• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranışlarıyla beni ikilemde bırakan arkadaş

İyi de o sizi kıracağım diye düşünüyor mu? Bir pişmaniye için çocuk gibi azarlamak nedir? Telefonumu düşürüp kıran arkadaşıma yapamam ben bunu.

Bence tepkinizi yeri geldiğinde verin. Hem bu kadar kolay insanı inciten birisi, sandığınız kadar ince ruhlu, alıngan değildir.

benimde öyle bir arkadaşım vardı, aileler falanda tanışıyor yani bazı sözlü davranışları çok ama çok rahatsız ediyordu, 5-10 kez rahatsız olduğumu ifade etmişimdir olmadı:KK14:araya mesafe koydum ısrarla anlamadı, iyi hoş biri de benim her görüşme sonrası moralim bozulmak zorunda mı? ya da sürekli nerden laf koyacak diye kendimi kollamak zorunda mıyım? ki 15-20 yıllık arkadaşım:işsiz: çok sabırlıyım valla ama sabır taştı mı dönüş yok... şimdi hiç görüşmüyorum kendime ne de güzel bir iyilik yapmışım:halay:varlığı huzur vermiyorsa yanımda da işi yok arkadaş:110:

Bir süre sonra bu katlanilmaz hale gelir.Davranislarindan haz etmiyorsunuz cunku.Emrivaki yaptiginda guzel bir dille reddedin.Davranislari daha da katlanilmaz hale gelirse guzel bir dille yine bu dostlugu daha fazla uzatmak istemediğinizi anlatin.En iyisi bu olacaktir.Kadin iyi niyetli degil bence.Oyle olsa neden sizi asagilasin?
Dogrulari soylemezseniz icinizde büyür bu.
En iyisi gerçekleri ortaya dökmek.
Hep böyle yaptim bir zararini gormedim.
sevgi gösterileriyle beni susturup istediği gibi iletletiyor bu arkadaşlığı gibi hissediyorum
Başbaşayken söylese ayrı belki bu kadar bozulmazdım ama daha yeni tanıdığım eşi ve eşim vardı orda

bence o sizi çok yakın hissediyor kendisine ve yaptığı şeylerin sizi kırdığını düşünmüyor espri yapıp size takılıyor ama siz bu tarz şeyleri kaldıracak yapıda değilsiniz belli ki madem hoşunuza gitmiyor davranışları görüşmeyi kesin ben karşı tarafın kasıtlı yaptığını düşünmüyorum eğer samimiysem ben derdim evet ya iyice çocuk gibi oldum döküp duruyorum der geçiştirirdim ama size hayli dert olmuş anlaşılan

Değer vermek sofrada arkadaşı bozmak değildir bence lafla çok değerlisin demekle de olmuyor değer
Ben sırf ona söz verdim hazırlık yaptı diye hasta halimle kalkıp gittim kemiklerim sızlıyordu ilaç aldım gittim
Bu değer vermek değil mi
Anlattığınız profil sofradaki o kafları sizi bozmak için söyleyecek bi profil değil.
Evet biz herşeyi düşünerek konuşur dikkat ederiz ama kimilerinin o aile terbiyesini aldığını yada o mental yeterlilikte olduğunu düşünmüyorum. Bu arkadaşında size çocuksu bi bağlılığı var gibi yalnızlığıda bi etken tabi.

İyi de o sizi kıracağım diye düşünüyor mu? Bir pişmaniye için çocuk gibi azarlamak nedir? Telefonumu düşürüp kıran arkadaşıma yapamam ben bunu.

Bence tepkinizi yeri geldiğinde verin. Hem bu kadar kolay insanı inciten birisi, sandığınız kadar ince ruhlu, alıngan değildir.
Azarlar gibi değilde gülümseyerek söylüyor ama sözlerin kırıcılığını hafifletmiyor bu

Anlattığınız profil sofradaki o kafları sizi bozmak için söyleyecek bi profil değil.
Evet biz herşeyi düşünerek konuşur dikkat ederiz ama kimilerinin o aile terbiyesini aldığını yada o mental yeterlilikte olduğunu düşünmüyorum. Bu arkadaşında size çocuksu bi bağlılığı var gibi yalnızlığıda bi etken tabi.
Bunu da bi düşünüp tartacağım sağolun

