- 5 Ocak 2009
- 421
- 2
-
- Konu Sahibi BinbirRenk
Ahhh bonibon ahkaydirigubbakcemile3 bu bölümde de nakış işlerini konuşacak değiliz herhalde yeme içme ve spor olması doğal değil mi?aklinialirimsmile Sen beni öldürcen he :)) ben o anlamda demedimki :)) kıyma desem kimsenin canı çekmez köfte desem sulanır. yemek adı söyleyip söylememe konusunda kararsız kalmıştım ben canım benim serbestmiş ok olumunekankayizsmileBen her dakika neler yaptınız yazın demiyorum ama benim 24. sayfada yazdığım gibi genel olarak nasıl bir uygulama yapıyorsunuz onu yazın dedim.
canım benim her dakka yazmasam krizim geldiğinde kim dur dicek bana:)) hem iştaha gelirde yazan olur belki. bunların yemek iştahlarıyla yazma iştahları aynı orandamı :)) baştan bi heves edip başlıyolar. diyeti bozunca ses seda yok :)) çıkında itiraf edin hadi :)) yada yaptıysalar ne yaptılar ne kadar kilo verdiler yazsınlar öle değilmi ? :mymeka:
Neden dersen:
1- Doğru olanlar herkese fikir verir örnek olur, yanlış olanlar konusunda arkadaşlar uyarır.
Örn: Sen yazdın hatice tatlandırıcı olmaz dedi. Ben de katılıyorum. Bir başka arkadaş der ki kilo vermeyi düşünüyorsan konserve olmaz.lmaz: Hem tuzlu hem de katkılı. Diğeri der ki makarnanı öğlen yesen daha iyi olur vs.
yok bundan sonra hatce matce :))) dinlemiyom. kaptanda benim. kiloda benim yağda benim heyyt :)) lülülülülülü
2- Onlarca arkadaş ben varım demiş ama bir paylaşımı yok. Kimlerin gerçek katılımcı olduğu anlaşılır. Yani kaç kişiyle yürüdüğünü bilirsin.a.s.
ben yazıncada her dakikanızı yazın demedim diyon :)) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :)kaydirigubbakcemile
Bir seferlik yazıp ondan sonra günlük fikir alışverişine devam edilir.gamyoncuiremsu
Zambakım almış yine eline oklavayı :tomato:
koyacağım miktar kadar yapıp vermek çok mantıklı aslında ama işte o zaman kaytarmak için bahanemiz olmuyor :kedi:
en iyisi bundan sonra gelen tabaklara kocaman bir salata yapıp göndereyim sırnaşık şey
kızlar yalnız ara öğün yemedim ben. 1 saat içinde bir neskafe içmeyi düşünüyom. dünden beri canım istiyo. ve şu ana kadar şekerin ş si ağzıma değmedi. ( sakarin hariç ) kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile5:lepi:
bu arada zambak sana çok teşekkür ederim. akşamki tatlı krizim tuttuğunda yanımdaydın. sen ilgilendin bende sözümü tuttum sana karşı çok çok çok saol canısım mucukss.:1hug:
kızlar sizler yemek olarak neler yapıyosunuz fikir verirmisiniz? ben yapacak diyet yemek bulamıyorum. kış sebzelerinden başka bişey yok. onlarıda bizim evde yiyen yok. ben şöyle yaptım. kızrmızı biber ve patlıcanın közlenmiş konservesini aldım marketten. dün akşamki yemeğimi 1 kaşık patlıcan ve içine doğradığım domates sarımsak ve maydanozdan yaptım. yanınada çorba. ama bugün evde makarna var. mesela benim akşam yemeğim makarna ve salatadan oluşacak. pratik yemek tariflerinizi bekliyom.
( yemek adlarını yazıyom ama inş. ayıp olmuyodur. binbirrengin yediklerinizi yazın mesajından aldığım ilhamla yazıyom. günahı onun boynuna :)))))))) kaydirigubbakcemile3
Merhaba arkadaşlar,
Geriye doğru okudum bu aralar spor ağırlıklı paylaşımlar olmuş. Çok güzel de beslenme paylaşımlarını da ihmal etmeyelim lütfen.buyrunnnnnnnnn
Hafta sonu benim 24. sayfada yazdığım gibi siz de kendi uygulamalarınızı saat saat yazsanız iyi olur demiştim ama yazan olmamış. Sanırım okuyan da olmamış. Bazen SUYA yazı yazdığım hissine kapılıyorum.akannehir Olsun yine de yazmadan duramıyorumkaydirigubbakcemile3 uygulayan ve sonuç alan biri olarak.
