yaa keske benimde olmasaydı yada bnden baya küçük olsaydı aynı yastayız biriyle biride 2 yas kucuk buyuk sorunGörümce hayatta isteyeceğim en son şeylerden biriydi, çok şükür olmadı da
eltim yokken aynı sizin gibi düşünüyodumYok bende, olup olmamasi da cok onemli degil, ben cogu Turk'e gore uzayda yasiyorum.
Turkum, dogruyum, caliskanim!...eltim yokken aynı sizin gibi düşünüyodumbu arada Türk değilmisiniz çoğu
TÜRK'e göre demişsiniz
Benim ne eltim nede göeümcem yok ama annemle amcamın karısı yani yengemin ilişkisini kısaca yazayım.Kelime anlamı, kardeş eşlerinin birbirine göre ötekinin adı. Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. İşte bu konuya örnek olarak bugüne kadar televizyonda izlediğimiz söylenenleri de haksız çıkarmayan dizilerdeki birbirinden farklı elti tipleri..
1. Asla Vazgeçmem - Nazan & İclal
Eki Görüntüle 1832433
Eğer eltilerin ikisi de dişli olursa aralarındaki çatışmanın hiç bitmeyeceğini gösteren elti örneği.
2. Güneş'in Kızları - İnci & Güneş
Eki Görüntüle 1832434
Kıskançlığın neredeyse zirve yaptığı eltiler de arada sır ve kocasını kıskanma durumu varsa iş çözülene kadar kimseye huzur yok dedirten elti örneği.
3. Kaderimin Yazıldığı Gün - Şükran & Defne
Eki Görüntüle 1832436
Küçük gelin-büyük gelin çatışmasının olduğu eltiler de genellikle büyük gelin kendi eşinin şirket ve aile yönetiminde üstün olduğunu diğerinin gözüne sokan eltidir.
4. Öyle Bir Geçer Zamanki - Neriman & Cemile
Eki Görüntüle 1832437
Kötü gününde düşenin dostu olmaz, paran da yoksa kimse yanında olmaz elti örneği.
5. Binbir Gece - Füsun & Şehrazat
Eki Görüntüle 1832438
Nereye gidersen git ne yaparsan yap peşinden ayrılmayan elti örneği.
6. Güllerin Savaşı - Mebrure & Gülfem
Eki Görüntüle 1832439
Saf ve cahilsen ben seni her türlü ezerim diyen elti tipi.
7. Beyaz Gelincik - Gülizar & Meryemce
Eki Görüntüle 1832440
Aynı evde yaşayacaksak her şeyi ben bilirim ve benim kurallarıma göre yaşarız diyen elti örneği.
8. Hayat Şarkısı - Zeynep & Hülya
Eki Görüntüle 1832441
Kötülükte master yaptıysanız, hele bir de mutsuzsanız kimse mutlu olmasın diye var gücüyle kötülük peşinde koşan elti tipi.
9. Benim Annem Bir Melek - Nalan & Ece
Eki Görüntüle 1832443
Biri akıllı, biri saf ise güçlerimizi birleştirelim kaynanayı dedi edelim elti örneği.
10. Bizimkiler - Mine & Nazan
Eki Görüntüle 1832444
Eltiler de birinin daima yapıcı olması gerekir ki ortam hep sakin kalsın elti örneğimiz de Bizimkiler dizisinden..
Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Tabiki bizimkiler dizisinin örneği olmalı benceKelime anlamı, kardeş eşlerinin birbirine göre ötekinin adı. Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. İşte bu konuya örnek olarak bugüne kadar televizyonda izlediğimiz söylenenleri de haksız çıkarmayan dizilerdeki birbirinden farklı elti tipleri..
1. Asla Vazgeçmem - Nazan & İclal
Eki Görüntüle 1832433
Eğer eltilerin ikisi de dişli olursa aralarındaki çatışmanın hiç bitmeyeceğini gösteren elti örneği.
2. Güneş'in Kızları - İnci & Güneş
Eki Görüntüle 1832434
Kıskançlığın neredeyse zirve yaptığı eltiler de arada sır ve kocasını kıskanma durumu varsa iş çözülene kadar kimseye huzur yok dedirten elti örneği.