Tamam da bir kere dökmüşsünüz sonra yine dökmüşsünüz niye eliniz ayağınız karışıyor ki. O da şaka yapmış kendince ve yapışan birşey pişmaniye anında silmek istemesi çok doğal zaten. Kaldı ki sen gezdiğin yerleri söylerken belki o da senin övdüğünü düşünüyordur da biz oraya gitmedik şuraya gittik diyordur ve denilebilir yani alakası olmasına gerek yok gittiğiniz yerle siz anlatıyorsanız o da anlatabilir hem ne var gittiğinizde onlarda kalmalarını istemesinde nezakettir bu. Sizin evinize yatılı hiç kimse mi gelmiyor ben tuvalete giremiyorum biri varken diyorsunuz bence fazla alıngansınız kızın bir şey yaptığı yok iyi anlaşmasa sık görüşmek istemez.

Kesinlikle görüşmeyi keserim diyorsunuz yani. Benim biraz daha baskın olmam gerek galiba bu arkadaşlıkta
Gorusmeyi kesmem senede bir kere esler olmadan cay bahcesinde oturur sohbet eder kalkarim, aile ortaminda bayramda bayramlasirim, bebegi olursa sms atarim ama evine gitmem evimde agirlamam. Evlerimiz bence cok ozel, kendimizi mutlu ve rahat hissetmemiz gereken kutsal bir ortam. Stresle agirlayacagimiz ne diyecek diye diken ustunde oturacagimiz insanlarin evimize gelip, negatif enerji sacmasina musaade etmemeliyiz. Ben bu sekilde yasiyorum.

Tamam da bir kere dökmüşsünüz sonra yine dökmüşsünüz niye eliniz ayağınız karışıyor ki. O da şaka yapmış kendince ve yapışan birşey pişmaniye anında silmek istemesi çok doğal zaten. Kaldı ki sen gezdiğin yerleri söylerken belki o da senin övdüğünü düşünüyordur da biz oraya gitmedik şuraya gittik diyordur ve denilebilir yani alakası olmasına gerek yok gittiğiniz yerle siz anlatıyorsanız o da anlatabilir hem ne var gittiğinizde onlarda kalmalarını istemesinde nezakettir bu. Sizin evinize yatılı hiç kimse mi gelmiyor ben tuvalete giremiyorum biri varken diyorsunuz bence fazla alıngansınız kızın bir şey yaptığı yok iyi anlaşmasa sık görüşmek istemez.
Hayır ben anlatmadım gittiğim yerleri o konuyu da açan yine kendileriydi.
Yemek mevzusuda ilk olay yaşanmasın diye ekstra dikkat etmek isterken oldu ki zaten sofra küçük ve çok sıkışıktı kıpırdıycak yer yok
Belki de ben böyle şeylere takılmadığım içindir. Dökülene saçılana pek tepki göstermem silinir geçer sonuçta
Pişmaniye de benim evimde benim masama döküldü ayrıca

Selam hanımlar, biraz uzun kusura bakmayın olur mu
Arkadaş dediysem sadece arkadaş değil hem akraba hem arkadaş diyelim
Hemde uzun yıllardır
Ama son dönemlerde eşlerin de tanışmasıyla daha sık görüşülen bir arkadaş.

İyi biri, seviyorum da ama bazı davranışlarında rahatsız da oluyorum, açıkca söyleyemiyorum çünkü çok alıngan. Peki ben böyle ne kadar devam edebilirim.
Örneğin; çok sık arıyıp soruyor, görüşmek istiyor. Ben ( eşimle kendim için) şuraya görmek istiyorum dediğimde ; o zaman şöyle yapalım şu zaman birlikte gidelim gibi plan yapıyor. Her gittiğimde ( ailece iki kez gittik) illa kalın illa kalın diye bi baskı. Ben kimsede kalmak istemiyorum, ailem dışında kimseyi de keyfen yatılı ağırlamak istemiyorum. Evde biri varken tuvalet çok çok sıkıntı oluyor bana elimde değil .

