Delirecegim lütfen bir akil verin

5 yıllık evlisin güzelim, anne olmak seninde hayalindir herhalde. Ama eşine güvenilmez ki. Bence artık daha fazla susma. ya kusura bakma lütfen kaba tabir olacak ama eşin resmen sırtını sana dayamış. Bu konuyu ciddi ciddi konuşman lazım. Sen gene iyi sabretmişsin, helal oldun.

Benim öyle bir hakkim yok bu kocayla :KK43: Herkes artik cocuk yap diyor, nasil yapayim? Kime güvenipte yapayim? Esimin ailesi özellikle cok istiyor, acik ve net söyledim ben, esimin isleri yoluna girmeden yapmam dedim.
Evet dogru demissin arkadasim, yerinde bir laf, resmen sirtini bana dayadi. Hadi ben calismayan bir bayan olsaydim, ne olacakti? Cok merak ediyorum. Meslegim olmasaydi, ev hanimi olsaydim. Kim bakacakti bize?

Cok sabrettim. Aileme karsi bile yüzüm yok artik, esimi savunmak istiyorum yaamiyorum, hatali cünkü. Issiz kaldigi dönemde babam beni kenara cekip "kizim böyle olmaz, bak calismaktan bir deri bi kemik kalmissin, aile reisi bütün yükü kadinin üstüne yüklemez" demisti. Yinede esimi savundum baba isi cok zordu is ariyor clismayi istiyor dedim. Her ne kadar esimin isten kactigini anlamis olsamda.Ama artik savunamam. Istemiyorumda savunmayi, sorumsuz olan bir esin arkasinda olmam bu saatten sonra. Bugün ciddi konustum, söyledim herseyi. Dinlerse ne ala dinlemezse ne yapacagimi bilmiyorum.:KK43:

okadar zor bir durum ki...resmen iş konusunda şımarık...bir insanıda 30 yaşından sonra değiştirmek imkansız...Allah yardımcınız olsun..

30 yaşına gelmiş adama artık siz laf anlatamazsınız zaten ne derseniz diyin bir kulağından girer diğerinden çıkar maalesef. bizim aileye damat gelen erkekler de aynı eşiniz gibi. mesela bir kuzenim eşi de önce birilerinin yanında çalıştı zor geldi, başkalarının yanında çalışamam emir alamam dedi. sonra kredi çektiler kendi işini kurmaya çalıştı o da olmadı battı kurduğu iş. borçlarda kuzenime kaldı. şimdi adam evde oturuyor kuzenimin canı çıkıyor sabahtan akşama kadar ev mi geçindirsin borç mu ödesin diye. onunda 2. çocuk hayali vardı yıllardır plan yapıyordu ama eşi çalışmadığı için vazgeçmek zorunda kaldı. ben anlamıyorum ki koskoca adamlar patronlarından laf işitince güceniyor da, karılarının sırtından geçinince hiç gücenip utanmıyorlar mı?

Allah yardım etsin. Tembel erkek cok zordur. Erkek dedigin taşı sıksa suyunu cikartmali. ..

Merhaba
Neredeyse 4.5 senelik evliyim. Esimin calismak istemedigini düsünüyorum ve bu durumdan cok sikayetciyim. Nisanliyken bir hastahanede calisiyordu, is cok agir diye isten ayrildi baska is buldu.
Ilk evlendigimizde yeni isine baslayali 4-5 ay olmustu, evlendik ertesi gün patronu aradi acmadi teli. Sonra iki hafta icinde isten ayrildi. Bana söyledigide su, is yeri dügün izni vermemis, esim buna ragmen izin kullanmis o yüzden isten atilmis. Zaten o is ona göre degilmis, iyi olmus aciklamasi buydu. Tamam dedim baska is bakarsin.
Bir banka sinavlarina girdi, kazandi. Cagri merkezinde calismaya basladi. Ise baslarken cok mutluydu. 9 ay sonra o is beni cok yoruyor, konustukca cenem agriyor, basimizdakilerde sürekli itip kakiyor bizi diye ordanda ayrildi. Biraz sinirli ve sert bir yapisi var kendisinin, kimsenin lafi altinda kalmaz, kimseye boyun egmez, eeeenn ufak bir yanlista hemen kendini savunur, ben kendimi ezdirmem der. Bana "isten cikacagim, sende aileme karsi benim yanimda ol, bana destek ol" dedi. Bende saf saf tamam dedim, aslinda icten ice yavas yavas is begenmeyen bir insan oldugunu her isten kaytardigini anladim, yinede birsey demedim, gercekten cagri merkezinde calismak kolay degil diye düsündüm, öylece kapandi. Simdi onunla baslayan arkadaslarinin hepsi yetkili oldular o bankada.
Tabi ben bu yillar icerisinde ilk girdigim is yerinde kesintisiz calisiyorum.

