- 17 Şubat 2013
- 3.135
- 1.769
işte hep binalarda problem var. dün tv'de bir inşaat mühendisi bu durumları çok güzel yorumladı. biz binaları hiç hasar almayacak şekilde yapmıyoruz, tabii ki hasar alacak belli bir dayanıklılık seviyesi üzerine çıkınca, önemli olan hasar almayan bina yapmak değil adam öldürmeyen bina yapmak, dedi.
mesela dün, malatya asur sitesinde çöken 1 senelik, gayet lüks, 2.850.000 liraya dairesi satılan bir bina gördüm. adamlar daha geniş alan elde etmek için kolon falan kesmişler. kolon uzunluğunda da sorun varmış zemin katta. satış ilanına, depreme dayanıklıdır, 35/40 beton kullanılmıştır, radye temellidir falan gibi şeyler yazılmış. biraz araştırdım, 35/40 diye bi beton yok ki, 35/45 var. ayrıca radye temelde 35 beton kullanılmıyormuş. yalan yanlış bilgilerle satış yapıyorlar.
Hatay da vs yıkılan bazı binalara bakıyorum. Un ufak olmuş. Hiç mi beton yoktu? Demir yoktu? 11 katlı apartman enkazı ama yerde dümdüz duruyor. Neredr bu 11 kat? Bildiğiniz toz yığını
Hatay da vs yıkılan bazı binalara bakıyorum. Un ufak olmuş. Hiç mi beton yoktu? Demir yoktu? 11 katlı apartman enkazı ama yerde dümdüz duruyor. Neredr bu 11 kat? Bildiğiniz toz yığını
Evet bende okumuştum. Pişkin pişkin deniz kumu satıyorduk demişti ali ağaoğluTürkiyede bir zengin adam var. Ismini unuttum ama böyle ev yaparak zengin olanlardan. Bir programda anlatmisti zamaninda evleri nasil kumla felan yaptiklarini. Herkes öyle yapiyordu cünkü daha iyi malzeme yoktu diyordu utanmadan. Bugün cöküp toz duman olan evler böyle insanlarin eseri. Vicdanlari sizlamiyor mu hic acaba?
Ortalık daha çok kokacak, bi zaman geçsin.Videoyu buldum:
Masumlara değil, bunlara olsun olan. Hiç acımam.Videoyu buldum:
Masumlara değil, bunlara olsun olan. Hiç acımam.
bu videoyu görmemiştim... suçduyuru olmamışmış....Masumlara değil, bunlara olsun olan. Hiç acımam.
Bu ülkede hapislerin çoğu suçsuz, sadece hakkını arayanlarla dolu.Bunlar nasil hapiste degiller onu anlamiyorum
Türkiyede bir zengin adam var. Ismini unuttum ama böyle ev yaparak zengin olanlardan. Bir programda anlatmisti zamaninda evleri nasil kumla felan yaptiklarini. Herkes öyle yapiyordu cünkü daha iyi malzeme yoktu diyordu utanmadan. Bugün cöküp toz duman olan evler böyle insanlarin eseri. Vicdanlari sizlamiyor mu hic acaba?
Evet bende okumuştum. Pişkin pişkin deniz kumu satıyorduk demişti ali ağaoğlu
Ortalık daha çok kokacak, bi zaman geçsin.
Masumlara değil, bunlara olsun olan. Hiç acımam.
Bunlar nasil hapiste degiller onu anlamiyorum
zamanında ben küçükken babamın patronunun alt katında oturduk bir süre, kiracıydık. altta biz üstte ev sahibimiz yani babamın patronu ve ailesi vardı. babamla bi sohbet sırasında o adam da itiraf etmiş. allah affetsin ama o evi yaparken gelişigüzel yaptık, paramız yoktu fazla iyi malzeme kullanamadık falan demiş. 2 katlı gecekondu gibi düşünün. hadi bunu söyleyen adam zengin değil, sıradan bi vatandaş. ailesi başını soksun diye bi ev yapıvermiş. ya bu ağaoğlu? inşaat firması yahu! bu tarz bir itirafı normal vatandaş yaptığında kulağa pek garip gelmiyor çünkü o sade vatandaş, gücü yetmemiş der geçersiniz. bu adamın söylediği dışarıdan kum mu ithal edelim lafı ne kadar pişkince? ki inşaat sektöründe dönen paraları da biliyoruz. onca çok katlı bina diken bir şirketin sahibi bunu diyorsa pes.bu videoyu görmemiştim... suçduyuru olmamışmış....