Ciğerlerine sigara dolmuş ibaresini bende anlayamadım kusura bakmayın. Doktorlar bu teşhis için ne yaptılar,röntgen falan çekildimi kaldıki röntgende bile sigara dumanı görülebiliyor mu bilmiyorum. Tabiki bebeğin yanında sigara içilmemeli,kullanan kişi hijyenine dikkat etmeli Başka bir ciğer rahatsızlığı olabilir mi bebeğinizin acaba? Başka bir doktorda daha detaylı bir muayene mi ettirseniz acaba Umarım sorunlarınızı halledebilirsiniz çünkü bebekle birlikte annenizle yaşamak sizi çok zorlayacak gibi. Sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi
Konuşun eşinizle güzelce bence siz bebeğinize çok güzel annelik yapacaksınız eşinizde dikkat ediyorsa nekadar güzel bebeğiniz için aradaki problemi çözün ve hala loğusayken bu stresi yaşamamalısınız yaşatmamalılar.Şu an sinirden çatlayabilirim!
45 günlük bebeğim var. 15 günlükken bir de 1. ayinda 2 farklı doktor kontrolünden geçti ve ikisi de bebeğimin ciğerlerinin dolu olduğunu sigara içmememi söylediler. Halbuki ben sigara içmiyorum. İlkinde eşim yanımdaydı o sigara içtiği için hemen önlemini aldı, iyice havalanmadan, ellerini yıkayıp dişlerini fırçalamadan bebeğimin yanına yaklaşmadı. Kısa bir süre sonra büyük bir kavgamız oldu ve ben annemde kalmaya başladim.
Annemdeyken 2. doktor bu çocuğun ciğerleri sigara dumanıyla dolmuş evde kesinlikle sigara içen insan olmayacak dedi. İçen birinin ne kadar zor bırakabildiğini bildiğim için annemden sadece dikkatli olmasinı ve gereken hijyeni sağlamadan bebeğimin yanına yaklaşmamasını rica ettim. Annem hemen sinirlendi ve dr.la konuşacağını gerçekten böyle birşey dediğinden emin olacağını söyledi. Ne yani yalan mı söylecektim? Nitekim dr.un yanına gitti ve hastası vardı bahanesiyle sormadan geri döndü. O günden sonra defalarca sigara içip bütün kokusu üzerindeyken bebeğimi kucağına alıp göğsüne bastırdığını, arabanın içinde de içtiğini gördüm. Kaldı ki benim de ciğerlerimden rahatsızlığım var ve dr benim de korunmam gerektiğini söylemesine ve annem bunu bilmesine rağmen hiçbir zaman dikkat etmedi.
Artık bu akşam şirazem kaydı. Uyuyordum uyandığımda annem mama yapmış içirmeye hazırlanıyordu. Bebeğim uyanır gibi olunca kucağına aldi o esnada ben de kokunun farkina vardım. Belli ki yeni sigara içmiş gelmiş çocuğumu kucağına aliyor. Dedim ki sen sigara içmişsin hayır içmedim dedi. içmissin işte neden yalan söylüyorsun dediğimde şşş sus bebek uyanacak içmedim kes sesini demesiyle benim şalterler attı. Büyük tartışma yaşadık. Dr.dayken benle ne alakası var diyorsun eve gelince başka davranıyorsun dedim sen benim sigara içtiğimi biliyorsun dedi.
Eee? Bilince ne oluyor? Çok mu zor buna dikkat etmek? Daha dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin sağlığına dikkat etmek?
Bunların haricinde buz gibi suyu içirir, çorba yapıcam çocuğa içiricem der, çocuğu oturtmaya çalışır, buz gibi soğukta sırtına hırkasını giydirmeden dolaştırmaya çıkarır.. O kadar uyarmama rağmen.
Hayatımın hiçbir döneminde annemden bu kadar nefret etmemiştim. Bir de beni Allah'a havale ediyormuş. Sen hangi yüzle kendini savunuyorsun? Asıl ben seni Allah'a havale ediyorum dedim. En kısa sürede buradan defolup gideceğim. Lanet olsun.
