• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamiyorum artik!

fundje

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
15
0
36
Hollanda
Dayanamiyorum artik… Çok yiprandik, çok yorulduk ve sanirim artik yolun sonuna geldik…
Bizimkisi büyük bir askti, esimle 18 yasindaydim görücü usulu nisanlandik, bir sene sonra anlasamadik diye ayrildik. Ama o benden hiç vazgeçmedi… 3 sene boyunca nerdeyse hiç görüsmedik, arada bir karsilasiyorduk ama konusmuyorduk birbirimizle. Hersey ablam dogum yaptiktan sonra basladi. Esim ablamlara çocuk görmeye, tebrik etmeye gelmisti. Daha sonra gelip gitmeler ve bizim mesafeli olsada görüsmelerimiz basladi. O arada kiz kardesim nisanlandi ve onlar gezmeye çiktiginda bizide çagiriyorlardi, dördümüz takiliyorduk artik. Sevgililer gününde esim bana çok güzel bir buketle bir tek tas yüzük alip geldi, bana evlenme teklif etti. Kafam çok karisikti, bilemiyordum. Ailemde çok istiyordu onunla evlenmemi, oda bana karsi okadar büyük bir ask ve sevgi besliyordu ki, ondan iyisini bulamazdim birdaha. Bende onu seviyordum, onu kaybetmekten korkuyordum ama eski gunlerden korkarak red ettim. Bir gece mesaj yolladi, artik beni birdaha rahatsiz etmeyecegini ve gitmesi gereken yere gittigini söylüyordu. Ne demek istedigini sordum, cevap vermedi, aradim telefonu açti ve o arada tuhaf sesler duydum sonrasinda bir kargasa… Esim arabayla bariyerlere çarpmis! Telefonu biri aldi ve tam olarak nerde olduklarini, arabadaki adamin baygin oldugunu söyledi. Ben kafayi yiyordum, deliriyordum! Annem, enistem ve ablamla hemen yola çiktik ve kaza yerine geldigimizde yikildik, araba paramparçaydi, o arabadan sag çikmasi imkansizdi. Ama dua ettim, Allahim onu bana bagisla dedim, sakat bile kalsa ben onunla evlenirim, yeterki yasasin… Ve çok sükür ölmemisti, burnu kanamadan atlatmisti.
Evlendik, çok mutluyduk, esim çocugumuz olmasini çok istiyordu, 6 ay sonra hamile kaldim ve çocugumuz dogdu… Bundan sonra hiçbirsey eskisi gibi olmadi, ben dogum sonrasi depresyona girdim ve esim beni anlamiyordu. Bekledigim ilgiyi hiç görmedim, çok mutsuzdum, sürekli herseye sinirleniyordum, bagiriyordum, agliyordum ama elimde degildi…
6 ay sonra tekrar hamile oldugumu ögrendim, istemiyordum ama dogurdum. Hayatimiz bir kat daha zorlasti. Iki tane bebekle ugrasmaktan, kendime hiç zaman ayiramaz olmustum. Esimle sudan sebeplerden tartisiyorduk ve ben her seferinde küserdim ama esim hiçbir zaman ilgilenmezdi, bende kendi kendime tekrar normale dönerdim. Ama her seferinde içim içimi yerdi, ne bir güzel söz, ne bir özür, adamin umrunda bile degildi! Sinir oluyordum!
