- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- 16.872
Merhaba. Benim sebepsiz kısırlık sebebiyle tüp bebek tedavisiyle bir kızım oldu.Herkese merhaba
Dekolman plasenta sebebiyle ilk gebeliğimde 32. haftada herşey yolundayken kaybettik bebeğimizi.
Çevremde bunu yaşayan kimse yoktu, burada aynı sorunu yaşayan kadınlar tanıdım.
Bu süreci yaşamanın ne kadar zor olduğunu tabii ki en iyi yaşayanlar bilir. O sebeple bu başlık altında toplaşıp; yeni gebelik umutlarımızdan, gebelik süreçlerimizden ve inşallah sağlıkla kucağımıza alacağımız doğumlarımızdan bahsedelim.
Özetle bu sorunu yaşayanlar olarak birbirimize destek olalım, umut olalım.
Dekolman plasenta süreçlerinizi, daha sonra gebe kaldıysanız; gebelik öncesi, gebelik süreci ve doğumlarınızdan bahseder misiniz.
İkinci bebeğime doğal yolla ilk denemede hamile kaldım ama 6 haftalıkken düşük yaptım.
Tekrar tüp bebek tedavisine başladık, hamile kaldım. Bir kızım daha olacaktı. Dünyanın en mutlu insanıydım. kan sulandırıcı iğne kullanıyordum zaten pıhtılaşma vardı. Bir akşam saat 18.00’de iğnemi vurdum, bilgisayar başında online ders anlatıyordum, 23haftalık hamileydim. Bebeğim dönmeye başladı. Kafası yukarıdaydı o zamana kadar. Ben de sevindim kafasını aşağıya dönüyor, doğal pozisyonuna geçiyor diye. Tuvalete gittim ve peçetede az sulu kan gördüm. Hemen doktoru aradım. Doktoru aradıktan sonra suyum şiddetli şekilde akmaya başladı. O an anladım bebeğimi kaybedeceğimi. Çok küçüktü, kurtulması imkansızdı. Sezaryene alındım, kan sulandırıcı iğne vurduğum için kendi hayatımdan da endişe ederek göz yaşları içinde ameliyata girdim.
Sezaryende doktor bağırsaklar üzerindeki yağların sol tüpe yapıştığını görmüş, onları açmış. Ameliyat 2 saat sürdü, 3 üniteden fazla kan kaybetmişim. Uyanıktım ama sakinleştirici etkisiyle zaman yavaş geçiyor sanıyordum. Meğer uzun bir operasyona girmişim.
Kızım 6 saat yaşadı, cenazesine katılamadım. Hiç mezarına gitmedim. Gitsem nasıl dönerim. 4 Mart’ta 1 yıl olacak
Doktor rahmin çok kötü durumda, şekil bozuklukları var, tüplerini bağlayacaktım ama çok gençsin diye bağlamadım dedi. Tekrar gebelik düşünürsen laparoskopi ve histerekopi ile hasar var mı diye baktırmam lazım dedi. Tekrar sedyeye yatmayı düşünemiyorum bile. Bir daha çocuğum olmayacak sanırım