Dayamıyorum artık sizce anne baba nasıl evlat ayrımı yapar.

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
merhaba arkadaşlar ağlamaktan yazamıyorum bile çok doluyum ve şuan beni dinleyecek sizden başka kimsem yok evlenmeden önce beni sevdiğini bildiğim çokta belli edemeyen ama bunu hissettiren bir babam vardı benim için yeri çok başkaydı hiçbir zaman aile içi bağlarımız iyi olmadı hep kavgalar vardı ama yine de annem ne kadar sevgisini belli etmese de beddualar etse de babam bizi seviyordu belki yapması gereken çok şeyi yapmıyordu ama seviyordu 5 yıllık evliyim doğru düzgün aramazlar sormazlar ilgilenmezler bu nasıl annelik bu nasıl babalık çok yoruldum ne iyi günümde ne kötü günümde hiç yanımda olmadılar etrafımda ki mutlu aileleri evladının sesini duymadan yaşamayan anne ve babaları görmekten artık yoruldum çok canım acıyor oysa her kötü günlerinde yanındaydım tüm hastalıklarında tüm ihtiyaçları olduğunda da hiçbir evladı ilgilenmezken ben yanlarındaydım buna rağmen şimdi kuzenimden duyuyorum beni aradı ablanlarla da konuştuğunu söyledi dedi bu kadar şeye rağmen bayramda kapısını açan bizdik kimse yoktu ama hala bayramdan beri kuzenimi bile aramış beni aramadı umursamıyorum artık kendimi yıpratmıcam diyorum ama yapamıyorum aklıma ameliyata girerken yalnız kalışlarım çocuğum olmadığı için hastane hastane dolaşırken çaresizliğim yalnızlığım ve çok küçük bir miktar parayı bile vermekten çekinen bir ailenin evladıyım 1250 ne dir ki o varlığın içinde yardımcı olmadılar kuzenimden borç aldım ve bir kez arayıp sormadılar ne yaptın diye anne olanların düşüncesini çok merak ediyorum siz olsanız ne yapardınız ve evlat ayrımı nasıl yapılabilir benim aklım almıyor evladım olmamasına rağmen

sıze cok uzuldum ama
sız buraya aglayarak yazıyorsunuz bence daha cok uzuleceksınız kk dakı acımasız kadınlar yuzunden
sımdı sıze acımasızca yok anne baba yardım etmek zorunda degıl bılmem ne yazacaklar

ben sızı anlıyorum sız sevgı beklıyorsunuz ama ne bıleyım annenızın babanızın heralde huyları ole
onları da ole kabul edın baska yapacak bıse yok
ınsallah rabbım sıze de cocuk nasıp eder sız gormedıgınız ılgıyı cocugunuza fazlasıyla verırsınız

Bunu ancak yasayan bilir. Benimde ailem aynı.annem resmen düşman. Çocukluğumu berbat etti. Evlendim gittim hala elinden geleni ardına koymuyor. Bi insan evladını nasıl kıskanır Aklım almıyor. Kadın resmen iyi günÜm olsun istemiyor

Ya gerçekten çok üzüldüm şu an. Nasıl olabiliyor aklım almıyor. Hayır kuzenini bile aramışlar.
Hadi normalde aramalarını geçtim, yavrunuz olmazken nasıl yanınızda olmamışlar.
Burdan ne kadar anlanabilirse anlamaya çalışıyorum seni.
Allah yardımcın olsun, yavruna kavuşup huzurlu günler başlayacak inşallah senin için de.

Canım benim, benimde ailemin bana karşı olan sevgisinden şüphem yok hatta önemli konularda hep arkamdadırlar ama sevgilerini hiçbir zaman göstermezler. Bende senin gibi çevremdeki insanların aile ilişkilerine bakar imrenir, üzülürüm, gerçekten çok yakıyor insanın canını. Ama evlensem ya da Allah göstermesin bir hastalığım olsa yanımda olurlar. Senin durumun benden de kötüymüş ben kendimi ilgisiz görürdüm. İnşallah Rabbim sana bir bebek nasip eder de görmek istediğin ilgiyi çocuğun senden görür, bende hep böyle diyorum kendime çünkü, benim yaşadıklarımı yaşamayacak diye. Ama insan annesine çok benzermiş anne olunca sende öyle olacaksın derler ama ben tıpa tıp aynı olacağımı sanmıyorum. Yazdıklarında bir nevi kendimi gördüm aslında. Sıkıntıdan, stresten uzak durmaya çalış, hiçbir şey senden önemli değil, tabiki böyle demeyle olmuyor ama eşin bu durumda yanında oluyor mu bilmiyorum ama onun sarıp sarmalaması, ailenin veremediğini vermesi gerekir diye düşünüyorum. Alıştığın bir durumdur bu olanlar zaten bu saatten sonra değiştiremezsin, böyle kabul edeceğiz ne yapalım :)