Artik konusmak istiyordum, konusamadigim zamanlarda mesaj atiyordum ama her seferinde çok ilgisiz bir koca ve yeni bir tartisma daha…
- Beni evden kovdu, kavga ettik ama gitmedim…
- Onunla yatmak istemedim diye, yatagimizi terk etti, birsey demedim…
- Iki kez arka arkaya hamile kaldigim için, baska erkek olsa beni aldatirmis, o yapmamis dedi, ben nekadar kötü hissetsemde kendimi, yine onu sevdim…
- Bir gün kardesime gittigimde anahtarlarimi evde unutmustum diye kucagimda çocugumla kapida kaldim. Ne merak etti, aramadi sormadi, nede kapi zilini telefonunu duydu. Uyumus. Seven adam merak etmezmi, bukadar rahat uyuyabilirmi?
- Çocuklari gezmeye götürmüstüm, 2 saat yol gittik hemde daha 2 haftadir ehliyetini almis olan kardesiminle. Aksam saatlerinde dönmek üzere yola çiktik, göz gözü görmeyecek sekilde yagmur yagiyordu. Ne arayan ne soran…
- Evlilik yil dönümümüzde bana mesaj atmis aksam yemege çikalim diye. Telefonumun hafizasi doluydu diye mesaj gelmedi. Yoldayken aradi ve hazir olup olmadigimi sordu, benimde hiç birseyden haberim olmadigi için birseyler atistirmistim. Eve geldiginde ne bir kuru çiçek, ne bir güzel söz. Yemege çikmadik…
- Son bir kaç defa birlikte olmamiz okadar sevgisizceydi ki, kendimden igrendim artik, istemiyordum ve artik 4 gündür koltukta yatiyorum. Bir kez bile yanima gelmedi. Neden burda yatiyorsun yada noldu diye sormadi…
- Dün hiçbirsey söylemeden çikti spora (spor çantasini almisti) gitti.
- Normalde uyumadan önce beni öper Allah rahatlik versin derdi, uyandiginda da ise gitmeden önce beni mutlaka öperdi ama artik yüzüme bile bakmiyor.
- Bugün ise gitmek için sabah erkenden uyandi, tuvalet sesine uyandim, yanima gelir belki diye bekledim. (Oturma odasinda koltukta uyuyordum) Tuvaletten çikarken beni görebiliyor ama yanima gelmedi. Benim bulundugum oda’da namazini kildi ve mutfaga gitti. Sonra yüzüme bile bakmadan çikti gitti. Umrunda bile degilim!
- Dayanamiyordum artik! Aglamaya basladim ve yine gururumu ayaklar altina alarak ona mesaj attim: ‘Bizim bu düstügümüz durum hakkinda ne düsünüyorsun?’ Hala bir cevap gelmedi…
-
Kabul ediyorum, belki bende onu çok yordum, sürekli küstüm, sürekli ilgi bekledim, hiç yetmedi. Oda yoruldu sorunlardan, artik birakti, ne halin varsa gör der gibi, ne yapsam tepki alamiyorum! Artik beni sevmiyor, deger vermiyor, umrunda bile degilim! Ölmek istiyorum! Ama çocuklarim var… Ne yapmaliyim, nolur bana bir akil verin!