Sonra cok uzun bir süre issiz kaldi, bundan dolayi baska yere tasindik, tasindigimiz yerde is olanaklari daha fazla diye. Benimde tanidigim cok iyi bir ailenin yaninda ise basladi, isinden baya memnundu, sonunda aradigi isi buldu diye düsünüyordum. Masa basi cok güzel bir is. Bir aydir calisanlarla sorun yasiyor, aslinda esimi seviyorlar ama esim yavas yavas kaytarmaya basladi. Anlattiklarina bakilirsa bir iki konuda esim hakli, ama bir kac ayri konuda da is veren hakli. Mesela is konusunda yönetici takip ediyormus hangi isi hangi saatte yapiyorsun diye, ve bütün calisanlara yapiyormus bunu. Bugünde demiski o isi bir sonraki sefere 1 saatte yapacaksin. Esim eve geldi ates topu vay efendim bu nasil is neden takip ediyor beni, hangi isi hangi saatte yaptigimi yaziyorum sisteme daha ne istiyor vs vs. Ben dayanamayacagim Daha fazla, benim nasil sinirli bir adam oldugumu biliyorlar, bana sanki az calisiyorsun gibi imada bulunuyor vs vs.
Bende dedim ki sadece seni mi takip ediyor, hayir. Bütün iscilerini takip ediyor ve adamin is yeri orasi ister takip eder, ister etmez, ister seni calistirir ister calistirmaz, bu istende mi cikacaksin yeter artik dedim. Benimde is yerimde oluyor bunlar, bizide takip ettiler bir süre is konusunda dedim. Belki sana daha fazla is verecek dedim, adam hakli dedim, neden bos bos oturasiniz ki daha fazla is yapabilirseniz dedim. Birde gecen hafta araba alalim diye tutturdun dedim, sen böyle her isten kaytarirsan ne araba alirim ne de cocuk yaparim dedim. Ben neden calistim dedim ben hic mi yönetici tarafindan azarlanmadim dedim, kadin oldugum halde evimin sorumlulugunu omuzlarima yükledim disimle tirnagimla calisiyorum dedim, sen erkek oldugun halde hemen ufak bir pürüzde yok isten cikacam, yok su, yok bu diyorsun dedim.

Sonra bana zaten senin cenen durmaz diye sabrediyorum dedi. Anlayacaginiz adamin ev gecindirmek, sorumluluk almak umrunda degil, benim cenem durmaz diye cikmiyormus isten.

Artik ailemde biliyor esimi, utaniyorum artik, esim her isten ayrildiginda isten cikti demeye yüzüm yok.
Biktim artik 30 yasina geldi, üniversite mezunu Daha bi baltaya sap olamadi. Hic sabretmiyor, herkes bunun sirtini oksasin istyior, is hayatinda bu mümkün degil, anlamiyor. Normalde savasci ruhlu ama is konusunda cok pasif, biktim artik, bende artik düzen kurmak istiyorum 4.5 sene oldu evleneli durdugumuz yerde sayiyoruz.

