Anket Değişmeyen Kötülüklerin ve Kıskançlıkların Adı: Elti Meselesine Örnek 10 Elti Tipi

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    1.226
Ben de bunun eğitim yahut görgü ile alakali bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum istediğiniz yüzyıla gidin bunlar yine olacaktir aslında bu insanin içindeki huzurla alakali bir durum eğer insan huzursuz ise elbette ki bu tür satasmalara girecektir.
Ama biz 21. yuzyilda yasiyoruz. Insan anlayisinin hizla degistigi, insanin insana ayna olabildigi, aciklarini gosterdigi yuzyil bu. Neden? Cunku hizli haberlesme ve internet var.

Bir taraf kıskanç ve uyumsuz herşeye alınan onun var benim yok kafasındaysa olmuyor olamıyor ben ayrıca sorun teşkil eden eltinin eşinede bağlıyorum durumu büyük faktör bence
Ben eşine bağlamıyorum yazık garibin kafasini da şisirir o çaçarozlar

Cok ilginc bir gorus acisi. Demek ki Turklere ozel bu tur kindarlik . Dunyanin cogu milletinden insan tanidim ve gozlemledim. Ayni cigligi ve siradanlasmis davranis turunu, daha gelismis ulkelerde, egitimli insanlarinda goremiyorum. Egitilmis demek universite bitirmis demek degildir. Hayatin gorgusunu kazanip olgunlasmak da egitimin parcasidir. Sezgi ve anlayis kazanmis insanlar asil egitimli insanlardir. Turk kadinin dunyanin diger kadinlarina gore cok da egitilmis veya degisik hayat tecrubesnine acik oldugunu sanmiyorum. O yuzden sizin yaptiginiz genellemenin belli bir cervecede dogru ama eksik oldugunu dusunuyorum.
Elbette eksiklikler var farklı kulturlerde bu durum var mıdır bilmiyorum ama Türklerde geçmiş yaşantilarinda çok fazla maddi anlamda yokluk yaşadıkları için gelecek içinde yetişen ve bu yokluktan çıkan nesilden nesile kimseye muhtaç olmama ile başlayıp refah bir hayatın zevkine vardiktan sonra insanoğluna cezbedilen yeni şartlarda daha lükse sevk edilen insanlar elbette ki birbirinin yasantilarina ve refah düzeyini yakalamaya çalışmaktadır bu da kiskancliklari doğurmaktadır.

E="semarezo, post: 46564151, member: 731846"]Ne mutlu size keşke benim de sizin gibi bir eltim olsa eltinizin yaptıklarını ben hep yaparım ama hiç karşılık bulmam diyebilirim[/QUOTE]
Eskiden ben de sizin gibiydim.Bu çok iyi olan eltim kaynimin ikinci hanimi.Sizden iyi olmasin öyle iyi bir insan ki 5 yildir içimizde ama sanki yillardir taniyor bizi.Öyle saygili kültürlü görgülü bir insan.Çok ince çok vs vs..Anlatmakla bitmez vallahi.Ama kaynimin ilk esi soğuk nevalenin tepkiydi.Suratinda hep bir begenmeme memnuniyetsiz ifade vardi.Buz gibi laflar, kiskanclik vs vs..Onda da kötüye dair ne varsa fazlasıyla vardi.Ben tarafsizim olan bu inanin ki

Yalnız birşey daha demeden geçemicem.
Eltilerin arasının bozuk olmasında kaynana faktörüde çok rol oynuyor,hatta bazı kaynanalar arada laf taşıyor ki eltiler birleşip kendilerini (kaynanayı) çekiştirmesin,birlikten kuvvet doğmasın diye:KK45:
Evet dediğiniz doğru bir tespit fakat iki tarafta akıllı ise kaynana avucunu yalıyor genelde :D
Rahmetli babaannem anneme hiç diş geçiremedi çünkü babam asla izin vermedi "Ben karımı sokakta bulmadım anamdan babamdan çok ömrüm onunla geçti çocuklarımın anasına sevdiğim kadına kimse laf edemez rahatsız olan varsa görüşmez" derdi hala da der.
Ama amcam pek öyle değildi babaannemin ağzına bakıp yengeme çok çektirdi ama annem sürekli amcamla konuşurdu Allaha hesabını veremezsin yazıktır yapma derdi hep babamda annemin ağzına bakıp gelini üzme derdi yengemin üzüntüden başında saç kalmadı amcam ancak akıllandı bir daha babaannemi karıştırmadı babaannem de anneme en sevdiğim gelinimsin sen akıllısın şehir kızısın okumuşsun bilmem ne hep yağlardı sonra yengemi çekiştirirdi annem de "senin çok uykun gelmiş anne hadi yat uyu derdi" dinlemezdi babaannemi.
Allah rahmet eylesin babaannem tam kaynanaydı :D

