Olsun artık, siz büyüklük yapmışsınız onca şeyden sonra giderek. Yarın öbür gün yine bir şey derlerse içiniz rahat olur, siz elinizden geleni yapmışsınız.gittik ne oldu ki yerin dibine girdim kapıda kalınca eşimin başından aşağı kaynar sular döküldü nasıl olur ya diyip durdu eve girdik 1 2 saat oturup hemen kalktık
öz değil demek isterdim kendi kafasında her şeyi kurar yalan yanlış abartarak konuşur hep beddua kötü söz dedikodu yapan biri hiç sevmem babamsa tam tersi ama artık annem babamı da tüketti ve babam bizden uzaklaştıAnneniniz öz mu üvey mi diye sorasim geldi. Ne demek eve almamak.
en azından vicdanım rahatOlsun artık, siz büyüklük yapmışsınız onca şeyden sonra giderek. Yarın öbür gün yine bir şey derlerse içiniz rahat olur, siz elinizden geleni yapmışsınız.
iyi dileklerin için teşekkür ederim canım evet bu da benim imtihanım isyan etmiyorum tam da sakinleştim kafama takmıyorum diyorum bi olay oluyor ve kendimi göz yaşları içinde buluyorum netice de insanım ama elden bir şey gelmiyor tek ümidim olmasını istediğim evladımEsinize sıkı sıkı sarılın. Insallah kendi kurdugunuz yuvanizda mutlu olursunuz. Rabbim size evlat nasip eder onlar sizin yaninizda olur. Sevgi ihtiyacinizi evletlarinizla giderirsiniz.
Bu dunya da herkes bir sekilde imtahan oluyor sizinde imtihaniniz ailenizmis. Onlari bu saatten sonra degistiremezsiniz. Kafaniza takmamaya calisin. Rabbim insallah size hayirli evlatlar nasip eder.
ben tek cocugum
ama cevremde evlat ayirmayan tek bir anne baba bile yok inan
ozellikle erkek evlat bas taci resmen illa kayiriyorlar
Annelik babalgn sadece doğurmakla olduğunu düşünen bi ana baba sen cok haklsn öteki dünyada nasıl hesap verirler bilemiyorum sen onlara evlatsnn allahm emanetisin inşallah tez zamanda evladın olur o zaman bu kadar takmazsn eminim ki hiç birini ona yapmazsn eşine sarl oda destek belli sana dua et akıl fikir vicdan iste onlar içinmerhaba arkadaşlar ağlamaktan yazamıyorum bile çok doluyum ve şuan beni dinleyecek sizden başka kimsem yok evlenmeden önce beni sevdiğini bildiğim çokta belli edemeyen ama bunu hissettiren bir babam vardı benim için yeri çok başkaydı hiçbir zaman aile içi bağlarımız iyi olmadı hep kavgalar vardı ama yine de annem ne kadar sevgisini belli etmese de beddualar etse de babam bizi seviyordu belki yapması gereken çok şeyi yapmıyordu ama seviyordu 5 yıllık evliyim doğru düzgün aramazlar sormazlar ilgilenmezler bu nasıl annelik bu nasıl babalık çok yoruldum ne iyi günümde ne kötü günümde hiç yanımda olmadılar etrafımda ki mutlu aileleri evladının sesini duymadan yaşamayan anne ve babaları görmekten artık yoruldum çok canım acıyor oysa her kötü günlerinde yanındaydım tüm hastalıklarında tüm ihtiyaçları olduğunda da hiçbir evladı ilgilenmezken ben yanlarındaydım buna rağmen şimdi kuzenimden duyuyorum beni aradı ablanlarla da konuştuğunu söyledi dedi bu kadar şeye rağmen bayramda kapısını açan bizdik kimse yoktu ama hala bayramdan beri kuzenimi bile aramış beni aramadı umursamıyorum artık kendimi yıpratmıcam diyorum ama yapamıyorum aklıma ameliyata girerken yalnız kalışlarım çocuğum olmadığı için hastane hastane dolaşırken çaresizliğim yalnızlığım ve çok küçük bir miktar parayı bile vermekten çekinen bir ailenin evladıyım 1250 ne dir ki o varlığın içinde yardımcı olmadılar kuzenimden borç aldım ve bir kez arayıp sormadılar ne yaptın diye anne olanların düşüncesini çok merak ediyorum siz olsanız ne yapardınız ve evlat ayrımı nasıl yapılabilir benim aklım almıyor evladım olmamasına rağmen
ahhh tam da içimden geçenlerden bahsediyordun okudukça anladım ki gerçekten yalnız değilmişim çok zor kabullenmek da ha da zor bugün amca kızını aradı torununu sordu nasılsın nerdesin eve varınca ara falan dedi bende fazla bişey değil tam da bunu bekliyorum işte bir arada hatırımı sor ama ortam içinde atıp tutarlar şöyle imkan sunduk okumadılar böyle çeyiz yaptık ne yaptınız ki yapmadan nasıl yaptık derler bunu da hiç anlamış değilim ya hep hayalim topluca yapılan pazar kahvaltıları bayram yemekleri ahhh ahhhh
Üvey olmadığına emin misin??? Şoke oldumCanım üzülme benim annem de yeğenlerini benden daha fazla sever ve değer verirdi. Benden kaçırdıği tatlılari onlara yedirir, bana almadığı kıyafetleri onlara alırdı. Üstelik tek çocuğum. Anlaşılır gibi değil di mi yasayan bilir ışte.
Evlendigim gece hamile kaldım oğluma. Erken dogunca da zina çocuğu dedi. Kuzenim üç buçuk aylık hamileyken evlendi. Ahh canım benim anne olacak , ne kadar mutluyum dedi.