Lütfen akil verin, ne yapmaliyim??????
çooook zor bir surum allah sabır versin vazgeçin demek bana düşmez inşallah düzelirde çoooook mutlu olursunuz dualarım sizinle :)

Ah benim salak kafam. Safim ben saf. Ilk evlendigimizde patronu aradiginda, git ise diyecektim buna.
Hani asIksin ya seviyorsun ya, kiyamiyorsun. Saflik bende bende.
Ama yok artik sabredemiyorum. Olmaz böyle. Böyle hayat mi olur be. Benim babam 60 yasina geldi, hala calisiyor emekli olmak istemiyor evde bunalirim ben diyor. Utanmiyorda ya öylelerini gördükce, ben olsam utanirim.

ben olsam bosanirdim.
boyle erkegin karisiyim diyemezdim sanirim.

30 yaşına gelmiş adama artık siz laf anlatamazsınız zaten ne derseniz diyin bir kulağından girer diğerinden çıkar maalesef. bizim aileye damat gelen erkekler de aynı eşiniz gibi. mesela bir kuzenim eşi de önce birilerinin yanında çalıştı zor geldi, başkalarının yanında çalışamam emir alamam dedi. sonra kredi çektiler kendi işini kurmaya çalıştı o da olmadı battı kurduğu iş. borçlarda kuzenime kaldı. şimdi adam evde oturuyor kuzenimin canı çıkıyor sabahtan akşama kadar ev mi geçindirsin borç mu ödesin diye. onunda 2. çocuk hayali vardı yıllardır plan yapıyordu ama eşi çalışmadığı için vazgeçmek zorunda kaldı. ben anlamıyorum ki koskoca adamlar patronlarından laf işitince güceniyor da, karılarının sırtından geçinince hiç gücenip utanmıyorlar mı?

Bende anlamiyorum, ne güzel demissiniz. Bugün yine konustum, baktim bana surat asiyor, gecen gün arkasinda olmadim cünkü isle ilgili sIkIntilarini anlatinca, böyle isten cikmak icin kendine zemin hazirlar gibi konustu.
Bugün sana güvenemiyorum bu konuda dedim. Esim evi gecindirebilir, beni kimseye muhtac etmez, cocuklarimiz olursa kimseye bizi muhtac etmez diyemiyorum dedim. Senin icin oturdugumuz yeri degistirdik bak dedim, hep sen iyi bir is, mutlu oldugun bir is bul diye dedim. Hadi 3-4 sene öncesine cizgi attim, hataliydin ama unuttum dedim, ama ayni hatalari tekrarliyorsun dedim, her girdigin is yerine bahane buluyorsun, hatalarindan hic ders almiyorsun dedim. Onun iyiligi icin konustugumu, bana bosuna surat astigini, yeri geldiginde hatalarini kendisine söylemem gerektigini söyledim. Dinlemiyorum seni dedi ama dinledi biliyorum, tek laf etmedi sonra. Ama yine ayni olacak güvenimi cok kirdi bu konuda cok.

Bu arada kuzeninizede üzüldüm, gercekten cok zor bir durum. Insan gicik oluyor. Sen nasil adamsin demek geliyor icimden, kisisel bir seyede cevirmek istemiyorum konuyu hakaret etmekte istemiyorum. Ne bileyim ya anlayamiyorum ben bu durumu.

Boylelerine hic bisey yapamazsin ..

Kucuk kardesime benziyor oda , 22 yasinda hangi ise girse bir bahane bulup cikar yok patron boyle dedi kaldiramam ..
Yok patron boyle bakti dayanamam vs vs , bahaneleri bitmiyor onunda..
Tabii isten cikinca telefon faturasi felan annem oderdi , anneme dedimki birak hicbir faturasini felan odeme mecbur kalsin calismaya annemde oyle yapti bes kurussuz kalinca artik is secme gibi bir sansi olmadigini anladi ..

Seninde esin beliki sana guveniyor sorumluluk almiyor tabii , nasil olsa evi gecindiren var gibi ..
Sende ona de sen isten cikarsan bende cikarim beraber otururuz evde diye !!
Boyle adamlar neden evlenir anlamiyorumki , madem haylaz haylaz gezeceksin ozaman bekar kal ..

Cok guzel vermissinz hakkini.
Ne demek ya cenem yoruluyor.
Boyle bi bahanede ilk kez duydum, helede bi erkekten.
Saskinim.
1 sene boyunca benim uzerimden yedin cumlesini kuraydiniz hazir gelisi guzel.
kavga ettinjz ettiniz zati.
Belki dank ederki.
Ciddiyeti anlardi.
Ne biliyim gururu felan kirilirdida kendjne gelirdi.

