Delirip düzeldim mi? Bir bakabilir misiniz

Paranoid şizofreni olsa geçmez zaten travmaya bağlı geçici bişey olmuş sizinkisi

Oh.. aslında böyle bir yorum bekliyordum. :) korkuyodum aslında hayatımdaki insanları üzebilirim diye. Evet suan hicbir seyim yok. Sadece o durumda yaşadığım korkunun etkisi sürüyor. Onunla da basedebiliyorum. Zaten gitgide o korkum da azalıyor. Buraya yazmak iyi geldi. :)

İnsan olan herkes dönem dönem yaşar...dua et kısa sürmüş ilaçsız vs.geçmiş...ben 4 ilaçla iki ayda anca düzelmiştim :)

İnsan olan herkes dönem dönem yaşar...dua et kısa sürmüş ilaçsız vs.geçmiş...ben 4 ilaçla iki ayda anca düzelmiştim :)

Elhamdülillah. Benim şansım buna etken olan durumu farketmem oldu sanırım. Durumu benim yanlış algılamamda oldu tüm hatam. Cok şükür atlattım. :) bundan sonra dert biriktirmek de yok.

Normal bi durum aslinda bu.
ben cok hassas oldugum icin bisey oldugunda ustunden bi zaman gecene kadar kafamda surekli yorumlarim.

Normal bi durum aslinda bu.
ben cok hassas oldugum icin bisey oldugunda ustunden bi zaman gecene kadar kafamda surekli yorumlarim.

Ben de çok hassasım. 2 yıl önce izledigim bi haberin etkisinde kalmıstım kac ay. O olaydan beri haberlerle ilgilenmiyorum asla. Ama belki de kendimi bu olaylardan cok soyutladıgım icin de etkilenmisimdir bu derece. Şuan iyiyim elhamdülillah, hatta gecen gün arkadasım bir yakının aldatılma olayını anlattı hic etkilenmedim. Onlar icin üzüldüm ve unuttum orda. Benim sorunum sanırım o adamı babamla baģdaştırmamdı. Sevgilimin huylarını da babama benzetiyorum.. hal boyle olunca zincirleme kaza gibi oldu pespese. O adamın babamla bir benzerligi olmadığını görünce de o stres kalktı üstümden tamamen.

Bir daha böyle bir buhrana izin vermiycem insallah

Merhabalar size kendimle ilgili iki konuyu yazmak istedim. 7 aylık ilişkimden sonra 1 Ay önce Ayrıldığım erkek arkadaşımda kendisinin kafasının içinde bır kafa sesinin var olduğunu ve her konuda ona yorum yaptığını söylemişti, toz bulutu şeklinde olduğunu ve onun kimseyi sevmediğini söylemişti. İlişkinin ilk başlarında başlarken söylediğinde açıkcası çok ciddiye almamıştım. Bana sürekli "seni hak etmiyorum eğer seninle sevgili olursak bencillik yapmış olurum tarzı şeyler söylerdi " hatta o zamanlar konu açmıştım bununla ilgili. Herkes tedavi etmeye ikna et gitmezse bitir demişti çok uğraştım ama edemedim ikna onu.. Daha sonra ders çalışmaya geçince bile kafa seslerinin kavga ettiğini ve kendisinin yeter artık diyecek kadar bağırma haddine geldiğini söylerdi. Sürekli bağırıolar kargaşa sesi var derdi. Küçükken su çiçeği geçirmiş ve ondan sonra cisimleri gözünde büyük gördüpünü, sesleri daha yüksek sesle duyduğunu söylerdi. Defalarca araştırmalar yaptım inanın ona yardımcı olmak için doktora gitmemiz gerektiğini uygun bir dille söyledim ama o asla ve asla kabul etmemişti. Neyse ki biz ilişkiye başlamiştık, farklı nedenlerle 7 aylık birliktelikten sonra bitti, belkide bitmesinin altında bu nedenlerde vardı bilmiyorum.. kendisinin onu susturdunu ve surekli daha daha fazla konustunu söylerdi, ilişkide o kadar dengesiz davranışları vardı ki anlatamam size, bazen iki karakteri vardı gibi gelirdi sonrada çocuk gibi oldurdu masum , hatasını kabul ederdi. Ayrıca baş edemeyince yatar uyurdu susturmak için.. Çok farkli davranışı olurdu, bazen o ses onun hiç bir işe yaramayacagını, tek başına yalnız öleceğini söylermiş, paranoyak olduğunu söylerdi ve bazen gerçekten hissederdim onu, bı kere bana rüyasını anlatmıştı ve ayrılmamız gerek demişti neden diye sorduğum da rüyasında benim onu aldattığımı sanıp beni bıçaklayarak öldürdüğünü anlatırdı bıçağın girişini bile hatırlıyorum demişti.. Ben herşeye rağmen ona sahip çıkmıştım güçlü kılmak istemiştim onu, Bunu ona aştırmaya çalıştım yeri geldi onun için ağladım ona destek oldum. ama olmadı ilişkimiz olmadı... çok sevdim onu deliler gibi sevdim ama o kıymet bilmedi şimdi bile hala mesaj atıyor seni seviyorum diye çok özledim diye ama dönüşü yok artık..

