• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim ailem...

Ben biraz bunalıma girdim aramaya sormaya niyetim yoktu onlar da beni aramıyolardı.O dönem o sıkıntıları yaşarken bebeğimde bazı ciddi hastalıklar çıktı ve eşim de halime acıyıp annemleri aramış bebekteki durumları anlatmış.Ondan sonra insafa gelip halime acıyıp aradılar bişey olmamış gibi konuşuyoruz şimdi.Babam biraz daha destek olmaya başladı.

Ama noldu biliyo musun geçen hafta onca sinir stresten doğum sancılarım başladı.O kadar çok üzülmüştüm ki zaten bebeğimin etkilenmemesi imkansızdı.Zor bela doğumumu durdurdular ve taburcu oldum şimdi günde 10 tane ilaç içiyorum bebek içerde biraz daha dursun diye.Yani olan bana oldu çok pişmanım bunlara üzülüp bebeğimi tehlikeye attığım için.O yüzden aklını başına al biliyorum demesi kolay ama gerçekten üzülme üzüleceksen de doğum sonrasına ertele.Şimdi ben yaptığım hatanın farkına vardım neyse ki doğum engellendi ama aptal aptal üzülmenin bedelini bebeğim canıyla ödeyebilirdi.O yüzden kendine gel ve bebeğine odaklan, şu an hiçbişey ondan önemli değil.

evet haklısın... konuyu tamamen kapatmam lazım içimde. söyledim de artık söyleyeceğimi, ben çok kırıldım diye bir de üste çıkıp aramazsa kendisi bilir ne diyim artık...

bebeğine de çok geçmiş olsun, vaktinde sağlıkla gelirler inşallah kucaklarımıza...

Ailenizin ayrımına hiç şaşırmadım kendi ailemde değil ama annemin ailesinde evlat ayrımını çok görmüşümdür. Aynı böyle gelinler leş kargası gibi malları paylaşma derdindeler hep bize gelsin derdindeler. Böyle gelinlerden nefret ediyorum az önceki mesajda da abine para sana batıyor mu falan deniş ben o gelini çok fena yapardım benim babamın parasını elin kızı yiyor işe bak ya :KK62:

Bence artık susmayın evlat ayırırken benden utanmayan ailemden ben de isterken utanmazdım.

evet dimi, ben de konuştum dayanamdım artık ama sonrasında niye konuştum ki ben şimdi, ne değişeceğini zannediyordum ki diye pişmanlık yaşadım. ama haklısın en azından artık benim bu durumu normal kabul etmediğimi bilirler. değişirler değişmezler kendileri bilir...
En tahammül edemediğim şey böyle yüzyüze bakıp istediğini yapan insanlarin bide bunların kimseyi rahatsız ettiğini düsünmemeleri. Hiç üzülme neden diye iyi ki söylemişsin. Madem öyle saklasınlar sendende senide düsünsünler.

Bosuna uzulmeyin cunki aileniz kasten yapmiyor bunu. Muhtemelen o erkek harclik lazim olur daha fazlasi lazim olur kafasinda ataerkil bir dusunce yapisinda babaniz bu konuda.
Ama bu ayrimciligi sevgisizlik veya daha az sevilmislik olarak algilamayin. Cunki eminim oyle degildir anlattiklarinizdan tahmin edersem.

Ama ben sizin yerinizde olsam coktan soylemisimdir bunu babama anneme :KK70:siz gec bile kalmissiniz.
Hayirdir evlat mi kayiriyorsunuz bana nerde evin kirasi diye :KK49:
Birazda aile iliskinize bagli. Yani ben buyutecek birsey goremedim. Kendi hakkimi isterdim adalet beklerdim aileme de bunu dillendirmekten cekinmezdim hic. Söke söke de alirdim valla. Tam tersi ailem bana daha cok destek gosterse ve kardesime haksizlik yapilsa yine dillendirirdim. Hic gelemem boyle seylere ben..ama dram yaratip icime atarak patlama da yasamazdim. Sizde sakin olun yureginizi ferah tutun...hayirli dogumlar

içinde kalmadığına sevin herkes ne yaptığını bilsin geri adım atma yaşlandıklarında seni yanlarında isteyecekler

