Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

hoşbulduk simgesimab siz bayadır burdasınız sanırım.binbirrenk ark sizin siteminizle geri döndüğünü yazmıştı.siz neler yapıyorsunuz acaba.

15 dak mesaj yazmak için savaş veriyorum kk damı yoksa nette mi problem var bilemedim.
bu arada pusulam tekrar hoşgeldin...
topikğe katılmam çok uzun zaman olmadı ama kısa sürede çok yazdım sanırımopuyorumnanaktanhatta binbirrenk benden kaçma noktasına geldi deerrrmişim...
ona çok teşekkür ederim tekrar burdan
opuyorumnanaktan
ben topikte birşey paylaşamadım çünkü bilinçli tecrübelerim yoktu.binbirrenk sayesinde kendime sağlıklı ve düzenli beslenme cetveli yaptım diyebilirim.heee bunu harfiyyen uyguluyor musun ?diye sorarsan 2-3 gün denedim sonra regl oldum herşey sona erdi çünkü benim çok fazla ödem sorunum var ve en yakın zamanda endokrinoloji servisine gitmeyi istiyorum.
daha önceki mesajları okuduysan liste yapmak benim için en büyük gelişmeydi çünkü hayatım boyunca sağlıksız düzensiz beslendim. kızım ve kendim için düzenli beslenme alışkanlığını kazandırmak istedim binbirrenk ve topiği sayesinde bu adımı atmış oldum.
ben hamilelikte aldığım 20 kg mı 2.5 sene gibi uzun bir sürede verdim.şu anda hamilelik öncesi kilomdayım ama sezeryan sonrası ve yaş ve metabolizma yavaşlaması nedeniyle 3 kat göbek problemim var.birde sağlıklı ve düzenli beslenmeyi hayatıma yerleştirirsem inşallah kilo sorununu halletmiş olacağım ama uzun zamandır göbek için savaş veriyorum

ben ne yaptığımı yazayım
geçen hafta erken kalkmaya endeksledim kendimi her ne kadar gece 2-3 ten önce yatamasamda
sabah 7.30 da kalkıp ilk olarak
1 bardak ılık limonlu ballı su ve 2-3 tane kuru kayısı yiyorum şu gün kurusu dediklerinden
15-20 dak sonra kahvaltı yapıyorum .evde ekmek makinamda tam buğday unlu keten tohumlu ve haşhaşlı ekmek yaptım.1 dilimi yetiyor bana
kahvaltımda vazgeçemediklerim vardır maalesef .margarin kullanırım asla yiyemem .peynir şu gıcık tabirle 1 kibrit kutusu yarım yağlı yanında 1 yemek kaşığı kadar reçel tüketirim .2-3 siyah ya da evde varsa yeşil zeytin ve yeşillik.
arada bitki çayları içiyorum bazen 5i biryerde ,zencefil yeşil çay ,yaptığım zamanda elmalı karışım ve sirkeli su
gün içerisinde bunlardan içiyorum ve 1 aydır su içmeye zorluyorum kendimi 1.5 -maksimum2 lt
kahvaltıda 2 saat sonra ise
nivea body cd ile günde 40 dak egzersiz yapıyorum.spor salonuna gitmeye imkanım yok kızım var çünkü
sonra günlük işlerimi yapıyorumöğlen yemeğim hazır değilse kornflakes yiyorum süt keten tohumu tarçın karışımlı.
yemeğim varsa ekmek kullanmadığım için kahvaltı harici onu yiyorum
arada elma yemeye çalışıyorum veya yoğurt yine bitki çayından içiyorum
akşamları ise bu topik sayesinde akşam 6 -7 veya engeç 7.30 da bitiriyorum yemek faslını .sonra bir türk kahvesi:)))
21.00-21.30 gibi karışık meyve yiyoruz ki bu çok önemli çünkü biz akşam çay faslı olamdan yapamayanlardandık:)))1 haftadır çay içmiyorum pazar kahvaltısı hariç.çünkü çay yaparsam yanında mutlaka birşeyler yiyorduk:))
sonra acıkırsam 1 bardak ılık tarçınlı süt içiyorum ama bir yerde okudum süt yatmadan önce içilirse yağ yapıyormuş onun yerine elma yiyin diyordu ya onu da bi araştırayım yoksa burda mı yazmıişlardı kafam karıştı:))
böyle şimdilik ama regl olunca spor ve erken kalkma durumu maalesef olmadı halsiz olunca.neyse iyi hissedince tekrar proğramıma dönücem
ben bunları yapmaya çalışıyorum