Spor konusunda eklemek istediğim bir şeyler var.
Kendinize sorun 'neden spor yapıyorum'
- Beslenmeme dikkat ettim, spor da yaptım zayıflayamadım demek için: Buna diyeceğim sadece bir bahanedir.
- Sağlıklı yaşam için spor şart olduğundan: Böyle diyorsanız istediğiniz saatte 10-15 er dakikalık iki sefer spor yaparsanız yeterli.:dance:
- Hem sağlık hem de kilo vermek, sıkılaşmak amacıyla: diyorsanız en az yarım saatle başlayıp haftalık 10 ar dk. arttırarak yani 3 hafta sonunda 1 saate çıkaracak şekilde yoğun yapmanız gerekir. Zaten başladıktan 20dk. sonra yağ yakmaya başlayacağınızdan parça parça 15 er dk. yapmanızın çok bir yararı olmaz.süprizzzzz
bir kaç öneri de ben veriyim.
1-) brokoli, havuç ve kabağı buharda yada suda haşlıyorum. üzerine doğranmış dereotu, dövülmüş sarımsak, limon suyu biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip yiyorum.
2-) bir avuç kepekli makarna haşlıyorum. marul, roka, havuç brokoli ve bulabildiğim her tür yeşilliği doğruyorum içine biraz da beyaz peynir. yine zeytinyağı limon tuz ekleyip yiyorum.
3-) sebzeli omletler yapıyorum. pırasalı, brokolili, kabaklı
4-) patlıcanları ince ince doğrayıp fırın kabına diziyorum, üzerine domatesli sos yapıp fırına veriyorum. bazen biraz da kaşar peyniri ekliyorum üstüne
5-) bu ara favorim bakla. sık sık bakla yemeği yapıyorum.
kızlar burdasınız bakıyomda :)) zambakcım sen neler yaptın hayatım bugün. diyetinde değişiklik, iyi yada kötü giden bişeyler varmı ?
binbirrenk kesin bana laf yetiştiriyo yazmakla meşgul şimdi :))
evet canım 15 dk bize pek bişey saglamaz belki ama üst üste 2kez yani yarım saat yapmak ve hergün yapmak yinede hareketsizlikten daha iyidir..
canım ben yediklerimi yazıyordum ama biliyosunki isveç diyetine benzer bidiyet yaptıgım için yediklerimi yazmak istemiyorum ...
Tabi canım benim dediğim de o. Yeni başlayanlar için en azından yarım saat bir seferde şart.kaydirigubbakcemile2
Evet senin beslenme uygulaman farklı haklısın yazmamakta.
diyet yapmaktan ve uyguladığın diyetten memnunsan kim tutar seni zambak. pozitif gördüm seni aynen devam arkadaşım alkisalkisalkis
Bir de sütü tarçınlı içmek de tatlı isteğini yok ediyor.a.s
canım ya yaptıgın şu makarnalı tarife bayıldım agzımın suları aktıııkaydirigubbakcemile3
Bugün pek uğrayan olmamış. Nerdesiniz arkadaşlar tatil mi ilan ettiniz?:teytey:
evet canım dün akşam denedim daha öncede denemiştim ama tarçını bu sefer biraz arttırdım çok güzel oldu
baya canım bişey istemiyo
her akşam süt içer oldum
ben şimdi geldim buralardayım. dün akşam walk at home yaptım ilk defa. acayip eğlenceli bir şeymiş, spor salonunda koşturmaktan çok daha zevkli. 3 millik olanını yaptım biraz zorladı ama bittiğinde kendimi çok iyi hissediyordum. her akşam yapmaya çalışıcam bundan sonra.
Bazen yeşil elma yerken dilimleyip üzerine tarçın serpiyorum. Tıpkı elmalı pasta yemiş gibi oluyor.:icecream: