Anket Değişmeyen Kötülüklerin ve Kıskançlıkların Adı: Elti Meselesine Örnek 10 Elti Tipi

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    1.226

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Kelime anlamı, kardeş eşlerinin birbirine göre ötekinin adı. Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. İşte bu konuya örnek olarak bugüne kadar televizyonda izlediğimiz söylenenleri de haksız çıkarmayan dizilerdeki birbirinden farklı elti tipleri..

1. Asla Vazgeçmem - Nazan & İclal

Eğer eltilerin ikisi de dişli olursa aralarındaki çatışmanın hiç bitmeyeceğini gösteren elti örneği.

2. Güneş'in Kızları - İnci & Güneş

Kıskançlığın neredeyse zirve yaptığı eltiler de arada sır ve kocasını kıskanma durumu varsa iş çözülene kadar kimseye huzur yok dedirten elti örneği.

3. Kaderimin Yazıldığı Gün - Şükran & Defne

Küçük gelin-büyük gelin çatışmasının olduğu eltiler de genellikle büyük gelin kendi eşinin şirket ve aile yönetiminde üstün olduğunu diğerinin gözüne sokan eltidir.

4. Öyle Bir Geçer Zamanki - Neriman & Cemile

Kötü gününde düşenin dostu olmaz, paran da yoksa kimse yanında olmaz elti örneği.

5. Binbir Gece - Füsun & Şehrazat

Nereye gidersen git ne yaparsan yap peşinden ayrılmayan elti örneği.

6. Güllerin Savaşı - Mebrure & Gülfem

Saf ve cahilsen ben seni her türlü ezerim diyen elti tipi.

7. Beyaz Gelincik - Gülizar & Meryemce

Aynı evde yaşayacaksak her şeyi ben bilirim ve benim kurallarıma göre yaşarız diyen elti örneği.

8. Hayat Şarkısı - Zeynep & Hülya

Kötülükte master yaptıysanız, hele bir de mutsuzsanız kimse mutlu olmasın diye var gücüyle kötülük peşinde koşan elti tipi.

9. Benim Annem Bir Melek - Nalan & Ece

Biri akıllı, biri saf ise güçlerimizi birleştirelim kaynanayı dedi edelim elti örneği.

10. Bizimkiler - Mine & Nazan

Eltiler de birinin daima yapıcı olması gerekir ki ortam hep sakin kalsın elti örneğimiz de Bizimkiler dizisinden..

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Bır eltı adayı olarak gelınımızle cekısecegımı dusunmuyrum ancak tandıgım kanlı bıcaklı eltıler var esımn dayı kızı eltısı geldı dıye hasedınden catladı melek gelın gttı cırkeef fesat bı gelın geldı snucmu eltısı kv kp kaynı herkesle kustu alttan alttan tatlı bı cekısmeyı bıle nrmal karsılarımda bu kadar kıskanclık krızlerıne grmenın ne alemı var

Burada örnek verilen eltileri pek bilemiyorum fakat ben abartıldığı yönünde oy kullandım, eltim yok ama benim için en güzel örnek annemle yengemdi, aile apartmanında otururduk, annemle yengem ben, kardeşim ve yeğenlerimi birlikte büyüttüler, nereye giderlerse birlikte giderlerdi, o kadar uyumluydular ki elti olduklarını anlamazdı kimse, birazda benzediklerinden olsa gerek herkes kardeş sanıyordu, sahurlarımız, kahvaltı sofralarımız hep birlikteydi, birgün yengem bize gelse ertesi gün mutlaka biz yengeme inerdik kahvaltıya, kendilerince haberleşmeleri bile vardı, tavana sopayla vururlardı çaya gel, kahvaltı hazır demek için

Anlatırken fark ettim özlemişim o günleri

valla şiir gibi anlattın, hem de aynı apartmanda ha...
çocukları kıyaslamak yok, kendilerini kıyaslamak yok, evlerini kıyaslamak yok, çok zor yakalancak bir uyum, tebrik ederim valla annenle yengeni
en medeni ailelerde bunların hiçbiri olmasa bile mutlaka çocuk kıyası olur normalde, özel yetenek, eğitim konulrında özellikle

Eltim yok.olsaydi İki seçeneğim olurdu..yaa anlaşır harika gecinirdik yada saçını başını yolardim.

Valla bizde hiç öyle şeyler olmadı, aksine yeğenlerim anneme 2. annemiz der, yengemse bizim canımızdır, hasta olduğumda bana bakan, doğumumda beni hastanede bulamayınca ortalığı ayağa kaldıran birtanecik yengemdir, aynı apartmandaydık hiç birgün bile insan sürtüşme yaşamaz mı? Babamla amcam sürtüşme yaşasa dahi annemle yengem asla birbirine tavır yapmazdı, babam öldüğünde yengem abimm diye diye ağladı.
Çok güzeldi bizim ilişkilerimiz, hala aynı ilişkiyi koruyoruz, yeğenim ablam diye arar beni, çocuklar arasında da hiç kıskançlık yaşanmadı.
O yüzden elti kavgalarını anlayamıyorum, arada yaşanan kavgaları, kıskançlıkları, ahir ömürde bana böyle şeyler garip geliyor örneğim güzel olduğundan olsa gerek.

İlk şık efidecim.ama sinirli ve haksızlığa gelmeyen tarafım oldugu için ikinci şık da olurdu boş hareketlere gelemeyen bir yapım var.bir sabreder ikinciye kafa göz dalardim
Kafa göz dalmassin cnm yk öyle. Soğuk psikolojik savaş denen bişey var
Yada işte ilk sık :)

Oooo maşallah gerçek mi guzelmi anlasiyorsunuzsoyle aramizda
Nasıl desem ki uzak olunca çok bi olayimiz yok .Ama en son söylediğim sözlerin k.babanın kulağına elti faktoruyle gittigini tahmin ettigim için ...
İşte ondan kendimi elti konusunda geliştirmeye çalışacam : p

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…