Deprem 😢

Arkadaşalar deprem bölgesindeyim kimse korkudan eve giremiyor. Bebek bezi ıslak mendil hazır mama biberon kadın pedi çocuk ve bebek kıyafetleri. Büyükler aynı giysi ile günlerce idare eder ama bebek ve çocuklar idare

Arkadaşalar deprem bölgesindeyim kimse korkudan eve giremiyor. Bebek bezi ıslak mendil hazır mama biberon kadın pedi çocuk ve bebek kıyafetleri. Büyükler aynı giysi ile günlerce idare eder ama bebek ve çocuklar idare etmiyor maalesef.
En çok bu kara kışta o yavrulara üzülüyorum. İçimizi deldi geçti resmen

Bizim millet sağolsun çer çöpte yolluyormuş sanırım o yüzden sıfır istemiyormuş. Hijyenden dolayı da olabilir tabiki. Az önce biriyle konuştum sıfır eşyalar öncelik ama temiz durumda olanlarda kabul ediliyor.
Böyle şeyler yollayan beyinsizler de var

Eklentiler

• 4BDB31B8-0E93-4D0A-A009-D05C6341127D.jpeg
    4BDB31B8-0E93-4D0A-A009-D05C6341127D.jpeg
    104,7 KB · Görüntüleme: 275
Gözyaşlarımız sel oldu...Kalbimiz orda...Gözlerimize uyku girmiyor...Hava ne kadar soğuk lafını söylemeye dilimiz varmıyor orda o insanları düşündükçe...Dualarımız orası için... Ellerimizden ne gelirse küçük,büyük demeden yardım edelim...Bizim ilçemiz hemen yardım kabulüne başladı..Sosyal mecralardan da sıfır kullanılmamış eşyaları kabul ettikleri yerleri yayınladılar...

Biz öyle bir milletiz ki elele bununda üstesinden gelicez inşallah...

Icim parcalaniyor, uyuyamiyorum.
Bebeler oksuz-yetim, analar babalar evlatsiz kaldi. Binlerce insan ailesini kaybetti..

Enkazdan sag cikartilip kaybolan bebekler var ve sayilari gittikce artiyor.
Diger yandan enkaz altinda ölum kalım savasi veren insanlari arayip dalga gecen mahlukatlar, takipci toplamak icin enkaz altindayim diye asilsiz tweet atip hakka giren insanimsilar, yagmacilar, firsatcilar.. Ben artik insanliga olan inancimi yitirdim..
15 aylik bebegime bakip bakip agliyorum. Elimden dua etmekten ve aglamaktan baska bir sey gelmiyor ki.

bizde kayseri de kayinbabamlarin evine giremiyoruz bina boşaltildi.
biz burda ordan oraya savrulduk sizleri dusunemiyorum allah hepinizin yardimcisi olsun,tekrarini yaşatmasin inşallah.

dunden beri agliyorum Allah im hepsinin yardimcisi olsun cok kotu oldum yurekten icimiz yandi

Çok geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun. Bizlerde burdan elimizden ne geliyorsa yardımda bulunuyoruz umarım hepinize bu yardımlar en kısa zamanda ulaşır. Rabbim bir daha yaşatmasın kimseye böyle kötü günler.

Deprem anından beri aklım ordaki minik yavrular da. Kalbim kaldırmıyor bunu:KK43: Allah'ım bütün masum kullarını korusun inşallah. Enkazdan her çıkarılan bebek için dua ediyorum inşallah annesi de hayattadır diye. Enkaz altında bu soğukta kalıp hiç çıkamayanları düşündükçe aklımı yitircek gibi hissediyorum. Çok ağır çok, kilometrelerce öteden biz böyle harab olduk, orda ki insanlar ne yaşıyor... Enkaz altındakilerle dalga geçenleri, yağmalayanları, battaniye yorgan fiyatlarını uçuranların Allah hem bu dünya da hem öteki dünya da cezasını versin ama ondan önce devletimizin bu insanları yargılaması gerekiyor. İnsanlık değil canavarlık yaptıkları.