Okadar mutsuzum ki, içimde firtinalar kopuyor! Çok kirildim, çok ilgisiz sevgisiz kaldim, çok sinirliyim, içimde ona karsi siddetli bir nefret olustu! Kalbim parçalanacak gibi çarpiyor, beynim patlayacak gibi dönüyor!

(Bazi arkadaslarin tepkisine karsilik: Ben çalisan bir kadinim. Ve gayet bakimli oldugumu düsünüyorum. Ayda bir kez pedikür ve cilt bakimi için salona gidiyorum, iki haftada birde kaslarimi aldirmak için. Hamilelik dönemlerimde de gayet bakimliydim fakat sonrasinda tabi insan bir dönem raydan çikiyor vücut kendini toparlayana kadar. Her sabah banyomu yapar, makyajimi da saçlarimin bakiminida yapiyorum. Çogu zaman çevremdeki insanlardan iltifat da aliyorum ama esimden bir kez olsun bir iltifat almadim)

Son düzenleme:
canım siz baya yıpranmışsınız ama üstesinden gelirsiniz iki tane yavrunuz var birbirinizde severek evlenmişsiniz eşinle konuş sende tavırlarını ayarla oda ayarlasın ortak bi nokta bulun güzel bi sofra hazırla eski günlerden bahset eski anılarınızı anlat sen biraz ilgilen bakalım onunla ne yapıcak ona göre gözlemle siz merak etmemesinide güzel bi dille anlat bence umarım faydalı olur canım bol şans

neden eşin sana öyle davranıyor biliyormusun k-cünkü kendisinin haklı oldugunu düşünüyor eger eşini seviyosan ve cocukların icin devam etmek istiyosan ilk adımı sen atıcaksın evlilik hayatındagurur olmaz sen git yanın konuş cabalarını görsün bak görüceksin oda değişmeye başlıyacak eve gelince normal davran gülüm biz kadınlar idare etmek zorundayız yoksa evlilikler uzun sürmüyo malesef

İlişkiniz kopma noktasına gelmiş. Sorunlarınız için aslında bir uzmana başvurmanız daha iyi olur... Yine de aklıma gelen birkaç şeyi söyleyeyim;

-Öncelikle sırf eşiniz istedi diye ilk çocuğu yapmışsınız sanırım. İkincisi de istemeyerek olmuş. Peki siz istediniz mi? sadece birinin istemesi yetmez ki, iki taraf da çocuk sahibi olmayı istemeli -ve buna hazır olmalı - ki sonra sıkıntılar da çıkmasın. bu ilişkinizde büyük bir yara açmış.

aslında genele baktığımda sanki eşiniz istedi diye bazı şeyleri yapmış gibisiniz. kendi hür iradeniz gölgede kalmış. kontrolü altına girmiş gibisiniz her ne kadar bunu istemeseniz de kontrolü eşinize bırakmakla buna ortam hazırlamışsınız. meseal çocuk konusunda kendi isteğinizin arkasında durmalıydınız. ''hazır değilim, şimdi istemiyorum'' gibi... siz onun istediklerini yaparak kendi isteklerinizi görmezden gelerek ilişkinin zarar görmesine yol açmışsınız maalesef...

bunun haricinde olan ilgi sevgi isteği ise eşinizde ters tepkilere yol açmış. siz üsteledikçe o uzaklaşmış. aslında rahat olup ilişkiye, eşinize bu kadar odaklanmasaydınız, kendi hayatınıza daha fazla odaklansaydınız ilişkniz böyle kutuplaşmazdı...

ek olarak çok fazla stres sizin sinirlerinizi germiş ve hassas ve tahammülsüz hale gelmişsiniz. bunu tek başınıza çözmeniz zor gibi, bir uzmana muhakkak başvurun....

canım siz baya yıpranmışsınız ama üstesinden gelirsiniz iki tane yavrunuz var birbirinizde severek evlenmişsiniz eşinle konuş sende tavırlarını ayarla oda ayarlasın ortak bi nokta bulun güzel bi sofra hazırla eski günlerden bahset eski anılarınızı anlat sen biraz ilgilen bakalım onunla ne yapıcak ona göre gözlemle siz merak etmemesinide güzel bi dille anlat bence umarım faydalı olur canım bol şans

Okadar kirginim ki, okadar mutsuzum ki. Ona ilgi gosterebilmem için gururumu ayaklar altina alip, kendimi yine düsürmem gerekecek. Ve yine içimdekilerin hiçbirini dökememis olacagim, nasil hiçbirsey olmamis gibi davranabilirim ki? Ne yapsam ilk adimi atmiyor, gücüm kalmadi artik...

Canim problemin nedir anlamadimki?
Bizim kocalarimizda bizi saraylarda yasatiyor, bir elimiz balda bir elimiz yagdami saniyorsun?

Tabiki kolay degil iki kücük cocuk, onlarla ilgilenmek, öte yandan evi temizlemek ve yemek yapmak.
Bence esinin üzerine cok düsüyorsun. Bir yandan ilgi bekliyorsun öte yandan sen cekiliyorsun ayri uyuyorsun.

Sen artik bir anne ve esinede hayatarkadasisin, neseli ol, evine, cocuklarina ve esine iyi davran bak nasil hersey degisiyor.