şimdi anladım,bebeğinizin ciğerindeki hırıltıyı evde sigara içilmesine bağlamış olabilirler birde bebeğiniz sigara kokunca bu şekilde teşhisi koymuşlar sanırım. Ama aynı odada bebek dumana direkt maruz kalmıyorsa kişinin üzerine sinen kokudan,ellerini yıkamamasından yada dişlerini fırçalamamsından ciğerleri bu derece hırıltı yapmaz diye düşünüyorum ve yine tekrarlıyorum bence farklı bir doktorda detaylı bir muayene yaptırmakta fayda var belki başka bir rahatsızlığı var miniğinizinHayır röntgen cekilmedi. Ama 2. dr bebegimin sigara koktuğunu söyledi. Annemin arabasıyla gitmistik ve annem.arabasında da sigara içiyor. İlk dr direk sormuştu evde sigara kullanan var mi diye. Bunlardan anlamış olmalılar.
Mama verilir tabi sutun yetmedigi durumlarda. Su ve corba okudumda.
şimdi anladım,bebeğinizin ciğerindeki hırıltıyı evde sigara içilmesine bağlamış olabilirler birde bebeğiniz sigara kokunca bu şekilde teşhisi koymuşlar sanırım. Ama aynı odada bebek dumana direkt maruz kalmıyorsa kişinin üzerine sinen kokudan,ellerini yıkamamasından yada dişlerini fırçalamamsından ciğerleri bu derece hırıltı yapmaz diye düşünüyorum ve yine tekrarlıyorum bence farklı bir doktorda detaylı bir muayene yaptırmakta fayda var belki başka bir rahatsızlığı var miniğinizin
Annenize gelince katı olun,asla taviz vermeyin. Kırılacak mı diye düşünmeyin bebeğiniz herkesten önemli. Gerekirse gerekli önlemleri aldığından emin olmadan kucağına bile vermeyin. Şu çorba bilmem ne meselesine gelince bebeğiniz sizi emiyorsa suya bile ihtiyacı yok ve sindirim sisteminin tam gelişmekte olduğu bu dönemde zararlı bile asla taviz vermeyin kolaylıklar diliyorum geçmiş olsun
eşinize donmeyecekseniz eğer bebeğiniz belli bir yaşa gelene kadar ona bir oda ayiracaksiniz ve sigara kullanan hiç kimse girmeyecek o odaya çünkü Dr sigara içen yasamayacak evde demiş gerçi eşinize donseniz bile böyle yapmak zorundasınız anlattiginiza göreInanın gayet mümkün o kokunun tıkaması çünkü kendimden biliyorum. Yanimda sigara içilmesi zaten mümkün değil hastanelik oluyorum. Ama kokusunu duyduğum anda tıkanıyorum. 2. gittiğimiz dr cok iyi bir dr. Alanında tanınmış biri. Tabi ki başka dr.lara da gitmek iyi olur. Bana söylediği evde sigara içen biri yaşamayacak. Bunu dediğine göre sadece dumana maruz kalmak gerekmiyor. Kaldı ki annemden sigarayı bırakmasını değil hijyenine dikkat etmesini rica ettim. Torunu ya sonuçta.. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Ciğerlerinde hırıltı var. Bir dr nasıl anlar artık onu dr.a sormak lazım. Ayrıca dediğiniz gibi öz babası ve tabiki her sigaradan sonra dişlerini fırçalamalı. Bebeğimin sağlığı eşimin keyfinden pek tabiki daha önemli. Bu aşırılık değil sizdeki bana fazla rahatlık gibi geldi.
Doktor değilim ama bir şeyler söylemem gerek yoksa çatlarım!Hayır röntgen cekilmedi. Ama 2. dr bebegimin sigara koktuğunu söyledi. Annemin arabasıyla gitmistik ve annem.arabasında da sigara içiyor. İlk dr direk sormuştu evde sigara kullanan var mi diye. Bunlardan anlamış olmalılar.
Evet canim bagışıklığı kuvvetlenene kadar gerekirse her sigara içtiğinde dişlerini fırçalayacak. Biz hamileyken herseyden el ayak cekiyoruz bebegimiz icin bi zahmet babasida bu fedakarligi yapiversin degil mi.Bebeğin ciğerleri sigara dumanı dolmuş cümlesi bana çok saçma geldi özür dilerim. Bir doktor nereden nasıl anlar ki bunu?
