Derdim ailem...

Hakkınızda hayırlısı olsun. Rabbim kolaylıklar versin. Ben bile burdan çok üzüldüm ağladım. Rabbim ailenizin kalbine merhamet versin. Bi farklı olayı eşimin ailesiyle yaşıyoruz. Ben de en sonunda açtım ağzımı ne gelirse söyledim. Galiba biraz insafa gelmeye başladılar. İnşallah siz de atlatırsınız. Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Mevlam.

+1

evet dimi, ben de konuştum dayanamdım artık ama sonrasında niye konuştum ki ben şimdi, ne değişeceğini zannediyordum ki diye pişmanlık yaşadım. ama haklısın en azından artık benim bu durumu normal kabul etmediğimi bilirler. değişirler değişmezler kendileri bilir...

Çünkü sen onlar Ne yaparsa yapsın kopamazsın vicdanlısın gene bir şey olsa sen koşarsın yardıma kız evlatsın sen ama gelin bir höt dedi mi abin hemencecik kopar onlardan bu nedenle seni es geçip daha çok onların üzerine düşüyorlar..

amin çok teşekkür ederim...

Ben ablam ve babamla ilgili tam olarak aynı konuyu açtığımda bana baban miras mı bölüyo sanki, eşit olmak zorunda değil demiştiniz.Niye eşit olmak zorunda değil dediğimde de zorunda değil de ondan zorunda değil, kadınların niye böyle bi beklentisi var anlamıyorum demiştiniz gayet küstah ve kırıcı bi üslupla.

İş başa gelince üvey evlat muamelesi böyle oluyomuş işte dimi, kendi başında böyle bi olay varken başkalarına bu kadar pervasızca sallamak da neyin nesi anlayamadım.

Ben mesele para değil diyince ona da ayrı bi terbiyesizlikle cevap vermiştiniz.Neyse en azından kendiniz aynı durumu yaşayan biri olarak neyin ne olduğunu anlamışsınızdır.

Hee bu arada, boşverin bunlar önemli değil.Kimseden bişey beklemeyin çocuğunuz dedesini bilsin yeter.Onlardan bişey beklemeye hakkımız yok ne de olsa dimi.

abin bu yapilarin ayrimciligin farkinda mi degil mi?
abinle aran nasil?
iki kiz kardesim var ben en büyükleriyim, bana verip onlara vermeseler - bana verileni bile geri teperim.
biraz vicdanla alakali.
asla onlarin hakkini yemem.
bencil olamam.
abine sasirdim dogrusu.

ben olsam görüşmezdim,babam bile olsa hatasını anlamalı.

ahahahha bir git sana yazdığım ilk mesaja bak rica ederim. ayrıca "ben hakkımı istiyorum yeaaaa" dediğim bir cümle mi var acaba? kusura bakmayın ben babamın evini "benim hakkım" olarak görmüyorum. adam ölü değil sağ bunun için de eşit bölmek zorunda değil, bir çocuğun hiç evi olmaz , engeli olur vs vs ona verebilir bu bana "haksızlık" gelmiyor. ki yıllardır veriliyor zaten neden eşit bölmüyor benim hakkımı yiyor diye bir düşüncem olmadı.

mesele bambaşka da....sana paragraflarca anlatsam da zaten derdimi idrak etmeyeceksin kin nasıl bürümüşse gözünü , burdan ateş saçıyorsun babamla 3 kuruş için bağımı koparmak gibi bir niyetim yok zaten, bu kadar hırs içinde değilim. bütün çabam uğraşım beni kırdıklarını bilsinler ve bundan sonraki ilişkimiz daha sağlıklı olsun diye.

ha son cümlene gelince gayet hak veriyorum. ne olursa olsun o adam benim babam ve çocuğum dedesini bilsin, zaten senede 1 ya görecek ya göremeyecek. ben ne kadar kırılmış olursam olayım dede torun ilişkileri zarar görmesin...