Onun için çok üzüldüm üzülüyorum ama o asla tedaviyi kabul etmedi şuan yine çok kötü oldum o bnm canımı yaksa da ayrı da olsak üzüldüm

E Emojii merhaba, üzüldüm ikiniz için de. Ama benim durumum böyle değil. Sadece aldatmayla ilgili ufack da olsa bi sey olsa kafamdaki ses başlıyordu. Baska konularda yoktu bu.
Sizofrende sesler olaya ve duruma bağlı olarak çıkmazlarmış.

Açıkçası gercekten cok zor bi durum. Yani benim o yaşadığım dönem gercekten zorlamıştı beni. Ve sonradan tetikleyen nedenler korkular ortadan kalktıgnda bir muddet sonra gecmisti. Bikac bilgi sahibi kisiye de sordum endiselenecek bir sey olmadigini soylediler. Tabi ben bundan sonra yeniden boyle bir seyle karşılaşırsam elbette o sırada bir uzmana gidicem bunu ogrendjm bu olanlardan sonra.

Siz de endiselenmeyin, erkek arkadasinizin durumu cidden cok daha kötü sanırım. Teşhisi daha farkli olabilir. Tedavi olmuyorsa eger kendi iyiliginiz icin onunla olmamanız daha dogrusu gibi.

Su an bitti mi ses
Yani bu duygu bi his gibi mi gekiyor yoksa kafanin icinde sesler mi duyuyordun
Atlatmana sevindim

Evet biz zaten bir ay önce bitirdik onunla. Ben sadece insani olarak bile üzülüyorum.
Birde şimdiki bahsettiğim erkek arkadaşımdan önce uzun 3 yıllık ilişkim olmuştu ve ben o süreçte onun hataları yanlışları yüzünden çok yıpranmiştim aldatılmıştım. Tabi o bunu hala kabul etmemişti. Ve ondam ayrıldıktan sonra da kimseyi uzun süre alamadım hayatıma. Sizin dediğiniz gibi sürekli aldatılcam hissine kapılıyorum beynim de birsey ya yaparsa ya ederse diye surekli sorguluyor içim içimi yiyor nasıl aşıcam bunu acaba?

Su an bitti mi ses
Yani bu duygu bi his gibi mi gekiyor yoksa kafanin icinde sesler mi duyuyordun
Atlatmana sevindim

Ya nasıl oluyor açıkçası nasıl anlatılır bilemiyorum. Ama daha cok ses gibi. Benim sesime benzeyen bi ses gibi degil. Duygu değil sanki, simdi sorunca bi tereddüte düştüm :)

Ya ben bu tarz durumlarda uzmana danısılmasi gerektigini düşünüyorum. Isler çığrından çıkıyor yoksa bende oldugu gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…