Bebeğin yanında, bulunduğu ortamda elbet sigara içilmeyecek. Ama öz babası her sigara sonrası diş fırçalamak zorunda mı kalmalı?
Bilemiyorum.. Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bu bir gerçek ama aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor.
Bir çocuğun anne babasi maksimum dikkat ve özeni gösterecek, çevreden de elbette bunu isteyecek. Fakat kimseyi mecbur tutamazsınız malesef. Annaneler torun konusunda genel olarak hassastır, sizinki değil, yapacak birşey var mı sizce? Annenize kin ve öfke kusup inada bindirmeniz manasız... bebeği alıp evinize döneceksiniz. Oluru bu.Şu an sinirden çatlayabilirim!
45 günlük bebeğim var. 15 günlükken bir de 1. ayinda 2 farklı doktor kontrolünden geçti ve ikisi de bebeğimin ciğerlerinin dolu olduğunu sigara içmememi söylediler. Halbuki ben sigara içmiyorum. İlkinde eşim yanımdaydı o sigara içtiği için hemen önlemini aldı, iyice havalanmadan, ellerini yıkayıp dişlerini fırçalamadan bebeğimin yanına yaklaşmadı. Kısa bir süre sonra büyük bir kavgamız oldu ve ben annemde kalmaya başladim.
Annemdeyken 2. doktor bu çocuğun ciğerleri sigara dumanıyla dolmuş evde kesinlikle sigara içen insan olmayacak dedi. İçen birinin ne kadar zor bırakabildiğini bildiğim için annemden sadece dikkatli olmasinı ve gereken hijyeni sağlamadan bebeğimin yanına yaklaşmamasını rica ettim. Annem hemen sinirlendi ve dr.la konuşacağını gerçekten böyle birşey dediğinden emin olacağını söyledi. Ne yani yalan mı söylecektim? Nitekim dr.un yanına gitti ve hastası vardı bahanesiyle sormadan geri döndü. O günden sonra defalarca sigara içip bütün kokusu üzerindeyken bebeğimi kucağına alıp göğsüne bastırdığını, arabanın içinde de içtiğini gördüm. Kaldı ki benim de ciğerlerimden rahatsızlığım var ve dr benim de korunmam gerektiğini söylemesine ve annem bunu bilmesine rağmen hiçbir zaman dikkat etmedi.
Artık bu akşam şirazem kaydı. Uyuyordum uyandığımda annem mama yapmış içirmeye hazırlanıyordu. Bebeğim uyanır gibi olunca kucağına aldi o esnada ben de kokunun farkina vardım. Belli ki yeni sigara içmiş gelmiş çocuğumu kucağına aliyor. Dedim ki sen sigara içmişsin hayır içmedim dedi. içmissin işte neden yalan söylüyorsun dediğimde şşş sus bebek uyanacak içmedim kes sesini demesiyle benim şalterler attı. Büyük tartışma yaşadık. Dr.dayken benle ne alakası var diyorsun eve gelince başka davranıyorsun dedim sen benim sigara içtiğimi biliyorsun dedi.
Eee? Bilince ne oluyor? Çok mu zor buna dikkat etmek? Daha dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin sağlığına dikkat etmek?
Bunların haricinde buz gibi suyu içirir, çorba yapıcam çocuğa içiricem der, çocuğu oturtmaya çalışır, buz gibi soğukta sırtına hırkasını giydirmeden dolaştırmaya çıkarır.. O kadar uyarmama rağmen.
Hayatımın hiçbir döneminde annemden bu kadar nefret etmemiştim. Bir de beni Allah'a havale ediyormuş. Sen hangi yüzle kendini savunuyorsun? Asıl ben seni Allah'a havale ediyorum dedim. En kısa sürede buradan defolup gideceğim. Lanet olsun.
Lohusa kadına bu laflar biraz ağır olmadı mı?Sen accık buldumcuk olmuşsun. O ana seni yetiştirmş seniiii. Senin yavrunu nasıl yetştirileceğini de bilir. Nefret editomuş. Gelmiş içini dökmüş anasından dert yanmış bide. Cins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?