Baska kadinlar hem cocuklarina bakiyor, hemde calisiyor. Senin bu probleminde yok. Bence biraz tutarsizsin.

Çocuklarınız yormuşsa eşinizi, o çocuklar sadece sizin sorumluluğunuzda değil. Bunu eşinize anlatmanız lazım. Ee o zaman siz de çok yoruldunuz yaşadıklarınızdan. Geri verme imkanı var mı çocuklarınızın. Ne istiyor eşiniz. ya da ne istemiyor. Oturup konuşmaya çalışın. Bu hallerinizin yorğunluğunuzdan kaynaklandığını anlatın. Bu yaşananların sizi daha da çok yorduğunu. Böyle yaparak anca daha kötüye gidileceğini anlatmaya çalışın. Ve sık sık yatağınızı ayırmayın. Biraz daha sakin olmaya çalışın

küsmek ve yatak ayırmak evlilikte yapılabilecek en büyük hatalardan bence....
kavga et, bağır çağır, ama küsme, hele yatağından asla çıkma...
erkeklerden bir süre sonra bıkıyorlar bu tür çocuksu davranışlardan...
ben düzelmeyecek bir durum göremedim...
sen de sürdürüp kendini de eşini de soğutma...
güzelce konuş, bunlar benim hatalarım, ama bunlar bunlar da senin hataların. bunları tekrarlamazsak mutluluğumuza kaldığımız yerden devam edebiliriz, ben yaptıklarım için özür dilerim de. onun da devam etme niyeti varsa özür diler, toparlarsınız bence...

birarada olduğunuz sürece sorunlarınızı çözersiniz diye düşünüyorum( biz 5 yıldır ayrı yaşıyoruz işi yüzünden ve tek dileğim birarada yaşayabilmek) lütfen onu da anlamaya çalışın. elbetteki siz haklısınız bunu asla es geçemeyiz fakat o kendini çeker sen kendini çekersen nolur? yatak ayırmak yanlış olmuş siz bilirsiniz ama yatağınızı ayırmayın. bir silkelenin kendinize gelin hamle yapın. abartın demiyorum ama uygun bir şekilde yaklaşın sonuçta kocanız ve evlilikte gurur olmaz bu sitede neler okuyoruz allah muhafaza ayrılalım diye tuttursa ne olacak? yavrular var ortada. kıyamam. lütfen canım sabret mücadele et. namaz kıldığına göre allah korkusu mevcut kalbindebu çok güzel birşey eşin sana daha fazla kayıtsız kalamaz çabanı görürse. bunu yap. yavruların için ve gurur yapma olur mu? rabbim yardımcın olsun

Bence önce bir psikiatrdan yardım alın gerekirse eşinizle aile terapistine gidin. Ama evlilikte herşey karşılıklıdır illa hep erkek ilgi göstericek diye birşey yok erkekte insan ve onlarda ilgi bekliyorlar... Herşeyi sırf karşı taraf yapsın ben birşey yapmayayım olmaz... En iyisi çocukları bırakabileceğiniz bir yer varsa aileniz falan bırakın eşinizle başbaşa tatile gidin ikinci balayı olur sizin için... Bence sizin biraz başbaşa vakit geçirmeniz gerekiyori.. Kendinizide toplayın hayat böyle geçmez hayatı siz güzelleştireceksiniz hem kendiniz hem eşiniz için....

Bizim kocalarimizda bizi saraylarda yasatiyor, bir elimiz balda bir elimiz yagdami saniyorsun?

Tabiki kolay degil iki kücük cocuk, onlarla ilgilenmek, öte yandan evi temizlemek ve yemek yapmak.
Bence esinin üzerine cok düsüyorsun. Bir yandan ilgi bekliyorsun öte yandan sen cekiliyorsun ayri uyuyorsun.

Sen artik bir anne ve esinede hayatarkadasisin, neseli ol, evine, cocuklarina ve esine iyi davran bak nasil hersey degisiyor.

