Bakin ben aileme vermesem bile yine bana zor yeter 15 bin lira. Niye diyeceksiniz ben öğretmenlik yapıyorum çalışmaya başlamadan önce ister inanın ister inanmayın gezmelik dışarıda giyeceğim 3-4 parça kıyafetim vardı. Her gün aynı şeyleri giymeye utanıyordum baktım böyle olmuyor her ay kıyafet alma kararı aldım tabiiki her gün farklı bir kıyafet gitmek söz konusu değil aylık 15 bin lira maaşla her gün farklı giyinmek mümkün değil. Biraz kendim alıyorum birazda ablam verdi. Kabanim bile bir tane başka yok o da ablamın eski kabaniydi bana verdi. Ben niye ablam bile olsa onların eskilerini kullanayim ki . Öğretmenlik yapıyorum güzel şık giyinmek istiyorum..eğer benim kıyafetim olsaydı şu an kıyafete para harcamak zorunda kalmazdim. Milletin dolabında 30_40 çeşit gezmelik kıyafeti varken bende 3_4 parça vardı millet görse heralde bana acirdi. İnsanın ihtiyaçları sadece kıyafet bile değil. Başka ihtiyaçlarimda var alamıyorum yetmiyor . Zaten ailemin baskısından dolayı ücretli öğretmenlik yapıyorum.Bir kere ailenize ruh hastası deme hakkına sahip değilsiniz problemi olan sizsiniz. Onların hatası şu size destek olup senin 10 bin tl ni istemiyoruz iyi bir psikolog bul o parayı da ona ver demeleri lazımdı. Ama eğitim durumları düşünce yapıları ne bilmiyorum belki destek almanız akıllarına gelmedi bilmiyorum. Ama yapmanız gereken bu ciddi anlamda destek almalısınız. Çalışıyor olmanız bile büyük nimet. Gerekirse bütün kişisel harcamaları kısıp uzman destek almanız lazım. Yoksa bu şekilde hiçbir yerde yaşayamazsınız. Benim de sizin gibi hatta çok daha ileri boyutta olan aynı masumlar apartmanında kiler gibi hayat yaşayan akrabalarım vardı uzman desteği ve aynı zamanda da sevgi ile( evlendi) bu sorunları cozdu şimdi hayat iyi yaşıyorlar. Siz de kendinize iyi gelen şeyi bulmalısınız. Biraz uzman destegi alıp takıntıları azalttıktan sonra ayrı bir eve çıkarsınız 15 bin tlye normal bir insan az kaanat da olsa gecinebilir. Tek yaşamaya başladığınız da hem çalışıp hem kpss hazırlanır sonra da güzel bir hayata başlayabilirsiniz.