Iyyyyy bu utanmadan birde cocuk araba vs mi istiyo? Okurken fena leum. Allah yardimcin olsun canim

Boylelerine hic bisey yapamazsin ..

Kucuk kardesime benziyor oda , 22 yasinda hangi ise girse bir bahane bulup cikar yok patron boyle dedi kaldiramam ..
Yok patron boyle bakti dayanamam vs vs , bahaneleri bitmiyor onunda..
Tabii isten cikinca telefon faturasi felan annem oderdi , anneme dedimki birak hicbir faturasini felan odeme mecbur kalsin calismaya annemde oyle yapti bes kurussuz kalinca artik is secme gibi bir sansi olmadigini anladi ..

Seninde esin beliki sana guveniyor sorumluluk almiyor tabii , nasil olsa evi gecindiren var gibi ..
Sende ona de sen isten cikarsan bende cikarim beraber otururuz evde diye !!
Boyle adamlar neden evlenir anlamiyorumki , madem haylaz haylaz gezeceksin ozaman bekar kal ..

Ay ayni benimki gibi desenize, ama siz abla olarak ne güzel önlem almissiniz.
Iyi yapmissiniz, yoksa evlenince bizim gibi cok sorun yasardi.
Dedim arkadasim dedim, zamaninda istende cikacam dedim, ciiik diyor bana. Neyle gecinecez diyorum Allah büyük diyor. Esim cocuk gibi, gelecegi göremiyor, isten ciksaydim ozamanlar ev kirasini ödeyemeyecek kapi önüne koyulacak, anamizin babamizin eline bakacaktik. Kendi ailesinde kocaman bir örnek var, kizcagiz artik bikmis usanmis kayinvalideyle oturuyor yillarca kocasi issiz gücsüz bi halta yaramiyor. Birakipta gitmiyor, bir cocuk yapmis birde o adamdan. Ben öyle durumlara düsmek istemiyorum. Ben para konusunda ayrim yapan veya paraci bir insan asla olmadim, ama esim eve günde 10 milyon getirsinde getirsin yani. Basi bos ise yaramazlar gibi evde oturmasina tahammül edemem bu saatten sonra. Bir kere denedik, kendide sIkILDI ama hatta gecen sene keske bankadan cikmasaydim arkadaslarim hep yetkili olmuslar dedi, kafasina dank etti ama sen ayni hatalari tekrarliyorsun dedim, gecen sene ne diyordun simdi aynisini yapmak üzeresin dedim. 2 gündür aramiz limoni, birde bana surat asiyor düsünebiliyor musunuz? Yemin ederim benim en büyük imtihanim esim. Umursamiyorum bende ona onun bana davrandigi gibi davraniyorum, lafimida esirgemiyorum artik valla. Banane umrumda degil, mecbur calisacak.

Iyyyyy bu utanmadan birde cocuk araba vs mi istiyo? Okurken fena leum. Allah yardimcin olsun canim

Beni deli eden seylerden biride bu. Calistigi yerde araba satimida yapiyorlar. Ben hic araba alalim demedim esime, cünkü su an buna bütcemiz müsait degil, gitmis is yeri sahibine esim otobüs duraklarinda üsüyorum diyor bize yap bi güzellik bi tane araba alalim demis. Adamda baya indirim yapmis. Geldi bana esim diyorki su arabayi bize su kadara veriyor alalim mi. Nasil alacaz dedim aylik arabaya verecegimiz para + ev kirasi + diger faturalar, + alisveris parasi, bize kalan harclik ciklet parasi kadar dedim. Üstelik kardesi bu yil belki sözlenecek, ucak bileti felan alacagiz onunda bi maaliyeti olacak, sonra orda harcanacak para vs vs. yetistiremeyiz dedim. Neden bunlarin hesabini yapmiyorsun dedim. Sen cok karamsarsin benim önümü kesiyorsun dedi, hem maasima 6 ay sonra zam yapacaklarmis dedi. Bende dedim ki önce bir zam yapsinlarda ondan sonra konus, sen elinde olmayan bir parayla araba aliyorsun cok mantiksizsin dedim. Bunun icinde surat asti bana cocuk gibi. Aradan 3 gün gecti, isten ayrilmak istedigini söyledi. Hani araba aliyordun, maasina zam yapiliyordu dedim, bugün isten mi cikacan dedim? güvenmiyorum dedim sana bu konuda.

