Gebeliğe Hazırlık Dekolman Plasenta Sonrası Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba sevgili Bitttter Bitttter
Gebeliğiniz nasıl gidiyor acaba, sona yaklaştınız sanırım sağlıkla alın inşallah kucağınıza. Umut oluyorsunuz 🌸
Gebeliğiniz nasıl geçiyor neler yaptınız dr kontrolleriniz vb bahsedebilir misiniz
Merhaba çok şükür herşey yolunda 5. Aydan sonra alfamet tansiyon ilacı kullanıyorum ilk günde bir iki ay sonra ikiye çıktı şimdi üç tane kullanıyorum
Gebeliğin başından beri coraspin hap oksapar iğne ile devam ettim bi süre iğneyi bıraktırdı sadece hapla devam ettim artık her an herşey olabileceğinden hapı bıraktırıp iğneye ( oksapar ) döndük şimdilik sıkıntı yok inşallahta olmayacak

Ben daha önce yaşadığım talihsizlikten sonra kontrol için 10. Günde gittiğimde doktor bana bu durumun tekrarlayacak bi sorun olmadığını tekrar gebelik düşünürsem yine olur gibi düşünmemem gerektiğini söylemişti

Sizde içinizi rahat tutun sonuçta olacağın önüne geçilmiyor elimizden geleni yapalım iyi düşünelim herşey güzel olsun 🥰🥰🥰

Merhaba çok şükür herşey yolunda 5. Aydan sonra alfamet tansiyon ilacı kullanıyorum ilk günde bir iki ay sonra ikiye çıktı şimdi üç tane kullanıyorum
Gebeliğin başından beri coraspin hap oksapar iğne ile devam ettim bi süre iğneyi bıraktırdı sadece hapla devam ettim artık her an herşey olabileceğinden hapı bıraktırıp iğneye ( oksapar ) döndük şimdilik sıkıntı yok inşallahta olmayacak

Ben daha önce yaşadığım talihsizlikten sonra kontrol için 10. Günde gittiğimde doktor bana bu durumun tekrarlayacak bi sorun olmadığını tekrar gebelik düşünürsem yine olur gibi düşünmemem gerektiğini söylemişti

Sizde içinizi rahat tutun sonuçta olacağın önüne geçilmiyor elimizden geleni yapalım iyi düşünelim herşey güzel olsun 🥰🥰🥰
Yazdıklarınız ne iyi geldi bilseniz, teşekkürler 🤗❤️
Sağlıklı doğum haberinizi bekliyorum 🙏🏻🧿
Benim ilk gebeliğimdi hiçbir sorun yoktu tansiyon, şeker vs. Sonrasında kan pıhtılaşma testinde 2 gende heterezigot mutasyon tespit edildi fakat doktorlar birçok kişide bu mutasyon vardır dediler. Başka sebep de olmayınca belki de çok küçük olan ihtimal yani pıhtılaşma sebep olmuştur denildi. Sizde tansiyon mu vardı?
7 ay bitti umutla yeni bir gebelik bekliyorum. Bu durumu yaşayanların Allah yardımcısı olsun 🙏🏻

Yazdıklarınız ne iyi geldi bilseniz, teşekkürler 🤗❤️
Sağlıklı doğum haberinizi bekliyorum 🙏🏻🧿
Benim ilk gebeliğimdi hiçbir sorun yoktu tansiyon, şeker vs. Sonrasında kan pıhtılaşma testinde 2 gende heterezigot mutasyon tespit edildi fakat doktorlar birçok kişide bu mutasyon vardır dediler. Başka sebep de olmayınca belki de çok küçük olan ihtimal yani pıhtılaşma sebep olmuştur denildi. Sizde tansiyon mu vardı?
7 ay bitti umutla yeni bir gebelik bekliyorum. Bu durumu yaşayanların Allah yardımcısı olsun 🙏🏻
Amin en kısa sürede sağlıklı gebelik sağlıklı doğum dilerim sizede

Benim tansiyonum varmış ama çok üzerinde durulmadı önemsenmedi ihmal edildi

Merhabalar geç oldu yeni gordum. Benim factor v leiden homozigottu. Genetik hematolog romatoloji tum kontrolleri yaptirdim. Size tavsiyen tam teşekküllü hastanelerden fayda alin. Cok şükür ki derdimizin caresi 1 kansulandirici igne gebelik başladığında perinatloji hekimiyle ilerledik suan 20 haftadayim 32 haftaya kadar perinatologa gitmiye gerek yokmu normal kadin doguma gidicem. Acikcasi doktor cok bir oneride bulunmuyor. Ben cok arastirdim acikcasi kendim tabiki daha dikkatliyim. Tansiyon takibi vs yapıyorum sorun olmamasina ragmen onlem amacli. En guzeli herseyin guzel olmasi icin bol bol dua etmek. Sizlerde tez vakitte guzel haberlere kavuşun dilerim
Merhaba bende 35 haftalık kayıp yaşadım. İki gen homozigot çıktı, ve ANA değerim pozitif çıkınca doktorum romatolojiye yönlendirdi. Sizde romatolojiye gittiğinizi yazmışsınız. Ne gibi tetkikler isteniyor biraz bahsedebilir misiniz.

