Dayamıyorum artık sizce anne baba nasıl evlat ayrımı yapar.

öz be öz kızıyım canım 7 kardeşiz 5 ablam 1 abim var hepimize zaman zaman bu tarz şeyler yaşattı şimdi abime ablama ban düşmanlar diğerleriyle can ciğer kuzu gün aşırı konuşuyorlarmış işin kötüsü o dört kardeşlerle de konuşmuyoruz
bazıları anne baba olmamalı.çok isteyende sahip olamıyor ne biçimsin be dünya. imtihan işte. evladına sırt çeviren birbirine de çevirir üzülme can ciğer oldukları koyar tekmeyi nasılsa. Allaha havale et geç. ne mutlu ki eşin iyiymiş. ona yönel bir ailen onu bil bence. madem onlar yok sayıyor sende say. haber almamaya çalışırsan alışırsın. inşallah çok iyi kalpli bir anne olacaksın. tek varlığın o olacak. işte o zaman sana gelmeye çalışanlarıda kapıyı gösterirsin

şimdiye kadar olan biten her şeyi görmezden gelebildim ama bana en çok dokunan buydu çünkü ne kadar çok çocuk istediğimi üzülüp ağladığımı biliyorlardı abimle konuşurduk hastanede çalışıyor kendisi hep yol gösterip destek olurdu ben ağlamaktan konuşamazdım bunu annemlerde bilirdi ama onlar destek olmak yerine uzakta durmayı tercih ettiler unutamıyorum geçirdiğim günleri ameliyata girerken herkesin başındaki o kalabalığı eşimin yalnız bekleyişini haberleri bile yok abim söyledi mi bilmiyorum söylediyse bile aramadılar
bilmediğin şeyler mi var canım ya bu kadarı da çok fazla. kuzenini arayan kızı ameliyat olmuş aramıyor. bir şey var muhakkak

Üzülme demesi çok kolay ama anca kendimize yapıyoruz üzüp zaman herseyin ilacı eşinle mutluysan gerisi boş onlar enin de sonunda hatalarını anlarlar
çok şükür mutluyuz bebekte olursa belki de hiç umurumda olmazlar annem 65 yaşında bu yaştan sonra değişeceğini hiç sanmam

şimdiye kadar olan biten her şeyi görmezden gelebildim ama bana en çok dokunan buydu çünkü ne kadar çok çocuk istediğimi üzülüp ağladığımı biliyorlardı abimle konuşurduk hastanede çalışıyor kendisi hep yol gösterip destek olurdu ben ağlamaktan konuşamazdım bunu annemlerde bilirdi ama onlar destek olmak yerine uzakta durmayı tercih ettiler unutamıyorum geçirdiğim günleri ameliyata girerken herkesin başındaki o kalabalığı eşimin yalnız bekleyişini haberleri bile yok abim söyledi mi bilmiyorum söylediyse bile aramadılar
;( Allaha Dua edin. Cok şükür en darda kaldigimizda nefes olan Rab yanimizda. Ona inanin. Allahim yardimcin olsun arkadasim

bazıları anne baba olmamalı.çok isteyende sahip olamıyor ne biçimsin be dünya. imtihan işte. evladına sırt çeviren birbirine de çevirir üzülme can ciğer oldukları koyar tekmeyi nasılsa. Allaha havale et geç. ne mutlu ki eşin iyiymiş. ona yönel bir ailen onu bil bence. madem onlar yok sayıyor sende say. haber almamaya çalışırsan alışırsın. inşallah çok iyi kalpli bir anne olacaksın. tek varlığın o olacak. işte o zaman sana gelmeye çalışanlarıda kapıyı gösterirsin
bende bu merhamet varken kapı gösteremem de ben ablama doğumunda yapmışlardı benzeri şeyler hastane parası yoktu eniştem annemin yanında utana sıkıla benden istemişti eşim ne demek lafı olmaz ne kadar ihtiyacın varsa hallederiz demişti annem gıkını bile çıkarmamıştı ablam o zaman demişti ki asla torunlarını göstermeyeceğim şimdi çok sevmek itiyorlar yüzleri yok

