Gebeliğe Hazırlık Dekolman Plasenta Sonrası Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok teşekkür ederim inşallah 🤲 dualarım hep zorluk yaşayan insanlarla Rabbım acınızı hafifletsin sağlıklı gebelikler nasip etsin sizlere de 🙏
Kızlar durumda güncelleme yapayım. İlk kızım büyük bir nimetle hayatta biliyorsunuz🙏 Bu gebelikte de sıkı takip gidiyoruz. Tansiyonla alakası olmadığını düşünüyoruz artık hala 9/6 larda. Şeker açlık sınırda çıkıyor, daha yükseği çıkmıyor bebekte de sorun yok ne gelişim geriliği, ne göbek ölçümün de sorun, ne su fazlalığı. Normal şartlarda 37de olur doğum demişti doktorum son muayenede bu şartlarda 38i bekleyeceğiz dedi. Tekrarlama riski var diye son haftalar elimiz yüreğimizde bekliyoruz 🙏 ilk gebelikte hem oksapar hem ecoprin kullanıyordum bunda sadece oksapar kullanıyorum. Umarım size daha güzel tecrübeler yazarım 🙏

Allah sabri cemil versin size de bize de. Kacinci haftada oldu, sonrasinda tetkik yapildi mi, sebep olarak neyi gördüler
Amin..32 haftalık sorunsuz bir hamilelikti bi sabah kanamam başladı hastaneye gittik durumu anlayana kadar 1 saat geçti ve sezaryana alındım yaşıyordu sesini duydum gördüm...Ama 2 gün sonra kaybettik kalbi durmuş çok uğraşmışlar fakat döndurememisler.
Hicbir şekilde şu sebeptendir diyemediler ne yazık ki belirsiz.Gen analizi için kan verdik bekleme surecindeyiz

Hayırlı günler 3 sene evvel dekolman yüzünden bebeğini kaybettim o zaman bu forumlarda çok okudum sonrasında sağlıkla kavuşan var mı diye.Hep bir umut aradım çok zor günlerdi.Ve şimdi bende umut olmak için yazıyorum.Dekolmandan sonra çok şükür Rabbime sağlıkla sıhhatle yeniden anne oldum yavruma kavuştum.Allaha sigindim çok dua ettim doktoruma güvendim.Ne kan sulandırıcı ne aspirin hiçbirşey kullanmadım vitamin ilaçları hariç.Zordu yorucuydu ama hepsi kucağıma alınca geçti.Sakin umudumuzu kaybetmeyin herşeyin bir zamanı varmış.Dekolman olan gebeliğin çok iyi gidiyordu hic sıkıntım yoktu ama Allah onunömrümü o kadar vermiş dedim.Bu geb3ligimde çeşitli sağlık sorunlarım oldu ama bebeğine Allahın izniyle hiç birşey olmadı.Umudunuz kaybetmeyin vakti saati gelince yavrularınız size merhaba diyecek inşallah
O kadar sevindim ki.. Allah sağlıklı, musmutlu ömür nasip etsin inşallah. Umut oldunuz, sağolun 🌸
Kan sulandırıcı kullanmamışsınız, pıhtılaşma testi yapmış mıydınız?

Çok tesekkur ederim.Evet yaptirmistim 2 genimde cikmisti.ama doktorun hic bir bilimsel aciklamasi yok bu ignelerin dedi once Allaha sonra da ona guvendim bin sukur ki herset yolinda ilerledi.Dogru doktoru bukun ve ilerleyin her zaman ulasabileceginiz bir hekim bulun gerisi Allaha kalmis
O kadar sevindim ki.. Allah sağlıklı, musmutlu ömür nasip etsin inşallah. Umut oldunuz, sağolun 🌸
Kan sulandırıcı kullanmamışsınız, pıhtılaşma testi yapmış mıydınız?

