Dayamıyorum artık sizce anne baba nasıl evlat ayrımı yapar.

Şimdiye kadar çok şey yaşadım ama hepsini evlendiğimde unutmaya hazırdım unutmuştum da ne zaman ki çocuğum olmadığında hastanelerde çaresiz ve kimsesiz kalıp eşim işten izin almak zorunda kaldığında fark ettim ki yalnızım ne annem var yanımda ne kardeşlerim eşimin yanındaki müdürü bile sakın izini dert etme işine bak ben idare ederim eşine destek ol derdi doğru olmayınca olmuyor ama ben neden olmadığını merak ediyorum artık
Boşver canım biz yolumuza bakalım üzme kendini Rabbim inşallah bizlere evlat nasip eder de biz onlara hakkıyla analık babalık ederiz... Dua ile kal canım :)

merhaba arkadaşlar ağlamaktan yazamıyorum bile çok doluyum ve şuan beni dinleyecek sizden başka kimsem yok evlenmeden önce beni sevdiğini bildiğim çokta belli edemeyen ama bunu hissettiren bir babam vardı benim için yeri çok başkaydı hiçbir zaman aile içi bağlarımız iyi olmadı hep kavgalar vardı ama yine de annem ne kadar sevgisini belli etmese de beddualar etse de babam bizi seviyordu belki yapması gereken çok şeyi yapmıyordu ama seviyordu 5 yıllık evliyim doğru düzgün aramazlar sormazlar ilgilenmezler bu nasıl annelik bu nasıl babalık çok yoruldum ne iyi günümde ne kötü günümde hiç yanımda olmadılar etrafımda ki mutlu aileleri evladının sesini duymadan yaşamayan anne ve babaları görmekten artık yoruldum çok canım acıyor oysa her kötü günlerinde yanındaydım tüm hastalıklarında tüm ihtiyaçları olduğunda da hiçbir evladı ilgilenmezken ben yanlarındaydım buna rağmen şimdi kuzenimden duyuyorum beni aradı ablanlarla da konuştuğunu söyledi dedi bu kadar şeye rağmen bayramda kapısını açan bizdik kimse yoktu ama hala bayramdan beri kuzenimi bile aramış beni aramadı umursamıyorum artık kendimi yıpratmıcam diyorum ama yapamıyorum aklıma ameliyata girerken yalnız kalışlarım çocuğum olmadığı için hastane hastane dolaşırken çaresizliğim yalnızlığım ve çok küçük bir miktar parayı bile vermekten çekinen bir ailenin evladıyım 1250 ne dir ki o varlığın içinde yardımcı olmadılar kuzenimden borç aldım ve bir kez arayıp sormadılar ne yaptın diye anne olanların düşüncesini çok merak ediyorum siz olsanız ne yapardınız ve evlat ayrımı nasıl yapılabilir benim aklım almıyor evladım olmamasına rağmen
üzülmeyin inşallah Rabbim hayırlı evlatlar verir si ze bu da sizin imtihanınız Allah yardımcınız olsun:KK43:

inanılması zor ama oluyor maalesef evet benzer olayı bende yaşamıştım babam bana 5000 borç vermişti acelesi ok demişti ve sonra en zor günümde çocuk için tedavi görmeye hazırlanırken ev alıcam paramı geri ver demişti ve eşim mesai yapıp biriktirip hemen vermişti çok mahcup olmuştum şuan kendi çabalarımızla ev aldık muhtaç değiliz bunu ile kabullenemiyorlar belki acaba kendi mutsuzluklarını bu şekilde mi tatmin ediyorlardı peki merak ettim eşinzin hiç aklına gelmez mi ailesi bayramda falan içlenmez mi

Bayramda gitmek istemedi, içlenmez olur mu elbette üzülüyor. Ama gitse görse, annecim babacım dese insanlar yavrum demiyor ki... Eşimin cebi ne zaman dolu ve o cep onlara açık anca o zaman eşime gülüyorlar. En son konuştuklarında babası ne kadar içinde tuttuysa hala eşimin bana aldığı bileziklerin gramının dedikodusunu yapmış (ailesi hiçbirşey almadı eşimde beni götürdü kuyumcuya birlikte model beğendik aldık, vay efendim çok ağır bilezik almış bana, onlar daha ince alacaklarmış falan filan. yani bunu resmen içinde kan davası edinmiş) öyle konularla eşimi bunalttılar ki, görüşmemek istemesi kendi tercihi. Olmaz olsunlar, anne babanın evlat üzerinde hakkı varsa evladında onlar üzerinde hakkı var diyor... Daha ufacık yaşında ilkokula giderken orda burda çalışıp harçlığını çıkarmış. Diyor ki hiç yeni kıyafetimiz olmazdı, para biriktirip bir kazak aldım, anneme dedim ki buna çamaşır suyu bulaştırma gitti inadına bulaştırdı diyor. Böyle tuhaf bir aile... Yani o içlense bile, kafasını okşayan yok. Eşimde bayramda ilk benim akrabalarımı arar, benim tarafıma gitmek ister, çünkü gerçekten akrabalarım değer veriyor.

