hani diyorlar ya forumda, bu felaketelerin arasında sevgili, kaynana konusu açmayın denince duyar kasıyorsunuz diye. hiç alakası yok. benim de komşum son ses müzik açmış, boğazını kesmemek için kendimi zor tutuyorum. bari sadece kendi duyacağın ses seviyesinde aç. ben çocukken mahalleden cenaze çıktığında tv sesine bile dikkat ederdik, utanırdık bişeyler izlemeye. ne duyarsız, ne umursamaz insanlar var. bari başkalarının acısına saygı gösterilsin biraz. ben izmirdeyim, izmir de risk altında ki. nasıl olsa benim başıma gelmedi rahatlığı olmasın yani kimsede. elimizden geleni yapalım, gelmediği noktada biraz saygılı olalım. yaptığım, para kazandığım iş bile bomboş geliyor iki gündür.
Bomboşşşş her şey. 2 milyona satılan/alınan evlere istesen de giremiyorsun. Dört duvar yuva olmaktan çıkıyor bir kere gözünde. Yıkılmasa bile çıkıyor, her an yıkılacak gibi geliyor zaten orası da ayrı.hani diyorlar ya forumda, bu felaketelerin arasında sevgili, kaynana konusu açmayın denince duyar kasıyorsunuz diye. hiç alakası yok. benim de komşum son ses müzik açmış, boğazını kesmemek için kendimi zor tutuyorum. bari sadece kendi duyacağın ses seviyesinde aç. ben çocukken mahalleden cenaze çıktığında tv sesine bile dikkat ederdik, utanırdık bişeyler izlemeye. ne duyarsız, ne umursamaz insanlar var. bari başkalarının acısına saygı gösterilsin biraz. ben izmirdeyim, izmir de risk altında ki. nasıl olsa benim başıma gelmedi rahatlığı olmasın yani kimsede. elimizden geleni yapalım, gelmediği noktada biraz saygılı olalım. yaptığım, para kazandığım iş bile bomboş geliyor iki gündür.
benim işim sosyal medya. koca koca firmalarla çalışıyoruz, sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıyoruz, hizmetleri, ürünleri hakkında falan. ve iki gündür, onca firmanın sosyal medyada yaptığı iki şey var; biri geçmiş olsun diye paylaşım yaptırmak. diğeri de profil resimlerini siyah beyaza çevirmek. size yemin ederim, 1 tane firma dışında hiçbir firma, yardım yapmaya yönelik paylaşım yaptırmadı. çünkü ellerini taşın altına sokup yardım tırı göndermiyorlar. yapsalar böyle bir yardım mutlaka sosyal medya hesaplarından biz paylaşırız. sadece bir tanesi birkaç tane yardım tırını yola çıkardı dün akşam, onu yayınladık. yaptığım iş boş geliyor dememin en büyük nedeni firmaların duyarsızlığı. geçmiş olsun paylaşımı yapmakla, profil resmini karartmakla duyar kastıklarını sanıyorlar. ve onca insan enkaz altında donarken ben mecburen salak salak profil resmi değiştiriyorum. bi de sanki çok önemliymiş gibi "acil" başlıklı mail atıyorlar, profil resmi değiştirmek acilmişmiş. nefret ediyorum böyle olduğunda. bizim şirket bile her bir çalışan için TL bazında bağış yaptı. vatandaş kıyafet, erzak falan yolluyor. elimizden geldiğince teslim ettik biz de. elinden bişeylerin gelenlerin de yapmadığını görmek ağrıma gitti. bugün hepsine komple laf soktum artık, inşallah yardım duyurularınızı da paylaşırız diye.Benim burada gittigim bir bakkal var. Sahibi iki kardesini ve onlarin cocuklarini kaybetmis. Insan mecbur gündelik islerini yapiyor, ama kalp o kadar agir ki. Bugün bagis yapmaktan ve dua etmekten elden birsey gelmiyor. En kötüsü de o galiba
benim işim sosyal medya. koca koca firmalarla çalışıyoruz, sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıyoruz, hizmetleri, ürünleri hakkında falan. ve iki gündür, onca firmanın sosyal medyada yaptığı iki şey var; biri geçmiş olsun diye paylaşım yaptırmak. diğeri de profil resimlerini siyah beyaza çevirmek. size yemin ederim, 1 tane firma dışında hiçbir firma, yardım yapmaya yönelik paylaşım yaptırmadı. çünkü ellerini taşın altına sokup yardım tırı göndermiyorlar. yapsalar böyle bir yardım mutlaka sosyal medya hesaplarından biz paylaşırız. sadece bir tanesi birkaç tane yardım tırını yola çıkardı dün akşam, onu yayınladık. yaptığım iş boş geliyor dememin en büyük nedeni firmaların duyarsızlığı. geçmiş olsun paylaşımı yapmakla, profil resmini karartmakla duyar kastıklarını sanıyorlar. ve onca insan enkaz altında donarken ben mecburen salak salak profil resmi değiştiriyorum. bi de sanki çok önemliymiş gibi "acil" başlıklı mail atıyorlar, profil resmi değiştirmek acilmişmiş. nefret ediyorum böyle olduğunda. bizim şirket bile her bir çalışan için TL bazında bağış yaptı. vatandaş kıyafet, erzak falan yolluyor. elimizden geldiğince teslim ettik biz de. elinden bişeylerin gelenlerin de yapmadığını görmek ağrıma gitti. bugün hepsine komple laf soktum artık, inşallah yardım duyurularınızı da paylaşırız diye.