Baska kadinlar hem cocuklarina bakiyor, hemde calisiyor. Senin bu probleminde yok. Bence biraz tutarsizsin.

Problemim esimden sevgi ve ilgi görememek... Haklisin, hem ilgi bekliyorum, hem geri çekiliyorum. Ama kafam okadar karisik ki, istedigim ilgiyi göremiyorum, bu yüzden kendimi geri çekiyorum, belki ozaman gelir konusur diye ama aksine ters tepki yapiyor.
Ayrica ben çalisan bir kadinim, yani hem iki tane bebegim var, hem çalisiyorum, hem ev isleri, hem yemek, hemde esimden ufacik bir sevgi görmüyorum. Artik ayni oda'da televizyon bile izlemiyoruz...

Okadar kirginim ki, okadar mutsuzum ki. Ona ilgi gosterebilmem için gururumu ayaklar altina alip, kendimi yine düsürmem gerekecek. Ve yine içimdekilerin hiçbirini dökememis olacagim, nasil hiçbirsey olmamis gibi davranabilirim ki? Ne yapsam ilk adimi atmiyor, gücüm kalmadi artik...

niye ilk adımı ondan bekliyorsunki..
adam okuduğum kadarıyla çokta kötü bişey yapmamış..
ama gördüğüm kadarıyla sen ilgisizsin..
yatak ayırmak ne demek ??
ha eşimi sevmiyorum artık dersen bilemem ama bu durumu düzeltmek istiyorsan
iş sende bitiyor bence hatalı sensin
:50:

o adım falan atmıcak bekleme onlar öyle benimkide öyle evliligini kurtarmak istiyosan sen yapıcaksın yok olmaz diyosan hic bişey düzelmez her şeyi oluruna bırakıcaksın ama bana kalırsa kalk silkelen eski günlerini hatırla o senin cok sevdigin adam degilmi kocan cocuklarının babası aranızda başka biride yok ozaman hic olmassa son defa dene ne kaybediceksin ama kazanıcaklarını düşün her şeyden önce annesin cocuklar icin bu akşamdan başla ve her şeyi yoluna koyucaksın ben sana inanıyorum

Herşey çok yolunda giderken pat diye nasıl bu hale geldi bu adam onu sorgulamak lazım bence.

o kadar iyi anlayabiliyorum ki seni...

tek istediğin azıcık ilgi sevgi şefkat...

zaten çocuklarla ilgilenmek ev ile ilgilenmek için kendimizden bir sürü fedakarlık yapıyoruz

tek isteğimiz bu çabamızın anlaşılması destek olunması

ama canım bu kadar çaba sarf ettiyseniz hemen vazgeçmeyin birbirinizden

ilk adımı sen at ama kendine güven ...

ve sıkıntılarını küsmekle bağırmakla anlatamazsın bu her zaman ters tepiyor malesef...

açık sözlülükle empati kurmasını sağlayarak anlatabilirsin içindekileri duygularını hissettiklerini...

anlatama diyorsan yazıya dök mektup yaz mail at msj yaz bir şekilde okumasını sağla...

geçenlerde yaşadığımız birşeyi anlatayımmm...

bir olay karşısında çok kırıldım çok yoruldum çünkü çözümsüz ve uzun süren bir olaydı...

ve yanlış anlaşıldım bu olayı ona anlattığımda sinirleniyor konuyu kapattırıyordu...

birgün uzun bir mail yazdım ona bu olay karşısında hissetiklerimi duygularımı

neden bu olaya bu şekilde tepki verdiğimi iki çocukla yaşadıklarımın yeteri kadar yorucu olduğunu

tek istediğimin beni biraz anlaması olduğunu yazdım uzun uzun ...

sonuç istediğim gibiydi....

inşallah seninde istediğin gibi olur...

