• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek üzereyim

Bebeğin ciğerleri sigara dumanı dolmuş cümlesi bana çok saçma geldi özür dilerim. Bir doktor nereden nasıl anlar ki bunu?

Bebeğin yanında, bulunduğu ortamda elbet sigara içilmeyecek. Ama öz babası her sigara sonrası diş fırçalamak zorunda mı kalmalı?

Bilemiyorum.. Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bu bir gerçek ama aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor.
Direk sigarayı bırakmalı!

Şu an sinirden çatlayabilirim!

45 günlük bebeğim var. 15 günlükken bir de 1. ayinda 2 farklı doktor kontrolünden geçti ve ikisi de bebeğimin ciğerlerinin dolu olduğunu sigara içmememi söylediler. Halbuki ben sigara içmiyorum. İlkinde eşim yanımdaydı o sigara içtiği için hemen önlemini aldı, iyice havalanmadan, ellerini yıkayıp dişlerini fırçalamadan bebeğimin yanına yaklaşmadı. Kısa bir süre sonra büyük bir kavgamız oldu ve ben annemde kalmaya başladim.

Annemdeyken 2. doktor bu çocuğun ciğerleri sigara dumanıyla dolmuş evde kesinlikle sigara içen insan olmayacak dedi. İçen birinin ne kadar zor bırakabildiğini bildiğim için annemden sadece dikkatli olmasinı ve gereken hijyeni sağlamadan bebeğimin yanına yaklaşmamasını rica ettim. Annem hemen sinirlendi ve dr.la konuşacağını gerçekten böyle birşey dediğinden emin olacağını söyledi. Ne yani yalan mı söylecektim? Nitekim dr.un yanına gitti ve hastası vardı bahanesiyle sormadan geri döndü. O günden sonra defalarca sigara içip bütün kokusu üzerindeyken bebeğimi kucağına alıp göğsüne bastırdığını, arabanın içinde de içtiğini gördüm. Kaldı ki benim de ciğerlerimden rahatsızlığım var ve dr benim de korunmam gerektiğini söylemesine ve annem bunu bilmesine rağmen hiçbir zaman dikkat etmedi.

Artık bu akşam şirazem kaydı. Uyuyordum uyandığımda annem mama yapmış içirmeye hazırlanıyordu. Bebeğim uyanır gibi olunca kucağına aldi o esnada ben de kokunun farkina vardım. Belli ki yeni sigara içmiş gelmiş çocuğumu kucağına aliyor. Dedim ki sen sigara içmişsin hayır içmedim dedi. içmissin işte neden yalan söylüyorsun dediğimde şşş sus bebek uyanacak içmedim kes sesini demesiyle benim şalterler attı. Büyük tartışma yaşadık. Dr.dayken benle ne alakası var diyorsun eve gelince başka davranıyorsun dedim sen benim sigara içtiğimi biliyorsun dedi.

Eee? Bilince ne oluyor? Çok mu zor buna dikkat etmek? Daha dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin sağlığına dikkat etmek?

Bunların haricinde buz gibi suyu içirir, çorba yapıcam çocuğa içiricem der, çocuğu oturtmaya çalışır, buz gibi soğukta sırtına hırkasını giydirmeden dolaştırmaya çıkarır.. O kadar uyarmama rağmen.

Hayatımın hiçbir döneminde annemden bu kadar nefret etmemiştim. Bir de beni Allah'a havale ediyormuş. Sen hangi yüzle kendini savunuyorsun? Asıl ben seni Allah'a havale ediyorum dedim. En kısa sürede buradan defolup gideceğim. Lanet olsun.
Ben senin annenle hastane konunu okumustum annenle yapamazsin cok zor basina buyruk ve ben merkezci biri simdi psikolojinde cok iyi degil anladigim bence eve don adama git de
Cocuk icin gideceksin annemde sende sigara iciosunuz cok kucuk ilerde kalici hasar olur dedi doktor kuvvetlenene kadar boyle o aradada davaya gore ne yapacagimiza karar veririz dersiniz
Ha donme dusuncen varsada uzatma esin annene gore cok daha iyi zaten annene gitmen bir hirs evden cikman hata olmus
Gule gule buyut bebegini

Evine dön, eşinle arandaki sorun ne bilmiyorum ama cozemeyeceginiz biseyse eşine söyle o gitsin evden.bebeginiz için bu kadarını yapması lazım. Yok eğer zaten barisacaksaniz hiç uzatmayin bebeği mahvetmeyin orda burda. Siz artık annesiniz onceliginiz bebeğiniz olmalı.

