Nasıl tepki vermeliyim?

Benim kardesim anaokulu öğretmeni. 5 yaş grubunda çocukların birbirine "seni dedemin silahıyla öldürürüm" dediğini kulaklariyla duyduğunu söyledi...
Benim oglum da anasınıfına gidiyor okuldan almaya gidince aglayarak eve geldi ağlamaktan anlatamıyordu evde sakince aldım karsıma neden agladıgını sorduğumda arkadaşım anneni dov kardeşinin başına tas vur kırılsın ve buyunce asker ol silahın olucak o zamanda babanı öldur demis bende hayır demişim çünki ben sizi cok seviyorum dedi asker olmayacam ve sayre sonraki gün öğretmeni ile konuştum malum cocuklar televizyon dan etkileniyor dekan konusurum ben dedi hayır dedim ailesi ile goruşun yoksa ben gorusmek zorunda kalıcam dedim 😡

Yorumların tamamını okuyamadım ama bir çoğuna katılıyorum. İki tarafta kendine göre haklı.
Bazı şeylerin kriterleri var bana göre, çocuk gerçekten kendini yerlere atıp çığlıklar atıyorsa ve anne müdahale etmeyip telefonuyla ilgileniyorsa burada rahatsız olmak ve uyarmak herkesin hakkı ama diğer türlü 3-5 dakika ağlayan çocuğa da kızılmamalı.
Annelerde bu durumdan rahatsız oluyor, susturmaya çalışıyor, kontrol altına almaya çalışıyor, deniyor ama bazen de olmayınca olmuyor. En azından annenin bir çabası olduğunu görüyoruz. Bende anneyim yaşamadım diyemem, yeri geldi benim de kızım hiç olmayacak yerde böyle davrandı, susturmak için nasıl soğuk terler döktüm ben bilirim.
Hatta geçenlerde otobüsteyken bir kadın 2 yaşlarında oğluyla bindi ve çocuk susmuyor, ciddi anlamda çığlık kıyamet kriz var. Kadının yapmadığı şey kalmadı ama olmadı da. Otobüsten inecek durumda da değil, küçük bir yerde yaşıyorum ve ulaşımın çoğunluğu otobanda oluyor çünkü, o kadının stresini görüp cık cık yapmak, çocuğa parmak sallayıp kızmanın kimseye bir faydası yok.
Yaşlılara gelince onlar da kötü niyetli değil kendi bildikleri yöntemlerle durumu kontrol etmeye çalışıyorlar. Çikolata vermeye çalışmak gibi, zaten reddetmişsiniz.
Ama birbirimize karşı tahammüllü olmamız gerekiyor

Bıraz uslup sebebi ıle yanlıa anlasılıyor gıbı. Ben konu sahıbınden zıyade bu durumu yasayan annler için yorum yapıyorum aslında. Cevre baskısı o annenın koseye sıkısması bebegın huzursuzluğu gercekten yasayan goren yada duusnen bılıyor. Ben sızınde yorumlarınızı okudum sadecr o cıkıa hakkımda yazma geregı duydum zaten.
Konu sahıbı bıraz fevri ınsan olabılır bazı uyeler anlamıyor olabılır dogal seyler bunlar.
Ama gercekten ulkemızde ki çoğu 50 yas ustunde ben herseyı bilirim yaparım yaslıyım dusuncesı de var bunu da goz ardı edemeıyız
Yaşlıları savunacak son kişiyim inanın:) ama onlara da tahammül ediyorum maalesef ve çocukları da pek sevmem açıkçası ama onlara da tahammül ediyorum hele ki anneyle çok empati yapabiliyorum anne ne yapsın çocuk ağlıyorsa orda çocuğun ağzını kapatacak değil ya anne de haklı zaten ilk yorumumda size de hak verdim yolculara da diye söyledim anneye ama sonraki yorumlarında yaşlılar her şeyi biliyor karışıyor yaşlı diye tahammül etmek zorunda değiliz gibi bir şey yazmış anne buna benzer. Ben de siz de eleştirdiğiniz şeyi yapıyorsunuz dedim tahammül etmeden tahammülü sadece kendisine beklemiş bunu eleştirdim yoksa toplu taşıma da sürekli gençleri eleştiren yaşlı bi kitle var maalesef ;kavga etmek yerine duymazdan geleceğiz ;çocuğun ağlamasını eleştirenleri de duymazdan gelmesini öneriyorum kendisine ;çünkü herkes bireysel kendine göre haklı çıkar inanın toplu taşımada :KK43: son olarak Allah hepimizi toplu taşımadan kurtarsın araba filan nasip etsin diye dua ile tatlıya bağlayım :) sevgiler

X