derdim büyük, lütfen yardım edin!! evliyim ve babamın yanında çalışıyorum

yesilperi3

Anı Yaşa
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
60
30
Merhaba arkadaşlar, konu başlığını açıklayıcı yazdım mı bilmiyorum ama bir derdim var. İçimi dökmek amacıyla biraz uzun yazıcam, lütfen yardımcı olun bana :KK43:

Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.

yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim

düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..

Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..

Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar :KK43:

daha bir çok şey var anlatmadığım..

Tamamını okumaya gerek bile görmedim. Tamam babandır destek olmak güzel. Ama düğün haftası bilezikleri babana neden veriyorsun? Madem eşinle yuva kurdun i,eşine güvenmiyorsun ama maaş almadığın yere bilezikleri bir nevi hibe etmişsin. Üstüne eşinden aldığın paralarla arttırdıklarını da babana vermişsin. Bide kredi çektirmişsin. Eşin ne dese haklı. Babana destek ol tamam ama karın tokluğuna oradasın, üzerine eksidesin. Eşin ne dese haklı. Babanla konuşmak zorundasın

Of canım ama sen çok hatalisin eşin sana kizsada haklı sen niye eşinin parasindan biriktirdigin altınları veriyorsun ki onlar gizli kalmaliydi. Annenle konuşmayı dene zaten ailenin de düşünmesi lazım sen artık evlisin

Baska iste çalışıp parttime mesela haftasonları da babanızın matbaasında bikac saat cizimlerle ilgilenseniz yardım icin? Isler yürümez mi

• Beğen
Reactions: anu
Babanız evli olduğunuzu ayrı bir eviniz olduğunu anlayamamış henüz.
Annenizlen konuşsanız. O kırmadan anlatsa
Yardımınız için çok teşekkür ederim.Evet işte asıl sorun bu, ailem hala onların küçük ve bekar kızı gibi görüyor beni.. Eşime asla birşeyi danışmamı istemiyorlar dahi.. ayrı evim olduğunun farkında değiller, hergün yanlarında olduğum için.. Ama anneme de bunu söylersem, hemen yanlış anlar bence bunalıma bile girer. onları düşünmüyorum diye

Tamamını okumaya gerek bile görmedim. Tamam babandır destek olmak güzel. Ama düğün haftası bilezikleri babana neden veriyorsun? Madem eşinle yuva kurdun i,eşine güvenmiyorsun ama maaş almadığın yere bilezikleri bir nevi hibe etmişsin. Üstüne eşinden aldığın paralarla arttırdıklarını da babana vermişsin. Bide kredi çektirmişsin. Eşin ne dese haklı. Babana destek ol tamam ama karın tokluğuna oradasın, üzerine eksidesin. Eşin ne dese haklı. Babanla konuşmak zorundasın
böyle bir yanıt alacağımı tahmin etmiştim aslında canım. Ama babama eşimden daha fazla güveniyordum diyelim, babamda altınlarımın güvende olacağını hissetmiştim. ama şimdi o kadar pişmanım ki... Bu konuyu kimseye anlatmaya dilim varmıyor, suçlu hissediyorum sanki kendimi..bende buraya yazayım dedim..babama nasıl açarım ki konuyu onu bilemedim

Düğün altınlarını başta babana emanet etmekle hata etmissin.
Çünkü sen artık evlisin ve senin bir ailenin var.
Bak baban sana sormadan bile altınları satmış.

2. Husus ise eşinden gizli çeyrek yapiyosun ama bundan babanın haberi var!

Yine hata sizin.

Babadır yeri geldiğinde herşey feda ama sizin de bir yuvaniz var.
Çoluk çocuğa karisacaksiniz.

Ha maddi durumunuz iyi olsaydı alma o paraları altınları geri babandir canı sağolsun derdim.

Of canım ama sen çok hatalisin eşin sana kizsada haklı sen niye eşinin parasindan biriktirdigin altınları veriyorsun ki onlar gizli kalmaliydi. Annenle konuşmayı dene zaten ailenin de düşünmesi lazım sen artık evlisin
Ahh canım... insan yaşayarak öğreniyor vallahi. ben eşimin verdiği paralarla o kadar biriktirdim ki 12 çeyrek altını.. 1 pantolonla aylarca idare ettim, kendime 1 iğne dahi almadım fuzuli.. şimdiki aklım olsa aileme söylemezdim bile. Ama ne bileyim sevinirler diye düşündüm, aa bak kızım ne güzel evine sahip çıkıyor gibisinden.. alacakları aklımdan dahi geçmemişti.

Allah yardimcin olsun. Baya bi arada kalmissin. Vermeseydin de nankor evlat olacaktin. Evlendi pacayi kurtarinca sirtini dondu denilirdi belki. bence konusamiyorsan baska ise girmeyi dene. Bazen bazi durumlardi gerekli bencilligi gostermek gerekiyor.

Düğün altınlarını başta babana emanet etmekle hata etmissin.
Çünkü sen artık evlisin ve senin bir ailenin var.
Bak baban sana sormadan bile altınları satmış.

2. Husus ise eşinden gizli çeyrek yapiyosun ama bundan babanın haberi var!

Yine hata sizin.

Babadır yeri geldiğinde herşey feda ama sizin de bir yuvaniz var.
Çoluk çocuğa karisacaksiniz.

