- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Paranoid şizofreni olsa geçmez zaten travmaya bağlı geçici bişey olmuş sizinkisi
İnsan olan herkes dönem dönem yaşar...dua et kısa sürmüş ilaçsız vs.geçmiş...ben 4 ilaçla iki ayda anca düzelmiştim :)Iyiyim iyiyim de, herkese olabilecek seyler mi acaba diye konu acmak istedim. Buradaki yorumları okudukca biraz daha iyi oldum. :)
Mevsimsel bir degisiklik degildi aslında. Yani o evrelerin sonlari gibiydi. Okul stresi vardı daha çok bende, zaten bu senenin en düşük notunu aldığım dönemdi o da.. bikac faktör biraraya gelince sarsıldım sanırım. Cok güçlü biri de degilim zaten, hemen her seyden etkilenebiliyorum.
Bir müddet böyle devam edicem sanırım, iyi olmazsam yardım alabilirim
İnsan olan herkes dönem dönem yaşar...dua et kısa sürmüş ilaçsız vs.geçmiş...ben 4 ilaçla iki ayda anca düzelmiştim :)
Normal bi durum aslinda bu.Mutlu oluyorum yorumlarınızı okudukçq demekki benimki cok acayip bir durum degilmis. Kafayı yiycektim korkudan deliriyorum diye.
Kendi kendimle konusmam falan olmamıstı hiç. Ne biliyim sadece olayları tekrar bi düşünüyordum ama bu zamana kadar kendi kendimle bile konusmamıstım ben. Birden böyle bir olay olunca dengem şaştı. Elhamdülillah atlattım geçti gitti.
Normal bi durum aslinda bu.
ben cok hassas oldugum icin bisey oldugunda ustunden bi zaman gecene kadar kafamda surekli yorumlarim.
Merhaba, bundan bikac ay önce yaşadığım bir travma nedeniyle kafamın içinde birisi benimle konuşmaya başladı. Bir sey düşünecek oluyordum, ya öyle degilse diye konusuyordu o ses. Bu cok uzun sürmedi. Psikiyatri alanında biriyle konustum, randevu gibi degil de tanıdık oldugu icin danışma gibi.
Benimle konusarak bu durumun nasıl başladığını tespit etti. Sonrasında da benim yaşadığım o travmanın aslında olmaması gerektigini farkettim. Yani aslında cevremde benim güvendigim iyi aile babasj dedigim birinin esini aldattığını öğrendim ve onun üstüne sarsıldım çok, sonrasnda ise o adamın zaten en başından beri güvenilir biri olmadığını öğrendim. Icim rahatladı aslında. Ben o adamı yanlış kodlamısım beynimde.
Sonrasında ise kendime telkinlerle b uh sesleri susturdum. Toparlanmam biraz sürdü ama iyiyim. O tanıdıgım da tamam dedi.
Sizce ben dönemsel bir bunalıma girdim ve çıktım ondan mı oldu böyle. Ve bir müddettir de iyiyim. O tanıdığım doktor da endiselenecek bir sey yok dedi.
Sizin başınıza geldi mi böyle bir sey?
Not: seslerden baska herhangi bir rahatsızlıgım yoktu. Halusinasyon, toplumdan kopma, konsantrasyon bozuklugu vs vs.. bunlar yoktu sadece ses vardı.
Evet biz zaten bir ay önce bitirdik onunla. Ben sadece insani olarak bile üzülüyorum.E Emojii merhaba, üzüldüm ikiniz için de. Ama benim durumum böyle değil. Sadece aldatmayla ilgili ufack da olsa bi sey olsa kafamdaki ses başlıyordu. Baska konularda yoktu bu.
Sizofrende sesler olaya ve duruma bağlı olarak çıkmazlarmış.
Açıkçası gercekten cok zor bi durum. Yani benim o yaşadığım dönem gercekten zorlamıştı beni. Ve sonradan tetikleyen nedenler korkular ortadan kalktıgnda bir muddet sonra gecmisti. Bikac bilgi sahibi kisiye de sordum endiselenecek bir sey olmadigini soylediler. Tabi ben bundan sonra yeniden boyle bir seyle karşılaşırsam elbette o sırada bir uzmana gidicem bunu ogrendjm bu olanlardan sonra.
Siz de endiselenmeyin, erkek arkadasinizin durumu cidden cok daha kötü sanırım. Teşhisi daha farkli olabilir. Tedavi olmuyorsa eger kendi iyiliginiz icin onunla olmamanız daha dogrusu gibi.
Su an bitti mi ses
Yani bu duygu bi his gibi mi gekiyor yoksa kafanin icinde sesler mi duyuyordun
Atlatmana sevindim
Evet biz zaten bir ay önce bitirdik onunla. Ben sadece insani olarak bile üzülüyorum.
Birde şimdiki bahsettiğim erkek arkadaşımdan önce uzun 3 yıllık ilişkim olmuştu ve ben o süreçte onun hataları yanlışları yüzünden çok yıpranmiştim aldatılmıştım. Tabi o bunu hala kabul etmemişti. Ve ondam ayrıldıktan sonra da kimseyi uzun süre alamadım hayatıma. Sizin dediğiniz gibi sürekli aldatılcam hissine kapılıyorum beynim de birsey ya yaparsa ya ederse diye surekli sorguluyor içim içimi yiyor nasıl aşıcam bunu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?