binbirenk sakıncası yoksa ölçülerin nasıl senin?o da yakın mı birbirimize diye merak ettim.ben tekrar yazayım
boy:1.50 cm
bel 70
göbek:80
kalça:90

geldimmmm işteeeyerimseniben
güzel sitemli şakam boşa gitmemiş:)))
binbirrenk o zaman seninle aynı kategorideyiz.1-2 kg fazlalık varmış sende de ama sanırım senin bel benim göbek sorunum var burada ayrılıyoruzCADIARZU
bu arada ikinci günCADIARZU detoksunun sonucunu merak ediyorum.genelde bende 2. günde pek etkisi olmuyor.regl bitsin deneyeceğim .şu anda regl öncesinden 2 kg fazlam var:bbo:gi:emir_bebek:den su da olsa dediğin gibi kilo verişi durunca inasın motive ediyor.ama ben detoksdan kısa bir süre sonra o ödemi tekrar verdiğimi geri alıyordum sende nasıl olacak tecrübelerini alırız.bende denediğimde yazarım.,
bu arada bak 2 kişi daha gelmiş topiğe :lepi: hoşgeldiniz sizde.

Selam ben de burdayım.vereliniortak
Demin yazıyordum sitede sorun çıktı sanırım.
detoksla ilgili yarın yazarım sonucu. Ben ilk defa böyle bir detoks uyguluyorum.
Daha öncesinden deneyimim yok. a.s

15 dak mesaj yazmak için savaş veriyorum kk damı yoksa nette mi problem var bilemedim.
bu arada pusulam tekrar hoşgeldin...
topikğe katılmam çok uzun zaman olmadı ama kısa sürede çok yazdım sanırımopuyorumnanaktanhatta binbirrenk benden kaçma noktasına geldi deerrrmişim...
ona çok teşekkür ederim tekrar burdan
opuyorumnanaktan
ben topikte birşey paylaşamadım çünkü bilinçli tecrübelerim yoktu.binbirrenk sayesinde kendime sağlıklı ve düzenli beslenme cetveli yaptım diyebilirim.heee bunu harfiyyen uyguluyor musun ?diye sorarsan 2-3 gün denedim sonra regl oldum herşey sona erdi çünkü benim çok fazla ödem sorunum var ve en yakın zamanda endokrinoloji servisine gitmeyi istiyorum.
daha önceki mesajları okuduysan liste yapmak benim için en büyük gelişmeydi çünkü hayatım boyunca sağlıksız düzensiz beslendim. kızım ve kendim için düzenli beslenme alışkanlığını kazandırmak istedim binbirrenk ve topiği sayesinde bu adımı atmış oldum.
ben hamilelikte aldığım 20 kg mı 2.5 sene gibi uzun bir sürede verdim.şu anda hamilelik öncesi kilomdayım ama sezeryan sonrası ve yaş ve metabolizma yavaşlaması nedeniyle 3 kat göbek problemim var.birde sağlıklı ve düzenli beslenmeyi hayatıma yerleştirirsem inşallah kilo sorununu halletmiş olacağım ama uzun zamandır göbek için savaş veriyorum
mrhb simgesimab bende 1 yıl öncesi doğum yaptım.sanırım seninle aynı kiloda hamile kalmışız.ben 15 kilo aldım.5 kilosu gitti.şimdi 10 kiloyla savaş veriyorum.bende düzenli beslenme konusunda sıkıntım yok.meyve yiyorum ara öğünlerde su içiyorum.1 haftadır spor salonuna gidiyorum.benim için çok iyi oldu motive olmam açısından arkadaşıma bırakıyorum çocuğumu saolsun bakıyor ben gelesiye kadar.binbirrengede yazmıştım.spor salonunda bir ark soğan ve sarımsağın zayıflattığını söyledi.bende 3 gündür soğan yiyorum yemeklerin yanında.vücudumun şişliği indi dersem yalan olmaz.dün tartıldım 800gr vermişim galiba iyiye gidiyor.spor salonuna gitme gibi imkanın varsa git derim nacizane fikrim.çünkü evde düzenli yapamıyorsun.denemiş biri olarak söylüyorum.sabah 10dan 12 ye kadar salondayım.plates,yürüyüş,ve hocamızın eşliğinde step yapıyoruz çok zevkli.eve gelince yorulmuş oluyorum ama sporumuda yapmış olduğum için mutlu oluyorum.bende ekmek hemen hemen hiç yemiyorum.umarım başarırırz.:lepi:

arkadaşlar bir bilgi vereyim nacizane yatmadan içilen süt yada yenilen yoğurt direk kilo yağıyor oysa yenilecek bir elma lifli gıda olduğu için uyku süresince temizleyici bir görev yapıyor ve yatmadan birşey yemek metabolizmayı hızlandırıyor uykuda yavaşlamasını engelliyor bana yoğurt ve süt yerine elme önerilmişti

Paylaşım için teşekkürler canım. kaydirigubbakcemile5Şimdi gördüm.
Mantıklı bir açıklama.
Bazı insanlar yoğurtla doyuyor ama ben gece yiyemem.
Hatta 19.00 dan sonra hiçbir şey yemiyorum. zaten hava iyiyse yürüyüşe gece çıkıyorum ki yiyecek aklıma gelmesin. kaydirigubbakcemile3Bazen çok acıkırsam birkaç leblebi yiyorum.:hulya:

binbirenk sakıncası yoksa ölçülerin nasıl senin?o da yakın mı birbirimize diye merak ettim.ben tekrar yazayım
boy:1.50 cm
bel 70
göbek:80
kalça:90

Boy 1.64 de ölçüleri yazmayı pek sevmiyorum. Bana güzellik yarışmalarını hatırlatıyor:)) Ölçümler arasındaki farkı yazıyorduk sadece.
Cuma günleri alıyorum ölçüleri. Tartı her gün.

Son düzenleme:
mrhb simgesimab bende 1 yıl öncesi doğum yaptım.sanırım seninle aynı kiloda hamile kalmışız.ben 15 kilo aldım.5 kilosu gitti.şimdi 10 kiloyla savaş veriyorum.bende düzenli beslenme konusunda sıkıntım yok.meyve yiyorum ara öğünlerde su içiyorum.1 haftadır spor salonuna gidiyorum.benim için çok iyi oldu motive olmam açısından arkadaşıma bırakıyorum çocuğumu saolsun bakıyor ben gelesiye kadar.binbirrengede yazmıştım.spor salonunda bir ark soğan ve sarımsağın zayıflattığını söyledi.bende 3 gündür soğan yiyorum yemeklerin yanında.vücudumun şişliği indi dersem yalan olmaz.dün tartıldım 800gr vermişim galiba iyiye gidiyor.spor salonuna gitme gibi imkanın varsa git derim nacizane fikrim.çünkü evde düzenli yapamıyorsun.denemiş biri olarak söylüyorum.sabah 10dan 12 ye kadar salondayım.plates,yürüyüş,ve hocamızın eşliğinde step yapıyoruz çok zevkli.eve gelince yorulmuş oluyorum ama sporumuda yapmış olduğum için mutlu oluyorum.bende ekmek hemen hemen hiç yemiyorum.umarım başarırırz.:lepi:

spor salonuna gitmeyi çok isterdim ama imkanlar el vermiyor.yaşadığım şehirde kızımı emanet edebileceğim hiç kimse yok maalesef.mecburen bu düzeni evde oturtmaya çalışıyorum.önceleri kendi başıma evde alet olmadığı için dışarıda tempolu 30 dak yürüyüş yapıp 15 dak egzersiz yapıyordum bir süre yapıp sonra düzen bozulunca kalıyordu.ama cd ile en azından salondaymış gibi birde sıkılmadan yapmak daha çok hoşuma gitti.kendi başıma yürü yürü sıkılıyordum bir süre sonra.ama sen daha çabuk kilo verirsin merak etme.işi baştan sıkı tutuyorsun1 sene oldu diyorsun.ben kızım 1.5 yaşına gelince başladım o da dediğim gibi amatörce.senin adına sevindim emanet edebileceğin ve salona gitme imkanın varmış.inşallah güzel güzel verirsinvereliniortak

Selam ben de burdayım.vereliniortak
Demin yazıyordum sitede sorun çıktı sanırım.
detoksla ilgili yarın yazarım sonucu. Ben ilk defa böyle bir detoks uyguluyorum.
Daha öncesinden deneyimim yok. a.s

detoskun en sevdiğim yanı kısa sürmesi en fazla 2 günlülülülülülülülülülülülü
tamam sonuçlarını merakla bekliyorum.kötükedihüso

ABD'de yapılan bir araştırmada , düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet programı uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.

Arada böyle kısa bilimsel araştırmalardan alıntılar yazmanın bir sakıncası yoktur umarım.buyrunnnnnnnnn

ne kadar yoğurt ve suyla 2 litre ayranı hazırlıyorsun? orda takıldım:))) 2lt ayranla cıngıl cıngıl sulu birşey oluyordur değil mi?

ABD'de yapılan bir araştırmada , düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet programı uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.

Arada böyle kısa bilimsel araştırmalardan alıntılar yazmanın bir sakıncası yoktur umarım.buyrunnnnnnnnn

allah allah e o zaman o arkadaşın tezi çürümüş mü oldu şimdi?
yoksa gece yatmadan önce süt ve grubu tüketmek mi yağ yapıyor?

Ben ayranla yapmadım. Malzemeleri hepsini büyükçe bir kaba koydum. Üzerine göz kararı yağsız yoğurt koydum. Biraz da su. Bulamaç kıvamına getirdim.
Ben sulu tercih etmedim. Doyurucu olsun diye. 6 kase çıktı.gamyoncuiremsu

Ben ayranla yapmadım. Malzemeleri hepsini büyükçe bir kaba koydum. Üzerine göz kararı yağsız yoğurt koydum. Biraz da su. Bulamaç kıvamına getirdim.
Ben sulu tercih etmedim. Doyurucu olsun diye. 6 kase çıktı.gamyoncuiremsu

tamam canım sen bitirde bakalım sonuçlara:) en son okuduğum skor 2.200 gr veren olmuş ya ben 1 kg da razıyım:))

Yok arkadaşın dediği doğru da o diyor ki gece yatarken yemiyelim.
hani bazıları uykum gelsin diye yoğurt yer.cokacimcoook
anladım canım
ben geçen hafta yatmadan önce tarçınlı süt içiyordum.halbuki diyetisyenler hep bunu diyor.yatmadan önce ılık bir bardak süt için diye şaşırdım şimdi

anladım canım
ben geçen hafta yatmadan önce tarçınlı süt içiyordum.halbuki diyetisyenler hep bunu diyor.yatmadan önce ılık bir bardak süt için diye şaşırdım şimdi

Evet arkadaşın söylediğini ben de bilmiyordum ama süt ve yoğurt da yemem zaten gece.
Mantıklı geliyor.kaydirigubbakcemile2

Pusulam günde 2 saat spor fazla değil mi?kafamçokkarıştı

İnşallah insan istedikten sonra azimli de olunca başarı zaten gelirhihoyyyt

X