Anket Değişmeyen Kötülüklerin ve Kıskançlıkların Adı: Elti Meselesine Örnek 10 Elti Tipi

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    1.226
valla benim eltilerim geldi aklıma :D sağolsun hepsi kuyumu kazıyorlar :D

eltim yok olmucakta malesef
ama olsa nasıl olurdu bilemedim rabbim iyi insanlarla karşılatırsın
iyi anlaşan da gördüm kötü anlaşan da oyüzden ne desem yanlış olur.
ama çok iyi anlaştığım bir eltim olsun isterdim kendi ailem uzakta çünkü
görümcelerim küçük anlaşması zor oyüzden belki iyi olup kardeş gibi
olıcağım biri olsun isterdim yani..

Eltiler oratada bisey olmasada bisey bulacak bir kapasitede olan canlılar.. iyi olup gorunupte arkandsn pıcaklayan insan bence :bicak:

eltim yok olmucakta malesef
ama olsa nasıl olurdu bilemedim rabbim iyi insanlarla karşılatırsın
iyi anlaşan da gördüm kötü anlaşan da oyüzden ne desem yanlış olur.
ama çok iyi anlaştığım bir eltim olsun isterdim kendi ailem uzakta çünkü
görümcelerim küçük anlaşması zor oyüzden belki iyi olup kardeş gibi
olıcağım biri olsun isterdim yani..
Canim cok iyi gibi gorunuyorda insanlar kotu gununde belli oluyor bu arkadasta olsa ayni eltide ayni

kizlar 4 senelik evliyim.Esimle 13 senedir beraberim.Az cok tecrube sahibiyim.Kisaca sunu soyleyeyim her zaman mesafe iyidir.Kimsenin iyi gibi duruduguna bakmayin herkesin isi gorulene kadar.Ben anlatsam burda roman olur. Gerek yok.Buldugum tek cozum uzak durmak hicbirsekilde benden haber almasina izin vermiyorum eltimin.Mesala whatsapp'a yeni resim koymuyorum son gorulmemi kapadim.Soyal medyada onun ekli olmadigi bir hesabim var onu kullaniyorum haberi yok.Ortada bir suru laf donuyor sonra.Aram kotu degil gordugumde selam veriyorum nbr nasilsin modunda bir iletisimim var o boyle olmasindan rahatsiz kv anlatiyor herseyi ona da diyorum bana hicbirsey anlatma onu bunu dedi diye ne derse desin.Allaha havale ettim,Benim hastaliklarimla dalga gecen sacma lafan laflar cikaran bir insani kaale almak zaten mantiksiz bana gore.Hic gerek yok moralimiz bozmaya.:)

insan insan olmadıktan sonra adı ister elti olsun ister görümce olsun ister kaynana-gelin olsun kıskançlık her daim olur...
benim davranışlarım kişiliğimden ,tavırlarım ise karşımdakinin kişiliğinden kaynaklanır...
böyle kıskanç haset insanlarla yaşamak çok zor...yaşayanlara da Allah tan sabır diliyorum...

Eşim kaynımdan 5 yaş büyük ve bizi kaynım tanıştırdı. Kaynımın da 5 yıllık bir ilişkisi var. Biz evlendikten sonra onların da sözleri yapıldı ama evlenmelerine daha 2-3 sene var. Henüz ailenin tek gelini benim. Eltim çok iyi niyetli, temiz kalpli, halden anlayan bir kız; ilk günden beri biz birbirimize arkadaş olarak yaklaştık. Kendisi mesleği gereği yanımızda değil ama her görüşmemizde birbirimizle dertleşiriz, sıkıntılarımızı paylaşıp birbirimize moral vermeye çalışırız. Kayınvalidem bana bir şey alsa ve ya kendi bir eşyasını bana hediye edecek olsa hemen eltim için de olup olmadığını sorarım.
Eltiler iyi geçinmeli ki eşleri mutlu olsun. Benim kız kardeşim olsaydı eşimin kardeşimin eşiyle anlaşamaması ya da problemli olmaları kardeşimle aramızdaki ilişkiyi olumsuz etkilerdi mutlaka ve bu ikimizi de üzerdi. Kendimizin istemediği bir şeyi neden eşlerimize yapalım ki...