Kızlar durumda güncelleme yapayım. İlk kızım büyük bir nimetle hayatta biliyorsunuz🙏 Bu gebelikte de sıkı takip gidiyoruz. Tansiyonla alakası olmadığını düşünüyoruz artık hala 9/6 larda. Şeker açlık sınırda çıkıyor, daha yükseği çıkmıyor bebekte de sorun yok ne gelişim geriliği, ne göbek ölçümün de sorun, ne su fazlalığı. Normal şartlarda 37de olur doğum demişti doktorum son muayenede bu şartlarda 38i bekleyeceğiz dedi. Tekrarlama riski var diye son haftalar elimiz yüreğimizde bekliyoruz 🙏 ilk gebelikte hem oksapar hem ecoprin kullanıyordum bunda sadece oksapar kullanıyorum. Umarım size daha güzel tecrübeler yazarım 🙏
Merhaba nasılsınız bebeğiniz iyi mi nasıldı doğumunuz iyi misiniz

Merhaba evet 2.doğumum sorunsuz oldu 🙏 38+2de kucağıma aldım ve hiç bir sağlık problemimiz olmadı ☺️
Çok sevindim güle güle büyütün Allah analı babalı büyütsün inşallah. Neler yaptınız hamileyken biraz detaylı anlatır mısınız bana çok merak ediyorum. Benim 2 çocuğum var biri 25 günlük, onunla yaşadım dekolmanı. 3 çocuk düşünüyordum gözüm korkuyor açıkçası,böyle hissedince de sanki hayatı kısıtlanmış biri gibi hissediyorum

Merhabalar , ben de bir melek annesiyim , yaklaşık 4 ay önce 23 haftalık kızımı kaybettim , bana bir neden bulamadılar , 18 . Haftada plesantada kanama alanı görünüyordu amcak dışarı vuran bir kanama yoktur , tedaviye başladık , 21 haftada çok az bir lekelenme tarzında kanamam oldu , daha somra bu kanama arttı , hastanede yattım kanama geçti eve geçtik ardımdan 28 Haziran günü doğum sancım başladı , ben başta anlamadım ancak giderek arrtı sancım , ve aniden kanlı su boşaldı benden , hastaneye gittiğimde doğum başlamış bir saate doğurdum , benim sorum şu bu durumu yaşayan var mı nedenini bilmemek çok kötü gerçekten yaşanan belirtiler dekolman plesanta gösteriyor , genetik testte bir gende pıhtılaşma çıktı doktor bunun önemi yok dedi rabbim tekrarını yaşatmaz inşallah şimdi tekrar düşünüyorum ama aynısı olacak diye çok korkuyorum 😨

Merhabalar , ben de bir melek annesiyim , yaklaşık 4 ay önce 23 haftalık kızımı kaybettim , bana bir neden bulamadılar , 18 . Haftada plesantada kanama alanı görünüyordu amcak dışarı vuran bir kanama yoktur , tedaviye başladık , 21 haftada çok az bir lekelenme tarzında kanamam oldu , daha somra bu kanama arttı , hastanede yattım kanama geçti eve geçtik ardımdan 28 Haziran günü doğum sancım başladı , ben başta anlamadım ancak giderek arrtı sancım , ve aniden kanlı su boşaldı benden , hastaneye gittiğimde doğum başlamış bir saate doğurdum , benim sorum şu bu durumu yaşayan var mı nedenini bilmemek çok kötü gerçekten yaşanan belirtiler dekolman plesanta gösteriyor , genetik testte bir gende pıhtılaşma çıktı doktor bunun önemi yok dedi rabbim tekrarını yaşatmaz inşallah şimdi tekrar düşünüyorum ama aynısı olacak diye çok korkuyorum 😨
Ben de aktif kanama gormustum 36+1 de. Ben diyabetliyim, tansiyon problemim yoktu, kanama ile hastaneye gittigimde de tansiyonda problem yoktu, sebepsiz deniyor ama Allah katinda var elbet bi sebebi. Allah evlatlarimiza anne karni ömrü yazmis. Bir yil doldu oğlumun cennet yaşına. Ben tüp bebek hastasiyim, simdi tekrar transfere hazirlik yapiyorum. Yilmadan devam etmek zorundayiz. Oglumun kardesleri olsun cok istiyorum 🤲

Ben de aktif kanama gormustum 36+1 de. Ben diyabetliyim, tansiyon problemim yoktu, kanama ile hastaneye gittigimde de tansiyonda problem yoktu, sebepsiz deniyor ama Allah katinda var elbet bi sebebi. Allah evlatlarimiza anne karni ömrü yazmis. Bir yil doldu oğlumun cennet yaşına. Ben tüp bebek hastasiyim, simdi tekrar transfere hazirlik yapiyorum. Yilmadan devam etmek zorundayiz. Oglumun kardesleri olsun cok istiyorum 🤲
Başınız sağolsun, rabbim kimseye aynı acıları yaşatmasın , kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏

Merhaba ben de aynı şeyleri yaşadım daha çok yeni acım. Allah nasip eder inşallah kucağımıza sağlıkla hayırlısıyla alırız bebeğimizi. Transfer için ne kadar beklediniz kayıptan sonra