Allah Allah,site level atladı sanırım.
Geçen gün benzer bir konu anne için açılmıştı,konu sahibinin yemediği hakaret kalmamıştı.Noldu baba olunca kızabiliyor muyuz arkadaşlar ?

abimle ilişkimde bir soru yok, onu da suçlu görmüyorum açıkçası. çünkü bana da hep verecek olsalar yok kalsın der miyim hazıra bu kadar alışmışken bilmiyorum... bir de dediğim gibi şu güne kadar hiç ihtiyacım olmadı, yapı olarak da hiç "yok" diyen biri değilim, olmasa da utanır gizlerim ben , onlar gibi ayan beyan "paramız yok" diye gezmem..

abim bir kere anneme diyecek olmuş kirayı yıllardır alıyoruz artık siz alın diye, abimin eşi yanında imiş "para sana batıyor mu, nerden çıkardın şimdi" diye kesmiş önünü. ne annem cevap vermiş geline ne abim. (bu olay 1 sene önce oluyor neredeyse)

yani abim bakıyor ki benden ses yok, almasa eşinin dırdırı alıp başını gidecek. sessiz sedasız almaya devam ediyor

Allah Allah,site level atladı sanırım.
Geçen gün benzer bir konu anne için açılmıştı,konu sahibinin yemediği hakaret kalmamıştı.Noldu baba olunca kızabiliyor muyuz arkadaşlar ?
kızma kızmamadan ziyade çözüm için fikirler varsa onları alalım? gerçi söylenecek şeyler söylendi. belki hiç söylenmemeliydi diyen olabilir... sonrasında küs kalmayalım diye de bebeğin sağlığı yerinde haberi ile aradım. kimi arkadaşlar hiç gerek olmadığını düşünmüş ama ben bağı koparmak , iletişimi kesmek gibi bir niyette olmadığım için aradım eşimin de ısrarıyla.

babamın soğuk konuşması dert oldu içime, bir de gönlümü alabilmek adına ufacık bir çabasının olmayışı.. ama artık bunun da dönüşü yok sanırım. bir tarafım söylemese miydim hiç, derken diğer tarafım bilmeleri iyi oldu diyor. ben bu karmaşalardayım yani. varsa bir fikriniz alabilirim

anladim. abiniz esinden cekiniyor demek ki.
iyi yapmiyor ama.
o benim kardesim onun da hakki var.
biz parayi yillardir aliyoruz birazda kardesim alsin ihtiyaci var, bu sekilde ayrimcilik oluyor, senin kardeslerin sana bu sekilde davransa ne düsünürsün diye sormali.
bir sey demedigi sürece tabiki esi hazir paraya hayir demez.

Ben katıyım,bunu o konuda da söyledim,sizin yerinizde ben olsam konuşmam.

Sen her türlü ayrımcılığı yap,''ama ben bir şey yapmıyorum ki'' de,bir de üzerine trip at.Yok,kusura bakmayın anne baba da bir yere kadar,madem böyle davranacaktınız o zaman bir tane daha çocuk yapmayacaktınız bu kadar basit.

Ayrıca abiniz de suçlu değil belki ama masum da değil.

Yoo hiç de kin saçmıyorum sadece bana o kadar pervasız ve alaycı bi şekilde cevap veren birinin bi ay sonra nerdeyse aynı sorunla ilgili konu açıp, başkalarına o kadar pervasızca yazarken kendisinin bu kadar yaralandığını söylemesine çok şaşırdım.Yoksa yorum yazmayı bile düşünmüyodum ve ben meselenin başka olduğunu zaten biliyorum çünkü kendim de yaşadım.Meselenin ev bark para pul meselesi değil evlat kayırma meselesi olduğunu söylediğimde bu da size pek komik gelmişti çünkü verdiğim örnekler hep maddiyatla ilgiliydi ama görüyorum ki sizin konunuzda da maddiyat dışında başka kayırma mevzusu yok.Demek ki neymiş biraz empatiyle ölmezmişiz ve bazen insan bi yerde patlayabiliyomuş.

