Börekler Değişik Börek (Çok Farklı)-Resimli

Aynen terlikcim altdan ilk sira, telin üstünekaydirigubbakcemile5

Aslında kimseden öğrenmediğim bir uygulama bu canım kendimce yaptığım bir yöntemdi sende yazınca hayret ettim... Ayrıca ben tepsiyi arkadaki turboyada değdirmem bu da kendimce birşey ... :1hug:

Arkadaşım çok sağol tarif için , yapacağım şimdi misafirlerim gelecek
Harika görünüyor ellerine sağlık

İnşallah çok güzel olur böreğin ve sevdiklerinle paylaşırsın canım benim...
Seninde ellerine sağlık şimdiden tatlım... Fotoğrafını paylaşırsan sevinirim, seviniriz...kaydirigubbakcemile3

mutlaka yapmayi denicem
ellerine emegine saglik
paylasimin icin tsklerrrrrrrrrrr

İyi dileklerin için teşekkürler canım... bu böreği yap çünkü hem pratik hemde fırından çıkıncaki görüntüsünü bir görsen nasıl kabarıyor tabiiki lezzette muhteşem... şimdiden ellerine sağlık canım... fotolarınıda beklerim... şakkıdı

İyi dileklerin için teşekkürler canım... bu böreği yap çünkü hem pratik hemde fırından çıkıncaki görüntüsünü bir görsen nasıl kabarıyor tabiiki lezzette muhteşem... şimdiden ellerine sağlık canım... fotolarınıda beklerim... şakkıdı

canim ben herzaman kare kare milföy hamurlarindan bulamiyorum malesef ama bütün dikdörtgen olanini ikiye kesip yapsam olurmu acaba???a.s.

canim ben herzaman kare kare milföy hamurlarindan bulamiyorum malesef ama bütün dikdörtgen olanini ikiye kesip yapsam olurmu acaba???a.s.

olur bence bir dene eğer olmazsa başka seferde bütün olarak dene ... deneme yanılma en iyi yöntem canım... kaydirigubbakcemile5

merhaba..
ellerinize sağlık..
bunu perşembe günü oğlumun diş bugdayında deneyecegim..

ama bir sorum var..
araya koyulan yufkaları koymasam nasıl olur acaba??

burda yufkalar cok kalın ve sert
bunlardan kullansam sorun olur mu sizce ???

aaaaaa bunu ablamda yapıyormuş bana anlatmıştı çok güzel oluyormuş sağol canım eline emeğine sağlık

merhaba..
ellerinize sağlık..
bunu perşembe günü oğlumun diş bugdayında deneyecegim..

ama bir sorum var..
araya koyulan yufkaları koymasam nasıl olur acaba??

burda yufkalar cok kalın ve sert
bunlardan kullansam sorun olur mu sizce ???

Hiç denemedim bilmiyorum canım şimdi birşey desem yalan olur... İstersen önce dene ... Aklıma şu an gelen bir fikir var istersen bunu dene...
BUDA YENİ FİKRİM TÜM ARKADAŞLARA DUYRULUR:::::::

Benim farklı bir tarifim var araya haşlanmış kelebek makarna konuyor. Oradan yola çıkarak istersen yufka yerine HAŞLANMIŞ KELEBEK MAKARNA koymayı dene hiç birşeysiz güzel olacağını zannetmiyorum bu fikrimi bir dene tatlım...
Bende inan bu şekilde deneyip buraya ekleyeceğim resmini.... Fikir bir anda çıktı....
Öpüyorum seni bebişinide.... Gönlünüzce geçireceğiniz diş buğdayları günü diliyorum... :teytey:a.s.:nazar:

aaaaaa bunu ablamda yapıyormuş bana anlatmıştı çok güzel oluyormuş sağol canım eline emeğine sağlık

Afiyet Olsun tatlım bak aşağıda yeni bir yöntem akledim bu börek için istersen
bu şekildede deneyin bu şekilde de güzel olacağından eminim... Fikir benden
denemek sizlerden.... :kahve:

Afiyet Olsun tatlım bak aşağıda yeni bir yöntem akledim bu börek için istersen
bu şekildede deneyin bu şekilde de güzel olacağından eminim... Fikir benden
denemek sizlerden.... :kahve:

canımcım ben bişey görem.yorum hani nerdeeee:uhm:

ben fırına sürmeden kesmeyi unuttum diye mi bilmiyorum ama istediğim gibi olmadı içi hamur kaldı sanki,ben kat kat olur diye düşünmüştüm..ayrıca milföylerin çok yumuşamamasına dikkat edin sonra yapışıyor

hmmm güzel bi tarife benziyo yanlız bn yumartadan haz etmiyom çok kokuyo ya beni acayip rahatsız ediyo yumurta koymadan yapıyom gayet ii pluyo:1closedeyes:

ben yaptım çok güzel oldu misafirlerim çok beğendi yalnızca bence kare kare kesilen şekiller birde üçgen kesilmeli o zaman çok daha güzel olur bu güzel tarif için teşekkürler

ben fırına sürmeden kesmeyi unuttum diye mi bilmiyorum ama istediğim gibi olmadı içi hamur kaldı sanki,ben kat kat olur diye düşünmüştüm..ayrıca milföylerin çok yumuşamamasına dikkat edin sonra yapışıyor

Leylciğim önemli bir noktaya değinmişsin. Topikte bir ara değinmiştim fakat gözden kaçtı sanırım...
Kesmek gerekiyor bu olmalı , fakat asıl önemli olan bu sadece bu börek için geçerli değil MİLFÖY HAMURU kullanırken en önemli püfffff noktasıııı a.s
Hamur çok fazla yumuşarsa özelliğini kaybediyor. Ben milföylü talaş böreği vs yaparkende çok yumuşatmam. Hem daha güzel kabarıyor hemde kullanımı kolay diğer türlü ele yapışıyor ve kabarma azalıyor... sengözlerimebaksanab
Hepinizin ellerine sağlık hanımlarrr... :kahve:

hmmm güzel bi tarife benziyo yanlız bn yumartadan haz etmiyom çok kokuyo ya beni acayip rahatsız ediyo yumurta koymadan yapıyom gayet ii pluyo:1closedeyes:

Yumurtayı koyma o zaman tatlım... Şimdiden ellerine sağlık... a.s.

ben yaptım çok güzel oldu misafirlerim çok beğendi yalnızca bence kare kare kesilen şekiller birde üçgen kesilmeli o zaman çok daha güzel olur bu güzel tarif için teşekkürler

Paylaşımın için teşekkürler canım deneyeceğim... Ben teşekkür ederim inşallah sevdiklerinizle paylaşmanızı dilerim... kaydirigubbakcemile3

ben bugun denedim arkadaslar ama tarifi dogru duzgun okumamisim ,milfoyun yarisini alta yaydim yufayi ic malzemesini koydum sonra kalan milfoyu yaydim yani milfoyler icte kaldi ust tarafi yufkayla kapattim balon gibi sisti kevgirle falan bastirdim indi tadi guzeldi ama goruntu guzel olmadi cok kabardi özellikle orta tarafi,milfoyu uste yaymadim diye mi oldu dersiniz,haftaya bi de öbur turlu deniycem:lepi:

Back