Bu arada favorim Zeynep-Hülya :KK36: Pis Zeynep :sopa:

Eşim kaynımdan 5 yaş büyük ve bizi kaynım tanıştırdı. Kaynımın da 5 yıllık bir ilişkisi var. Biz evlendikten sonra onların da sözleri yapıldı ama evlenmelerine daha 2-3 sene var. Henüz ailenin tek gelini benim. Eltim çok iyi niyetli, temiz kalpli, halden anlayan bir kız; ilk günden beri biz birbirimize arkadaş olarak yaklaştık. Kendisi mesleği gereği yanımızda değil ama her görüşmemizde birbirimizle dertleşiriz, sıkıntılarımızı paylaşıp birbirimize moral vermeye çalışırız. Kayınvalidem bana bir şey alsa ve ya kendi bir eşyasını bana hediye edecek olsa hemen eltim için de olup olmadığını sorarım.
Eltiler iyi geçinmeli ki eşleri mutlu olsun. Benim kız kardeşim olsaydı eşimin kardeşimin eşiyle anlaşamaması ya da problemli olmaları kardeşimle aramızdaki ilişkiyi olumsuz etkilerdi mutlaka ve bu ikimizi de üzerdi. Kendimizin istemediği bir şeyi neden eşlerimize yapalım ki...

Bu arada favorim Zeynep-Hülya :KK36: Pis Zeynep :sopa:
Ne güzel canım hep böyle devam eder umarım:)

Bencede aile apartmaninda oturuyorsan ve eger eşler ortaksa maddi yonden kiskanclik oluyor ama sunuda soyleyim elti eltinin cocugunuda kıskanıyor onu anlamış degilim benim yengelerim her ne kadar yuzden sevselerde bi cekemiyorlar onuda ben anlamiyorum

Benim basimdada var eltim benden büyük.ben başlarda saftirik olarak herkesle iyi geçinme derdindeydim. Gerçektende severdim.ama eltimin kiskanclik krizlerine girdigini duyup yuzume gulup arkamdan atip tuttunu duyunca tavrimi koydum. Ve daha bir suru şey. Yani bi taraf illaki kiskanc oluyor.bazisi kiskandigini çok iyi sakliyo bazisi benim kotu kalpli eltim gibi artik saklayamiyo çünkü çok mutsuz bir kisilik evlilikleride elaleme karsi sürdürdükleri icin ve ikisininde ikinci evlilikeri. Veeee cocuklarimida çok kiskanir kendi cocuklariyla yaristirmaya calisir her zaman bu konuda kaynimda çok kiskanc.

Kelime anlamı, kardeş eşlerinin birbirine göre ötekinin adı. Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. İşte bu konuya örnek olarak bugüne kadar televizyonda izlediğimiz söylenenleri de haksız çıkarmayan dizilerdeki birbirinden farklı elti tipleri..

1. Asla Vazgeçmem - Nazan & İclal
Eki Görüntüle 1832433

Eğer eltilerin ikisi de dişli olursa aralarındaki çatışmanın hiç bitmeyeceğini gösteren elti örneği.

2. Güneş'in Kızları - İnci & Güneş

Eki Görüntüle 1832434
Kıskançlığın neredeyse zirve yaptığı eltiler de arada sır ve kocasını kıskanma durumu varsa iş çözülene kadar kimseye huzur yok dedirten elti örneği.

3. Kaderimin Yazıldığı Gün - Şükran & Defne
Eki Görüntüle 1832436
Küçük gelin-büyük gelin çatışmasının olduğu eltiler de genellikle büyük gelin kendi eşinin şirket ve aile yönetiminde üstün olduğunu diğerinin gözüne sokan eltidir.

4. Öyle Bir Geçer Zamanki - Neriman & Cemile

Eki Görüntüle 1832437
Kötü gününde düşenin dostu olmaz, paran da yoksa kimse yanında olmaz elti örneği.

5. Binbir Gece - Füsun & Şehrazat

Eki Görüntüle 1832438
Nereye gidersen git ne yaparsan yap peşinden ayrılmayan elti örneği.

6. Güllerin Savaşı - Mebrure & Gülfem

Eki Görüntüle 1832439
Saf ve cahilsen ben seni her türlü ezerim diyen elti tipi.

7. Beyaz Gelincik - Gülizar & Meryemce

Eki Görüntüle 1832440
Aynı evde yaşayacaksak her şeyi ben bilirim ve benim kurallarıma göre yaşarız diyen elti örneği.

8. Hayat Şarkısı - Zeynep & Hülya

Eki Görüntüle 1832441
Kötülükte master yaptıysanız, hele bir de mutsuzsanız kimse mutlu olmasın diye var gücüyle kötülük peşinde koşan elti tipi.

9. Benim Annem Bir Melek - Nalan & Ece

Eki Görüntüle 1832443
Biri akıllı, biri saf ise güçlerimizi birleştirelim kaynanayı dedi edelim elti örneği.

10. Bizimkiler - Mine & Nazan
Eki Görüntüle 1832444
Eltiler de birinin daima yapıcı olması gerekir ki ortam hep sakin kalsın elti örneğimiz de Bizimkiler dizisinden..

Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Kuma gemisi yürür de elti gemisi yürümez demişler çok doğru bence benim sinsi eltimle bu sözü yaptıklarıyla doğruladı

Back