Şuan can kaybı 3.380 çok kötü çok.. allahım yaralilara sogukta dısarda kalanlara yardım etsin
11000' den fazla binanın yıkıldığından bahsediliyor, Allah' ım korusun ama yaklaşık can kaybımız 100000' i geçer gibi duruyor...

Allah yardımcınız olsun umarım herkes kurtarılır, daha çok yardım ulaşır ve bir daha böyle bir olay yaşamayız :KK43:

Yakınlarını, evini, arabasını kaybedenler ve soğukta çaresiz bekleyenler… Öyle zor ki. Bu günleri atlatırız inşallah

11000' den fazla binanın yıkıldığından bahsediliyor, Allah' ım korusun ama yaklaşık can kaybımız 100000' i geçer gibi duruyor...
Dün saat 12 den aksam 02.00 ye haber baktim ilk actigimda sadece 300 can kaybı diyordu.. şimdi 3000.. zaman gectikce cogaliyor.. birde sehir merkezinde bile henüz yardim gidememiş cöktügü gibi duran yerler var.. köylere, aşırı kardan ve trafikten kapanan yollar vb bir sürü sebep yüzunden ulasımı zor yerlere yardım gidebildi mi? Bunları da düşününce daha da artacak gibi duruyo

Deprem anından beri aklım ordaki minik yavrular da. Kalbim kaldırmıyor bunu:KK43: Allah'ım bütün masum kullarını korusun inşallah. Enkazdan her çıkarılan bebek için dua ediyorum inşallah annesi de hayattadır diye. Enkaz altında bu soğukta kalıp hiç çıkamayanları düşündükçe aklımı yitircek gibi hissediyorum. Çok ağır çok, kilometrelerce öteden biz böyle harab olduk, orda ki insanlar ne yaşıyor... Enkaz altındakilerle dalga geçenleri, yağmalayanları, battaniye yorgan fiyatlarını uçuranların Allah hem bu dünya da hem öteki dünya da cezasını versin ama ondan önce devletimizin bu insanları yargılaması gerekiyor. İnsanlık değil canavarlık yaptıkları.

Bende sabahtan beri o garip mahkumları düşünüyorum. Dün enkaz altında kalanları arayana olayını yalandır , kimse o kadar kötü olamaz dedim. Sabah gördüm tutuklanmış. bu vahsilikte kaçıncı seviye bilmiyorum. Hele o fırsatçı pislikleri Allah bildiği gibi yapsın. İnsan onlara sinirlenmekten üzüntüsünü yaşayamıyor.

Hatay da vs yıkılan bazı binalara bakıyorum. Un ufak olmuş. Hiç mi beton yoktu? Demir yoktu? 11 katlı apartman enkazı ama yerde dümdüz duruyor. Neredr bu 11 kat? Bildiğiniz toz yığını
İlçe yok oldu diyorlar 😔 haber bekliyoruz biz de kuzenlerimiz enkaz altında.. göçüğün önüne giden akrabalarımız var her yer yerle bir olmuş filmlerdeki gibi Allahım yardımcıları olsun

Hatay da vs yıkılan bazı binalara bakıyorum. Un ufak olmuş. Hiç mi beton yoktu? Demir yoktu? 11 katlı apartman enkazı ama yerde dümdüz duruyor. Neredr bu 11 kat? Bildiğiniz toz yığını
işte hep binalarda problem var. dün tv'de bir inşaat mühendisi bu durumları çok güzel yorumladı. biz binaları hiç hasar almayacak şekilde yapmıyoruz, tabii ki hasar alacak belli bir dayanıklılık seviyesi üzerine çıkınca, önemli olan hasar almayan bina yapmak değil adam öldürmeyen bina yapmak, dedi.

mesela dün, malatya asur sitesinde çöken 1 senelik, gayet lüks, 2.850.000 liraya dairesi satılan bir bina gördüm. adamlar daha geniş alan elde etmek için kolon falan kesmişler. kolon uzunluğunda da sorun varmış zemin katta. satış ilanına, depreme dayanıklıdır, 35/40 beton kullanılmıştır, radye temellidir falan gibi şeyler yazılmış. biraz araştırdım, 35/40 diye bi beton yok ki, 35/45 var. ayrıca radye temelde 35 beton kullanılmıyormuş. yalan yanlış bilgilerle satış yapıyorlar.

X