Cok guzel vermissinz hakkini.
Ne demek ya cenem yoruluyor.
Boyle bi bahanede ilk kez duydum, helede bi erkekten.
Saskinim.
1 sene boyunca benim uzerimden yedin cumlesini kuraydiniz hazir gelisi guzel.
kavga ettinjz ettiniz zati.
Belki dank ederki.
Ciddiyeti anlardi.
Ne biliyim gururu felan kirilirdida kendjne gelirdi.

Ahhh kardesim ahh derdim bir degil ki, hem calismak istemiyor hemde huysuz. Bazen diyorum ki nerden buldun bu adami. Bana hiiiic bir katkisi yok. Ne Sevgi anlaminda ne maddi anlamda. Ben bekar olsaydim Daha rahat olurdum, simdi birde onun surat asmasini cekiyorum. Hic böyle erkek gibi degil, ben ondan Daha erkegim ya tasi sIksam suyunu cikaririm yanimda pisirik gibi. Ama görseniz bi kabadayi bi agir abi. Babamin dedigi gibi bazi erkekler sisme kabadayi, höt desen kacacak yer ararlar, kabadayilik ancak dillerinde der.

Merhaba
Neredeyse 4.5 senelik evliyim. Esimin calismak istemedigini düsünüyorum ve bu durumdan cok sikayetciyim. Nisanliyken bir hastahanede calisiyordu, is cok agir diye isten ayrildi baska is buldu.
Ilk evlendigimizde yeni isine baslayali 4-5 ay olmustu, evlendik ertesi gün patronu aradi acmadi teli. Sonra iki hafta icinde isten ayrildi. Bana söyledigide su, is yeri dügün izni vermemis, esim buna ragmen izin kullanmis o yüzden isten atilmis. Zaten o is ona göre degilmis, iyi olmus aciklamasi buydu. Tamam dedim baska is bakarsin.
Bir banka sinavlarina girdi, kazandi. Cagri merkezinde calismaya basladi. Ise baslarken cok mutluydu. 9 ay sonra o is beni cok yoruyor, konustukca cenem agriyor, basimizdakilerde sürekli itip kakiyor bizi diye ordanda ayrildi. Biraz sinirli ve sert bir yapisi var kendisinin, kimsenin lafi altinda kalmaz, kimseye boyun egmez, eeeenn ufak bir yanlista hemen kendini savunur, ben kendimi ezdirmem der. Bana "isten cikacagim, sende aileme karsi benim yanimda ol, bana destek ol" dedi. Bende saf saf tamam dedim, aslinda icten ice yavas yavas is begenmeyen bir insan oldugunu her isten kaytardigini anladim, yinede birsey demedim, gercekten cagri merkezinde calismak kolay degil diye düsündüm, öylece kapandi. Simdi onunla baslayan arkadaslarinin hepsi yetkili oldular o bankada.
Tabi ben bu yillar icerisinde ilk girdigim is yerinde kesintisiz calisiyorum.

