar 2 hafta geride vücut gününde kollar bir haf ta geride 2800 dedikleri coxuk orda 2300 dedi ne yani şimdi bu çocuk ozurlumu dediğiniz şeyi sizin aklınız aliyormu dedim ayrıca bi cocuk anne karnında nasıl Kilo verir dedim başka doktor başka ultrasonla baktı doğuma girdim 2800 herşeyde gayet normal sadece kafa biraz büyük pasamin. Ha bide kızım hiç oynamazdı 10 gün filan dokTor hareket etmezse gel diyodu 2 günde bir oynamıyor diye giderdim hep uyuyordu bi kaç kez disinda hiç hissetmedim hareketini dogana kadar doğdu 4 yaşına girdi hala çok uyur bi sıkıntı yoksa seni hiç yormucak bi bebeğin olacak galiba doktorların her dediğini takma diye yazdım bunlari

Yo dr anneyle ilgili değil plesanta aktarmıyo dedi
Kilosuna takılmıyorum ben sağlıklı olsun sağ salim doğsun da ama işte karnımdaki bebek neden kilo verip geriler
Acaba kordon dolanması vs olabilirmi benim oğlum o sebeple sezaryen oldu ve Dr um normal doğum yanlisiydi en son artık 40 haftayı geçip hareket olmayınca bana bıraktı ve doğduğu zaman cidden 3 defa dolanıp iyice yapışmış rahme .
Böyle bir durum olup ta beslenmesi etkilenmiş olabilir mi

İlk çocuğum çok hareketliydi, hareketleri, dirseği, ayağı dışarıdan belli oluyordu. Son haftalarda hareketleri çok azaldı yeri daraldığı İçin. Ben geceleri uyanıp karnımı yoklardım neden hareket etmiyor diye gayet sağlıklı doğdu. 2. Hamileliğimde doğuma kadar doğru düzgün hareketlerini hissetmedim. İleri ultrasona girdiğimde eşim dr’a “bebeğin hareketlerini hissetmiyor eşim, sorun mu var demişti”, dr “o kadar hareketli ki ölçümü zor alıyorum” demişti ama ben doğru düzgün hareketlerine hissetmedim doğuma kadar. Ayrıca benim ilk çocuğumda şeker, çikolata türü şeyler yiyip ultrasona girdiğimde, normalde o kadar hareketli olan çocuk aksine sakinleşiyordu. Benim kızım farklı bir yiyeceğe tepki veriyordu belki sizin ufaklık da tatlı sevmiyordur . Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

merkeze özel bi hastaneye gidin hem bi havanız değişir anacım çok da şey yapmayın şükür sağlıklı bebeniz kilo için de yanlış ölçüm bile olabilir devlette bazen cihazlar eski oluyor yanlış ölçüyor

Öncelikle sakin olun. İlk gebeliğimde bebeğimde gelişim geriliği vardı. Doktorum risk altına girmediği sürece içeride tutabildiğimiz kadar tutacağız dedi.

Son aylar hep stressle geçti. Ultrason 2700 ölçüyordu 37. haftada 2470 gr doğdu ve küveze alınmadı.

Benim doktorum çok iyiydi. Daha bir ay öncesinden bana tüm ihtimalleri anlattı. Erken doğum olabileceğini, küveze alınabileceğini vs.

Her şey çok belirsizdi. Kordonun bebeği besleme durumuna göre hareket ediyorduk. Doktorum da maksimum iki haftaiçinde doğum olacağını söylemişti. En son kontrole gittim birden, "Haftaya salı alıyoruz," dedi. Bir kaldım şöyle, "Neyi," diye sordum. Doktorum güldü, "Seni alacak halimiz yok, bebeği alacağız," dedi. Bana bir fenalık geldi. Normal doğurmamın imkânı yoktu. Çünkü boyu ve kilosu düşük. Normal doğumun bebeğin kalp atışlarını düşürecebileceğini, oksijensiz kalabileceği için normal doğumun benim bebeğim için mümkün olmadığını söyledi. Ben de normal doğum istiyordum ama illa öyle olmalı diye tutturan biri değilim. Önemli olan bebeğimdi benim için. Doktoruma da çok güvendiğim için içim rahattı. Fakat annem bir de devlette muayene olmamı sezeryanın çok zor olduğunu söyleyip durdu. Başımın etini yedi doğrusu. Onu da kırmamak için aynı gün doğum hastanesine gittim oradaki doktorda normal doğurmanın çok riskli olduğunu teyit etti. Ben zaten kendi doktorum sezeryan dediği an normal doğumdan vazgeçmiştim.

Son kontrolde artık beslenmesi bayağı düşmüştü. İki gün sonra tekrar muayene oldum. Araya haftasonu girdi, doğum tarihinden bir gün önce yine muayeneye girdim. Salı günü doğumda karar kılmıştık ama doktorum illa salı doğum olacak diye bir şey yok, plesantaya bağlı, sadece takip edip doğru zamanı tespit edeceğiz demişti ve 48 saatte bir muayene ediyordu. Tamam sabah yatışını yapıyoruz artık dedi. Riskli gelişim geriliği türünde olan bebeğimin %90-95 ihtimalle zihinsel olarakta gelişim geriliği olacağı ihtimaline karşı, doktorum sayesinde ben %10-5'lik sağlıklı doğacağı ihtimaline tutundum.

Sen de lütfen kötü olanı değil, iyi olanı düşün. İnşaallah sağlıkla sıhhatle evladını kollarına alırsın canım :)

Bilmiyorum yardımcı olur mu ama benim oğlumun kafası 2 hafta ileriden, karnı da 2 hafta geriden gelmeye başladı yaklaşık 30. Haftadan sonra. Hep düzenli kilo artışı oldu, 38. Haftada suyum geldi, ertesi gün kontrolüm vardı hatta. 37. Haftada yapılan kontrolde de 3000, 3100 gr falan çıkıyordu. Bir doğdu 2660, 100 grda aynı gün gitti. Oldu mu sana 2550. Demek istediğim ultrasondaki kiloyla alakası yoktu, ultrason hesabına göre 3000 falan doğması gerekiyordu.

Hareketsiz bir bebek olmasına bir şey diyemeyeceğim ama... 38. Haftada doğum yapabilirsin artık ki sezaryenleri 38. Haftada yapıyorlar genelde.

Ek: bu arada 15 saat sancı çektim, açılmam çok olmadı, tam açılma yeterli epidural yapalım derken de kordon dolandığı için de acil sezaryene alındım. :) ikimiz de sağlıklıyız şu anda çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…