Sen accık buldumcuk olmuşsun. O ana seni yetiştirmş seniiii. Senin yavrunu nasıl yetştirileceğini de bilir. Nefret editomuş. Gelmiş içini dökmüş anasından dert yanmış bide. Cins.

O ana beni yetiştirmedi belirteyim. Bunu bebek bakımı anlamında söylüyorum. Annem çalıştığı için bir babannemler bir annanemler bakmış. Anne sütü almamışım mamayla büyümüşüm oğlum gibi. 3 yaşlarımda bakıcıya vermiş ondan sonrası da kreşe gittik. Kardeşime de aynı şekilde. Anlayacağın annem hiç bebek bakmamış. Bilip bilmeden yorum yapmışsın.

ben sizin abarttığınızı düşünüyorum. ya da bebekte başka sıkıntı var Allah korusun. ben hiç sigara kullanmadım. kokusuna bile tahammülüm yok. annem babam içerdi ama. bebeğime de baktılar saolsunlar. ama yanında asla içmediler. hani balkonda mutfakta içerlerdi. bir kez bile öksürüp hasta olmadı onlar bakarken.
acaba siz hamileyken yanınızda mı çok içildi?? ya da eşiniz yanında içtiyse çocuğun ondan kalma da olabilir.
yazık anneniz mama yapmış gelmiş yemediği laf kalmamış. o zaman evinize gidin. sizi hatalı buldum. ayıp anneye böyle davranılmaz, çok çirkin.

Bebegınız cok kucuk daha ya
Esınızle barısma durumları hıc mı yok

Eski birkaç konunuzu okudum annenizle olan, annenizle anlaşabilme , aynı evde yaşayabilme ihtimaliniz yok. Eşinizi arayın, evinize dönün, bebeğiniz çok küçük. Barışma durumu hiç mi olamaz? Neden boşanıyorsunuz? Aldatma, şiddet yoksa bir şans daha verin derim.

Bebek taşımak , doğurmak, büyütmek çok zor. Biliyorum, senin için çok zor zamanlar ama az daha sabırlı olmaya çalış annene karşı lütfen. Lohusasin. Yeni doğan bir bebeğiniz var. Eşinizle boşanma aşamasindasiniz. Bu gerginlik annenize de yansiyordur. Belki bundandır iletisimsizliginiz.

Annenize bir önlük alın. Doktor önlüğü gibi kolay giyilebilen. Onu giyip içsin sigarasını. Birde içeriye girdiğinde elini yıkasın, ağzını fırcalasin.
Yanında asla içmesin. Bunları ona rica ederek söyleyin.

Bebeğin ciğerleri sigara dumanı dolmuş cümlesi bana çok saçma geldi özür dilerim. Bir doktor nereden nasıl anlar ki bunu?

Bebeğin yanında, bulunduğu ortamda elbet sigara içilmeyecek. Ama öz babası her sigara sonrası diş fırçalamak zorunda mı kalmalı?

Bilemiyorum.. Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bu bir gerçek ama aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor.