evet annemle babamdan çok daha kötü bir ilişkimiz olduğu için annem bu durumda 3 maymunu oynuyor. zaten oğluna yapılsın herşey bunun destekçisi. en son bana abimi şikayet ediyordu "senelerdir kirayı alıyorlar hala beklenti içindeler, ortada bişey yok. ev alacak olsalar yardım edelim tabi , ama böyle senelerdir havaya gidiyor para. ev alsalar zaten hepimiz yardım ederiz " flan dedi. "yooo ben hiç de yardım etmem" dedim. "aaaaa kızım niye öyle diyorsun kardeşine öyle der mi insan hiç" dedi. "anne iyi misin? ben ev aldım kim 5 kuruş getirdi al bu da peşinata katkım olsun dedi???? bana kim ne verdi de benden beklenti içine giriyor?" dedim. ben bulaşıkları yıkayayım diye konuyu kapatıp kaçtı....

ya kızlar tabiki en kolayı kes görüşmeyi , arama sorma , yok say, ohhh mis. ama ana baba işte. Allah göstermesin yarın bişey gelse başlarına üzülmez miyim evler arabalar herşeyler gitseydi de onlar kalsaydı diye. evet ayrım dibine kadar yapıyorlar. ama bunun farkında değiller yada umurlarında değil beni kırmak. çözümü iletişimi kesmekle değil bu ayrımı yok etmekle arıyorum. inşallah bulurum...

30 senedir ilk defa açtım ağzımı. 30 sene bu ayrımla büyüdüm, anormal olduğunu yeni yeni idrak ediyorum. ki anormal gelen hala abime verilenler değil, benim bebeğimi ortada bırak pahasına beni işe gönderme zihniyeti. bilmiyorum ne bekledim. dolabı yaptıralım diyebilirlerdi , yada kirayı dolabını yapana kadar sen al , sonra abin bir evin kirasını alır sen de kendi evinin ,herkes idare eder diyebilirlerdi. bilmiyorum "ücretsiz izne ayrılma , 3 aylık bebeği bırak bakıcıya, işe git" dışında başka bişey diyebilirlerdi... yada sessizce dinleyebilirlerdi. hiçbiri bu kadar koymazdı bana...
Canım benim ya cok zordur eminim görüsme falan demeyecem ama sanırım cözüm beklentiyi düsük tutmak ya da ne bileyim böyle gelmis böyle gider diye düsünmek daha az üzülmek adına

Bosuna uzulmeyin cunki aileniz kasten yapmiyor bunu. Muhtemelen o erkek harclik lazim olur daha fazlasi lazim olur kafasinda ataerkil bir dusunce yapisinda babaniz bu konuda.
Ama bu ayrimciligi sevgisizlik veya daha az sevilmislik olarak algilamayin. Cunki eminim oyle degildir anlattiklarinizdan tahmin edersem.

Ama ben sizin yerinizde olsam coktan soylemisimdir bunu babama anneme :KK70:siz gec bile kalmissiniz.
Birazda aile iliskinize bagli. Yani ben buyutecek birsey goremedim. Kendi hakkimi isterdim adalet beklerdim aileme de bunu dillendirmekten cekinmezdim hic. Söke söke de alirdim valla. Tam tersi ailem bana daha cok destek gosterse ve kardesime haksizlik yapilsa yine dillendirirdim. Hic gelemem boyle seylere ben..ama dram yaratip icime atarak patlama da yasamazdim. Sizde sakin olun yureginizi ferah tutun...hayirli dogumlar
Gözden kacirdiniz sanıyorum,
Üniversiteye kadar eften, puften sebeplerden şiddet görmüş...