Şaka gibi değil mi? Hepsi gerçek. Beterin beteri var üzülme. Daha neler neler babam vefat etti, öğrendim ki babamın tüm varlığını o yaşarken üzerine geçirmiş benden mal kaçırmiş.
Yani hiç üzülme değmez. Kimse değişmeyecek sen değiş. Arama sorma, gitme. Daha kıymetli olursun.
aynı dayakları bende çok yedim o konulara girmedim bile hiç gün yüzü görmedim şuan canım acıyor sadece merak ediyorum bu acıyı nasıl bastırıyorsunuz inşallah aynen kapanmak insanın içinde olmalı zorla olacak bir şey değil bende çok açık giyinen biriydim evlenince kendi isteğimle kapandım bunlar tamamen kişinin arzusuna bağlıkonunuzu okurken kendi çocukluğum geldi gözümün önüne annemin en çokta annemin bana yasattiklari çocukluğum..
en güzel zamanları yasayamadim bana hiç bişi yasatmadilar üstümde oklava mi kırılmadi..sadece arkadaşimla bakkala gidicez dedik istedigimizden yoktu bi yukarısı ndaki markete gittiğimiz için yemedigim dayaklarimi sokak ortasında
baskılar mi onu giyme bunu giyme saçımi tararken bile kapanicaksin diye kafama Tarakla vurmalarimi zorla kuran kursuna gondermelerimi
birtane daha kız kardeşim var onu el bebek gül bebek buyutmelerini ayrımcılık yapmalarinimi herseyi her istediğini almalarinimi
ojesinden tutun duzlestiricisine kadar hep içime attım ama hep dedim anne sen evlat ayrımı yaptın ya kardeşim den bulacaksın dedim ve bize bırakarak kaçarak evlendi o gün işte annem çok pişman oldu yaptıklarını hatalar ini anladı anladı ama benim çocukluğum güzel zamanlarim geçmişti
ama çok şükür ki eşimle evlendim 16 yaşımda düşünün herseyi onda yaşadım gezmeyi onunla evlendikten sonra özgür oldum çok şükür bitane kızım var asla bana yaşantılanlari yaşatmicam onu üzmucem çocukluğunu gençliğini yaşasın...
çok dolmusum dayanamadım uzun yazdım eşinle mutluysan üzme kendini allahım inşallah en kisa zamanda da bi evlat verir sana
Şimdi evlat sahibi olmaya çalışırken de çok dolmuşsun arkadaşım, insan şefkat istiyo bazen.eğer bir gün evladım olursa asla anlamadan dinlemeden kavgayla gürültüyle karşılık vermicem asla 3 kuruş para verip başına kakmıcam her zaman sevgi saygı anlayışlı olmaya çalışacağım her ne olursa olsun yanında olduğumu hissettireceğim ona bakıp büyütmek bakıp büyüttükten sonra da her zaman destekçisi olduğumu hissettirmek benim görevim eğer anne olabildiysen ve ben anneyim diyorsan bunları yapacaksın
Eşim de tam tersidir var ya.ailesi çok düşkündür. Hep destekler. Hep arkamizdalar.Onu bile kıskanırım. Ve sukrederim.en azından eşimin ailesi ilgili.kizim dede nine nedir biliyor.bi yerde görünce de canım cicim demeleri yok mu!gören de her gün arayıp soruyor çok değer veriyorlar sanır. Ah kac kez yari yolda biraktilar beni.kac hayal kirikligi !kac yalnizlik.anlatsam sayfalar yetmez.aglayarak kosun yetisin diye aradigimda biz uyuyoruz sekerimiz var bizi rahatsiz etme diyerek yüzüme kapatmaları. .dogum yaptigimda onlar cok yoruldu diye kayinvalidemde kalayim biraz demistim.20 gun ne aradilar ne sordular ne gormeye geldiler torunlarini.bir de evime donerken ben onlara gule gule dememisim diye kustuler.ustelık dayanamayip ben gidiyorum diye aramistim.İnşallah senin de bir bebisin olur da sen ona destek olursun hep.anne koş dese uçuyorum şimdi.esim de öyle. Nasıl olur da bir baba böyle davranir anlayamıyorum. Hep mi böyleydi de ben göremedim. Yaşlılık mi.ben o evden çıkınca üvey annemin zehiri mi bilemiyorum.
öz be öz kızıyım canım 7 kardeşiz 5 ablam 1 abim var hepimize zaman zaman bu tarz şeyler yaşattı şimdi abime ablama ban düşmanlar diğerleriyle can ciğer kuzu gün aşırı konuşuyorlarmış işin kötüsü o dört kardeşlerle de konuşmuyoruzÜvey olmadığına emin misin??? Şoke oldum
şimdiye kadar olan biten her şeyi görmezden gelebildim ama bana en çok dokunan buydu çünkü ne kadar çok çocuk istediğimi üzülüp ağladığımı biliyorlardı abimle konuşurduk hastanede çalışıyor kendisi hep yol gösterip destek olurdu ben ağlamaktan konuşamazdım bunu annemlerde bilirdi ama onlar destek olmak yerine uzakta durmayı tercih ettiler unutamıyorum geçirdiğim günleri ameliyata girerken herkesin başındaki o kalabalığı eşimin yalnız bekleyişini haberleri bile yok abim söyledi mi bilmiyorum söylediyse bile aramadılarÖzelliklede çocuk için uğraştiginizda yanınızda olmalari gerekli. Ama her kadin hamile kalip bir çocuk dünyaya getirebilir anne olmak bu demek degil. Ayni sekilde baba olmak sperm vermek değil. Siz üzülmeyin Allah yardımcınız olsun . ALLAHIM YÜCE RABBIM SIZIN IYI GUZEL MERHAMETLI BIR ANNE olmanızı nasip eder en kisa zamanda inşallah