Bizim cocuk doktorumuzda disarida icilen sigarayla icerde icilen sigaranin hicbir farki yok diyor her kontrolde. Evet ben de sakinan goze cop batarmis sozunu destekleyenlerdenim ama esim sigara kokarken ben bile yaklasmiyorum

olayı ne kadar abartmişsiniz yok annem bana bakmamış yok anannem babannem bakmış ne zamana kadar bakmış anne işten gelene kadar ee diğer zamanlar gece uykusu sabaha kadar hafta sonları da mı onlar bakmişlar size, yapmayın ya anne o anne... ne demek istiyorsunuz çalışan anne çocuğuna bakmıyor mu görürüm sizi üç yaşına gelsin çocuğunuz ay çok bunaltıyor evde sıkılıyor yavrucak kreşe göndereyim diyeceksiniz bu dediklerimi unutmayın kadın mama yapmış getirmiş siz bağırıp çağırıp konuşmuşsunuz ayrıca kadın sus uyuyor dedikçe siz kavga etmişsiniz annnenizin yerinde olsam bakmam o çocuğa zira nankör biri var karşısında ortada röntgen yok bişe yok kulaktan dolma sigara kokusu dahi olmasın demişsiniz tabiki olmasa çok daha iyi olacak annenizde dikkat etmeli ama annenize yaklaşımınız hiç hoş değil....

Su ve çorba dehşet verici, artik mama alan çocuklarada su vermeyin diyolar onu tam bilmiyorum ama 45 günlük bebege çorba nedir, bağırsaklari henüz gelişmedi hazir değil cok buyuk zarar verir... hiçbir şekilde annenizi yemeğine içmesine karistirmayin evinizde olsa kendiniz yapacaktiniz bunlari engelleyin lütfen, eşinizle hiç barışma imkani yok mu ya da ayrılacaksaniz esinizinde desteğiyle ayri bir eve cikma imkanı gerçekten cok üzüldüm...hem çocuk için hemde sizin için, belki doğumsal birşeyler fakülte hastanesinde bir hocaya görürseniz cok gecmis olsun...

olayı ne kadar abartmişsiniz yok annem bana bakmamış yok anannem babannem bakmış ne zamana kadar bakmış anne işten gelene kadar ee diğer zamanlar gece uykusu sabaha kadar hafta sonları da mı onlar bakmişlar size, yapmayın ya anne o anne... ne demek istiyorsunuz çalışan anne çocuğuna bakmıyor mu görürüm sizi üç yaşına gelsin çocuğunuz ay çok bunaltıyor evde sıkılıyor yavrucak kreşe göndereyim diyeceksiniz bu dediklerimi unutmayın kadın mama yapmış getirmiş siz bağırıp çağırıp konuşmuşsunuz ayrıca kadın sus uyuyor dedikçe siz kavga etmişsiniz annnenizin yerinde olsam bakmam o çocuğa zira nankör biri var karşısında ortada röntgen yok bişe yok kulaktan dolma sigara kokusu dahi olmasın demişsiniz tabiki olmasa çok daha iyi olacak annenizde dikkat etmeli ama annenize yaklaşımınız hiç hoş değil....
Neden nankör diyorsunuz tamam annelerimiz başımızın taci ama bu kadinda bir anne tabiki çocuğunu herkesten cok düşünür , 45 günlük bebege çorba vermenin mantigi nedir resmen hayati boyunca karşılaşacagi skntilara davetiye çıkarabilir... belki o an olmaz ama ilerde sorun olur...6 aya kadar ek gida vermemenin mantığı budur... sigara icinde elini yuzunu yıkayıp ,kıyafetini değiştirmek zor değildir hemde torunu için, ayrica kadin 45 gün once dogum yapmış lohusaligi yeni bitmis ve bu sürede eşiyle sorun yaşamış ve babasi veannesiyle olması gereken yavruyla anne evine dönmüş, bunlar kolay mi kadın ne kadar sağlıklı düşünebilir...