Azıcık kötü çocuk ol. O zaman kıymetini daha iyi bilirler. Sen sustukça üstüne gelsinler. Bence Kız çocuğu parasız bırakılmamalı. Nasıl bir vicdan varki öğlen aç kalacağınizı bilerek harçlığı az tutuyorlar. Maşaallah sadece baba değil abiniz de pek rahatmış. Okurken cok uzuldum bir o kadar da kizdim inanın. Mesade koyun ve bebeginize odaklanin. O sizin caniniz. Ucretsiz izinde alın zaten zor kavuşmuşsunuz. Azla da kavurulup gidersiniz. Umarım yavrunuz size çok büyük mutluluklar getirir

Ne üzücü
Benim ailem erkek cocuk ayrimi yapmamak adina beni o kadar kayirdilar ozendiler ki caanim kardesim golgede kalacakti neredeyse.allah yardimciniz olsun manen zor olmali.

Bu yeni bir mevzu değilmiş sizin için. Yıllarca aynı şeyi yapmışlar size.
Boşverin. Sadece bebeğinize odaklanın.
Onun sizin iyi enerjinize ihtiyacı var. Güzel şeyler düşünmeye çalışın. Üzmeyin kendinizi.

Bir arkadaşın da dediği gibi bu olay pat diye olan birşey değil ki pat diye cevap vereyim , bu yıllardır böyle , bir kere sindirilerek ve bu yapılanlar olması gerekenlermiş gibi büyüdüm. Ha şimdi ki koca kadın halimle bu akıl çok daha mantıklı , ama şu da var ki gelin ezilmesin diye lafını bile yapmadılar. Bir kere orta yerde konuşulmadı ki herkesin olduğu bir ortamda şakaya vurayım o kadar siz aldınız bayrağı bundan böyle ben devralıcam haberiniz olsun ahahha diye şakaya vurup söyleyeyim. O birikmiş para ile babam köy evi bakıyordu hatta , benden ev alırım diye biriken peşinat paramı istemişti borç olarak. Abime kira giderken ben birikmişimi verecektim :D o sırada onlar ev bulamadı ben de apar topar eve girdim eşimle elimizdeki de gitmesin diye. Abime verilmiş olduğunu da ben çok sıkıştık deyince babamın "ben borç verirdim ama abine verdim , çok az bir kısmı kaldı onla da evin tadilatını yaptırcam" demesiyle öğrendim.

Yine de bu şekilde söylemek hiç aklıma gelmedi , kırgınlığım o kadar büyük ki konuyu açtığım gibi ağlamaya başladım zaten. Eğer aklıma gelseydi daha tatlı bir dille ben de burdayım demek bir şekilde konusunu açmaya çalışırdım.

Ama artık olan oldu, ancak bundan sonra ilişki normale döner de -ki bunun için karşının ciddi çaba göstermesi gerek- yine ayrım devam ederse yapabilirim.

Bir arkadaşın da dediği gibi bu olay pat diye olan birşey değil ki pat diye cevap vereyim , bu yıllardır böyle , bir kere sindirilerek ve bu yapılanlar olması gerekenlermiş gibi büyüdüm. Ha şimdi ki koca kadın halimle bu akıl çok daha mantıklı , ama şu da var ki gelin ezilmesin diye lafını bile yapmadılar. Bir kere orta yerde konuşulmadı ki herkesin olduğu bir ortamda şakaya vurayım o kadar siz aldınız bayrağı bundan böyle ben devralıcam haberiniz olsun ahahha diye şakaya vurup söyleyeyim. O birikmiş para ile babam köy evi bakıyordu hatta , benden ev alırım diye biriken peşinat paramı istemişti borç olarak. Abime kira giderken ben birikmişimi verecektim :D o sırada onlar ev bulamadı ben de apar topar eve girdim eşimle elimizdeki de gitmesin diye. Abime verilmiş olduğunu da ben çok sıkıştık deyince babamın "ben borç verirdim ama abine verdim , çok az bir kısmı kaldı onla da evin tadilatını yaptırcam" demesiyle öğrendim.

Yine de bu şekilde söylemek hiç aklıma gelmedi , kırgınlığım o kadar büyük ki konuyu açtığım gibi ağlamaya başladım zaten. Eğer aklıma gelseydi daha tatlı bir dille ben de burdayım demek bir şekilde konusunu açmaya çalışırdım.

Ama artık olan oldu, ancak bundan sonra ilişki normale döner de -ki bunun için karşının ciddi çaba göstermesi gerek- yine ayrım devam ederse yapabilirim.

