Derdim ailem...

Üzülmeyin, haklısınız....benim annem babam bana böyle davranmış olsa isyan bayrağını çekmiştim çoktan... Acaba " evlendi gitti el eline kocası baksın, kocasının ailesi bişeyler yapsın " diye düşünüyor olabilirler mi ? Hani şimdi kendileri erkek tarafı olarak yırtıyolar ya kendilerini o bakıma sordum ?

Okurken cok uzuldum gercekten. Ben olsam iletisimi tamamen koparirdim sanirim. Aradiginda canim isterse acar istemezse gorusmezdim. Cok yazik boyle anne babaya... Hak etmiyorlar cocuk sahibi olmayi, cok iyi ebeveyn olabilecegi halde cocugu olmayan bu kadar cift varken.

Ben mi çok katiyim bilmiyorum
Ama benim sayıp doktukten sonra tekrar bebeğin durumu iyiymiş diye aramazdim da
sayıp dökme kısmı seviyesiz bir şekilde olmadı. kendimi tuttum 10 düşünüp bir konuştum. yapılanlar beni çok üzüyor , yıllardır evlat ayırıryorsunuz ama torun ayırmak ne dedim. geline çalışsın denince çocuğuna kim bakacak diyorsun da bana nasıl işe dön diyebiliyorsun dedim. hadi abimle beni ayırdın da gelin kimdir , yemeğe gittiğimizi ne münasebet gizliyoruz dedim... bir an boş bulundum öyle dedim ne var bunda diyor. benden niye gizlemiyorsun yaptığın ayrımı, beni kırmaktan hiç mi çekinmiyorsun dedim. ayrım falan yapmıyorum diyor hala. ayrım yapmıyorsan abimin düğününde neden elinden geleni yaptın gidip kredi çektin, bana gelince düğünü ertle dedin dedim. ne bileyim niye öyle dedim hatırlamıyorum ki gelmiş kaç sene önceki şeyi anlatıyorsun dedi.... öyle işte sonradan tekrar konuşamayacak kadar sert bir konuşma yapmadım. çok üzdünüz beni , sen de annem de bilin artık istedim dedim. babam da böyle düşünüyorsan diyecek bişeyim yok deyip kapattı...

Sayıp dökme derken yani hissettiklerini söyleme anlamında söyledim
Olabildiğince takmamaya çalışın
Bebeginize odaklanin geçmişe dönüp yaşadıklarini değiştiremezsiniz
En azından icimde kalmadı diye düşünürsünüz

Ben babamı kaybettim ve hayatım alt-üst oldu! Sadece sesini duymak için neler vermezdim.
Tabikii herkesin ailesi,yaşantısı farklı ama bunlar bir evlat için ağır şeyler..Nasil abinle eşiyle görüşüyorlarsa sizinlede görüşmeleri olağan bi durum..
Bana kalırsa sadece mecburi durumlar dışında görüşmemek daha mantıklı
Şuan en güzel zamanların,eşine ve doğacak bebeğine odaklan.Borc bi şekilde ödenir.Allah can sağlığı versin..
Sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah

Sadece bebegine odaklan benim aile seninkinden kotu ama kopmuyor mecburen mesafeli olacaksin uzulmeyeceksin hayirli dogumlar
bana kalırsa kopmak gibi bir niyetim yok zaten. sadece bilsinler artık herşeyin farkındayım ve üzülüyorum , gelinine yemeğe çıktığımızı bile üzülür diye söylemek istemeyen baba kızının da bu yapılanlara üzüldüğünü bilsin , ona göre davransın istedim.. sırf bunları söylediğim için bağları koparacaklarsa kendileri bilir... ben adım attım aradım. aramazsa tekrar aramayacağım..

teşekkür ederim...

ödenir tabi , öderiz de , bugüne kadar nasıl baş etti isek bundan sonra da ederiz.en kötü ihtimalle evi o halde satar 2 senenin sonunda kalanı peşinat yapıp başka ev alırız. hani abime yapılmasa bana yapılsın demek aklımdan dahi geçmez. koca kadın/adam olmuşuz artık düşelim ana babanın yakasından.

ölümlü dünya bugün varız yarın yokuz, pişman olacağımız şeyler yapmayalım, 3 kuruşu mesele yapmaya değmez diye düşündüğümden lafını ağzıma almadım bugüne kadar zaten... Allah canlarına sağlık versin, oğulları gelinleri ile mutlu mesut yaşasınlar artık...