Belki siz lohusaligi kolay atlattiniz ,evinizde huzur vardi ama herkes eşit sartlarda degil, kimse kendi başına gelmeyen olayları hafife almasın bence

çok büyük meseleler yoksa
evladınızın iyiliği için yuvanıza dönün
yok çözülmeyecek gibiyse eşinize rica edin gitsin siz evinize geçin
yavrunuza Rabbim şifa versin

Annem bana bakmamış konusunu durduk yere söylemedim. Biri annen sana baktıysa bebeğine de bakar dedi ona istinaden söyledim. Cevabimda da belirttim halbuki. Buradan çalışan anne çocuğuna bakamaz sonucunu nasıl çıkarttınız? Ciddi algılama probleminiz var bence. Ayrıca bebeğimin ciğerlerinin sigarayla dolmasını ben kafamdan uydurmuyorum. Dileyene özelden doktorumun isim soyisim ve telf. nosunu göndereyim sorsun. Siz dr.dan daha iyi biliyorsanız bilemeyeceğim tabi.

Ben senin annenle hastane konunu okumustum annenle yapamazsin cok zor basina buyruk ve ben merkezci biri simdi psikolojinde cok iyi degil anladigim bence eve don adama git de
Cocuk icin gideceksin annemde sende sigara iciosunuz cok kucuk ilerde kalici hasar olur dedi doktor kuvvetlenene kadar boyle o aradada davaya gore ne yapacagimiza karar veririz dersiniz
Ha donme dusuncen varsada uzatma esin annene gore cok daha iyi zaten annene gitmen bir hirs evden cikman hata olmus
Gule gule buyut bebegini

Evine dön, eşinle arandaki sorun ne bilmiyorum ama cozemeyeceginiz biseyse eşine söyle o gitsin evden.bebeginiz için bu kadarını yapması lazım. Yok eğer zaten barisacaksaniz hiç uzatmayin bebeği mahvetmeyin orda burda. Siz artık annesiniz onceliginiz bebeğiniz olmalı.

sen evi terkedeceğine kocan terketseydi ya.

ben sizin abarttığınızı düşünüyorum. ya da bebekte başka sıkıntı var Allah korusun. ben hiç sigara kullanmadım. kokusuna bile tahammülüm yok. annem babam içerdi ama. bebeğime de baktılar saolsunlar. ama yanında asla içmediler. hani balkonda mutfakta içerlerdi. bir kez bile öksürüp hasta olmadı onlar bakarken.
acaba siz hamileyken yanınızda mı çok içildi?? ya da eşiniz yanında içtiyse çocuğun ondan kalma da olabilir.
yazık anneniz mama yapmış gelmiş yemediği laf kalmamış. o zaman evinize gidin. sizi hatalı buldum. ayıp anneye böyle davranılmaz, çok çirkin.

Bebegınız cok kucuk daha ya
Esınızle barısma durumları hıc mı yok

Eski birkaç konunuzu okudum annenizle olan, annenizle anlaşabilme , aynı evde yaşayabilme ihtimaliniz yok. Eşinizi arayın, evinize dönün, bebeğiniz çok küçük. Barışma durumu hiç mi olamaz? Neden boşanıyorsunuz? Aldatma, şiddet yoksa bir şans daha verin derim.

Bebek taşımak , doğurmak, büyütmek çok zor. Biliyorum, senin için çok zor zamanlar ama az daha sabırlı olmaya çalış annene karşı lütfen. Lohusasin. Yeni doğan bir bebeğiniz var. Eşinizle boşanma aşamasindasiniz. Bu gerginlik annenize de yansiyordur. Belki bundandır iletisimsizliginiz.

Annenize bir önlük alın. Doktor önlüğü gibi kolay giyilebilen. Onu giyip içsin sigarasını. Birde içeriye girdiğinde elini yıkasın, ağzını fırcalasin.
Yanında asla içmesin. Bunları ona rica ederek söyleyin.

Bizim cocuk doktorumuzda disarida icilen sigarayla icerde icilen sigaranin hicbir farki yok diyor her kontrolde. Evet ben de sakinan goze cop batarmis sozunu destekleyenlerdenim ama esim sigara kokarken ben bile yaklasmiyorum

Su ve çorba dehşet verici, artik mama alan çocuklarada su vermeyin diyolar onu tam bilmiyorum ama 45 günlük bebege çorba nedir, bağırsaklari henüz gelişmedi hazir değil cok buyuk zarar verir... hiçbir şekilde annenizi yemeğine içmesine karistirmayin evinizde olsa kendiniz yapacaktiniz bunlari engelleyin lütfen, eşinizle hiç barışma imkani yok mu ya da ayrılacaksaniz esinizinde desteğiyle ayri bir eve cikma imkanı gerçekten cok üzüldüm...hem çocuk için hemde sizin için, belki doğumsal birşeyler fakülte hastanesinde bir hocaya görürseniz cok gecmis olsun...