bilmediğin şeyler mi var canım ya bu kadarı da çok fazla. kuzenini arayan kızı ameliyat olmuş aramıyor. bir şey var muhakkak
kuzenim kardeşim gibi oldukça aramız iyi belki ondan benimle ilgili haber almak istiyordur diye düşündüm biran babamın bana küsmüş olmasını sadece bana gelme dememe bağlıyorum öyle demiş çünkü ama ben kötü niyetle söylemedim anlayış beklerdim o durumda

evet canım çok iyi anlamışsın çok şükür durumumuz iyi her zaman şükretmişimdir derdim ne para ne pul çocuk için çok hastane masrafımız oldu o zaman aşılama için zaman kaybetmemek adını gerekiyordu o para onu bile vermek istemediler sağ olsun kuzenim verdi 1 ay için insan evladına veremez mi o kadarcık parayı hadi vermesinler sorun değil me edip destek amaçlıda mı aramaz insan inşallah rabbim bir evlat nasip eder de tüm dertlerim hafifler
Aynı şeyi şuan ben yaşıyorum biliyor musun? Geçen hafta salı aşılamam yapıldı annem ne Aradı ne sordu... Dayanamayıp ben aradım denizliye gitmişler... İyi dedim gidin ben ne yaptım ettim diye beni merak etmeyin hiç... Çok zoruma gitti benimde... Olmayınca olmuyor işte...

Canım üzülme benim annem de yeğenlerini benden daha fazla sever ve değer verirdi. Benden kaçırdıği tatlılari onlara yedirir, bana almadığı kıyafetleri onlara alırdı. Üstelik tek çocuğum. Anlaşılır gibi değil di mi yasayan bilir ışte.

Evlendigim gece hamile kaldım oğluma. Erken dogunca da zina çocuğu dedi. Kuzenim üç buçuk aylık hamileyken evlendi. Ahh canım benim anne olacak , ne kadar mutluyum dedi.

Şaka gibi değil mi? Hepsi gerçek. Beterin beteri var üzülme. Daha neler neler babam vefat etti, öğrendim ki babamın tüm varlığını o yaşarken üzerine geçirmiş benden mal kaçırmiş.

Yani hiç üzülme değmez. Kimse değişmeyecek sen değiş. Arama sorma, gitme. Daha kıymetli olursun.
Bir anne bunu nasil yapabilir? Inanamiyorum. Öz mü bu?? Hadi baba olsa anlarim da.. :KK34:

bende senın gıbıyım,ve hep yazıyorum hanı toplumda kötüler varya,onlar bırılerının anası,babası,abladı,eşi,bunda şaşılcak bişey yok,ana sana tavsiyem var,bır kere sil,yüreğinde sil,kabullen ki acıtmasın senı,benı eskiten acıtırdı,ama bazı şeyler yaşadım,şimdi vary hiçççç acıtmıyor,yaşını bılmıyorum,ama 40 a doğru fena vurur,Allah eşinle çokkkk mutlu etsin senı inş...başka yolu yok,yoksa kafayı bozarsın,aynaya bak ve şunu de,en azından yalnız değilim :)endulus de öylemiş,ve daha nıceleri :)çare yok,

Anne baba da olsa her şey bir yere kadar. Eşitsizlik olunca sizde onlara yaptıkları gibi davranın. Iyi niyetinizi kullandırmayın. Sonra arkanızdan iyi demiyorlar saf ya da enayi tabirini kullanıyorlar.

