Börekler Değişik Börek (Çok Farklı)-Resimli

Canım yaaa, neden beceriksizmişsin??? Sende yaparsın. Ben katılmıyorum beceriksiz insan yoktur. Gerçekten isteyerek bir heves yaparsan olur vede yazdığım tarifi harfi harfine uygula bak nasıl oluyor? Hadi yasemen doğru mutfağa ve yapr yapmazda bizlerle burada fotoğrafını paylaş. İnan çok kolay...
Sevgilerimle canım...
a.s.

saol canımmm evet istedikden sonra yapılamayacak bişey yok ama işdeee bendemi bi sorun var şaka şaka yapıyorumda sizinkiler kadar güsel olmuyodurrr herhaldeee neyse canım inş bigün yapar davet edersin bizlerde afiyetle yerizzz dimi ama :D öpüldün canımmm ellerin kolların dert görmesi,nŞeniz Şeniz :1hug:

saol canımmm evet istedikden sonra yapılamayacak bişey yok ama işdeee bendemi bi sorun var şaka şaka yapıyorumda sizinkiler kadar güsel olmuyodurrr herhaldeee neyse canım inş bigün yapar davet edersin bizlerde afiyetle yerizzz dimi ama :D öpüldün canımmm ellerin kolların dert görmesi,nŞeniz Şeniz :1hug:

Tabiiki yaparım davet ederim ne demek; istediğiniz börek olsun canım benim. Bişey diyimmi yapamam diyenden kork derler... Bence çok daha güzellerini biliyorsundur, değilmi?yerimseniben

Seninde ellerine sağlık canım... :1hug:

Böreği yapan tüm arkadaşlarımın ellerine sağlık.
Belki klasik bir söz olucak ama yine söylemek isterim.
Sevgiyle yapılan şey her ne olursa olsun güzel olur.
Haftasonu denemek istiyorum ama öncellikle iki sorum var
1. börek döşendikten sonramı kesilecek yoksa pişip fırından çıkınca mı?
2. Bildiğim kadarıyla ıslak yada soğuk borcamlar sıcağa verildiği zaman çatlama patlama yapıyor.
Terlikçiğim borcamı buzdolabında bekletin demişsin.
asıl olucak bu dolapta bekleyip çıkıp ditek fırına vermek.Korkarım ben valla
Normal oda sıcaklığında bekletsek olmaz mı?
birde ben çok yururtalı gıdalar yiyemem bunun içine sos için 1 yumurta eklesek az mı gelir?
şimdiden teşekkürler ve sevgiler

Sevgi konusunda söylediklerine bende katılıyorum. Ben tarif ettikten sonra insanlara derimki sevgimide katıyorum derim. İsteyerek ve severek yapılan işler mutlaka güzeldir. Sorularının cevabıda şöyle canım;
1)- Fırına vermeden kesilecek sonra üzerine sos dökülecek sonra fırına verilecek,
2)- Ben son zamanlarda dolaba koymadan yapıyorum çünkü vaktim kalmıyor yetişmesi için hemen fırına atıyorum aynı şekilde güzel oluyor... TÜM ARKADAŞLARADA DUYRULUR. BUZDOLABINA KOYMASANIZDA AYNI GÜZELLİKTE OLUYOR... Birkaç kez denedim...
Canım yumurtayı eksiltsen olur herhalde öyle denemedim ama neden olmasın ki, bence dene olur...
Ben teşekkür ederim canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu... Evinizden bereket eksik olmasın... a.s.:nazar:

Kullanılan soda sade soda olacak; meyveli sodalarla yapmayınız... Lezzetde farklılık oluyor... kaydirigubbakcemile5

canım bu da benim böreğim. umarım resim ekleyebilirim. bu tarifi öğrendiğim günden beri bütün misairlerime yaptım. ve herkes çok beğendi.ama bana borcam yetmiyor. o yüzden fırın tepsisinde yapıyorum. yalnız tavsiyem tepsiyi önceden yağlayın. çünkü fırın tepsisinden borcam gibi kolay çıkmıyor yağlanmayınca.

Eklentiler

• $IMG_2546.jpg
    $IMG_2546.jpg
    111,2 KB · Görüntüleme: 58
canım bu da benim böreğim. umarım resim ekleyebilirim. bu tarifi öğrendiğim günden beri bütün misairlerime yaptım. ve herkes çok beğendi.ama bana borcam yetmiyor. o yüzden fırın tepsisinde yapıyorum. yalnız tavsiyem tepsiyi önceden yağlayın. çünkü fırın tepsisinden borcam gibi kolay çıkmıyor yağlanmayınca.

çok güzel görünüyor canım
ellerine sağlık

Paylaşımın için teşekkürler canım, ellerine sağlık. Afiyet olsun. cokacimcoook
Fırın tepsisinde hiç denemedim demek öylede güzel olabiliyormu ? (yani sos dağılmıyormu?). Merak ettim. Böreğin harika olmuşşşşş canım... a.s.

Son düzenleme:
fırın tepsisinde de çok güsel oluyo canım. sadece söylediğim gibi daha zor çıkıyor altı yağlanmazsa. ama sıvıyağ ile yağlayınca hiç zorluk çıkarmıyor. böreği de düzgünce kesince sosunu içine çekiyor. üzerine de susam çörek otu. ohhhhhh yemede yanında yat. kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

arkadaşım fırın tepsisine kaç milföy ve yufka döşedin bende misafirlerime yapmak istiyorum borcam ölçüsü az geliyor ceveplarsan sevinirim

arkadaşım fırın tepsisine kaç milföy ve yufka döşedin bende misafirlerime yapmak istiyorum borcam ölçüsü az geliyor ceveplarsan sevinirim

Canım fırın tepsisinde yapan arkadaş sorunu görmemiş olabilir. Deneyerek yapabilirsin. Tepsinin tabanına kaç tane dizilirse en üste de o kadar milföy gider. Araya yufkayı 3,5 yada 4 yufkayı paylaştır. Yufkayı fazlada koyarsan hamur olabilir. Sevgiler... cokacimcoook

Son düzenleme:
canım çok teşekkür ederim tam zamanında cevap verdin yarın günüm var onlara yapmak istiyorum 20 kişi varız çok begeneceklerine eminim

canım çok teşekkür ederim tam zamanında cevap verdin yarın günüm var onlara yapmak istiyorum 20 kişi varız çok begeneceklerine eminim

Rica ederim bir tanem... OOOO mamalar hazırlanmıştır kimbilir ne güzel döktürmüşsündür... sırnaşık şey Bayağıda kalabalıkmışsınız. Altın günümü? bu arada... :jeyyar: Allah işini rast getirsin...

yarın misafirler gelcekte..bi gün öncesinden yapsam nsl olur sizce..yoksa aynı gün yapınca dahamı iyi..

yarın misafirler gelcekte..bi gün öncesinden yapsam nsl olur sizce..yoksa aynı gün yapınca dahamı iyi..

canım sen tepsiye hazırla soğuk odaya koyarsın,misafirler gelmedende fırına atarsın taze taze servis edersin,bekleyince dinlenir böreğin,daha güzel olurcokacimcoook

tmm cnm akşam hazırlayayım sabah fırına koyarım çok sgllllll......

Canım yazını yeni gördüm pc'ye yeni oturdum... bu börek milföy hamurundan yapıldığı için birgün önceden olmaz. Milföy özelliğini kaybeder çok yumuşar...
Sabahtan yapabilirsin ama birgün önce olmaz bence... Kolay gelsin canım....Şimdiden ellerine sağlık güzelimm... a.s.

Back