- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Ama biz 21. yuzyilda yasiyoruz. Insan anlayisinin hizla degistigi, insanin insana ayna olabildigi, aciklarini gosterdigi yuzyil bu. Neden? Cunku hizli haberlesme ve internet var.Ben de bunun eğitim yahut görgü ile alakali bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum istediğiniz yüzyıla gidin bunlar yine olacaktir aslında bu insanin içindeki huzurla alakali bir durum eğer insan huzursuz ise elbette ki bu tür satasmalara girecektir.
Ben eşine bağlamıyorum yazık garibin kafasini da şisirir o çaçarozlarBir taraf kıskanç ve uyumsuz herşeye alınan onun var benim yok kafasındaysa olmuyor olamıyor ben ayrıca sorun teşkil eden eltinin eşinede bağlıyorum durumu büyük faktör bence
Elbette eksiklikler var farklı kulturlerde bu durum var mıdır bilmiyorum ama Türklerde geçmiş yaşantilarinda çok fazla maddi anlamda yokluk yaşadıkları için gelecek içinde yetişen ve bu yokluktan çıkan nesilden nesile kimseye muhtaç olmama ile başlayıp refah bir hayatın zevkine vardiktan sonra insanoğluna cezbedilen yeni şartlarda daha lükse sevk edilen insanlar elbette ki birbirinin yasantilarina ve refah düzeyini yakalamaya çalışmaktadır bu da kiskancliklari doğurmaktadır.Cok ilginc bir gorus acisi. Demek ki Turklere ozel bu tur kindarlik . Dunyanin cogu milletinden insan tanidim ve gozlemledim. Ayni cigligi ve siradanlasmis davranis turunu, daha gelismis ulkelerde, egitimli insanlarinda goremiyorum. Egitilmis demek universite bitirmis demek degildir. Hayatin gorgusunu kazanip olgunlasmak da egitimin parcasidir. Sezgi ve anlayis kazanmis insanlar asil egitimli insanlardir. Turk kadinin dunyanin diger kadinlarina gore cok da egitilmis veya degisik hayat tecrubesnine acik oldugunu sanmiyorum. O yuzden sizin yaptiginiz genellemenin belli bir cervecede dogru ama eksik oldugunu dusunuyorum.
Evet dediğiniz doğru bir tespit fakat iki tarafta akıllı ise kaynana avucunu yalıyor geneldeYalnız birşey daha demeden geçemicem.
Eltilerin arasının bozuk olmasında kaynana faktörüde çok rol oynuyor,hatta bazı kaynanalar arada laf taşıyor ki eltiler birleşip kendilerini (kaynanayı) çekiştirmesin,birlikten kuvvet doğmasın diye
Eskiden ben de sizin gibiydim.Bu çok iyi olan eltim kaynimin ikinci hanimi.Sizden iyi olmasin öyle iyi bir insan ki 5 yildir içimizde ama sanki yillardir taniyor bizi.Öyle saygili kültürlü görgülü bir insan.Çok ince çok vs vs..Anlatmakla bitmez vallahi.Ama kaynimin ilk esi soğuk nevalenin tepkiydi.Suratinda hep bir begenmeme memnuniyetsiz ifade vardi.Buz gibi laflar, kiskanclik vs vs..Onda da kötüye dair ne varsa fazlasıyla vardi.Ben tarafsizim olan bu inanin ki[/QUOTE]E="semarezo, post: 46564151, member: 731846"]Ne mutlu size keşke benim de sizin gibi bir eltim olsa eltinizin yaptıklarını ben hep yaparım ama hiç karşılık bulmam diyebilirim
Cok ilginc bir tespit. Acaba yokluktan geldikleri icin mi yoksa ac gozlu olduklari icin mi? Sukretmeyi ve paylasmayi ogrenemedikleri icin mi?Bunun uzerinde dusunecegim, tesekkurler.Elbette eksiklikler var farklı kulturlerde bu durum var mıdır bilmiyorum ama Türklerde geçmiş yaşantilarinda çok fazla maddi anlamda yokluk yaşadıkları için gelecek içinde yetişen ve bu yokluktan çıkan nesilden nesile kimseye muhtaç olmama ile başlayıp refah bir hayatın zevkine vardiktan sonra insanoğluna cezbedilen yeni şartlarda daha lükse sevk edilen insanlar elbette ki birbirinin yasantilarina ve refah düzeyini yakalamaya çalışmaktadır bu da kiskancliklari doğurmaktadır.