Aynı durumları bende yaşadım bu durumu yaşayan bilir bir baba kızının düğününe gelmez mi gelmedi önemsemedi aramadı sormadı umursamadı hala da görüşmüyoruz ne yapıyor bilmiyorum insan ailesini kendi seçemiyor bir şekilde alışıyor insan sende alışıcaksın zorla senin yanında durucağına hiç durmasın daaha iyi evet gün gelicek durduk yere gözlerin dolucak ağlıyacaksın gün gelecek bir televizyonda bişi izlerken aklına gelicek gün gelicek bir arkadsın babasını anlatırken ama bu duruma da emin ol alışıcaksın boşveremiyor insan ama deneyeceksin. Feci baba insanın boğazına takılan kılçık gibidir. Ne tükürüp atabilirsin,ne yutup sindirebilirsin. Bir şekilde kurtulsan bile geride iz kalır mutlaka dışarıdan bakanların göremediği ama senin hep hissettiğin bir çentik etinde. feci baban olucağına hiç olmasın daha iyi.:KK66:

insan ailesini seçemiyor işte... benim de babam olmasa yada babam annem kafasında olup annemi biraz daha gaza getirse sizle aynı durumda olabilirdik. benim sağolsun babacığım hep orta yol bulucu ara düzeltici oldu. babanız da mı annenizle aynı kafada ?

üzülmenizi anlıyorum ama bu şekilde kabul edin onları. birşey beklemeyin. aranızın iyi olmasını istiyorsanız hediye alın verin sık sık. benim annemde çok işe yarıyo:KK53:

Aynı şeyi şuan ben yaşıyorum biliyor musun? Geçen hafta salı aşılamam yapıldı annem ne Aradı ne sordu... Dayanamayıp ben aradım denizliye gitmişler... İyi dedim gidin ben ne yaptım ettim diye beni merak etmeyin hiç... Çok zoruma gitti benimde... Olmayınca olmuyor işte...
Şimdiye kadar çok şey yaşadım ama hepsini evlendiğimde unutmaya hazırdım unutmuştum da ne zaman ki çocuğum olmadığında hastanelerde çaresiz ve kimsesiz kalıp eşim işten izin almak zorunda kaldığında fark ettim ki yalnızım ne annem var yanımda ne kardeşlerim eşimin yanındaki müdürü bile sakın izini dert etme işine bak ben idare ederim eşine destek ol derdi doğru olmayınca olmuyor ama ben neden olmadığını merak ediyorum artık

Bir anne bunu nasil yapabilir? Inanamiyorum. Öz mü bu?? Hadi baba olsa anlarim da.. :KK34:
evet öz inan hiç bir şey değil derdim bel ki duymuşsunuzdur tüp bebek merkezine gidenlerden zaten psikolejik olarak bitmişsin eşim çalıştığı için her zaman yanımda olamıyordu hep yalnızdım bir gün olsun demediler ir şeye ihtiyacın var mı canını sıkma olur eğer parayla çözülecek bir şeyse biz arkandayız demediler çok sıkıntı yaşadım hastanelerde doktorum ameliyat olman gerek dedi elim ayağım titriyordu eve nasıl geldim ben bilirim hep hastaneden çıkınca bekledim belki gelmediler şimdi ararlar diye her çalan telefona koştum çünkü gerçekten ihtiyacım vardı destek görmeye babamdan hiç beklemezdim o benim için çok başkaydı artık oda sırtını döndü eşim çok kızıyor bir daha onlar için ağladığını görmek istemiyorum diyor

bende senın gıbıyım,ve hep yazıyorum hanı toplumda kötüler varya,onlar bırılerının anası,babası,abladı,eşi,bunda şaşılcak bişey yok,ana sana tavsiyem var,bır kere sil,yüreğinde sil,kabullen ki acıtmasın senı,benı eskiten acıtırdı,ama bazı şeyler yaşadım,şimdi vary hiçççç acıtmıyor,yaşını bılmıyorum,ama 40 a doğru fena vurur,Allah eşinle çokkkk mutlu etsin senı inş...başka yolu yok,yoksa kafayı bozarsın,aynaya bak ve şunu de,en azından yalnız değilim :)endulus de öylemiş,ve daha nıceleri :)çare yok,

