Derdim cok esmer olmak ve bununla dalga gecilmesi

Off okurken aci cektim gercekten.
Cocuk olmak hem cok masum hem de cok gaddarca. Acimasizca dalga gecilmesi, lakaplar takilmasi...
Bizde de bir kiz vardi. Bembeyazdi. Ona da size soylenen seyler soylenirdi.
Bana da neler soylenmedi ki.
Iste ama neden diye isyan edesim geliyor. Cok yakin bir arkadasim var inanilmaz kilolu. Diyetisyene gidiyor. O konusunu acmadan ben sormuyorum mesela alinir uzulur diye. Ben yapmayacagim icin insanlarin nasil yapabildiklerine hayret ediyorum.
Bir de ben cok zayiftim. Dalga gecmeler katlaniyordu. Hem esmer hem zayif. Afrikali, hint fakiri, kara fatma, kunta kinte, safinaz vs vs. Bunlarla buyuyen bir insan nasil esmerligiyle barisik olur cok merak ediyorum.
Isin kotusu ben bunlari cocukken yasadim bitti degil. 29 yasimda hala yasiyorum. En yakinlarim tarafindan bile yasatiliyorum.
Is yerinde bile bircok muhabbeti oldu. Ya brn inanilmaz esmerim farkinda degilim. Ya da inanilmaz esmerim:) boyle dusunmeye basladim. Neden bu kadar cok dalga gecilsin. Bu ozelligim one cikarilsin ki diyorum. Garip geliyor.
Bir seyi iyi gosterirken digerini gommek biraz da iyi niyetimizden. Bak onun da kotu yanlari var bilmiyorsun manasinda algiliyorum ben.

Boyayi mi begenmedi yoksa boyaciyi mi guzel sozmus. Yillardir aradigim cumleyi bulmus gibi hissettim:) bunu epeyce kullanirim artik tskler

Tam rihanna diyecektim ki denilmis zaten.

Benim gorumcemde esmer o da uzuluyor ama ben ona rihanna'yı örnek veririm.

Bu arada sizi kıranlara cevap verirseniz bu kadar üzülmezsiniz diye düsünüyorum.

Mesela ablanız ten renginizle ilgili bir sey dedi hic korkmayin yapistirin " sen beyaz oldunda ne oldu hayata bakıs acin bu kadar kıt iste senin gibi olacagima esmer olurum daha iyi hem esmer guzeli diye bir kavram var duymamış isen o da senin cahilligin" lafını. Bakın ablanız kendini nasıl toparlıyor. Alınırsa da alınsın hic umursamayın alınmasını.

vücut pırıltıları ve simli kuru yağlar en güzel sizde duruyor bence değerini bilin

Konudaki yorumları okudukça beyaz tenli olmanın kusur olduğunu anladım

Harbiden ne lanet birseymis bu beyaz olmak. Yok solaryuma para dokmekmis, yok saatlerce guneste kalmakmis, beyaz peynir olmanin azabiymiş.
Bence herkes bir kendini sevebilse sorun kalmayacak.

Beyaz tenliyim ve 26 yasimdayim ne solaryuma girdim ne de bronzlasayim diye saatlerimi harcadim. Devamli yuksek gunes koruyucu kullanirim yazin acik olan her yerime de surerim sadece zarar gormemek icin degil bronzlaşmak istemedim hic ve asla bronzlaşayim derdim olmadi, beyaz olmanin azabini da cekmedim. Oldugumdan daha beyaz olsam asla hayir demezdim.

benımde dost dedıklerım vardı.
bende rahatsız oluyordum esmerliğimden.dostum! cılt beyazlaştırıcı kremler var al sür derdi araştırdık bıle ıkımız.memnun değilim ya halımden,ağlanıyorum çirkin hıssedıyorum ya! neyse bir gün esmerlıkle ılgılı konu açıldı arkadaşlar arasında. biri ne güzel tatlı esmerliğin var dedi.gözlerim açık kahve esmerde olunca renklı gıbı duruyor.renklımı dıye soranda çok oldu hatta şaşırırdım yooo normal kahve işte derdim.boyle boyle konuşuldu.canım kanım beraber beyazlatıcı krem baktığımız dostum 'yoooğğğğğğ sen esmer değilsin ki bembeyazsın dediiii'daha boyle nıceleri.. kıskanıyorlaaaarrrrrrr

Ben de beyazım. Ve beyaz olmanın bi zararını görmedim.

Solaryum şöyle dursun hafif bir yanma olmaması için çok dikkat ediyorum.

Bembeyaz olmak güzeldir. Aydınlıktır. Ferahliktır. En azından bence.

Pınar Altuğ gibi kendini solaryumda unutup da Afrikalı zenci olmak isteyen arkadaşlar beyaz tenlileri gömmek için fırsat bekliyormuşcasina yazmiş da yazmış.

Neticede beyaz ya da esmer olmanin güzellik ile doğrudan ilgisi yok demeye çalışırken beyaz tenli insanları bukadar ezmeyelim. Lütfen yani.

2.derece yanık mı

Asitle güneş altında yatıp uyumak mı...

Şok içinde okudum. Ama olayı o kadar güzel kurgulamışsın ki.. roman yazsan okunur yani..

Kalemine sağlık.

Eski tenine kavuşamamana üzüldüm. Ama neyseki ciddi bi hasar kalmadı. Allah sağlıktan ayırmasın.

Yaaaa kuzum benim kıyamam sana. Kız takma kafana be.. Millet ne paralar döküyor esmer olmak için. O insanlardan uzaklaş hemen.

Bu zaten hop diye anlasilcak bisi diil başlı başına bir iş color marketing deniyo. Yanamiosan da kiyafetlerin ona göre olmalı. Şunu izleyedur canımcim geliyorum.

Tişikkirlir Şu an açamıyorum videoyu akşama mutlaka bakıp kendi cildimi çözeceğimi umuyorum

sarisinin adi , esmerin tadi

icindeki esmer lolitayi cikar kiz

bence ya esmer olacaksin yada ciddi beyaz tenli , bugday tenliler kim vurdu ya gidiyor bizler napak ne oldugumuz belli degil

İşte cahillik :))
Teşekkür ederim.
Mümkün değil zaten ondan sonra eski beyazlığa dönmek,beyaz - buğday bir değişik ten oldum, artık cildim daha hassas ama sorun edilecek bir şey değil, ciddi bir hasar kalmadı dediğin gibi, buna şükür.

Amin, cümlemizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…