E="semarezo, post: 46564151, member: 731846"]Ne mutlu size keşke benim de sizin gibi bir eltim olsa eltinizin yaptıklarını ben hep yaparım ama hiç karşılık bulmam diyebilirim
Eskiden ben de sizin gibiydim.Bu çok iyi olan eltim kaynimin ikinci hanimi.Sizden iyi olmasin öyle iyi bir insan ki 5 yildir içimizde ama sanki yillardir taniyor bizi.Öyle saygili kültürlü görgülü bir insan.Çok ince çok vs vs..Anlatmakla bitmez vallahi.Ama kaynimin ilk esi soğuk nevalenin tepkiydi.Suratinda hep bir begenmeme memnuniyetsiz ifade vardi.Buz gibi laflar, kiskanclik vs vs..Onda da kötüye dair ne varsa fazlasıyla vardi.Ben tarafsizim olan bu inanin ki[/QUOTE]
Karşılık aldığı zaman insan daha çok iyilikle cevap vermek istiyor fakat karşılık almayinca biraz üzülse de olsun yine de ona iyilik yapmalıyım ve ona iyiliği yasayarak uygulayarak ogretmeliyim diye düşünüyorum ki öğreniyor da

Elbette eksiklikler var farklı kulturlerde bu durum var mıdır bilmiyorum ama Türklerde geçmiş yaşantilarinda çok fazla maddi anlamda yokluk yaşadıkları için gelecek içinde yetişen ve bu yokluktan çıkan nesilden nesile kimseye muhtaç olmama ile başlayıp refah bir hayatın zevkine vardiktan sonra insanoğluna cezbedilen yeni şartlarda daha lükse sevk edilen insanlar elbette ki birbirinin yasantilarina ve refah düzeyini yakalamaya çalışmaktadır bu da kiskancliklari doğurmaktadır.
Cok ilginc bir tespit. Acaba yokluktan geldikleri icin mi yoksa ac gozlu olduklari icin mi? Sukretmeyi ve paylasmayi ogrenemedikleri icin mi?Bunun uzerinde dusunecegim, tesekkurler.

Cok ilginc bir tespit. Acaba yokluktan geldikleri icin mi yoksa ac gozlu olduklari icin mi? Sukretmeyi ve paylasmayi ogrenemedikleri icin mi?Bunun uzerinde dusunecegim, tesekkurler.
Ülkemiz geliştikçe insana sunulan şartlar da haliyle lükse kaçmakta
Ülkemizde önceleri insanlar başımızı sokacak küçücük bir evimiz olsun derken artık daire yahut dubleks tribleks rezidans bunlar acgözlülükden mi yoksa sunulan şartların insanın fitratini cezbesinden mi kaynaklanıyor ben de cozebilmis değilim
Aslında bu elti görümce gibi atismalarin insanın iç huzuruyla alakali bir durum diye düşünüyorum nacizane fikrim

