- 26 Şubat 2019
- 4.633
- 6.750
Merhaba, hamileliğinizde enfeksiyonunuz yüksek çıktı diye anladım; bu durumun düşüğe sebebiyet olabilecegini okumuştum. Pıhtılaşma ilacları pıhtılaşmayla ilgili yaşanabilecek düşükleri önlemek için olduğundan diğer problemleri engelleyemiyor haliyle. Bn de iki kez düşük yaşamıştım, ikinci düşüğüm patilojiye gitmişti bebekte down sendromu old. Için düşmüş olabileceği söylenmişti. Ikinci hamileligimde pihtilasmaya yatkinligim oldugunu bilmedigim icin ilac kullanmamistim haliyle. Ama ilac kullansaydim ve ona ragmen dusuk yasasaydim sizin gibi ilaca ragmen dusuk yasadim seklinde dusunebilirdim. Hamilelikte dusuge sebebiyet veren bir suru seyler olabiliyor, doktorunuz bir sonraki hamileliginizde enfeksiyon vs olusmamasi adina gerekli onlemleri alacaktir diye dusunuyorum.Bende eşimle genetik sorun yok bende pıhtılaşma var kan sulandırıcı iğne kullandım hap kullandım ama hamileyken cok hastalandım ilk haftalarda crp yükseldi antibiyotik aldım falan ama ona rağmen yine normal ilerliyodu 8+4 te kalbi durdu yine yani ben şimdi neye güveniyim korkıyorum yine aynısı olursa diye
Ama tabi bunların hepsi bir travmaya sebep oluyor. Ben de gebeliklerimi hep korku içinde yaşadım maalesef. Her doktor kontrolüne giderken iç sesimle konuşurdum. Iç sesimin bana herseyin normal ve saglikla ilerleyecegini söylemesi çok önemliydi. Her kontrol esnasında kalbim gümbür atar, yüzüm buz gibi olurdu. En kısa zamanda sorunsuzca bir gebelik yasamanızı ve yavrunuzu sağlıcaklakucağınıza almanizı dilerim.