- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 35
- Konu Sahibi Latinachica
-
Off okurken aci cektim gercekten.Beni de bronz ten, esmer ten negzeeell, sen ise beyaz tenlisin Samara gibisin, saydamsın, süte bandırılmış çubuk gibisin, ceset gibisin, kardan kız ahaha diye diye ergenliğimde mahveti kankeytolarım.
Bir yanık hikayem de var, "Beyaz ten"inden rahatsızlık hisseden bir üyenin konusunda yardır Mürsel anlatmıştım:
İnsanların ten rengine bulaşmasa millet de herkes kendini güzel güzel sevse artık yahu, bu nasıl bir kafadır anlamıyorum vallahi. Herkes dönüp kendi gtüne baksa da, milleti fiziksel görüntüsü ile yerip komplekse sokmasa olmaz. Salt bir şeyi öveceğim derken de diğerini gömmek de nasıl bir cahilliktir, çözemiyorum.
Tabiki degil. Ben iyi niyetle yaklasildigi icin yapildigini dusunuyorum bu yorumlarin. Yoksa ikisi de anormal degil hele kusur hic degilKonudaki yorumları okudukça beyaz tenli olmanın kusur olduğunu anladım
Boyayi mi begenmedi yoksa boyaciyi mi guzel sozmus. Yillardir aradigim cumleyi bulmus gibi hissettim:) bunu epeyce kullanirim artik tsklerHep hikmetli konuşan Lokman Hekim’in derisi siyah, dudakları da kalınmış. Değerli sözlerini duyarak hayranı olan biri bir gün bakmış ki hayalinde büyüttüğü Lokman, siyah yüzlü, kalın dudaklı biri. Şaşkınlıkla yüzüne bakarken Lokman Hekim, adamın içinden geçenleri sezmiş olacak ki, şöyle çıkışmış:
– Birader, neden öyle şaşkın bakıyorsun? Boyayı mı beğenemedin, yoksa boyacıyı mı?
Sonra da ilave etmiş.
– Bak, demiş, benim ne yüzümün siyahlığında, ne de dudaklarımın kalınlığında bir tesirim vardır. Onları Yaratan öyle yaratmış, öylesine uygun görmüş. Benim tercihim değil...
Evet, insanların yüz güzelliği, yahut da çirkinliğiyle kendilerine bir pay çıkarmaları son derece yanlıştır. Ne güzellikte bir etkisi vardır, ne de çirkinlikte. Her ikisini de yaratan ve layık gören Allâh-ü azimüşşandır. İnsan kendi iradesiyle kazandığından sorumludur.
Konudaki yorumları okudukça beyaz tenli olmanın kusur olduğunu anladım
Ben de beyazım. Ve beyaz olmanın bi zararını görmedim.Harbiden ne lanet birseymis bu beyaz olmak. Yok solaryuma para dokmekmis, yok saatlerce guneste kalmakmis, beyaz peynir olmanin azabiymiş.
Bence herkes bir kendini sevebilse sorun kalmayacak.
Beyaz tenliyim ve 26 yasimdayim ne solaryuma girdim ne de bronzlasayim diye saatlerimi harcadim. Devamli yuksek gunes koruyucu kullanirim yazin acik olan her yerime de surerim sadece zarar gormemek icin degil bronzlaşmak istemedim hic ve asla bronzlaşayim derdim olmadi, beyaz olmanin azabini da cekmedim. Oldugumdan daha beyaz olsam asla hayir demezdim.
2.derece yanık mıBeni de bronz ten, esmer ten negzeeell, sen ise beyaz tenlisin Samara gibisin, saydamsın, süte bandırılmış çubuk gibisin, ceset gibisin, kardan kız ahaha diye diye ergenliğimde mahveti kankeytolarım.
Bir yanık hikayem de var, "Beyaz ten"inden rahatsızlık hisseden bir üyenin konusunda yardır Mürsel anlatmıştım:
İnsanların ten rengine bulaşmasa millet de herkes kendini güzel güzel sevse artık yahu, bu nasıl bir kafadır anlamıyorum vallahi. Herkes dönüp kendi gtüne baksa da, milleti fiziksel görüntüsü ile yerip komplekse sokmasa olmaz. Salt bir şeyi öveceğim derken de diğerini gömmek de nasıl bir cahilliktir, çözemiyorum.
Yaaaa kuzum benim kıyamam sana. Kız takma kafana be.. Millet ne paralar döküyor esmer olmak için. O insanlardan uzaklaş hemen.Bunu mu kafaya taktin yas kac demeyin. Zira ergen falan degilim yetiskin biriyim
ama evet derdim bu
Zihnimde esmerligime laf edilince alt metnini cirkinsin olarak yorumluyorum.
Ilginc ki ne kadar esmer oldugumu bilmiyorum. Yani esmerim ama demekki ayirt edici bir ozellik olacak kadar esmerim. Bu kadar lafi yapildigina gore ya da dalga gecildigine gore.
Bu yasima kadar epeyce laf duydum. Laf derken hakaret demeliyim belki. Irkci ve asagilayici soylemler. Yani iltifat etmek icin soylenmedigi cok acik.
Daha biraz once ana baba bir yani kardes denilen kisi tarafindan dalgaya maruz birakildim. Abla degil dusman gibi bana. Bu yasa kadar surekli kusurlarimi yuzume vuran surekli eksik arayan biri oldu. Abla gibi hissetmiyorum. Su an gercek manada icimden nefret duygusu yukseliyor.
Ozguvenimse yerle bir...
Yalnizsam begenilmiyorsam bundan heralde diye dusunuyorum artik.
Maksat sadece icimi dökmek. Kalbim cok kirildi sanirim
TişikkirlirBu zaten hop diye anlasilcak bisi diil başlı başına bir iş color marketing deniyo. Yanamiosan da kiyafetlerin ona göre olmalı. Şunu izleyedur canımcim geliyorum.
İşte cahillik :))2.derece yanık mı
Asitle güneş altında yatıp uyumak mı...
Şok içinde okudum. Ama olayı o kadar güzel kurgulamışsın ki.. roman yazsan okunur yani..
Kalemine sağlık.
Eski tenine kavuşamamana üzüldüm. Ama neyseki ciddi bi hasar kalmadı. Allah sağlıktan ayırmasın.
Annem sık sık der bu lafı. Alakası olmasa da diyor. Artık duyasım kalmadıBoyayi mi begenmedi yoksa boyaciyi mi guzel sozmus. Yillardir aradigim cumleyi bulmus gibi hissettim:) bunu epeyce kullanirim artik tskler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?