çok büyük meseleler yoksa
evladınızın iyiliği için yuvanıza dönün
yok çözülmeyecek gibiyse eşinize rica edin gitsin siz evinize geçin
yavrunuza Rabbim şifa versin

Bu gidişle kesinlikle barışmayı istemediğim eşimle barışacağım gibi görünüyor.

Anneme bu zamana kadar sabırla ricayla yaklaştım ama yok sınırlarımı çok zorluyor. Bana devamlı emzirsen böyle olmazdı diyor. Sanki ben özellikle emzirmiyormuşum gibi. Sütüm olmuyor ne yaptiysam olmuyor ne yapabilirim? Bugün de çocuğu oturtmaya çalıştı.. Anne 4. aydan önce oturtulmaz diyorum birşey olmaz diyor.. Mecburen uzaklaşmak zorundayım yoksa çocuğuma bir zarar gelecek.

Sigara konusunda da kimseyle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü herkesin bünyesi farklı ve herkes kendi bünyesine göre yorum yapıyor. Ben kokusunu duyar duymaz tıkanıyorum 2 gün boyunca balgam söküyorum mesela. Demekki bebeğimin ciğerleri de bana çekmiş. Yani bunun nesini anlatayım uzun uzadıya bilmiyorum. Dediğim gibi berkes kendine göre yorum yapıyor.

Bu gidişle kesinlikle barışmayı istemediğim eşimle barışacağım gibi görünüyor.

Anneme bu zamana kadar sabırla ricayla yaklaştım ama yok sınırlarımı çok zorluyor. Bana devamlı emzirsen böyle olmazdı diyor. Sanki ben özellikle emzirmiyormuşum gibi. Sütüm olmuyor ne yaptiysam olmuyor ne yapabilirim? Bugün de çocuğu oturtmaya çalıştı.. Anne 4. aydan önce oturtulmaz diyorum birşey olmaz diyor.. Mecburen uzaklaşmak zorundayım yoksa çocuğuma bir zarar gelecek.

Sigara konusunda da kimseyle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü herkesin bünyesi farklı ve herkes kendi bünyesine göre yorum yapıyor. Ben kokusunu duyar duymaz tıkanıyorum 2 gün boyunca balgam söküyorum mesela. Demekki bebeğimin ciğerleri de bana çekmiş. Yani bunun nesini anlatayım uzun uzadıya bilmiyorum. Dediğim gibi berkes kendine göre yorum yapıyor.
Sütüm yok diye emzirmiyorsan hata ediyorsun. Başlarda biraz sıkıntı olabilir ama sen emzirdikçe sütün artacak bunu da biliyorsundur herhalde.

Son bir şey daha söyleyeyim.

Eğer annenden bu kadar nefret ediyorsan bebeğine tek başına bak. Böylece yok oturtmaya çalışıyor, yok sigara içti, yok soğuk su içirdi vs olmaz.

Sütüm yok diye emzirmiyorsan hata ediyorsun. Başlarda biraz sıkıntı olabilir ama sen emzirdikçe sütün artacak bunu da biliyorsundur herhalde.

Son bir şey daha söyleyeyim.

Eğer annenden bu kadar nefret ediyorsan bebeğine tek başına bak. Böylece yok oturtmaya çalışıyor, yok sigara içti, yok soğuk su içirdi vs olmaz.

Hergün emzirmeye çalışıyorum ama süt gelmeyince bebeğim çığlık çığlığa oluyor malesef.
Bu arada dahiyane fikrin için teşekkur ederim.

Back