Kim olursa olsun saygısızlık yapmamak kaydı ile herkese hak ettiği değeri vermek gerekir. Sende hiç farksız değilim canım. 160 milyarlık arabaya biniyor oğkunada bi alt modelini alıyor ama ben kirada geziyorum ki sürüyle evleri var 500 metre kadar yakın Oturuyorum ama 500 km kadar uzağız yani bi tek sen değilsin oyüzden sende onları arama sorma bosver kendini yıpratma ailene bak sen ben öyle yapmaya calısıyor um artık başarıyorumda.

evet canım çok iyi anlamışsın çok şükür durumumuz iyi her zaman şükretmişimdir derdim ne para ne pul çocuk için çok hastane masrafımız oldu o zaman aşılama için zaman kaybetmemek adını gerekiyordu o para onu bile vermek istemediler sağ olsun kuzenim verdi 1 ay için insan evladına veremez mi o kadarcık parayı hadi vermesinler sorun değil me edip destek amaçlıda mı aramaz insan inşallah rabbim bir evlat nasip eder de tüm dertlerim hafifler

anne-baba bile olsa hak edene hak ettigi gibi davranmak gerekiyor bazen....

fazla iyilik yan etki yapiyor kimilerinde iste....
galiba haklısın ama hep vicdanımdan kaybediyorum biliyor musun en ufak bir sözlerinde beki bu kez farklı olur her şey düzelir umuduyla bir adım atıyorum ama nafile

gerçekten de öyle etrafımdaki arkadaşlarım anlattığım da şaşırıyor nasıl olur diyor ama maalesef ki öyle anne olmakla annelik yapmak çok başka bekarken de hayatı zindan etmişlerdi evlenince de

Canım üzülme benim annem de yeğenlerini benden daha fazla sever ve değer verirdi. Benden kaçırdıği tatlılari onlara yedirir, bana almadığı kıyafetleri onlara alırdı. Üstelik tek çocuğum. Anlaşılır gibi değil di mi yasayan bilir ışte.

Evlendigim gece hamile kaldım oğluma. Erken dogunca da zina çocuğu dedi. Kuzenim üç buçuk aylık hamileyken evlendi. Ahh canım benim anne olacak , ne kadar mutluyum dedi.

Şaka gibi değil mi? Hepsi gerçek. Beterin beteri var üzülme. Daha neler neler babam vefat etti, öğrendim ki babamın tüm varlığını o yaşarken üzerine geçirmiş benden mal kaçırmiş.

Yani hiç üzülme değmez. Kimse değişmeyecek sen değiş. Arama sorma, gitme. Daha kıymetli olursun.

Rabbim sana derdini kederini unutturacak bir evlat nasip etsin hayırlısıyla, doğur büyüt ve anneliğe dair içinde kalan tüm duyguları sen ona göster.

belki de tek suçum ne biliyor musunuz ? haziran ayında yani ramazan da aşılama tedavisi olacaktım babam beni aradı yanına gelicem oradan doktora giderim biraz sende kalırım falan dedi bende işim var sora el dedim ısrarla ne işin var dedi hastane işim var diyorum üsteliyor çocuk için dedim yok gelicem diyor sürekli hastaneye gidiyorum ilaç kontrol ramazan ayındayız zaten gelme dedim bana gelme dedi diye küsmüş ya bide hak ver değil mi fitil vermişi doktor rahat edemem yatmam gerekiyordu yeri geliyordu eşim hazırlıyordu nasıl rahat edebilirdim anlayış beklerim onu da gösteren yok utandığım için anlatamadım ablama gitmiş ablama dedim yanınaysa anlat diye aşılama yaptıracak dinlenmesi gerek falan diye ama nerde bizde öyle kardeş

Yalnız değilsin benim babam da arayıp sormaz.bir seye ihtiyaci varmi rahat mi huzurlu mu demez.sahip cikmaz.evlat ve torun sorumluluğundan olabildiğince kaçar.ohhh mis gibi yasar gul gibi karisi ve onun sonu gelmez akraba ve arkadaslariyla.artik bıraktım peşini. Çok acı ama görünce merhaba merhaba.valla benim de konu açıp içimi dokesim geldi arkadaşım üzülme ya.anliyorum ailesiyle bicir bicir olanlara karsi ozenmeni.ana baba hakkı varsa evlat hakkı da var. Öyle dogurdum okuttum gelin ettim demesi değil. Arka çıkması sevgi göstermesi önemli.

Konunda biraz kendi ailemi gördüm. Üzülme kimse ailesini seçemiyor
haklısın aileni seçemiyorsun ama bir annenin babanın görevi sadece bir anlık zevki için dünyaya çocuk getirmek olmamalı çok şey istemedim ki sadece önemsenmek değer görmek sevilmek bunları evladına veremiyorsa bence tamamen vicdan yoksunular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…