3. Kaderimin Yazıldığı Gün - Şükran & Defne
Eki Görüntüle 1832436
Küçük gelin-büyük gelin çatışmasının olduğu eltiler de genellikle büyük gelin kendi eşinin şirket ve aile yönetiminde üstün olduğunu diğerinin gözüne sokan eltidir.
4. Öyle Bir Geçer Zamanki - Neriman & Cemile
Eki Görüntüle 1832437
Kötü gününde düşenin dostu olmaz, paran da yoksa kimse yanında olmaz elti örneği.
5. Binbir Gece - Füsun & Şehrazat
Eki Görüntüle 1832438
Nereye gidersen git ne yaparsan yap peşinden ayrılmayan elti örneği.
6. Güllerin Savaşı - Mebrure & Gülfem
Eki Görüntüle 1832439
Saf ve cahilsen ben seni her türlü ezerim diyen elti tipi.
7. Beyaz Gelincik - Gülizar & Meryemce
Eki Görüntüle 1832440
Aynı evde yaşayacaksak her şeyi ben bilirim ve benim kurallarıma göre yaşarız diyen elti örneği.
8. Hayat Şarkısı - Zeynep & Hülya
Eki Görüntüle 1832441
Kötülükte master yaptıysanız, hele bir de mutsuzsanız kimse mutlu olmasın diye var gücüyle kötülük peşinde koşan elti tipi.
9. Benim Annem Bir Melek - Nalan & Ece
Eki Görüntüle 1832443
Biri akıllı, biri saf ise güçlerimizi birleştirelim kaynanayı dedi edelim elti örneği.
10. Bizimkiler - Mine & Nazan
Eki Görüntüle 1832444
Eltiler de birinin daima yapıcı olması gerekir ki ortam hep sakin kalsın elti örneğimiz de Bizimkiler dizisinden..
Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Ay canıım benim. Sen eltide olsan görümcede olsan kaynanada illaki her anlamda geçinirsin karşıdakiyleEltim yok 1 tane görümcem var ama onunlada bu sıralar arkadaş gibiyiz
Arada arkasından dedikodusunu yapıyorum ama olsunseviyorum yine de kendisini,7 kocalı hürmüzüm benim
Ama gördüğüm kadarıyla eltiler arasında maalesef bir çekişme var,halbuki kardeş gibi geçinseler,beraber yeseler içseler,çokmu zor anlamıyorum ki...
Ne mutlu size keşke benim de sizin gibi bir eltim olsa eltinizin yaptıklarını ben hep yaparım ama hiç karşılık bulmam diyebilirim2 eltim var biriyle pek bir samimiyetim yok arada laf çarpar biraz kıskandığını da Hissederim ama diğer Eltim bana abladan daha da yakındır kendisini o kadar çok severim ki her türlü fedakarlığı Onun için yapmaya hazırım aynı şekilde o da beni çok sever evine gittiğimde deli divane olur bana yapabileceğine varsa her şeyin en iyisini yapar çünkü beni çok seviyor Ben de onu çok seviyorum.ütü yaparım elimden alır kendisi yapmaya devam eder bulaşık yıkarım kendisi elimd her geldiğinde mutlaka hediye getirir çocuklarıma benden daha çok ilgi gösterir rabbim onu esirgesin onu çok seviyorum li boşgelmez her geldiğinde mutlaka hediye getirir çocuklarıma benden daha çok ilgi gösterir Rabbim ona esirgesin onu çok seviyorum
Aynen canım katılıyorum sana kimsenin bana pasaklı gözüyle bakmasını istemem insan biraz düşünmeli diyeceğim ama psikolojik sorunları da olabilir yadirgamamak lazım her olan bir şeyin altında muhakkak bir sebep vardır diye düşünüyorumYa kızın halini görseniz şaşarsınız eşim bile şaşırıyor. Herkes ilgnç diyo bnm haricimde eşimin akrabaları da diyo konuşurken duydum. Senn erkek arkadaşın olsa ailenle ilk kez tanştrcaksn diyelim düzgün ol demez msn yani diyelimki işte çok saç sakal brbrne grmiş neblym çok özensiz özenli ol demez msn? Bnm eşim bile annemle tanışçğı gün kendi kararı ile gidip kendine yeni kıyafet almıştı erkk olduğu hlde bunu düşünmüştü kız çok özensiz tanışmaya gtmiş. İlgnç geldi sadece. Niye kulp bulmaya çalışayım ki ilgnç geleni yazmk istedim yoksa banane. Kız gayet cana yakın iyi biri. Muhbbetmzde iyi.
