Nasıl tepki vermeliyim?

Benim kardesim anaokulu öğretmeni. 5 yaş grubunda çocukların birbirine "seni dedemin silahıyla öldürürüm" dediğini kulaklariyla duyduğunu söyledi...
Benim oglum da anasınıfına gidiyor okuldan almaya gidince aglayarak eve geldi ağlamaktan anlatamıyordu evde sakince aldım karsıma neden agladıgını sorduğumda arkadaşım anneni dov kardeşinin başına tas vur kırılsın ve buyunce asker ol silahın olucak o zamanda babanı öldur demis bende hayır demişim çünki ben sizi cok seviyorum dedi asker olmayacam ve sayre sonraki gün öğretmeni ile konuştum malum cocuklar televizyon dan etkileniyor dekan konusurum ben dedi hayır dedim ailesi ile goruşun yoksa ben gorusmek zorunda kalıcam dedim 😡

Yorumların tamamını okuyamadım ama bir çoğuna katılıyorum. İki tarafta kendine göre haklı.
Bazı şeylerin kriterleri var bana göre, çocuk gerçekten kendini yerlere atıp çığlıklar atıyorsa ve anne müdahale etmeyip telefonuyla ilgileniyorsa burada rahatsız olmak ve uyarmak herkesin hakkı ama diğer türlü 3-5 dakika ağlayan çocuğa da kızılmamalı.
Annelerde bu durumdan rahatsız oluyor, susturmaya çalışıyor, kontrol altına almaya çalışıyor, deniyor ama bazen de olmayınca olmuyor. En azından annenin bir çabası olduğunu görüyoruz. Bende anneyim yaşamadım diyemem, yeri geldi benim de kızım hiç olmayacak yerde böyle davrandı, susturmak için nasıl soğuk terler döktüm ben bilirim.
Hatta geçenlerde otobüsteyken bir kadın 2 yaşlarında oğluyla bindi ve çocuk susmuyor, ciddi anlamda çığlık kıyamet kriz var. Kadının yapmadığı şey kalmadı ama olmadı da. Otobüsten inecek durumda da değil, küçük bir yerde yaşıyorum ve ulaşımın çoğunluğu otobanda oluyor çünkü, o kadının stresini görüp cık cık yapmak, çocuğa parmak sallayıp kızmanın kimseye bir faydası yok.
Yaşlılara gelince onlar da kötü niyetli değil kendi bildikleri yöntemlerle durumu kontrol etmeye çalışıyorlar. Çikolata vermeye çalışmak gibi, zaten reddetmişsiniz.
Ama birbirimize karşı tahammüllü olmamız gerekiyor

Bıraz uslup sebebi ıle yanlıa anlasılıyor gıbı. Ben konu sahıbınden zıyade bu durumu yasayan annler için yorum yapıyorum aslında. Cevre baskısı o annenın koseye sıkısması bebegın huzursuzluğu gercekten yasayan goren yada duusnen bılıyor. Ben sızınde yorumlarınızı okudum sadecr o cıkıa hakkımda yazma geregı duydum zaten.
Konu sahıbı bıraz fevri ınsan olabılır bazı uyeler anlamıyor olabılır dogal seyler bunlar.
Ama gercekten ulkemızde ki çoğu 50 yas ustunde ben herseyı bilirim yaparım yaslıyım dusuncesı de var bunu da goz ardı edemeıyız
Yaşlıları savunacak son kişiyim inanın:) ama onlara da tahammül ediyorum maalesef ve çocukları da pek sevmem açıkçası ama onlara da tahammül ediyorum hele ki anneyle çok empati yapabiliyorum anne ne yapsın çocuk ağlıyorsa orda çocuğun ağzını kapatacak değil ya anne de haklı zaten ilk yorumumda size de hak verdim yolculara da diye söyledim anneye ama sonraki yorumlarında yaşlılar her şeyi biliyor karışıyor yaşlı diye tahammül etmek zorunda değiliz gibi bir şey yazmış anne buna benzer. Ben de siz de eleştirdiğiniz şeyi yapıyorsunuz dedim tahammül etmeden tahammülü sadece kendisine beklemiş bunu eleştirdim yoksa toplu taşıma da sürekli gençleri eleştiren yaşlı bi kitle var maalesef ;kavga etmek yerine duymazdan geleceğiz ;çocuğun ağlamasını eleştirenleri de duymazdan gelmesini öneriyorum kendisine ;çünkü herkes bireysel kendine göre haklı çıkar inanın toplu taşımada :KK43: son olarak Allah hepimizi toplu taşımadan kurtarsın araba filan nasip etsin diye dua ile tatlıya bağlayım :) sevgiler

Allahtan bi fink atan yaşlılar dedim
Yok mu başka linçlemek isteyen ?
Fink attıgını ne biliyorsun
Belki o yaşlılar da mecbur
Sen ve çocuğun mecburiyetten o başkaları da büyük keyif alıyorlar heralde..
Kusura bakma sende özel araçla git o zaman.

Kimse kimsenin çocuğunun sesine de saatlerce tahammül etmek zorunda değil . Telefon veremem ekran yasak , tatli veremem yasak eee bir saatlik yolda millet saatlerce çocuk dinleyecek . Neden ?? Iki yaşında bir çocuğum var. Otobüs kullanmıyorum ama kullanmam gerekse açarım ekranı o gün baktı telefona diye ölmez çocuk. Herkes her an başkasının çocuğuna tahammül etmek zorunda mı ? Ben olsam derdim yani sustur artık şu çocuğu diye. Uçağa da bindim , hastaneye de gittim bir şekilde kurallar esnetilir. Çok gıcık oluyorum böyle insanları görünce

Ayrıca yaşlılara da karışmayın kardeşim adamlar gelmişler belli yasa tabi Fink atacaklar . Size ne ne güzel hayatlarının sonunda gezecekler belki hastaneye gidiyorlar. Aldıkları maaş yaşadıkları hayatta belli . Siz çocuğunuzu belirli kurallara göre büyüteceksiniz diye millet evde mi oturacak ?

Bu arada yaşlılarla alakalı yorum nerelerden nerelere geldi
Bakıyorum da bazı kesim kişiler okuduğunu anlamamış konu sahibi yaşlılarla alakalı bi serzenişte bulunmadı. Ben yazdım fink atıyorlar diye…
Biri geldi uzunca bir yazıdan sadece onu aldı burdan sonra konu çocuktan çıktı yaşlıya gitti.
Herkesin unuttuğu bir detay var bunu da cımbızlayın
Biz anneler çocukları ağlatmaktan memnun ya da mutlu değiliz onlar ağlayınca zaten biz de geriliyor mahçup oluyoruz fakat elimizden bir şey gelmiyor çünkü çocuklar yetişkinler yaşlılar ya da gençler gibi bir anda adapte olamıyor zaten çocuk ilgisi hemen değişiyor o an bir yeri acımıyorsa 2 yaş atağında değilse bilmem ne 3-5 dk sonra susuyor. İlgisini 18 yaşında ki genç ya da 30 yaşında ki yetişkin ya da 60 yaşında ki yaşlı dağıtmaya çalışsada başarılı olamaz. Tanımadığı için kendini daha da huzursuz hisseder.
Kimse kimsenin çocuğuna anne baba destek istemediği müddetçe iyi ya da kötü müdahale etmemeli.
Bu bu kadar basit.
Evet iyi niyetle bir şeyler verebilirler ama önce annesine sormalılar direkt çocukla iletişime geçmek o çocuğu daha da huzursuz oluyorum dip korkutabilir.
Bunu genç yetişkin yaşlı anlarda çocuk anlamaz.
Çocuk yani. Ne demek biliniyor mu bilmiyorum ama…

Haaa bu arada tüm yorumlarım yazan yazmayan bir çok kullanıcı tarafından beğenilmeme butonuyla doluyor ?
Noldu yani :) haberleşme birimi kurup linçlediniz mutlu musunuz ?