13.ayda transfer olacak nasipse
Bana doktor 3 ay sonra tekrar hazırlayabiliriz seni dedi. Ama moral vermek için mi dedi bilmiyorm. 1hafta oldu daha çok iyi değilim. Sizin 13. Ay olmasını siz mi karar verdiniz yoksa fizyolojik olarak vücut anca mı iyileşiyor. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

Bana doktor 3 ay sonra tekrar hazırlayabiliriz seni dedi. Ama moral vermek için mi dedi bilmiyorm. 1hafta oldu daha çok iyi değilim. Sizin 13. Ay olmasını siz mi karar verdiniz yoksa fizyolojik olarak vücut anca mı iyileşiyor. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için
Bana alti ay demislerdi. Altinci ay gibi şekerim kontrol altinda degildi, kg artisim da olmustu o yüzden baslayamadik. 9.ay gibi baslamayi dusunuyordum. Dogumumun 8.ayinda rahim filmi cektirdim, rahimde yapisiklik ortaha cikti. Ayalrdir cektigim acim daha hafiflememisken, bir kez daha ameliyat olmak zorunda kaldim 11.ayımda ameliyat olfum. İki ay daha zorunlu bekleyis verildi. Kasim ayi 13.ay olacam. Kasimda doktoruma gidecegim hersey normal derse transfer olacak..
Allahin vardir bir takdiri. Bende fazla bekleyemem diyordum ama hamile kalmadan önce ki ayda ikinci rahim ameliyatimi olmus gebe kalmistim. İki ay önce ki ameliyatim 3.ydü. artim temkinli gitmek zorundayim, doktorlara ozellikle transfer icin acele etmeyelim rahim iyilessin diyen de ben oldum ko onlarda oyle uygun gorduler.. hem psikolojik olarak anca topladim( ne kadat toplanirsa insan) o yüzden acele etmemek lazim, temkinli olmak lazim diye düsünüyorum

Bana alti ay demislerdi. Altinci ay gibi şekerim kontrol altinda degildi, kg artisim da olmustu o yüzden baslayamadik. 9.ay gibi baslamayi dusunuyordum. Dogumumun 8.ayinda rahim filmi cektirdim, rahimde yapisiklik ortaha cikti. Ayalrdir cektigim acim daha hafiflememisken, bir kez daha ameliyat olmak zorunda kaldim 11.ayımda ameliyat olfum. İki ay daha zorunlu bekleyis verildi. Kasim ayi 13.ay olacam. Kasimda doktoruma gidecegim hersey normal derse transfer olacak..
Allahin vardir bir takdiri. Bende fazla bekleyemem diyordum ama hamile kalmadan önce ki ayda ikinci rahim ameliyatimi olmus gebe kalmistim. İki ay önce ki ameliyatim 3.ydü. artim temkinli gitmek zorundayim, doktorlara ozellikle transfer icin acele etmeyelim rahim iyilessin diyen de ben oldum ko onlarda oyle uygun gorduler.. hem psikolojik olarak anca topladim( ne kadat toplanirsa insan) o yüzden acele etmemek lazim, temkinli olmak lazim diye düsünüyorum
Doğru söylüyorsunuz. Acele etmeye gerek yok. Teşekkür ederim 💐

Merhaba nasılsınız transfere gittiniz mi? Hayırlı haberler inşallah

Merhaba, Nisan ayında bende gebelik planlıyorum ama benim adet bittikten 11 gün sonra yumurtlama dönemimde yine kanamam oldu adet gibi. İlk defa böyle birşey başıma geldi
Hiç böyle bir durum yaşayan oldu mu
Tamda bebek çalışmasına başlıcakken

Merhaba. Ocakta transfer oldum canim çok şükür pozitif aldim.
Çok şükür Allahım hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah. Beni hatırladınız mı daha bir hafta kaybım olmuşken yazmıştım size. Bugun tam beş ay oldu. Zor bi süreçti. Süt geldi çok mastit apseye dönüştü. Çok şükür atlattım. Böbreklerimden protein gelmeye devam etti. O da bitti. Kilo verdim eski kiloma 2 kilo kaldı. Mayısta transfer için gideceğim inşallah ben de. Şuan peki sizin tedavi gene önceki gibi mi farklı birşey kullanıyo musunuz? Ve Doktorun önerisi ne oldu nolur yazın

X