Evet dediğiniz doğru bir tespit fakat iki tarafta akıllı ise kaynana avucunu yalıyor genelde :KK70:
Rahmetli babaannem anneme hiç diş geçiremedi çünkü babam asla izin vermedi "Ben karımı sokakta bulmadım anamdan babamdan çok ömrüm onunla geçti çocuklarımın anasına sevdiğim kadına kimse laf edemez rahatsız olan varsa görüşmez" derdi hala da der.
Ama amcam pek öyle değildi babaannemin ağzına bakıp yengeme çok çektirdi ama annem sürekli amcamla konuşurdu Allaha hesabını veremezsin yazıktır yapma derdi hep babamda annemin ağzına bakıp gelini üzme derdi yengemin üzüntüden başında saç kalmadı amcam ancak akıllandı bir daha babaannemi karıştırmadı babaannem de anneme en sevdiğim gelinimsin sen akıllısın şehir kızısın okumuşsun bilmem ne hep yağlardı sonra yengemi çekiştirirdi annem de "senin çok uykun gelmiş anne hadi yat uyu derdi" dinlemezdi babaannemi.
Allah rahmet eylesin babaannem tam kaynanaydı :KK70:
Annen gibi olsa zaten her elti böyle ilişkiler olmazdı:)
Benim kaynanamla eltim bir bana karşı ama tilki kaynanam gelip bana eltimi çekiştirdiğinde susturuyorum onu. Benle ilgili ona,onla ilgili bana konuşma diye ama nerdee.
Eltimle işbirliğide yapamam çünkü berbat ötesi birşey ne kötülük desen var.
Ben mesela duygularımı belli ederim sevmediğimi,o ise elalemin içinde gider çay getirir ay canım cicim hala bile konuşmaya çalışır. Sözde politik davranmaya çalışıyor ama bana yaptıklarını unutturamaz hiçbirşey:KK12:
Uzak duruyorum kaynanamla kankiler takılıyorlar banada şımarık kibirli diyorlar:))​

Benim eltim iyidir. Azicik kiskanclik yapti zamaninda ama yuzume..:63: Arkamdan beni en cok koruyanlardan biridir, kimseyi aleyhimde konusturmaz.. En iyi arkadaslarimdan da biridir. Turkiyede iken ayrilmaz ikiliydik..:KK19: Milletin nazari degdi, ayri dustuk..:KK43:

Aynen canım katılıyorum sana kimsenin bana pasaklı gözüyle bakmasını istemem insan biraz düşünmeli diyeceğim ama psikolojik sorunları da olabilir yadirgamamak lazım her olan bir şeyin altında muhakkak bir sebep vardır diye düşünüyorum
Ama internette bakıyorum düğüne gtmiş düğünde yine aynı şok oldum

Annen gibi olsa zaten her elti böyle ilişkiler olmazdı:)
Benim kaynanamla eltim bir bana karşı ama tilki kaynanam gelip bana eltimi çekiştirdiğinde susturuyorum onu. Benle ilgili ona,onla ilgili bana konuşma diye ama nerdee.
Eltimle işbirliğide yapamam çünkü berbat ötesi birşey ne kötülük desen var.
Ben mesela duygularımı belli ederim sevmediğimi,o ise elalemin içinde gider çay getirir ay canım cicim hala bile konuşmaya çalışır. Sözde politik davranmaya çalışıyor ama bana yaptıklarını unutturamaz hiçbirşey:KK12:
Uzak duruyorum kaynanamla kankiler takılıyorlar banada şımarık kibirli diyorlar:))​
Evli barklı aklı başında bir kadınsınız en iyisini siz bilirsiniz elbette.
Kibirli ve şımarık olmaya devam :D ;)

eşinle mutluysan herkesle iyisindir
mutsuzsan eltiyle kayınvalide ile kıskanclıklar baslar yaptıkları da batar ;)

Eltim var, büyük gelin olur kendisi.ilk evlendiğim dönemlerde 16 yıllık kıdemliyim diyip, üstünlük taslama ve hakim olmaya kendini pek bir kaptırmıştı.Canım yaaa..:halay:
Uzak olmak her zaman en iyisidir.Şirin olucam diye araya mesafe koymamaızlık etmeyin.Kim olursa olsun..Bunu bilir bunu söylerim..:KK51:

Biz bes eltiyiz uç elti bir görümce aynı binada oturuyoruz ve diğer iki eltimin de evleri uzak değil kayinpederim bize besi biryerdelerim der hep,maşallah bir tanesi hariç diğer leri her hafta sonu toplanır hep beraber zaman geciririz o bir tanesi de ne evinde tek başına oturur altı yıldır da aynı şekilde aynı binadayiz iyiki de bir aradayız

eltilerin arasndakı ilşki bnce kayınvalıdenın kayınbabann tavrıylada alakalı. gelınlerı ayırt etmeden muamele edılrse eltılerde brbrıne pek dusman olmaz gbı sankı.. bızde boyle sahsen

Back