Bayramda gitmek istemedi, içlenmez olur mu elbette üzülüyor. Ama gitse görse, annecim babacım dese insanlar yavrum demiyor ki... Eşimin cebi ne zaman dolu ve o cep onlara açık anca o zaman eşime gülüyorlar. En son konuştuklarında babası ne kadar içinde tuttuysa hala eşimin bana aldığı bileziklerin gramının dedikodusunu yapmış (ailesi hiçbirşey almadı eşimde beni götürdü kuyumcuya birlikte model beğendik aldık, vay efendim çok ağır bilezik almış bana, onlar daha ince alacaklarmış falan filan. yani bunu resmen içinde kan davası edinmiş) öyle konularla eşimi bunalttılar ki, görüşmemek istemesi kendi tercihi. Olmaz olsunlar, anne babanın evlat üzerinde hakkı varsa evladında onlar üzerinde hakkı var diyor... Daha ufacık yaşında ilkokula giderken orda burda çalışıp harçlığını çıkarmış. Diyor ki hiç yeni kıyafetimiz olmazdı, para biriktirip bir kazak aldım, anneme dedim ki buna çamaşır suyu bulaştırma gitti inadına bulaştırdı diyor. Böyle tuhaf bir aile... Yani o içlense bile, kafasını okşayan yok. Eşimde bayramda ilk benim akrabalarımı arar, benim tarafıma gitmek ister, çünkü gerçekten akrabalarım değer veriyor.
allahım çok şükür yarabbim her anıma her halime gerçekten anladım yalnız değilim annelik gerçekten başka bir duygu rabbim hak eden tüm kullarına nasip etsin bunlar çok ayıp şeyler ama maalesef ki benim annemde aynısını yaptı neden 6 değil yedi bilezik alınmış abimin eşine nie zincirin kalını alınmış saçma sapan şeyler ya hayattaki varlığın zaten evlatların için değil mi ha bu gün vermişsin ha ölünce akıl alır cinsten değil rabbim ıslah etsin böyle anneleri babaları

allahım çok şükür yarabbim her anıma her halime gerçekten anladım yalnız değilim annelik gerçekten başka bir duygu rabbim hak eden tüm kullarına nasip etsin bunlar çok ayıp şeyler ama maalesef ki benim annemde aynısını yaptı neden 6 değil yedi bilezik alınmış abimin eşine nie zincirin kalını alınmış saçma sapan şeyler ya hayattaki varlığın zaten evlatların için değil mi ha bu gün vermişsin ha ölünce akıl alır cinsten değil rabbim ıslah etsin böyle anneleri babaları

Vermesinler ya biz ailelerden birşey istemiyoruz, inan ki. Zaten eşimin evi barkı ayrıydı bekarken. Kendi maaşıyla kredi çekip aldı ne aldıysa. Ona rağmen dedikodular aldı başını yürüdü. Maddi olarak olmasınlar yanımızda ama manevi olarak çok çektirdiler çok, hepsini Allaha havale ediyorum ben. Bu dünya gelip geçici, diğer tarafta hesaplaşmak çok zor.

Herkesin imtihanı çok farklı işte, belki de sizin imtihanınız ailenizle. Dilerim eşinizle hasretini duyduğunuz aile kavramını en güzel şekliyle yaşarsınız.

kesinlikle kendi çoçuklarımıza aynı sorunu yaşatmamaya bakmak gerek hayatın geri kalan kısmında daha geriye dönüp üzülmeye ne gerek var üzme kendini bukadar,evlat evlattır kız erkek ayrı mı olmaması lazım .s

Vermesinler ya biz ailelerden birşey istemiyoruz, inan ki. Zaten eşimin evi barkı ayrıydı bekarken. Kendi maaşıyla kredi çekip aldı ne aldıysa. Ona rağmen dedikodular aldı başını yürüdü. Maddi olarak olmasınlar yanımızda ama manevi olarak çok çektirdiler çok, hepsini Allaha havale ediyorum ben. Bu dünya gelip geçici, diğer tarafta hesaplaşmak çok zor.

Herkesin imtihanı çok farklı işte, belki de sizin imtihanınız ailenizle. Dilerim eşinizle hasretini duyduğunuz aile kavramını en güzel şekliyle yaşarsınız.
aynen canım bizde aynı şeyleri yaşadık bizde evlenirken de evlendikten sonra da her şeyimizi kendimiz aldık aynen artık boş verdim herkes sorun yaşıyor sadece ben değil rabbim her şeyin iyisini bilir inşallah canım inşallah rabbim bu duyguyu tadanlardan eylesin

X