Sizin için tek dileğim anne olup yaşayın o zaman anlayacaksınız şimdi davulun sesi size hoş geliyor taksiye bin, yanına bir şey al bilmem ne…

Sadece üzülüyorum bazılarınıza empati ne bilmiyorsunuz
Hadi bu yorum altında da buluşun beğenmemelerle… 😉
Anneyim ben ve çok kriz yaşadım cocukla valla bende anlamıyorum sizleri . Cocukariniz gerektiginde bulundukları ortama ayak uydurmayi öğrenmeli . Bazen yazılıyor ya yabancı çocuklarla Türk cocuklari arasındaki fark diye sizin çocuklarınız bu sebeple yapıyor bence . Benim kızım da krizlere giriyor iki yaş çocuğu e ben dinliyorum ama herkes bu olaya seyirci olmak zorunda değil . Çocuk bu gerektiği kadar evde ağlasın enerjisini atsın yani ama kapıda millet dinlemek zorunda değil . Çok ağladı huzursuzsa eline sevdiği bir yiyeceği veya müziği açabilirsiniz . Hemen bastirilmaz duygularını yönetmeyi öğrenir . Bes dk ağladı diyelim e tamam ama etrafta bunu dinlemez . Çocuğum özgürce ağlayacak benim kurallarım bozulmayacak o çocuk büyüyünce nasıl adapte olacak bakalım hayata . Yaşlılar Fink atmasın , kimse çözüm sunmasin benim çocuğumun etrafında dönsün dünya . Kusura bakmayın yok öyle dünya.

Anneyim ben ve çok kriz yaşadım cocukla valla bende anlamıyorum sizleri . Cocukariniz gerektiginde bulundukları ortama ayak uydurmayi öğrenmeli . Bazen yazılıyor ya yabancı çocuklarla Türk cocuklari arasındaki fark diye sizin çocuklarınız bu sebeple yapıyor bence . Benim kızım da krizlere giriyor iki yaş çocuğu e ben dinliyorum ama herkes bu olaya seyirci olmak zorunda değil . Çocuk bu gerektiği kadar evde ağlasın enerjisini atsın yani ama kapıda millet dinlemek zorunda değil . Çok ağladı huzursuzsa eline sevdiği bir yiyeceği veya müziği açabilirsiniz . Hemen bastirilmaz duygularını yönetmeyi öğrenir . Bes dk ağladı diyelim e tamam ama etrafta bunu dinlemez . Çocuğum özgürce ağlayacak benim kurallarım bozulmayacak o çocuk büyüyünce nasıl adapte olacak bakalım hayata . Yaşlılar Fink atmasın , kimse çözüm sunmasin benim çocuğumun etrafında dönsün dünya . Kusura bakmayın yok öyle dünya.
Evet… yok öyle dünya…

Ayrıca yaşlılara da karışmayın kardeşim adamlar gelmişler belli yasa tabi Fink atacaklar . Size ne ne güzel hayatlarının sonunda gezecekler belki hastaneye gidiyorlar. Aldıkları maaş yaşadıkları hayatta belli . Siz çocuğunuzu belirli kurallara göre büyüteceksiniz diye millet evde mi oturacak ?
Hayır oturmasınlar gönüllerince gezsinler tabi…

sen susturamayinca millet yol dememis. insanlar bu yagmurda lodosta acaba nereye gidiyor onda da kendini yirtarcasina aglayan cocugunu duymak zorundlaar mi da bir de milleti azarliyorsun
telefonunu vermek isteyen adam dikkati dagilsin sussun istemistir. gayet de guzel bir teklifte bulunmus..metroda oradan oraya biraz telefona bakti diye bagimli olmaz. sonra sizinkini istese "o oyunlar otobusteki abinin telefonunda. benimkisi sadece konusmaya yariyor" diye kandirilacak yasta.
cocugunu susturamadigin gibi bir de kendince teklifte gelen adami "binim cicigim tilifinli iynimiz!!!" diye azarlamissin
oteki cikolata vermis ben de asla bir cocuga cikolata vermem. ama cogu insan icjn bu normal. cikolata reklamlarinda bile kucuk cocuklar oynuyor. sanki zehir vermis gibi ""binim cicigim cikiliti yimiz" diye onu da terslemissin
olay daha daha devam etmis. kimbilir kac dakika susmadi ki bunca olay oldu. koca metro dolusu insanın sabah sabah gününün icine etmissiniz anne cocuk.
o kadar bilinçli bir anneysen keske oyalamak icin biseyler getirseydin cocuguna. dikkatini dagitirdin. ya da inseydin (ne kadar kalabalik olsa da pardon ineceğim diyince insanlara yol verilir. kimse kalabalkk diye trenin son duragina kadar gidip geri donmez) inip sakinlestirip oyle binseydin.
gicik oldum yeminle okurken.
evet modern dunyada kimse kimsenin cocuguna iyi niyetle bile olsa mudahale etmez ama modern dunyada kimse kimseyi bu denli rahatsiz etmez. bu bencillikle nasil bir cocuk yetistirirsiniz merak konusu