Sonra cok uzun bir süre issiz kaldi, bundan dolayi baska yere tasindik, tasindigimiz yerde is olanaklari daha fazla diye. Benimde tanidigim cok iyi bir ailenin yaninda ise basladi, isinden baya memnundu, sonunda aradigi isi buldu diye düsünüyordum. Masa basi cok güzel bir is. Bir aydir calisanlarla sorun yasiyor, aslinda esimi seviyorlar ama esim yavas yavas kaytarmaya basladi. Anlattiklarina bakilirsa bir iki konuda esim hakli, ama bir kac ayri konuda da is veren hakli. Mesela is konusunda yönetici takip ediyormus hangi isi hangi saatte yapiyorsun diye, ve bütün calisanlara yapiyormus bunu. Bugünde demiski o isi bir sonraki sefere 1 saatte yapacaksin. Esim eve geldi ates topu vay efendim bu nasil is neden takip ediyor beni, hangi isi hangi saatte yaptigimi yaziyorum sisteme daha ne istiyor vs vs. Ben dayanamayacagim Daha fazla, benim nasil sinirli bir adam oldugumu biliyorlar, bana sanki az calisiyorsun gibi imada bulunuyor vs vs.
Bende dedim ki sadece seni mi takip ediyor, hayir. Bütün iscilerini takip ediyor ve adamin is yeri orasi ister takip eder, ister etmez, ister seni calistirir ister calistirmaz, bu istende mi cikacaksin yeter artik dedim. Benimde is yerimde oluyor bunlar, bizide takip ettiler bir süre is konusunda dedim. Belki sana daha fazla is verecek dedim, adam hakli dedim, neden bos bos oturasiniz ki daha fazla is yapabilirseniz dedim. Birde gecen hafta araba alalim diye tutturdun dedim, sen böyle her isten kaytarirsan ne araba alirim ne de cocuk yaparim dedim. Ben neden calistim dedim ben hic mi yönetici tarafindan azarlanmadim dedim, kadin oldugum halde evimin sorumlulugunu omuzlarima yükledim disimle tirnagimla calisiyorum dedim, sen erkek oldugun halde hemen ufak bir pürüzde yok isten cikacam, yok su, yok bu diyorsun dedim.

Sonra bana zaten senin cenen durmaz diye sabrediyorum dedi. Anlayacaginiz adamin ev gecindirmek, sorumluluk almak umrunda degil, benim cenem durmaz diye cikmiyormus isten.

Artik ailemde biliyor esimi, utaniyorum artik, esim her isten ayrildiginda isten cikti demeye yüzüm yok.
Biktim artik 30 yasina geldi, üniversite mezunu Daha bi baltaya sap olamadi. Hic sabretmiyor, herkes bunun sirtini oksasin istyior, is hayatinda bu mümkün degil, anlamiyor. Normalde savasci ruhlu ama is konusunda cok pasif, biktim artik, bende artik düzen kurmak istiyorum 4.5 sene oldu evleneli durdugumuz yerde sayiyoruz.

Lütfen akil verin, ne yapmaliyim??????
Eşinizi bir süre yalnız bırakın ve bu evliliği tekrar gözden geçirmek istiyorum diye blöf yapın

Eşinizi bir süre yalnız bırakın ve bu evliliği tekrar gözden geçirmek istiyorum diye blöf yapın

Su an onu yapiyorum zaten. Kendi haline biraktim. Lafimi söyledim sustum, simdi kendi düsünsün. Senin yüzünden ne cocuk yapabiliyorum, ne hayallerimi gerceklestirebiliyorum, mis gibi isimi biraktim baska yere tasindim dedim sen iyi bir is bul diye. Simdi burdada calisiyorum ama eski isim cok iyidir, Türkiyenin önde gelen firmalarinda calisiyordum, esim is bulsun mutlu olsun tek diye elimin tersiyle ittip isi. Salak kafam, geldik yine ayni sanki cok degisen birsey oldu.

Dün dedim, bu evlilik böyle gitmez dedim. Birazda üzüldü sanirim bugün hem surat asiyor ara arada icini cekiyor. Ohhh cok iyi oluyor, ben icimdekileri söyledim rahatladim. Haksiz olsam gider gönlünü alirim dayanamam hic, ama hakliyim, hayatimizla oynuyor resmen haberi yok.

Isiniz zor. Allah yardimciniz olsun.
Sert bir çizgi çekin mesela bu iside bırakırsan boşanmayı gündemime alıyorum tarzında. Korksun biraz, belki ayrilamaz kolayca.

Isiniz zor. Allah yardimciniz olsun.
Sert bir çizgi çekin mesela bu iside bırakırsan boşanmayı gündemime alıyorum tarzında. Korksun biraz, belki ayrilamaz kolayca.