Aslında bu tür tartışmaların eğitim yahut görgü ile de bir alakası olduğunu sanmıyorum çok varlıklı ve saygın kişiler tanıyorum elti yahut görümce dünyada herkes maddiyat üzerine kurmuş hayatlarını ister istemez de bir yarış ve özenti söz konusu mesela;Yok ben bu tur tartismalarinin gercekten gelismeye firsat bulamamis hanimlardan ciktiginin farkindayim.
Eglrnirlerse eglensinler! Siz de annenizle guzel bir yemek yapip resmini yollayabilirdiniz, olgunluk yapip susmussunuz. Ama insanlarla bu sekilde ugrasmak yerine kendimizi gelistirmeye zaman harcamak daha akillica olmaz miydi?
Ben de bunun eğitim yahut görgü ile alakali bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum istediğiniz yüzyıla gidin bunlar yine olacaktir aslında bu insanin içindeki huzurla alakali bir durum eğer insan huzursuz ise elbette ki bu tür satasmalara girecektir.eltin varmı eltin21.yüzyıl değil istersen geleceğe git 30.yüzyıla falan benimkiler geçen pikniğe gittiler o gün ben gitmedim annemlerle vakit geçirmek için ikisi birer dakika ara ile whatsaptan fotoğraf atmış eltimle piknik sefam diye ALLAH muhabbetinizi artırsın iyi eğlenceler yazdım bende
Cok ilginc bir gorus acisi. Demek ki Turklere ozel bu tur kindarlik . Dunyanin cogu milletinden insan tanidim ve gozlemledim. Ayni cigligi ve siradanlasmis davranis turunu, daha gelismis ulkelerde, egitimli insanlarinda goremiyorum. Egitilmis demek universite bitirmis demek degildir. Hayatin gorgusunu kazanip olgunlasmak da egitimin parcasidir. Sezgi ve anlayis kazanmis insanlar asil egitimli insanlardir. Turk kadinin dunyanin diger kadinlarina gore cok da egitilmis veya degisik hayat tecrubesnine acik oldugunu sanmiyorum. O yuzden sizin yaptiginiz genellemenin belli bir cervecede dogru ama eksik oldugunu dusunuyorum.Aslında bu tür tartışmaların eğitim yahut görgü ile de bir alakası olduğunu sanmıyorum çok varlıklı ve saygın kişiler tanıyorum elti yahut görümce dünyada herkes maddiyat üzerine kurmuş hayatlarını ister istemez de bir yarış ve özenti söz konusu mesela;
aaa o güzel araba almış ben de almalıyım aaa onun dairesi denize şu kadar kilometre benim sıfır olmalı
aaa şu falanca doktorun çocuğu ODTÜ dw okuyor sen de ilk 10 a girmelisin vs vs vs
daha birçok sayabiliriz maddiyat varsa unutmayın yarış makam mevki kıskançlık bu her zaman olmuş ve olacaktır.
Dikkat ederseniz eğitimli insanlarda böyle şeyler daha çok söz konusu örneğin kpss sınavlarında nedense eğitimli olmalarına rağmen çoğunluk hep torpil ile bir yerlere yerleşmeye çalışıyor çünkü ben daha iyi yerlere gelmeliyim deniliyor sanırım biraz fazla uzattım
KONUNUN GÖRGÜ EĞİTİM VS HİÇBİR SEYLE ALAKASI YOKTUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BURASİ MENFAAT DÜNYASI VE İNSAN FITRATININ ÇOĞUNLUĞU BU ŞEKİLDE DAVRANIYOR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?