25 yaşındayım ama yaşadıklarım beni fazlasıyla olgunlaştırdı çok koyuyor yine babam küstü felç geçirdi gece koşarak yol boyu ağlayarak gittim tam 1 sene babam glokom hastası ameliyat üstüne ameliyat oldu kendi hastane işlerimi bırakıp yanına gittim günlerce hastanelerde yattı eşimle ben kalkıp başına gittik bahçelerde gezdirip morel verdik ama çok baş aranmayacak kadar önemsizim onlar için artık sırf hastaneye gideceğim bana gelme dediğim için

Anne baba da olsa her şey bir yere kadar. Eşitsizlik olunca sizde onlara yaptıkları gibi davranın. Iyi niyetinizi kullandırmayın. Sonra arkanızdan iyi demiyorlar saf ya da enayi tabirini kullanıyorlar.

eskiden olsa yine dayanamazdım ama şimdi o hastane köşelerinde yapa yalnız kalınca kalbim katılaştı benimde hiç aramak sormak içimden gelmiyor

evet öz inan hiç bir şey değil derdim bel ki duymuşsunuzdur tüp bebek merkezine gidenlerden zaten psikolejik olarak bitmişsin eşim çalıştığı için her zaman yanımda olamıyordu hep yalnızdım bir gün olsun demediler ir şeye ihtiyacın var mı canını sıkma olur eğer parayla çözülecek bir şeyse biz arkandayız demediler çok sıkıntı yaşadım hastanelerde doktorum ameliyat olman gerek dedi elim ayağım titriyordu eve nasıl geldim ben bilirim hep hastaneden çıkınca bekledim belki gelmediler şimdi ararlar diye her çalan telefona koştum çünkü gerçekten ihtiyacım vardı destek görmeye babamdan hiç beklemezdim o benim için çok başkaydı artık oda sırtını döndü eşim çok kızıyor bir daha onlar için ağladığını görmek istemiyorum diyor
Hickimse icin aglamaya uzulmeye degmez canim. Ben de babamla 5 senedir gorusmuyorum. Baska kadin aldi bana sirtini döndü. Sen de eşine saril benim gibi. Inan ben boyle daha mutluyum ha ailesiyle mutlu ola lara imrenmiyor muyum. Evet imreniyorum ama elden gelen bisey yok. Herseye iyi tarafindan bakiyorum. Cok seyyasadim ama cok güçlüyüm. Artik hicbir sorunubuyutmuyorum gozumde. Allah saglik sihhat versin baska biseye gerek yok.
Sen de insallah en yakin zamanda bebisine kavusursun. Umudunu hic kaybetme. Bizim bir komsumuz var 5 sene bebisiolmamis en son tup bebek deneyeceklermis. Dr degistirmisler. Megersem kadinda kist varmis. Hicbi doktor farketmemis. Ameliyat olmus. Simdi 5 yasinda kizi var. Sen de hic yilma. Allah yardimcin olsun.

Aynı durumları bende yaşadım bu durumu yaşayan bilir bir baba kızının düğününe gelmez mi gelmedi önemsemedi aramadı sormadı umursamadı hala da görüşmüyoruz ne yapıyor bilmiyorum insan ailesini kendi seçemiyor bir şekilde alışıyor insan sende alışıcaksın zorla senin yanında durucağına hiç durmasın daaha iyi evet gün gelicek durduk yere gözlerin dolucak ağlıyacaksın gün gelecek bir televizyonda bişi izlerken aklına gelicek gün gelicek bir arkadsın babasını anlatırken ama bu duruma da emin ol alışıcaksın boşveremiyor insan ama deneyeceksin. Feci baba insanın boğazına takılan kılçık gibidir. Ne tükürüp atabilirsin,ne yutup sindirebilirsin. Bir şekilde kurtulsan bile geride iz kalır mutlaka dışarıdan bakanların göremediği ama senin hep hissettiğin bir çentik etinde. feci baban olucağına hiç olmasın daha iyi.:KK66:

X