Ben evlat ayrımıni babaannemde gormustum ama asil göreceklerim esimin ailesindeymis.

Madem bu kadar ayrim var sende koy mesafeni .bosver esinle mutluysan saglikliysan gerisi gelir gecer

Baban ile tamamen tüm irtibati kes. Bu sadece evlat ayrimcilik degil, bildigin vicdansizlik. Icim sizladi o üc aylik bebek icin dedigi seylere. Üstelik kendi torunu, kani cani olmasi gerekirken.

Beddua etmek istemem ama bir gün hasta oldugunda, elden ayaktan düstügünde bir görsün bakalim o gelin icin kizi ile yemege gittigini saklayan baban, o gelinden ne muamele görecek!!! Sakin sende bakma ona, etme bulma dünyasi diyelim!!

Ay ben bile sinir oldum sen nasil duruyorsun öyle, cok zor olmali.

Hor görülen evlat daha bir aileye bağlı oluyor bende bunu anlamadım. Eziklik mi kendini sevdirme çabası mı özgüveni eksikliği mi nasıl bir psikoloji bilmiyorum mesafe koyamıyor daha bir ezilme hareketleri oluyor. Sizin bu saatten sonra babanız değişmez ama siz değişseniz ne iyi olur.
Bak bunu bende anlayabilmis degilim.

Ailen ayrım yapıyor.
Abin de haksızlık olmasın ama demiyor.
Gelin hanım da sağabildiğimizi sağalım modunda.

Anlıyorum yapın değil.
Anlıyorum Allah muhtaç etmesin istemem kalsın diye düşünüyorsun.
Ama sorun maddiden öte manevi artık sana kötü hissettiren de bu.

Olmaz olsun böyle aile derim ben olsam.
Sadece anneme ya da babama da değil topluca hepsine höykürür rahatlardım.
Hem de hepsi bir aradayken.
Salak yok bilsinler.
Vicdanları el veriyorsa devam etsinler.

Bu arada kötü günümde yanımda olmayan aile iyi günümde de olmasın istemem.
Ben de böyle bir tipimdir.

Ailen ayrım yapıyor.
Abin de haksızlık olmasın ama demiyor.
Gelin hanım da sağabildiğimizi sağalım modunda.

Anlıyorum yapın değil.
Anlıyorum Allah muhtaç etmesin istemem kalsın diye düşünüyorsun.
Ama sorun maddiden öte manevi artık sana kötü hissettiren de bu.

Olmaz olsun böyle aile derim ben olsam.
Sadece anneme ya da babama da değil topluca hepsine höykürür rahatlardım.
Hem de hepsi bir aradayken.
Salak yok bilsinler.
Vicdanları el veriyorsa devam etsinler.

Bu arada kötü günümde yanımda olmayan aile iyi günümde de olmasın istemem.
Ben de böyle bir tipimdir.
off nomu dün neler oldu neler. akşama doğru annem aradı , babamla olan konuşmadan sonra zaten gün aşırı aramaya başlamıştı, napıyorsun yavrum falan diye hiç alışkın olmadığım hitaplarla konuşuyor , ben soğuğum tabi. hasta mısın bilmemne misin niye konuşmuyorsun falan diye üstüme gelince dedim anne haberin yok mu numara mı yapıyorsun. yooo noldu ki falan , en son söyledi baban bişeyler ama tam değil falan dedi. dedim bu konu sadece babama olan kırgınlığım değil, sana da aynı şekilde kırgınım. işte anlattım ona da bir bir. demesin mi "ya offf bu kadar küçük şeyleri mi mesele ediyorsun, yazık..." diye. kan beynime sıçradı resmen! ben bu telefonu kapatınca ara abimi, bundan sonra senden alıp kardeşine vericez 6 sene de , hiçbir açıklama da yapma bana yapmadığınız gibi. bunu yapabilirsen diyeceğim ki hakkaten neyi mesele etmişim. yapacak mısın? konuyu değiştirdi , yazık sana falan devam etti. 10 kere tekrar kurdum aynı cümlemi, para istediğim yok bunu söyle ama verme bana, al kendin harca , çöpe at , yak , ne yaparsan yap sadece bu cümleyi kur bende büyüttüğümü kabul edeyim dedim. benim ihtiyacım var şu bu saydı , yine tekrar ettim ben zaten versen de istemiyorum tek isteğim madem olay küçük bir de bunu oğluna yaptığında vereceği tepkiyi gör bakalım benim gibi senelerce "siz bilirsizniz " diyecek mi dedim.. ve annem " sen daha doğmamış bebeğine neleri düşünüyorsun, hele bir gelsin o günler , bakalım gelecek mi , doğacak mı" dedi yaaa... nomu şokumu anlatamam sana!!!!!!!!!!!!! ağzıma geleni saydım! inanmıyorum gerçekten midemi bulandırıyor artık!! bebeğin doğmadan ne hesaplara girmişsin doğacağı belli mi diyen bir anne!!!! bunu insan azılı düşmanına söyler mi acaba....

