Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

.............

Son düzenleme:

CANIM YA İLLA BİŞEY GÖNDERECEKSEN YAP SİGARA BÖREGİ VER
HEM ÇOK YAPMAZSIN HEMDE YEMEMİŞ OLURSUNN

canım benim çok sevindim yemedigine
biliyodumki sabah iyiki yememişim diyecektinn
hadi canım süper gidiyosunn yılmakk yokkk yola devamkaydirigubbakcemile5

bende yaptıklarımı yazıyım
--brokoli yada karnıbaharı haşlayıp yogurt döküyorum üzerine yada arkadaşların dedigi gibi yağ limonda ekleyipte yapıyorum
--yogurtlu baklada yapabilirsin
---patlıcanı közleyip domates biber soganda ekleyerek güzel bir salatada yapabilirsin

digerlerini arkadaşlar yazmışş benim eklememe gerek yok

evet canım 15 dk bize pek bişey saglamaz belki ama üst üste 2kez yani yarım saat yapmak ve hergün yapmak yinede hareketsizlikten daha iyidir..
canım ben yediklerimi yazıyordum ama biliyosunki isveç diyetine benzer bidiyet yaptıgım için yediklerimi yazmak istemiyorum ...

canım ya yaptıgın şu makarnalı tarife bayıldım agzımın suları aktıııkaydirigubbakcemile3

Bonibonum ben diyorum ki, bir seferlik genel uygulamalar yazılsın, tam olarak.sositososito
Ondan sonra günlük uygulamalar tabii ki yazılır. Turşu perhiz meselesi yok yani.kaydirigubbakcemile3
benim yazdığım uygulamayı ve bugün hatice'nin yazdığını okursan daha anlaşılır sanırım.
Bak sayfasını da yazdım. Kopyalayıp buraya mı alayım dersin.kaydirigubbakcemile2

kızlar burdasınız bakıyomda :)) zambakcım sen neler yaptın hayatım bugün. diyetinde değişiklik, iyi yada kötü giden bişeyler varmı ?
binbirrenk kesin bana laf yetiştiriyo yazmakla meşgul şimdi :))

kızlar burdasınız bakıyomda :)) zambakcım sen neler yaptın hayatım bugün. diyetinde değişiklik, iyi yada kötü giden bişeyler varmı ?
binbirrenk kesin bana laf yetiştiriyo yazmakla meşgul şimdi :))

yok canım diyetim gayet iyi gidiyor
hiç olmadıgı kadarkaydirigubbakcemile3
hem bu hafta 81 olucam
kararlıyımm

Tabi canım benim dediğim de o. Yeni başlayanlar için en azından yarım saat bir seferde şart.kaydirigubbakcemile2
Evet senin beslenme uygulaman farklı haklısın yazmamakta.

diyet yapmaktan ve uyguladığın diyetten memnunsan kim tutar seni zambak. pozitif gördüm seni aynen devam arkadaşım alkisalkisalkis

Tabi canım benim dediğim de o. Yeni başlayanlar için en azından yarım saat bir seferde şart.kaydirigubbakcemile2
Evet senin beslenme uygulaman farklı haklısın yazmamakta.

sagol canımkaydirigubbakcemile5

diyet yapmaktan ve uyguladığın diyetten memnunsan kim tutar seni zambak. pozitif gördüm seni aynen devam arkadaşım alkisalkisalkis

hepimizden bu pozitiflik ve azim eksik olmasınnnkaydirigubbakcemile3

Besinler 4 temel besin grubundan seçilmelidir.
· Süt grubu (Süt, peynir, yoğurt)
· Et grubu (et, tavuk, balık, kuru baklagiller)
· Sebze-meyve grubu
· Tahıl grubu (Ekmek, makarna, pirinç)
Tek gruba yönelik beslenme; kabızlık, ishal, midede şişkinlik, kan şekeri ve tansiyon düşmesi, baş dönmesi, göz kararması gibi rahatsızlıklara sebep olacak ve devamında da doktor müdahalesini gerektirecek çok daha ciddi sorunlara yol açacaktır
(alıntı)

Beslenme programı yaparken sağlıklı olsun diyorsak, bu besin gruplarının dengeli dağılımına önem vermeliyiz.