allah kimseye bir daha yaşatmasın ama ben izmirdeyim, sık sık deprem oluyor zaten herkes biliyor. yıkımlı deprem de oldu 2020'de, malum. yıkılmasına gerek yok, gözünden düşüyor. korkuyorsun bi kere onun içinde. kasım ayında küçük bi deprem oldu ama tam fayın üzerindeymişiz, şiddet anlamında çok ciddi hissedildi. kardeşimin odasında yatmıştım, gecenin üç buçuğunda sallanmaya ve o gürültüye uyandım. öyle korktum ki anlatamam. bitince kendimizi dışarı attık. hasar falan yoktu kimsenin binasında ama hissiyat anlamında çok kötüydü. çok uzun zaman kardeşimin odasına girmedim, yatmadım orada. böyle zor zamanlarda millet nasıl eğlenebiliyor aklım almıyor. binaya yeni birileri taşındı birkaç ay önce. herif geceleri sabaha kadar parti verip gürültü yapıyor. kaç kez polis çağırdım, 2 gün susup 3. gün tekrar yapıyor. dün zaten zar zor, mecbur olduğumuz için yatmaya hazırlanmışız. gecenin ikisi, bam güm sesler yine. gülüşmeler, müzikler, bağırış çağırış. en son benim bir altımdaki çıktı kapısına, ben de çıktım. yazık alt komşu da deprem oluyor sanmış korkmuş, sonradan anlamış gürültü olduğunu. alt komşu sinirli, ben sinirli. ben ki sakin biriyimdir, çirkef değilimdir. hem gürültünün hem de yaşadığımız üzüntünün etkisiyle bas bas bağırdım apartmanda. bak herkesin canı burnunda, her gece bunu yapıyorsun, o gürültüyü kes yoksa seni bu apartmandan attırırım dedim. tamam abla dikkat ederiz falan diyor ben hala bağırıyorum, hızımı alamadım. çocuk o an biraz ters yapsa bıçağı kapıp boğazına dayanırdım yemin ederim, şaka yapmıyorum. gözümün önüne, the shining filmindeki baltayla kapıyı kırma sahnesi geldi. duyar kasmak falan değil bunlar, saygılı olacak herkes. olmayan da olmayı öğrenecek. allahtan hala birlik beraberlik duygusundayız, vicdanlı milletiz de o deprem bölgesindeki insanlara bilek gücüyle de olsa yardım edebilen vatandaşlarımız var. hepsinden allah razı olsun.Bomboşşşş her şey. 2 milyona satılan/alınan evlere istesen de giremiyorsun. Dört duvar yuva olmaktan çıkıyor bir kere gözünde. Yıkılmasa bile çıkıyor, her an yıkılacak gibi geliyor zaten orası da ayrı.
Can sağlığı önemli olan, herkesin geldiği nokta burası. Kim olursan ol bunu düşünüyorsun. Kendi canından hariç aileninki. Öğlenki depremde dışarıdaydım. Ailemin bir kısmı evdeydi. Zar zor dönebildim, çıkabildiler mi diye aklım çıktı. Sonra kardeşime ulaşamadık, uzak bir ilçeye atadılar. 3 saat arabada onu bekledik. Bu arada lapa lapa kar yağıyor, buranın soğuğu Ankara'nınki ile yarışır. Hayatımda ilk kez kardeşimi almadan şuradan şuraya gitmem dedim. Gözüm karardı, mahalleden çıkartamadı annemler. Kardeşim geldi de güvenli bir bölgeye gitmeye ikna oldum. Dışarıdan bakan mantıkçılığı, akılcılığı savunur belki. Ama öyle olmuyor işte. O da geldi içim rahatladı. Yoksa bir adım atmadım.