Öyle yapacagim, cok kararliyim. Henüz isten ayrilmadi, gidiyor hala. Bakalim nereye kadar. Birde milletle tartisiyor is yerlerinde sürekli, hic idare nedir bilmiyor. Tartisilacak o kadar cok konular oluyor ki is hayatinda, herkes onun gibi olsa kimse ise gitmezdi. Ama bazen susuyor idare ediyorsun. Kisiligine hakaret edilmedigi, psikolojik siddet uygulanmadigi sürece is yerinde ki diger problemlere göz yummak gerekiyor, nihayetinde is bu yani, kisisel olaylara cevirmeye lüzüm yok.
Cok tesekkür ederim yorumunuz icin.

Ay ayni benimki gibi desenize, ama siz abla olarak ne güzel önlem almissiniz.
Iyi yapmissiniz, yoksa evlenince bizim gibi cok sorun yasardi.
Dedim arkadasim dedim, zamaninda istende cikacam dedim, ciiik diyor bana. Neyle gecinecez diyorum Allah büyük diyor. Esim cocuk gibi, gelecegi göremiyor, isten ciksaydim ozamanlar ev kirasini ödeyemeyecek kapi önüne koyulacak, anamizin babamizin eline bakacaktik. Kendi ailesinde kocaman bir örnek var, kizcagiz artik bikmis usanmis kayinvalideyle oturuyor yillarca kocasi issiz gücsüz bi halta yaramiyor. Birakipta gitmiyor, bir cocuk yapmis birde o adamdan. Ben öyle durumlara düsmek istemiyorum. Ben para konusunda ayrim yapan veya paraci bir insan asla olmadim, ama esim eve günde 10 milyon getirsinde getirsin yani. Basi bos ise yaramazlar gibi evde oturmasina tahammül edemem bu saatten sonra. Bir kere denedik, kendide sIkILDI ama hatta gecen sene keske bankadan cikmasaydim arkadaslarim hep yetkili olmuslar dedi, kafasina dank etti ama sen ayni hatalari tekrarliyorsun dedim, gecen sene ne diyordun simdi aynisini yapmak üzeresin dedim. 2 gündür aramiz limoni, birde bana surat asiyor düsünebiliyor musunuz? Yemin ederim benim en büyük imtihanim esim. Umursamiyorum bende ona onun bana davrandigi gibi davraniyorum, lafimida esirgemiyorum artik valla. Banane umrumda degil, mecbur calisacak.

Tabiki calisacak , bende hic haz etmiyorum erkegin evde oturmasina ..
Eli ayagi tutuyor neden evde oturacakki zaten gururlu bir erkek esi calisirken evde oturamaz kendine yediremez ya..
Yerinde olsam tavrimi sert sekilde koyarim , inan bana yoksa yine isten cikar yine oturur evde..
Calismak isteyen insan herseyden sikayet etmez ama icinde olmayan insanda herseye bir bahane bulur.
Allah yardimcin olsun ne diyim
.

Tabiki calisacak , bende hic haz etmiyorum erkegin evde oturmasina ..
Eli ayagi tutuyor neden evde oturacakki zaten gururlu bir erkek esi calisirken evde oturamaz kendine yediremez ya..
Yerinde olsam tavrimi sert sekilde koyarim , inan bana yoksa yine isten cikar yine oturur evde..
Calismak isteyen insan herseyden sikayet etmez ama icinde olmayan insanda herseye bir bahane bulur.
Allah yardimcin olsun ne diyim
.

Öyle öyle calismak istemeyen gercekten her iste bir bahane bulur, cok dogru. Ama dayanamiyorum artik, 4.5 yil sabrettim daha edemiyorum. Bu devirde cok bile sabrettim valla, benim kardesimin isi gücü oldugu halde esi nisanliyken bile mecbur calisacaksin diyordu sakalasirken. Aferin kiz diyordum, hep böyle ol. Erkek dedigin calisir ya. Evde oturdu 9 aydan fazla, inanin aksam 6 da eve girer girmez bana "yemek getir cabuk" diyordu. Bari yemegi isit, sofrayi kur be adam. Kactan beri ac, acliktan nefesi kokuyor, sirf tembelliginden yemek yemiyordu biliyorum.

X