*konudan engellenmisim buradan yazayim; anne olmamam sizin tum duraklar boyunca aglayan çoğunuzu susturmayip insanlari rahatsiz etmenizi hosgormem anlamina gelmiyor ki. metro bu sehirlerarasi otobus degil. cocuk belli bir seyden tedirgin olmus. in ilk peronda, oyala, sakinlestir. yenisine tekrar binersin.
bunu yapmak cok mu zor? yoksa olmasi gereken mi bu?
benim çocuğum kendini yirtarcasina aglasin herkes de sonsuz hosgoru gostersin (ki gostermisler bir kadin haric herkes oldukca yardimsever davranmis ama sana yardimci olmaya calisan insanlari da (kibarca olduguni iddia ederek) terslemissin.
Bencil ve dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü sanan bir çocuk . Onun annesi kuralları belirler ve bir otobüs dolusu adam bu kurallar doğrultusunda çocuğun sesini dinler . Yine sabırlı insanlarmis

Bu konu günler öncesinden kapandı.Hala farklı konularda ‘yanlış şekilde anlatan bir kesim var’.Burada bir gruplaşma olduğu kesin,açıkçası umrumda da değil ama yalan yanlış şekilde anlatmayın bari.
Ne okuduğunu bilmeyen bazı insanlar metroda çevremdeki insanların evladıma ‘agucuk gukucuk yaptığı için’tepki verdiğimi,hatta metrodan inip taksiye binin dediğimi dahi yazmış.El insaf
Burada kimse kimseyi görmüyor diye kul hakkı olmaz sanmayın.Yalan yanlış şekilde yazan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Mune Mune gerçekten görüyor musunuz bazı yorumları?

Ben indim çünkü iş çıkışı bunu çekemezdim bebek ağladı diye bütün tramvay insin mi? toplu taşıma hanımefendi anne otobüsü anne tramvayı değil. Anneler gerilmesin evet anne de inebilir.
Kulaklığıniz yok muydu müzik dinleseydiniz ?
Çocuğunuz olursa anlarsınız,anneler gerçekten yerin dibine geçiyor bebek ağladığında.Ben oğluma "Ay canım al bak çikolata" dediklerinde bile rahatsızlık veriyoruz eyvah deyip daha bir panikliyordum.Dogal yaşam bu, anlayış,hoşgörü ve empati..Bunlar çok önemli şeyler..

Kulaklığıniz yok muydu müzik dinleseydiniz ?
Çocuğunuz olursa anlarsınız,anneler gerçekten yerin dibine geçiyor bebek ağladığında.Ben oğluma "Ay canım al bak çikolata" dediklerinde bile rahatsızlık veriyoruz eyvah deyip daha bir panikliyordum.Dogal yaşam bu, anlayış,hoşgörü ve empati..Bunlar çok önemli şeyler..
Anlatamazsınız,uğraşmayın 🌸

Benim buyuk kizim otobus yolculuklarini sever, etrafla ilgilenir, disardaki arabalari sayar, renklerini soyler vs yol biter, dogdugundan beri inanilmaz uyumlu otobus ve toplu tasima konusunda o yuzden onla cok rahat uzun yola gitmisligimde var.

Ama kucuk kizim (ozellikle buyugu yazdimki yetistirme tarzim uyumlu bir cocuk verdi bana, bu anlasilsin istedim) otobuse binince, sokaga cikinca deliriyor, yani kelimenin tam anlamiyla deliriyor, ne yaparsam yapayim asla durmuyor, haliyle konu sahibinin yasadigi stres ve mudahalelere bende maruz kaldim, kalabiliyorum.