bütün ılımlı yaklaşımlarımdan da salaklığımdan da nefret ettim. arama beni bir daha bebeğimin lafını da alma ağzına dedim kapattım telefonu sonunda....

off nomu dün neler oldu neler. akşama doğru annem aradı , babamla olan konuşmadan sonra zaten gün aşırı aramaya başlamıştı, napıyorsun yavrum falan diye hiç alışkın olmadığım hitaplarla konuşuyor , ben soğuğum tabi. hasta mısın bilmemne misin niye konuşmuyorsun falan diye üstüme gelince dedim anne haberin yok mu numara mı yapıyorsun. yooo noldu ki falan , en son söyledi baban bişeyler ama tam değil falan dedi. dedim bu konu sadece babama olan kırgınlığım değil, sana da aynı şekilde kırgınım. işte anlattım ona da bir bir. demesin mi "ya offf bu kadar küçük şeyleri mi mesele ediyorsun, yazık..." diye. kan beynime sıçradı resmen! ben bu telefonu kapatınca ara abimi, bundan sonra senden alıp kardeşine vericez 6 sene de , hiçbir açıklama da yapma bana yapmadığınız gibi. bunu yapabilirsen diyeceğim ki hakkaten neyi mesele etmişim. yapacak mısın? konuyu değiştirdi , yazık sana falan devam etti. 10 kere tekrar kurdum aynı cümlemi, para istediğim yok bunu söyle ama verme bana, al kendin harca , çöpe at , yak , ne yaparsan yap sadece bu cümleyi kur bende büyüttüğümü kabul edeyim dedim. benim ihtiyacım var şu bu saydı , yine tekrar ettim ben zaten versen de istemiyorum tek isteğim madem olay küçük bir de bunu oğluna yaptığında vereceği tepkiyi gör bakalım benim gibi senelerce "siz bilirsizniz " diyecek mi dedim.. ve annem " sen daha doğmamış bebeğine neleri düşünüyorsun, hele bir gelsin o günler , bakalım gelecek mi , doğacak mı" dedi yaaa... nomu şokumu anlatamam sana!!!!!!!!!!!!! ağzıma geleni saydım! inanmıyorum gerçekten midemi bulandırıyor artık!! bebeğin doğmadan ne hesaplara girmişsin doğacağı belli mi diyen bir anne!!!! bunu insan azılı düşmanına söyler mi acaba....

bütün ılımlı yaklaşımlarımdan da salaklığımdan da nefret ettim. arama beni bir daha bebeğimin lafını da alma ağzına dedim kapattım telefonu sonunda....

Cidden çok ayıp hayretle okuyorum böyle şeyleri.
Üzme kendini diyeceğim zor biliyorum ama böyle aileyle iletişim daha zor.
Bugün bu lafı kırar yarın başkası.
Çekirdek ailende mutlu olmaya çalış.
Başka kimsem yok benim diye alıştır kendini.
Çok mu üzülürsün?
Allah kolaylık versin cidden.
Ama abin ve yengen fazla huzurlu.
Sen bunları yaşarken onlar öyle huzurlu yaşamasın derim.

Bebeginle olan mevzuyu bilmem,
Ama sanki olayı normalleştirmek istiyorlar gibi geldi bana...
Sen suçlu hisset pısıp kal diye...

Back