Öncelikle cok gecmis olsun Rabbim sabir versin. Yureginizi bu surecte ferah tutun inşaAllah. Benim Ana testim sonra negatife döndü ilginçtir. Nasil bir test anlayamadık. Ama bazi doktorlar bu testlerin biraz hata payi oldugunu soyluyor. Benim zayif pozitif titre seklinde orani cok düşüktü. Sizin nasil?. Romatoloji baya kapsamli bir kan tahlili yapiyor. Tabi iceriklerden takdir edersiniz cok anlamiyoruz. Son test negatif çıktıgi ahlde doktor 3 ayda bir kontrol takip önerdi. Benim şahsi arastirmalarimdan anladigim lupus Behçet gibi bi takim hastaliklar var mi yok mu buna bakiyorlar.

Öncelikle cok gecmis olsun Rabbim sabir versin. Yureginizi bu surecte ferah tutun inşaAllah. Benim Ana testim sonra negatife döndü ilginçtir. Nasil bir test anlayamadık. Ama bazi doktorlar bu testlerin biraz hata payi oldugunu soyluyor. Benim zayif pozitif titre seklinde orani cok düşüktü. Sizin nasil?. Romatoloji baya kapsamli bir kan tahlili yapiyor. Tabi iceriklerden takdir edersiniz cok anlamiyoruz. Son test negatif çıktıgi ahlde doktor 3 ayda bir kontrol takip önerdi. Benim şahsi arastirmalarimdan anladigim lupus Behçet gibi bi takim hastaliklar var mi yok mu buna bakiyorlar.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Benim doktorumda yalancı pozitiftik olabilir dedi, ama her ihtimale karşı ramotolojiye yönlendirdi. Titre de 1/100 yazıyor düşük değer mi bilmiyorum. Sizin titre kaçtı acaba?

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Benim doktorumda yalancı pozitiftik olabilir dedi, ama her ihtimale karşı ramotolojiye yönlendirdi. Titre de 1/100 yazıyor düşük değer mi bilmiyorum. Sizin titre kaçtı acaba?
Deger dusuk sizinde benimde 2 sene once 1/80 di hatta o donem yeni kovit gecirmistim birde ustune bebegimi kaybedeli birnkac ay olmuatu uzuntuden tiroid degrlerjm bozulmuştu. Ondan olabilir dendi. En son 7 ay once 1/100 pozitif cikti ce hematoloji onemsemedi. Romatolojiye gondermedi bile. Sonra gebe kaldim akabinde perinatoloji doktorum romqtolojiye bakilman lazim deyince gittim test yapildi deger negatif cikti bu sefer. Bakalim bu ay ne cikacak. Hangi genleriniz mutasyonlu sizin de faktor v leiden mi

Deger dusuk sizinde benimde 2 sene once 1/80 di hatta o donem yeni kovit gecirmistim birde ustune bebegimi kaybedeli birnkac ay olmuatu uzuntuden tiroid degrlerjm bozulmuştu. Ondan olabilir dendi. En son 7 ay once 1/100 pozitif cikti ce hematoloji onemsemedi. Romatolojiye gondermedi bile. Sonra gebe kaldim akabinde perinatoloji doktorum romqtolojiye bakilman lazim deyince gittim test yapildi deger negatif cikti bu sefer. Bakalim bu ay ne cikacak. Hangi genleriniz mutasyonlu sizin de faktor v leiden

Deger dusuk sizinde benimde 2 sene once 1/80 di hatta o donem yeni kovit gecirmistim birde ustune bebegimi kaybedeli birnkac ay olmuatu uzuntuden tiroid degrlerjm bozulmuştu. Ondan olabilir dendi. En son 7 ay once 1/100 pozitif cikti ce hematoloji onemsemedi. Romatolojiye gondermedi bile. Sonra gebe kaldim akabinde perinatoloji doktorum romqtolojiye bakilman lazim deyince gittim test yapildi deger negatif cikti bu sefer. Bakalim bu ay ne cikacak. Hangi genleriniz mutasyonlu sizin de faktor v leiden
Mthfr A1298C ve PAI Homozigot 4G/4G, iki gen yani. Doktorum gebelik oluşur oluşmaz kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi.

