- 4 Ocak 2016
- 60
- 30
- Konu Sahibi yesilperi3
Merhaba arkadaşlar, konu başlığını açıklayıcı yazdım mı bilmiyorum ama bir derdim var. İçimi dökmek amacıyla biraz uzun yazıcam, lütfen yardımcı olun bana
Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.
yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim
düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..
Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..
Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar
daha bir çok şey var anlatmadığım..
Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.
yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim
düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..
Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..
Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar
daha bir çok şey var anlatmadığım..