Ülkemiz geliştikçe insana sunulan şartlar da haliyle lükse kaçmaktaCok ilginc bir tespit. Acaba yokluktan geldikleri icin mi yoksa ac gozlu olduklari icin mi? Sukretmeyi ve paylasmayi ogrenemedikleri icin mi?Bunun uzerinde dusunecegim, tesekkurler.
Annen gibi olsa zaten her elti böyle ilişkiler olmazdı:)Evet dediğiniz doğru bir tespit fakat iki tarafta akıllı ise kaynana avucunu yalıyor genelde
Rahmetli babaannem anneme hiç diş geçiremedi çünkü babam asla izin vermedi "Ben karımı sokakta bulmadım anamdan babamdan çok ömrüm onunla geçti çocuklarımın anasına sevdiğim kadına kimse laf edemez rahatsız olan varsa görüşmez" derdi hala da der.
Ama amcam pek öyle değildi babaannemin ağzına bakıp yengeme çok çektirdi ama annem sürekli amcamla konuşurdu Allaha hesabını veremezsin yazıktır yapma derdi hep babamda annemin ağzına bakıp gelini üzme derdi yengemin üzüntüden başında saç kalmadı amcam ancak akıllandı bir daha babaannemi karıştırmadı babaannem de anneme en sevdiğim gelinimsin sen akıllısın şehir kızısın okumuşsun bilmem ne hep yağlardı sonra yengemi çekiştirirdi annem de "senin çok uykun gelmiş anne hadi yat uyu derdi" dinlemezdi babaannemi.
Allah rahmet eylesin babaannem tam kaynanaydı
Ama internette bakıyorum düğüne gtmiş düğünde yine aynı şok oldumAynen canım katılıyorum sana kimsenin bana pasaklı gözüyle bakmasını istemem insan biraz düşünmeli diyeceğim ama psikolojik sorunları da olabilir yadirgamamak lazım her olan bir şeyin altında muhakkak bir sebep vardır diye düşünüyorum
Evli barklı aklı başında bir kadınsınız en iyisini siz bilirsiniz elbette.Annen gibi olsa zaten her elti böyle ilişkiler olmazdı:)
Benim kaynanamla eltim bir bana karşı ama tilki kaynanam gelip bana eltimi çekiştirdiğinde susturuyorum onu. Benle ilgili ona,onla ilgili bana konuşma diye ama nerdee.
Eltimle işbirliğide yapamam çünkü berbat ötesi birşey ne kötülük desen var.
Ben mesela duygularımı belli ederim sevmediğimi,o ise elalemin içinde gider çay getirir ay canım cicim hala bile konuşmaya çalışır. Sözde politik davranmaya çalışıyor ama bana yaptıklarını unutturamaz hiçbirşey
Uzak duruyorum kaynanamla kankiler takılıyorlar banada şımarık kibirli diyorlar:))
AynenEvli barklı aklı başında bir kadınsınız en iyisini siz bilirsiniz elbette.
Kibirli ve şımarık olmaya devam
Allah Allah çok ilginç gerçekten kayniniz nasıl beğenmiş dimi genelde erkekler dış görünüşe çok bakar belki psikolojik olabilir ya da suslenmeyi sevmiyordurAma internette bakıyorum düğüne gtmiş düğünde yine aynı şok oldum
Allah Allah çok ilginç gerçekten kayniniz nasıl beğenmiş dimi genelde erkekler dış görünüşe çok bakar belki psikolojik olabilir ya da suslenmeyi sevmiyordur
Gerçekten merak ettim özensizliginin nedeniniOlablr. Vlla işte bnm için en ilginci insan sevgisnn annesi ve akrabaları önünde nasıl bu kdr özen göstermez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?