Her neyse, ben seni ve yaşadıklarını anlayan biri olarak yine de sana kötü bişey söylemicem sen de hamilesin sonuçta bi de ben uzatmicam.Dediğim gibi sadece şaşırdığım için yazıyorum.Beğensek de beğenmesek de bu insanlar bizim ailelerimiz ve benim hiçbi beklentim yok, ben böyle iyiyim diyen de yalan söyler.Hele hamileyken yoldan geçen adam bile sana yardımcı olmaya çalışırken kendi canından kanından olan insanların bu hareketleri fazlasıyla kahredici olacak.Umarım daha kötülerini yaşamazsın ve babanın kısa sürede aklı başına gelir.Hamilelikte bu tür şeyler kat kat yaralayıcı oluyor o yüzden umarım uzamaz.

evet yemeğe gittiğimizi gelinden gizlemesi maddiyat üzerine bir örnek mesela değil mi? ben sizin konunuzla bunu "tamamen aynı" olarak görmedim ve hala görmüyorum açıkçası. "o ev benim hakkım" cümlesi başlı başına irrite edici zaten. sanırım derdinizi anlatırken siz o anlık sinirle yazmışsınız, ben bu olayı yaşayalı 1hafta 10 gün oluyor çok daha sakinim , belki bundan kaynaklı olarak siz bana "kirayı almazsa ailesini silecek gibi" geldiniz ve aşırı buldum tepkinizi.

teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.. bu arada siz nasıl çözdünüz konuyu, yada çözebildiniz mi? iletişimi ciddi ciddi kopardınız mı tamamen?

ha hamilelik konusunda size katılıyorum onu da belirteyim. çok şükür çok çok rahat bir hamilelik geçiriyorum ama yıllardır bu durumu hiç sallamayıp da bu dönem bu kadar kafama takılmasını başka türlü ben de açıklayamıyorum. kendimi bile anlamazken sizi anlayamadığım için kusura bakmayın diyebilirim

Ben biraz bunalıma girdim aramaya sormaya niyetim yoktu onlar da beni aramıyolardı.O dönem o sıkıntıları yaşarken bebeğimde bazı ciddi hastalıklar çıktı ve eşim de halime acıyıp annemleri aramış bebekteki durumları anlatmış.Ondan sonra insafa gelip halime acıyıp aradılar bişey olmamış gibi konuşuyoruz şimdi.Babam biraz daha destek olmaya başladı.

Ama noldu biliyo musun geçen hafta onca sinir stresten doğum sancılarım başladı.O kadar çok üzülmüştüm ki zaten bebeğimin etkilenmemesi imkansızdı.Zor bela doğumumu durdurdular ve taburcu oldum şimdi günde 10 tane ilaç içiyorum bebek içerde biraz daha dursun diye.Yani olan bana oldu çok pişmanım bunlara üzülüp bebeğimi tehlikeye attığım için.O yüzden aklını başına al biliyorum demesi kolay ama gerçekten üzülme üzüleceksen de doğum sonrasına ertele.Şimdi ben yaptığım hatanın farkına vardım neyse ki doğum engellendi ama aptal aptal üzülmenin bedelini bebeğim canıyla ödeyebilirdi.O yüzden kendine gel ve bebeğine odaklan, şu an hiçbişey ondan önemli değil.

Evet işte diyorum ya daha dur 18.haftadasın ağırlaşmadın.Sana yoldan geçenler merhamet edecek, tanımadıkların samimi olmadıkların acıyacak hal hatır sağlık soracaklar.Ama bunlar olurken ailen el gibi davranınca orda boğazın düğüm düğüm olacak maalesef.Allah yardımcın olsun.İnşallah insafa gelir baban.Sorun değil sen de kusura bakma.

senede 3 kere ramazan kurban ve yılbaşında aramayı denermisin lütfen ,
gerçi bu bile fazla ,
ben olsam bıcak gibi keser atarım boyle aileyi ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…