Süt, peynir, yoğurtta yağsız veya az yağlı,
Pirinç, makarna, bulgur, şekerde esmer olanları tercih etmeye çalışalım.:hulya:

Bugün pek uğrayan olmamış. Nerdesiniz arkadaşlar tatil mi ilan ettiniz?:teytey:

canım ya yaptıgın şu makarnalı tarife bayıldım agzımın suları aktıııkaydirigubbakcemile3

Vala bu makarnalı tarifi şiddetle tavsiye ediyorum. eşim sağlıklı beslenme düşmanı, geçen gün endime bu makarnadan yaptım yiyordum ben de ondan yiycem diye tutturdu zemuszemus

Bugün pek uğrayan olmamış. Nerdesiniz arkadaşlar tatil mi ilan ettiniz?:teytey:

ben şimdi geldim buralardayım. dün akşam walk at home yaptım ilk defa. acayip eğlenceli bir şeymiş, spor salonunda koşturmaktan çok daha zevkli. 3 millik olanını yaptım biraz zorladı ama bittiğinde kendimi çok iyi hissediyordum. her akşam yapmaya çalışıcam bundan sonra.

evet canım dün akşam denedim daha öncede denemiştim ama tarçını bu sefer biraz arttırdım çok güzel oldu
baya canım bişey istemiyo
her akşam süt içer oldum

Bazen yeşil elma yerken dilimleyip üzerine tarçın serpiyorum. Tıpkı elmalı pasta yemiş gibi oluyor.:icecream:

Haklısın canım. Grupla çalışır gibi çok eğlenceli oluyor. 5 mil yapıyorum, yorgunluk hissetmiyorum ama sauna eşofmanla yaptığım için şakır şakır terliyorum. Ardından bir duş oh mis gibi rahatlama.kaydirigubbakcemile2
Leslie benim ilham kaynağım zaten. 60 yaş cıvarındaymış. Genç kız fiziği var. Bizim de o yaşları görmek kısmetimizde varsa umarım onun gibi bir fiziğe sahip oluruz. Tabi bakımla

Sebzeli makarnadan ben de yapıyorum. Sadece peynir yerine az tuzlu yeşil ve siyah zeytin dilimliyorum. Bulgur pilavına da bol çiğ sebze katıyorum. Ama zeytin koymuyorum tabi.cokacimcoook

selam kızlar bugün misafirim vardı erken gelemedim. tatil yok yani :)
ben akşam ceviz+ sarımsak suyunada başladım. bu sabah içtim ama sarımsak sabah sabah hiç gitmedi açıkçası. hem zayıflamak için hemde troidlerim için yararlıymış. bakalım hayırlısı.
kızlar bugün sporumu daha yavaş yaptım çünkü adet oldum. siz adetli günlerinizde sporunuzu nasıl yapıyorsunuz. benim ilk 2 gün çok yoğun oluyo. birazda ağrım oldu bugün.
adetli günlerinizde yeme ve sporda değişiklik yapıyomusunuz cevap bekliyorum.

kızlar şu anki kilonuzu yazarmısınız. ben 78 demiştim zaten. salı günü tartıldım bir hafta tartılmicam. ama salı günü iyi olsun kötü olsun kesin yazıcam.

merhaba herkeseeee hihoyyyt
gelemedim dünden beri buraya. eşim evdeydi hem de baya aksattığım kpss çalışmalarına yoğunlaşayım dedim...
bu arada diyeti kaytarmamaya çalışıyorum ama dün regl oldum inanılmaz ağrım oldu spor falan yapamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…