Hamilesiniz lütfen üzülmeyin. Benim Ailem de böyle maalesef yapacak pek bi şey yok. Erkek kardeşime ev verdi içini dayadi dösedi. Benim iki bucuk senedir ne evime geldi ne doğumuma. Siz eşiniz ve bebeginizle mutlu olun.

eşimin tarafının hiçbişey yapmayacaklarının gayet farkındalar aslında. olay sadece evlendikten sonra olsa olabilir belki akıllarından geçmiştir derdim ama bu hep böyle idi. bir de istedikleri kadar yapmasınlar yine de eşimin ailesi yapmaz hiçbişey , biz yapmayalım da onlar yapar belki gibi bir düşüncelerinin olması imkansız.

O zaman ciddi bir ayrım var Allah sabır versin, bebeğine odaklanın hicbisey düşünmeyin, bu saatten sonra kimse değişmez zaten ve araya mesafe koyun.

Anneniz nasıl ?

Ben olsam uzun bi süre aramazdım sanırım.
Ama siz kendiniz bilirsiniz.
Erkek evlatlar pek bi kıymetli oluyor,
Daha benim kardeşim küçük ama çevremde farkettigim bu.
annem çok daha beter de annemden yapılana şaşırmıyorum. açık açık söylüyordu zaten çocukluktan beri , ben oğlumu daha çok seviyorum diye. ha bire milletin kızını örnek gösteriyordu falan.. annemden yapılana şaşırmadım da babamın yaptığı koydu bana..

İnşallah hatalarını anlarlar ya.

Çok üzülüyorum ben böyle şeylere ... Birşey olsa ilk sen yetisirsin ama... 2. Çocuğu bu sebeple düşünmüyorum haksızlık en korktuğum şey adalet en önemli şey...

Üzülme canım... gerçekten sen ne anlatırsın anlat babana göre ayrım yok haksızlık yok anlamaz..şimdiye kadar olduğu gibi sen ve eşin sımsıkı sarılın ve bebeğinizle birlikte daha güçlü olun daha mutlu gerisini bosvermek lazım(mış) .

Bizler taa buralardan, içinizin yangınını, canınızın acısını hissediyorken anne babanız hiç umursamıyorsa, boşverin öyle anneyi, babayı.
Hayatta her şey maddiyat değil, bir içten kucaklama, samimi bir öpücük ya da saçınızın okşanması, yavrum evladım yanındayız her zaman denmesi eğer zor geliyorsa onlara, olmaz olsun zaten öylesi.
Anne babanızdan göremediğiniz ilgiyi, sevgiyi inşallah kat ve kat çocuğunuz gösterir. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu.
Anne babanız hakkında ağır konuştuysam affola, başka türlüsü içimden gelmedi onlara.

Valla çok ayıp ediyorlar ve günahına giriyorlar senin. Ben olsam beni umursamayanı aramam kim olursa olsun. Bebeği duyunca sevinmeyeceğini bile bile niye arayayım. Sen de üstlerine düşme artık. Belki biraz kendini çekersen hatalarını anlarlar. Hayırlısıyla doğurursun inşallah.

Yarım kalıyor böyle de sanki herşey... ne bileyim ben , hiç böyle bir tepki beklemiyordum babamdan. Hani hiç değilse o teklif etseydi biz yardımcı olalım elimizden geldiğince , sen el kadar bebeği hiç tanımadığın insanın eline bırakıp da işe gitmeye kalkma falan deseydi.. ben de sağol baba , halledemezsek haber veririm deseydim , baksaydım yine başımın çaresine... ciddi ciddi sıkışacak olan sensin ne yaparsan yap dedi adam. Sonra öyle dediğini bile kabul etmedi işin komiği. Ben öyle demedim , bir çözüm buluruz dedim dedi. Yahu baba sıkışacak olan sensin ister çalış ister çalışma demedin mi diyorum , evet öyle sen sıkışacaksın banane yoksa senin çalışmandan diyor.

Takmamam lazım başka çözüm görünmüyor zaten. Hani şu saatten sonra kirayı verse de almam (bundan önce dahi alır mıydım bilmiyorum) nasıl geçerdi bu kırgınlık onu da bilmiyorum ama geçsin diye ufacık bir çabası bile olmadı.

Aramam da artık. Dediğin gibi sağlıkla gelsin de bebek , zaten uzaktalardı zaten sallamıyorlardı beni , bundan sonra da aynen devam eder....

Amin çok teşekkür ederim , bebeğim sağlıkla gelsin kucağıma inşallah , maddi sıkıntı umrumda değil. Hepi topu 2 sene sıkışacağız zaten , sabrederiz nolcak. Ama düştüğümde arkamda kimse olmayacakmış onu bir kere daha anladım...

Kimseyi üzmeyeyim diye de salak gibi boşuna gizlemişim sıkıntımı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…