Buna katılmamak elde değil.
Ayrıca hiçbirimiz romantik aşk komedilerindeki gibi tatlı jestlerle,ilginç sürprizlerle,ilgiye boğulmuş yaşamıyoruz.
Monotonluk öyle tatlı bir tembelliktir ki,sen daha ne olduğunu anlamadan evliliğini avucunun içine alıverir.
Arada hayatı dürtmek,canlandırmak lazım.

İyi taraftan bakarsak,eşinde potansiyel var.
Evlilik teklifi olsun,evlenme yıldönümünde yemek ayarlaması olsun...Var yani adamın içinde,yok değil.
Biraz çabayla bu yönünü ortaya çıkarabilirsin sanırım.

Mesela ben olsam,evlenme yıldönümünde aradığı zaman,mesajı almadığımı bozuntuya vermez,hemen hazırlanırdım.
Gerçi yemek programı olmasa da hazırlanır beklerdim.

Başbaşa kalma imkanı yaratsanız,belki size daha iyi gelir.
Başbaşa kısa bir tatil veya en azından çocukları bırakacak birisi varsa,günlük bir gezi,ilişkinizi tazelemek için iyi olabilir.

Son düzenleme:
canım öncelikle sakinliğini koru, bence bunların böyle olmasının sebebi senin depresyona girip fazlaca küskünlük yaratman, derler ya fazla naz aşık usandırır diye,

bence eşine üzerine çok gitmişsin, öncelikle bundan sonra yatağını ayırmasan daha iyi olur, bu akşama mükellef bi sofra kur şık şık giyin, kapıyı güler yüzle aç, masada sorunları konuş(ama adamın üstüne gitmeden) ve kesinlkle psikolojik destek al, önce sen olumsuzluklardan arınırsan evliliğin için de olumlu adımlar atabilirsiniz,

bence evliliğini kurtar, ortada sona geldiğini düşünecek kadar ahim bir durum yok e çok özür dileyerek söylüyorum ki hatanın çoğunluğu senin
:43:
(not: yüksek sesle okudum yazını, annem ve ananem de vardı hepimizin ortak görüşü bu :10:

canım hamilelik sonrası eşler arasında uzaklaşma hemen hemen her çiftte yaşanan bir sorun.fakat toparlamak için sadece kapris yaparak ilgi beklemişşin erkekleri hiçmi tanımadın sen?fazla naz aşık usandırmış.aynı evin içinde küslük olmaz hele hele yatak hiç ayrılmaz.evliliğinde düzelmeyecek hiç bir şey yok.ama düzelmesi için seçtiğin yol yol değil kaprisle,küslük yaparak değil kadınlığını kullanarak kurtarabilirsin ancak

canım öncelikle sakinliğini koru, bence bunların böyle olmasının sebebi senin depresyona girip fazlaca küskünlük yaratman, derler ya fazla naz aşık usandırır diye,

bence eşine üzerine çok gitmişsin, öncelikle bundan sonra yatağını ayırmasan daha iyi olur, bu akşama mükellef bi sofra kur şık şık giyin, kapıyı güler yüzle aç, masada sorunları konuş(ama adamın üstüne gitmeden) ve kesinlkle psikolojik destek al, önce sen olumsuzluklardan arınırsan evliliğin için de olumlu adımlar atabilirsiniz,

bence evliliğini kurtar, ortada sona geldiğini düşünecek kadar ahim bir durum yok e çok özür dileyerek söylüyorum ki hatanın çoğunluğu senin
:43:
(not: yüksek sesle okudum yazını, annem ve ananem de vardı hepimizin ortak görüşü bu :10:

Hepinize çok tesekkür ederim, en azindan biraz sakinlesmemi sagladiniz... Ben hatali oldugumu kabul ediyorum ama bugün hiçbirsey olmamis gibi tekrar yatakta yatarsam, hiç birsey olmamis gibi davranirsam, beni birdaha ciddiye almayacagini düsünüyorum. Ve o bu suskunlugunun ise yaradigini düsünecek ama benim amacim onu konusturabilmekti... Ayrica mesajima da hala cevap vermedi...

Back