Anket Değişmeyen Kötülüklerin ve Kıskançlıkların Adı: Elti Meselesine Örnek 10 Elti Tipi

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    1.226
benim aynı ülkede bile yaşamadığım bir eltim var ve deliler gibi beni kıskanıyor. bu benim düşüncem değil yanlış anlaşılmasın. kendisinin kayınvalideme bizzat söylemesi ve kayınvalidemin benimle konuşmasını direkt istememsi üzerezine konuşmasından biliyorum. hatta evlendiğim günden beri benimle konuşmuyor kendileri çünkü benim düğünüm güzel olmuş olmuş onunki olmamış. sanki bunun sorumlusu benmişim gibi. millenyumdan önce evlendiğini aramızda çok yaş farkı olduğunu bile söylemeye geek duymuyorum. benden arkadaş olmamı istese seve seve olurdum zaten senede bir defa göreceğim bir insanla nasıl tartışıp kıskanabilrim ki! İşte burada şunu anlıyorum ki eğer bir insanın içinde kötülük varsa vardır ve hiç bir dünyevi duygu kötülüğü gizleyemez. kötülüğün o kadar çok maskesi vardır ki.... ben de saf ve temiz değilim ama en azından kötülüğü besleyen kıskançlık ve fesatlıkk duygularım yok. Bana benim eşim ailem ve sevdiklerim yeter.

eltim yokken aynı sizin gibi düşünüyodumbu arada Türk değilmisiniz çoğu
TÜRK'e göre demişsiniz
Turkum, dogruyum, caliskanim!... .
evet bazi Turkler dedim... Yurt disinda yasayan gurbetciler icin dunya= herkes + Turklerdir.
Turkiye'de yasayanlarin dunyasi sadece Turklerden ibarettir (elbette kotu bir sey degil, TR hala kureselllesemedi, hatta hic olmasa, otantik kalsa). Insanlarindan bahsederken "Turkler" demek zorunda kalan gurbetcileri anlayamazlar. Burada biraz oyle olmus.

Gorumceleri anket konusu yapsaydiniz ozellikle aptal cocuk yapiskan olanlarini.

Benim ne eltim nede göeümcem yok ama annemle amcamın karısı yani yengemin ilişkisini kısaca yazayım.
45 yıldır Eltiler
Asla birbirlerini kıskanmazlar
Birbirlerini görmeyince deli gibi özler ağlarlar
Her fırsatta bir araya gelirler annem aldığı bişeyi yengem beğense annem hemen çıkartır yengeme verir yengem de annemden hiçbişey esirgemez
Amcam yengemi üzse annem büyük yenge olarak hemen amcama kızar laf söyler üzme eltimi der
Yazın birlikte tatil yaparlar
Koyun koyuna yatarlar
Öpüşüp koklaşırlar sarılırlar
Hastalık sağlık iyi gün kötü gün hemen birbirlerine koşarlar.
Görüşemezlerse telefonla görüşürler
MAŞALLAH SUBANALLAH.....
Bir gece saat 2 falan yengemler 300 km uzaktalar kapı çaldı hayırdır dedik açtık baktık amcamla yengem amcam"yenge seni çok özlemiş beni illa B.... götür diye ağladı tutturdu bende getirdim" demişti
Annem 66 yaşında yengem de 61 yaşında yani çocuk değiller tabi ama çok komik ve tatlılar.

Eltim yok 1 tane görümcem var ama onunlada bu sıralar arkadaş gibiyiz
Arada arkasından dedikodusunu yapıyorum ama olsunseviyorum yine de kendisini,7 kocalı hürmüzüm benim

Ama gördüğüm kadarıyla eltiler arasında maalesef bir çekişme var,halbuki kardeş gibi geçinseler,beraber yeseler içseler,çokmu zor anlamıyorum ki...

Bir taraf kıskanç ve uyumsuz herşeye alınan onun var benim yok kafasındaysa olmuyor olamıyor ben ayrıca sorun teşkil eden eltinin eşinede bağlıyorum durumu büyük faktör bence

Tabiki bizimkiler dizisinin örneği olmalı bence

Ay canıım benim. Sen eltide olsan görümcede olsan kaynanada illaki her anlamda geçinirsin karşıdakiyle
Vala işte geçinemiyor insanlar,misal benim eltim berbat ötesi birşey. Kıskanç haset ,dedikoducu anlat anlat bitmez. Bende oyüzden sadece selam veriyorum evime bile kabul etmiyorum (ki çok yüzsüz onla konuşmadığım halde 2 kere geldi) tek taraflı iyi olunca olmuyor

Ne mutlu size keşke benim de sizin gibi bir eltim olsa eltinizin yaptıklarını ben hep yaparım ama hiç karşılık bulmam diyebilirim

Eltimi tanımıyorum, ama uzaktan gördüğüm kadarıyla iyi bir kıza benziyor.

Aynen canım katılıyorum sana kimsenin bana pasaklı gözüyle bakmasını istemem insan biraz düşünmeli diyeceğim ama psikolojik sorunları da olabilir yadirgamamak lazım her olan bir şeyin altında muhakkak bir sebep vardır diye düşünüyorum

Aslında bu tür tartışmaların eğitim yahut görgü ile de bir alakası olduğunu sanmıyorum çok varlıklı ve saygın kişiler tanıyorum elti yahut görümce dünyada herkes maddiyat üzerine kurmuş hayatlarını ister istemez de bir yarış ve özenti söz konusu mesela;
aaa o güzel araba almış ben de almalıyım aaa onun dairesi denize şu kadar kilometre benim sıfır olmalı
aaa şu falanca doktorun çocuğu ODTÜ dw okuyor sen de ilk 10 a girmelisin vs vs vs
daha birçok sayabiliriz maddiyat varsa unutmayın yarış makam mevki kıskançlık bu her zaman olmuş ve olacaktır.
Dikkat ederseniz eğitimli insanlarda böyle şeyler daha çok söz konusu örneğin kpss sınavlarında nedense eğitimli olmalarına rağmen çoğunluk hep torpil ile bir yerlere yerleşmeye çalışıyor çünkü ben daha iyi yerlere gelmeliyim deniliyor sanırım biraz fazla uzattım
KONUNUN GÖRGÜ EĞİTİM VS HİÇBİR SEYLE ALAKASI YOKTUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BURASİ MENFAAT DÜNYASI VE İNSAN FITRATININ ÇOĞUNLUĞU BU ŞEKİLDE DAVRANIYOR

Ben de bunun eğitim yahut görgü ile alakali bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum istediğiniz yüzyıla gidin bunlar yine olacaktir aslında bu insanin içindeki huzurla alakali bir durum eğer insan huzursuz ise elbette ki bu tür satasmalara girecektir.

Cok ilginc bir gorus acisi. Demek ki Turklere ozel bu tur kindarlik . Dunyanin cogu milletinden insan tanidim ve gozlemledim. Ayni cigligi ve siradanlasmis davranis turunu, daha gelismis ulkelerde, egitimli insanlarinda goremiyorum. Egitilmis demek universite bitirmis demek degildir. Hayatin gorgusunu kazanip olgunlasmak da egitimin parcasidir. Sezgi ve anlayis kazanmis insanlar asil egitimli insanlardir. Turk kadinin dunyanin diger kadinlarina gore cok da egitilmis veya degisik hayat tecrubesnine acik oldugunu sanmiyorum. O yuzden sizin yaptiginiz genellemenin belli bir cervecede dogru ama eksik oldugunu dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…