Değişim nasıl başarılır?

herkez takipte ama yazan olmamis :)

Ben kendimi bildim bileli inatciyimdir. Suan yas olacak 30 son bir iki yildir bu huyum törpülendi yani olgunlasinca. Özelikle is hayati, arkadas hayati ve ikili iliskilerde yasadigim hayal kirikliklari, kalp kirikliklari bana cok sey ögreti bu sebeble bazi seylerin mesela herseyi kafaya takmamak, insanlara onyargisiz yaklasmamak gibi seylerin yasanilan kisisel tecrübeyle zamanla olustuguna inaniyorum.

Eskiden okulda kiz grubumuz vardi. O gruptan biri misal erken eve gidince hemen arkasindan konusuluyordu. Benim de arkamdan konusurlar diye hep kafama takiyordum. Erken eve gitmiyordum mesela sonlara kaliyordum ki konusacak firsat bulmasinlar diye.
Bir gün ne olduysa kendime geldim ve onlarin benden özelligi olmadigini düsündüm. Nekadar zor olsada gruptan erken ayriliyordum icim icimi yiyordu arkamdan konusacaklar diye ama ben hep kendime diyordum onlarin benden üstünlügü yok ki herkesin arkasindan konusuyorlar.

Kizlar ben kendi özgüvenimi calistirdim ve böylelikle kimsenin dedigini kafama takmamayi ögrendim.
Ne olursa olsun en fazla yarim gün düsünüp aklima takarim sonra unutup giderim.

Herkesi kücük görün demiyorum fakat kendi sagliginiz icin takmamayi ögrenmelisiniz.
Aynanin karsinina dikilin ve söylenenlerin tersini seslice tekrarlayin. deliha filmini bilirsiniz aynanin karsisina gecip "cok güzelim be" diyor. Komik gelicek size biliyorum ama Inanin bende yapiyorum ve kendimi daha iyi ve özgüvenli hissediyorum

İyi akşamlar kızlar, açtığım konuyu dolayısıyla kaydettiğim gelişmeleri biraz ihmal ettim ama şimdi sizinle yaptıklarımı paylaşacağım: kafaya takmak konusunu 3 aşamada inceledim ve şöyle kararlar aldım. İnsanları takmak konusundan hepimizi üzen kıran kaygılar yaşamamıza sebep olan insanlar oluyor ama biz bu hislere rağmen ayakta durabiliyor güçlü durabiliyoruz çünkü güçlüyüz. Dolayısıyla insanların aslında bana zarar veremeyeceğini sevenin zaten seveceğini gitmek isteyenin sen yolunu bulup gideceğini kabul ettim. 2. Aşamada: geçmişe karşı öfke pişmanlık ve kendime kızgınlık duymaktan yorulduğum için bunlar aklıma geldiğinden düzeltebilirsin gelecek önümde diyerek onların bugünü etkilemesini en Az düzeye indirmeye çalışıyorum. 3. Aşamada: başarmak istediklerim için yapmam gerekenler için sürdürülebilirlik kararı aldım. Kendimi motive edicek sevdiğim arkadaşlarıma aileme başladığım ve bitirdiğim işlerin fotoğrafını atmaya başladım. Her şey düzelmiş değil ama gelişim bir süreç ve elimden geleni yapıyorum.

X