Merhaba sevgili Bitttter Bitttter
Siz de dekolman yaşayıp bebeğinizi kaybetmiştiniz, gebeliğinizi ben de takip ediyordum son zamanlarda hergün yazdıklarınıza bakıyordum. Çok şükür bugün bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldığınızı yazmışsınız. İnanın gözlerim doldu…Sağlıklı musmutlu ömrü olsun bebeğinizin, gözünüz aydın 🧿
Evladınızla ailenizle musmutlu sağlıklı güzel bir yaşam dilerim 🌸

Çok geçmiş olsun, Allah sabır versin. Sizi anlıyorum nasıl bir acı olduğunu. Allah hepimize güç versin sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah.
Sizin durumunuz da dekolman mı? Yoksa doğum sonrası başka olumsuzluk mu oldu.
Benim durumum farklı plesentada bir sıkıntı yoktu sezeryan sırasında kesildi. Bu sefer çocuğum oksijensiz kaldı. Organlar zarar gördü. Dayanamadı 😢

Benim durumum farklı plesentada bir sıkıntı yoktu sezeryan sırasında kesildi. Bu sefer çocuğum oksijensiz kaldı. Organlar zarar gördü. Dayanamadı 😢
Allah sabır versin, gebeliği büyük bir heyecanla bekleyip son ayda kaybetmek.. sizi anlıyorum, Allah sabrımızı arttırsın en güzel en sağlıklı şekilde bebekler nasip etsin bizlere inşallah 🙏🏻

Plasenta dekolman yasayan arkadaşlar, sonrasinda herhangi bi test yaptirdiniz mi, doktorlar bir seye bagladi mi dekolmani

Plasenta dekolman yasayan arkadaşlar, sonrasinda herhangi bi test yaptirdiniz mi, doktorlar bir seye bagladi mi dekolmani
Benim için net bir sebep bulunamadı. Tüm kan testleri ve pıhtılaşma testi yapıldı. 2 gende heterezigot mutasyon görüldü. Doktorlar sağlıklı doğum yapan çoğu kadında bu mutasyon gen vardır dediler. Belki de çok düşük bir ihtimal gerçekleşmiştir denilip bu genlere bağlandı durum. Allah nasip ederse yeni gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanacağımı söylediler.

Hayırlı günler 3 sene evvel dekolman yüzünden bebeğini kaybettim o zaman bu forumlarda çok okudum sonrasında sağlıkla kavuşan var mı diye.Hep bir umut aradım çok zor günlerdi.Ve şimdi bende umut olmak için yazıyorum.Dekolmandan sonra çok şükür Rabbime sağlıkla sıhhatle yeniden anne oldum yavruma kavuştum.Allaha sigindim çok dua ettim doktoruma güvendim.Ne kan sulandırıcı ne aspirin hiçbirşey kullanmadım vitamin ilaçları hariç.Zordu yorucuydu ama hepsi kucağıma alınca geçti.Sakin umudumuzu kaybetmeyin herşeyin bir zamanı varmış.Dekolman olan gebeliğin çok iyi gidiyordu hic sıkıntım yoktu ama Allah onunömrümü o kadar vermiş dedim.Bu geb3ligimde çeşitli sağlık sorunlarım oldu ama bebeğine Allahın izniyle hiç birşey olmadı.Umudunuz kaybetmeyin vakti saati gelince yavrularınız size merhaba diyecek inşallah

Hayırlı günler 3 sene evvel dekolman yüzünden bebeğini kaybettim o zaman bu forumlarda çok okudum sonrasında sağlıkla kavuşan var mı diye.Hep bir umut aradım çok zor günlerdi.Ve şimdi bende umut olmak için yazıyorum.Dekolmandan sonra çok şükür Rabbime sağlıkla sıhhatle yeniden anne oldum yavruma kavuştum.Allaha sigindim çok dua ettim doktoruma güvendim.Ne kan sulandırıcı ne aspirin hiçbirşey kullanmadım vitamin ilaçları hariç.Zordu yorucuydu ama hepsi kucağıma alınca geçti.Sakin umudumuzu kaybetmeyin herşeyin bir zamanı varmış.Dekolman olan gebeliğin çok iyi gidiyordu hic sıkıntım yoktu ama Allah onunömrümü o kadar vermiş dedim.Bu geb3ligimde çeşitli sağlık sorunlarım oldu ama bebeğine Allahın izniyle hiç birşey olmadı.Umudunuz kaybetmeyin vakti saati gelince yavrularınız size merhaba diyecek inşalla

1.5 ay önce dekolman sebebiyle bebeğimi kaybettim ben de…Bugün bana ve birçok yavrusunu kaybeden annelere umut oldunuz.. Gözyaşları içinde okudum mesajınızı .Dilerim sağlıkla huzurla büyütürsünüz bebeginizi..İnş biz de birgün umut oluruz sizin gibi🙏

1.5 ay önce dekolman sebebiyle bebeğimi kaybettim ben de…Bugün bana ve birçok yavrusunu kaybeden annelere umut oldunuz.. Gözyaşları içinde okudum mesajınızı .Dilerim sağlıkla huzurla büyütürsünüz bebeginizi..İnş biz de birgün umut oluruz sizin gibi🙏
Allah sabri cemil versin size de bize de. Kacinci haftada oldu, sonrasinda tetkik yapildi mi, sebep olarak neyi gördüler

X