Evet canim. Malesef. Hamileyim dün herkese ayri uzuldum ama hamilelere bir ayri üzuldum. Yaşjyorlarsa bile o enkazda dogurmuşlardir. Ne buyuk aci Yarabbim( Allah yardimcilari olsun. Eşim ağliyor her haberlerde. Bana izlettirmemeye çalişiyor. Km.lerle uzakta biz bu haldeysek Allah sizlerin yardimcisi olsun(sabahtan beri her okuduğum habere, her izlediğim videoya ağlıyorum. siz de yazınca yazayım dedim telefonla arayıp dalga geçen o insanları görünce öyle bir nefret doldum ki. bugün aynı şey hepimizin başına gelebilir, nasıl böyle vicdansız insanlar var her geçen zaman daha da şok oluyorum.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Bu konudaki eleştirinize katılıyorum, ev tekstili üreten deprem bölgesine devletin ilgili kurumlarıyla irtibata geçip battaniye vb gönderebilecek büyük firmalar var, büyük/çocuk montları, botlar gönderebilecek hazır giyimde ismi bilindik firmalar var, yine büyük şirketlere catering hizmeti verenler var, hazır su şirketleri var, her biri işbirliği yapsa, depremzedelere su, en azından sıcak bir çorba, battaniye, mont bot gönderseler.benim işim sosyal medya. koca koca firmalarla çalışıyoruz, sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıyoruz, hizmetleri, ürünleri hakkında falan. ve iki gündür, onca firmanın sosyal medyada yaptığı iki şey var; biri geçmiş olsun diye paylaşım yaptırmak. diğeri de profil resimlerini siyah beyaza çevirmek. size yemin ederim, 1 tane firma dışında hiçbir firma, yardım yapmaya yönelik paylaşım yaptırmadı. çünkü ellerini taşın altına sokup yardım tırı göndermiyorlar. yapsalar böyle bir yardım mutlaka sosyal medya hesaplarından biz paylaşırız. sadece bir tanesi birkaç tane yardım tırını yola çıkardı dün akşam, onu yayınladık. yaptığım iş boş geliyor dememin en büyük nedeni firmaların duyarsızlığı. geçmiş olsun paylaşımı yapmakla, profil resmini karartmakla duyar kastıklarını sanıyorlar. ve onca insan enkaz altında donarken ben mecburen salak salak profil resmi değiştiriyorum. bi de sanki çok önemliymiş gibi "acil" başlıklı mail atıyorlar, profil resmi değiştirmek acilmişmiş. nefret ediyorum böyle olduğunda. bizim şirket bile her bir çalışan için TL bazında bağış yaptı. vatandaş kıyafet, erzak falan yolluyor. elimizden geldiğince teslim ettik biz de. elinden bişeylerin gelenlerin de yapmadığını görmek ağrıma gitti. bugün hepsine komple laf soktum artık, inşallah yardım duyurularınızı da paylaşırız diye.
ne kacirmasi ya neolmus duymadimAllahım yarabbim ya bu noluyor bu insanlara çocuk kaçırmak ne demek şerefsizler
ne kacirmasi ya neolmus duymadim
Dün ne demiştik
Sosyal medyada dün geceden beri kaç tane cocuk paylasıldı sayamadım, kayıp çok çocuğumuz var, ailesini bulamayan da cok evladımız var ortalık çok karısık Allah yardımcısı olsun ailelerinne kacirmasi ya neolmus duymadim
Şuan 6000 i buldu zaten can kaybı cok degil 2 güne( enkaz kaldirilmaya devam edilirse tabi) 10.000 i bulur dediginiz gibi11000' den fazla binanın yıkıldığından bahsediliyor, Allah' ım korusun ama yaklaşık can kaybımız 100000' i geçer gibi duruyor...
özdilek falan gitmiş bebek bezinden tutun bir sürü ürüne zam yapmış 6 şubat itibari ile. yani depremden sonra. böyle markaları tespit edip boykot etmek, onlardan alışveriş yapmamak lazım. bebek bezine 40-50 TL birden zam yapmışlar. kanıtım da var.Bu konudaki eleştirinize katılıyorum, ev tekstili üreten deprem bölgesine devletin ilgili kurumlarıyla irtibata geçip battaniye vb gönderebilecek büyük firmalar var, büyük/çocuk montları, botlar gönderebilecek hazır giyimde ismi bilindik firmalar var, yine büyük şirketlere catering hizmeti verenler var, hazır su şirketleri var, her biri işbirliği yapsa, depremzedelere su, en azından sıcak bir çorba, battaniye, mont bot gönderseler.
Evleri hasar görmeyen vatandaşlar çorba pişirip götürüyormuş ama onlar da kime ne kadar yetebilecek yok canlarıyla yapıyorlar, insanlar bebeklerini korumak için muşambadan çadırlar yapmış.
Büyük çadır firmaları nerede mesela? Bebek bezi üreticileri nerede?
İnsanların şu an ihtiyacı var, hemen şimdi ne yapacaklarsa yapmalılar.