Ha maddi durumunuz iyi olsaydı alma o paraları altınları geri babandir canı sağolsun derdim.

eşimde babasının yanında çalışıyor, ve kenarda para olduğunu bilse kesinlikle babam sıkıştı hadi verelim derdi.. bundan dolayı ilerde çocuğumuz olurda kullanırım diye biriktirmiştim gizli gizli.. Ama babamada mutlu olur belki bana destek olup biraz para verir dedim.. Başta hata yaptığım için şu an toparlayamıyorum maalesef.. Matbaaya gelen müşteirler, yakınlarımız hep beni iyi durumda görüyor. Çok şanslısın babanın yanındasın, ne kadar maaş alıyosun falan diyor... o kadar zoruma gidiyor ki...

böyle bir yanıt alacağımı tahmin etmiştim aslında canım. Ama babama eşimden daha fazla güveniyordum diyelim, babamda altınlarımın güvende olacağını hissetmiştim. ama şimdi o kadar pişmanım ki... Bu konuyu kimseye anlatmaya dilim varmıyor, suçlu hissediyorum sanki kendimi..bende buraya yazayım dedim..babama nasıl açarım ki konuyu onu bilemedim
Tamam baba eşten daha güvenilir olabilir. Oda belki mecburiyetten ama sizi bukadar zora sokmamalıydı. Annenizle konuşun arada denge kurabiliyorsa,en azından maaş alma konusunda. Yoksa eşiniz tepkilerinde haklı olacak. Özellikle altınlar ve krediden sonra ve en çok siz üzüleceksiniz.

Allah yardimcin olsun. Baya bi arada kalmissin. Vermeseydin de nankor evlat olacaktin. Evlendi pacayi kurtarinca sirtini dondu denilirdi belki. bence konusamiyorsan baska ise girmeyi dene. Bazen bazi durumlardi gerekli bencilligi gostermek gerekiyor.
evet canım benim.. bir yandan babama içim parçalanıyor. çünkü gerçekten bi zamana kadar hep kendinden verdi. Yaptıklarını asla unutamam.. ama bir yandan da kendimi düşünmeliyim.. O kadar aradayım ki..
Benim başka bir işe girme şansım sıfır.. o ihtimal göz önünde bile değil kimse için..
çünkü ben matbaada çalışmasam, bu işi yapacak başka biri yok.. Ve yeni eleman almak zorundalar.
Bu durumda tam anlamıyla nankör olarak görülürüm.. benimle asla konuşmazlar..

eşimde babasının yanında çalışıyor, ve kenarda para olduğunu bilse kesinlikle babam sıkıştı hadi verelim derdi.. bundan dolayı ilerde çocuğumuz olurda kullanırım diye biriktirmiştim gizli gizli.. Ama babamada mutlu olur belki bana destek olup biraz para verir dedim.. Başta hata yaptığım için şu an toparlayamıyorum maalesef.. Matbaaya gelen müşteirler, yakınlarımız hep beni iyi durumda görüyor. Çok şanslısın babanın yanındasın, ne kadar maaş alıyosun falan diyor... o kadar zoruma gidiyor ki...

Peki şöyle yapsaniz nasıl olur acaba?
Kendinize başka bi iş bulup calissaniz.
Babanizda derseniz hafta sonu bi kaç saatliğine yine yardıma gelirim seni birakmam diye.

Baska iste çalışıp parttime mesela haftasonları da babanızın matbaasında bikac saat cizimlerle ilgilenseniz yardım icin? Isler yürümez mi
ahh konuya bunud ayazacaktım unutmuşum..
Bende şöyle bir çözüm buldum kendimce..
her gün matbaaya müşteri geldiğinde burda olmak zorundayım..

ama matbaadan arta kalan zamanlarımda evde bir iş yapıp bari para kazansam dedim..
baya araştırdım ama uygun birşey bulamadımki, evde ne iş yapılır bilemedim..

Baban ne kadar iyi olursa olsun seninde bir evin ve ailen var.

Ayrica sunuda anlamiyorum neden yaptiginiz ceyrekleri falan soyluyorsun?
Yok baba falan de ..
Bizim kenarda birikimimiz oldugu halde esim herkese ucu ucuna geciniyoruz falan der. Sizde oyle yapmayi deneyin . Sukadar param var su kadar altinim var derseniz isterler tabikide.

ahh konuya bunud ayazacaktım unutmuşum..
Bende şöyle bir çözüm buldum kendimce..
her gün matbaaya müşteri geldiğinde burda olmak zorundayım..
ama matbaadan arta kalan zamanlarımda evde bir iş yapıp bari para kazansam dedim..
baya araştırdım ama uygun birşey bulamadımki, evde ne iş yapılır bilemedim..

Şu durumda annenizle konussanız daha iyi olur. Artık cocuk düşündüğünüzü ve esinizin maası buna yetmeyecegi vs vs..
Annenizi siz tanırsınz tabi ama sizi anlar bence.

Su an icin tek yapabilecegin sey once bi is bul sonra babanla konus baba borcum var, paraya ihtiyacım var altinlarin gittiğini esim bilmiyor bi sekilde bu durumu kurtarmam lazim maas alabilecegim bi is buldum oraya gecmek istiyorum de. Maasinida esine eksik soyleyebilirsin en azindan bi sure elinde kalan parayla altinlarini yeniden yaparsın

Esin hakli baban baska eleman calistirsa maas odenicekti sana daha fazla odemesi lazim kizisin.Ticarette batmakta var cikmakta ama babaniz hakkinizi yiyor malesef.
Biraz sıkısigiz maasli bir is bakicam diye soylenin babaniza yoksa evliliginiz tehlikeye giricek.

X