Derdim cok esmer olmak ve bununla dalga gecilmesi

Peki ya kaynanamsa???

Çocukken bana kara fatma(adım fatma değil) derlerdi.esmer bir komusumuz da hamileydi mahalleli ona bebek doğunca sütle yıka esmer olmasın deyip duruyordu.bir çocuk bana "kara şey" diye sesleniyordu. buna benzer çok laf duydum.o yüzden esmerlik hastalık gibi birşey sanıyordum ve beyaz tenlilere bakıp çok ağlıyordum gizliden. Insanın öz güvenini yerle bir ediyor böyle şeyler. Büyüdüm ve anladım ki esmerlik güzel bişey...çocukken boşa üzülmüşüm.

Beni küçüklüğümden beri esmerliğim yüzünden kara diyerek asagılayan çok yakınım birisinin benden de esmer adeta kömüre yakın gelini oldu bende karşısına geçip kara üzüm habbesinden tutun içinde kara geçen tüm şarkı türküleri söyleyip göbek attım adeta yıllardır içimde biriken yağlarım eridi ilahi adalet diyorum hiç üzülme hiç canını sıkma kulağını tıka

Tesekkürler bilgi icin ama o kadarina üsenirim ben.göz alti kapaticisi ne icin gerekli göz alti torbalari icin mi?

esmerlik daha ince gösteriyor bir kere...beyazken asla çok ince duramıyorsun ayrıca tüm kusurları belli ediyor bakımı zor hassas vs geçen hafta tatilde idim tüm esmerler mis gibi güneşin tadını çıkardı ben gölgede bile kendimden geçtim
bir de renkli makyaj çok yakışıyor esmerlere renkli farlarımı rujlarimi kullanamıyorum florasan gibi patlıyor yüzümde

çok beyaz olmak daha kötü

Keşke şöyle bronz bir tenim olsaydı
Solaryuma giriyoruz esmer olmak için
Şu kıro tiplerin dediğine aldırma ya

Bende esmerim yazlari koye gideriz tarlalarda calisirim birazda yanarim iyice esmer olur tenim.Olsun Allah boyle munasip gorup yaratmis sorgulamak ne haddimize herkesin kendine gore bi guzelligi vardir sıkma canini Allah bundan buyuk dert vermesin

Sarı alt tonlu esmer mi
Kaç grup var böyle??
Bir de yardımcı oluyorum ayağına resmen gömmüşsünüz yazmasaymışsınız daha iyiymiş bence.
Pis görünüyorlar da ne demek?

Aayy ne guldum ilahi cok.iyi yapmissin valla

Peki o esmer diye dalga geçtiğiniz gelinin suçu ne şu durumda? Yakınınızdan ne farkınız kalmış?

Sarışının adi esmerin tadi demisler, esmer candir insanlar esmer olmak icin solaryuma para döküyor cok şanslısınız :)

Belki de seni kiskaniyordurlar öyle düşündün mü hiç:) bak rihanna kim kardashian dünyaya yön veren çoğu kadın melez yada siyahi:) ayrıca rihanna ne demiş esmersen zaten kralicesin

Hep hikmetli konuşan Lokman Hekim’in derisi siyah, dudakları da kalınmış. Değerli sözlerini duyarak hayranı olan biri bir gün bakmış ki hayalinde büyüttüğü Lokman, siyah yüzlü, kalın dudaklı biri. Şaşkınlıkla yüzüne bakarken Lokman Hekim, adamın içinden geçenleri sezmiş olacak ki, şöyle çıkışmış:
– Birader, neden öyle şaşkın bakıyorsun? Boyayı mı beğenemedin, yoksa boyacıyı mı?

Sonra da ilave etmiş.

– Bak, demiş, benim ne yüzümün siyahlığında, ne de dudaklarımın kalınlığında bir tesirim vardır. Onları Yaratan öyle yaratmış, öylesine uygun görmüş. Benim tercihim değil...

Evet, insanların yüz güzelliği, yahut da çirkinliğiyle kendilerine bir pay çıkarmaları son derece yanlıştır. Ne güzellikte bir etkisi vardır, ne de çirkinlikte. Her ikisini de yaratan ve layık gören Allâh-ü azimüşşandır. İnsan kendi iradesiyle kazandığından sorumludur.

Bunu arnavutlara asla anlatamazsın

Ailede tek esmer benim.. ve tenim baya bronz...
Simsiyah saclar simsiyah kaş... komur gibi..
Bana kucukken kara bocek diye severlerdi... bende acık tene heves ederdim.. ama simdi sulaleme bin cekeerim yani.. iyikide esmerim diyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…