Mesela gecen hafta hastaneye gittik, su ara aracimiz yok, otobusle gidiyoruz, gidene kadar inanilmaz sakindi. Doktorunu gorur gormez, strese girdi ve aglamaya başladı, doktorun yaninda emzirdim muayene edebilsin diye o kadar gerildi. Neyse doktordan ciktik, eve donecegiz artik yok durmuyor asla, emzirme odasina girdim emzirdim sakinlesti, yine yola cikinca tutturdu, yolda bunu yapacağını bildigim icin onu sakinlestiren oyuncaklari yanimiza aliyorum, cikariyorum oynatiyorum ama durmuyor, bir suru yasli yardim etmeye calisti, asla uyum gostermiyor, gencler bik bik etmeye basladi ozurdiledim hepsinden, cocugum biraz bugun hasta kendini iyi hissetmiyor, yol kısa zaten idare edelim olur mu diye rica ettim. Neyse suratlar asilsa da sustular, ama ben de kimsenin ses cekmeye mecbur olmadigi kanaatinde oldugum icin inanilmaz rahatsiz oldum o otobuste, hava sifir dereceye yakin ama ter içinde kaldim stresten.

Isin ozu dusuncem sudur, iki tarafta anlayisli ve uyumlu olmali bana kalirsa. Anne cocugunun yarattigi gurultu icin kizgin ve tavirli davranmak yerine ozur dileyebilir, diger kişilerde nadiren yasadiklari bu durum icin ya anneye yardim teklif edebilir ya da makul davranmaya calisabilir.

Benim buyuk kizim otobus yolculuklarini sever, etrafla ilgilenir, disardaki arabalari sayar, renklerini soyler vs yol biter, dogdugundan beri inanilmaz uyumlu otobus ve toplu tasima konusunda o yuzden onla cok rahat uzun yola gitmisligimde var.

Ama kucuk kizim (ozellikle buyugu yazdimki yetistirme tarzim uyumlu bir cocuk verdi bana, bu anlasilsin istedim) otobuse binince, sokaga cikinca deliriyor, yani kelimenin tam anlamiyla deliriyor, ne yaparsam yapayim asla durmuyor, haliyle konu sahibinin yasadigi stres ve mudahalelere bende maruz kaldim, kalabiliyorum.

Mesela gecen hafta hastaneye gittik, su ara aracimiz yok, otobusle gidiyoruz, gidene kadar inanilmaz sakindi. Doktorunu gorur gormez, strese girdi ve aglamaya başladı, doktorun yaninda emzirdim muayene edebilsin diye o kadar gerildi. Neyse doktordan ciktik, eve donecegiz artik yok durmuyor asla, emzirme odasina girdim emzirdim sakinlesti, yine yola cikinca tutturdu, yolda bunu yapacağını bildigim icin onu sakinlestiren oyuncaklari yanimiza aliyorum, cikariyorum oynatiyorum ama durmuyor, bir suru yasli yardim etmeye calisti, asla uyum gostermiyor, gencler bik bik etmeye basladi ozurdiledim hepsinden, cocugum biraz bugun hasta kendini iyi hissetmiyor, yol kısa zaten idare edelim olur mu diye rica ettim. Neyse suratlar asilsa da sustular, ama ben de kimsenin ses cekmeye mecbur olmadigi kanaatinde oldugum icin inanilmaz rahatsiz oldum o otobuste, hava sifir dereceye yakin ama ter içinde kaldim stresten.

Isin ozu dusuncem sudur, iki tarafta anlayisli ve uyumlu olmali bana kalirsa. Anne cocugunun yarattigi gurultu icin kizgin ve tavirli davranmak yerine ozur dileyebilir, diger kişilerde nadiren yasadiklari bu durum icin ya anneye yardim teklif edebilir ya da makul davranmaya calisabilir.
Ben kızıma parmağını sallayıp,gözlerini pörtleten kadına kızdım.Yine de ‘bu şekilde davranmayın,siz öyle yaptıkça daha çok korkuyor’ dedim.
Yardımcı olan insanların zaten iyi niyetli olduğunu baştan yazdım,yani ne çikolata verdikleri için kızdım,ne de telefon.Aksine teşekkür ettim hatta.
Mesele kadının hadsizliği.

X