Getirdiği pişmaniyeyi yerken üzerime az bişey döküldü diye eşinin ve benim eşimin yanında hep döktün canım diyen biri. Çok bozuldum ama olsun temizlerim, yemesi zor birşey dedim ama asla bozulduğumu belli etmedim
Aynı şeyi kendi evinde de tekrarladı.
Şimdi diyceksinizki yine mi döktün.
Valla bir önceki olay tekrar etmesin diye ekstra dikkat ederken elim ayağım dolaştı galiba yere taneli bişey döküldü. Hemen kalktı ıslak mendil getirdi, aldım elinden eğildim silerken ; ben sana çocuğun önlüğünden getireyim en iyisi dedi. Masa kafama geçti sanki ama hala silmeye devam etttim . 2 saniyelik işi 15 saniyeye yaydım ki kalktığımda yüzümü toplayayım.
Bu arada masada eşler, annesi, iki çocuk ve biz varız. Eşini üçüncü görüşüm olduğunu söyleyeyim ayrıca.
Gezip gördüğümüz yerleri sürekli karşılaştırıyor gibi bi izlenim oluşturdu bende. Aynı yere gitmişiz bir zaman önce, orda şöyle bi yer var ben orayı çok beğendim dediğimde orayı görmedik ama şurayı gördük dedi ki dediği yerle hiç ama hiç alakası yok. Bölge, coğrafya,konum, oluşum herşey tamamen zıt biryerden bahsetti ve konuyu canım kocam bizi heryere götürdü diyerek konuyu bağladı.
Eşine bizim yanımızda yerli yersiz ve sıkça övgüler düzmesi de ayrı mesele onu geçiyorum artık.
Bütün bunlara rağmen; biz sizi çok seviyoruz, keşke daha önce de sık sık görüşseydik, dostluğunuz çok kıymetli, iyi ki varsınız vs laflar ediyor.
Bana kalsa açıkca konuşur çözer kırmadan kırılmadan ama birbirimizi boğmadan devam ederim ama bunu onla başaramam gibi geliyor. Üzmekte istemiyorum ama üzgün ve gerginim.
Okuyan yorum yapan herkese teşekkürler.

"ben sana çocuğun önlüğünden getireyim en iyisi dedi"

Sadece ve sadece bu sözden dolayı ben arkadaşlığı bitirirdim sanırım.
Evime gelen misafire bu lafı etmem bir
Bir İNSANa bu lafı etmem iki (Ben evde kendi çocuğum bir şey dökse bile, aaaa olabilir, kaza oldu deyip geçiyorum, oldukça onur kırıcı bir söz bu)
Arkadaşınız olgunlaşamamış karakter olarak bu da üç
Şaka bile olsa hiç komik değil bu dört
Kimseyi kırmak, üzmek istememe işine kendinizden başlayın bu da beş ve en önemlisi.

"ben sana çocuğun önlüğünden getireyim en iyisi dedi"

Sadece ve sadece bu sözden dolayı ben arkadaşlığı bitirirdim sanırım.
Evime gelen misafire bu lafı etmem bir
Bir İNSANa bu lafı etmem iki (Ben evde kendi çocuğum bir şey dökse bile, aaaa olabilir, kaza oldu deyip geçiyorum, oldukça onur kırıcı bir söz bu)
Arkadaşınız olgunlaşamamış karakter olarak bu da üç
Şaka bile olsa hiç komik değil bu dört
Kimseyi kırmak, üzmek istememe işine kendinizden başlayın bu da beş ve en önemlisi.
Bende büyük küçük eşim kızım kim olursa bişey düşse kırılsa dökülse olumsuz tepki vermiyorum

Aynı şeyi benim evimde o yapsa hiç önemli değil kalkınca silerim ben sen keyfine bak derdim
Bunu böyle düşündüğümde çok kırıcı geldi

Hemde uzun yıllardır

İyi biri, seviyorum da ama bazı davranışlarında rahatsız da oluyorum, açıkca söyleyemiyorum çünkü çok alıngan. Peki ben böyle ne kadar devam edebilirim.
Örneğin; çok sık arıyıp soruyor, görüşmek istiyor. Ben ( eşimle kendim için) şuraya görmek istiyorum dediğimde ; o zaman şöyle yapalım şu zaman birlikte gidelim gibi plan yapıyor. Her gittiğimde ( ailece iki kez gittik) illa kalın illa kalın diye bi baskı. Ben kimsede kalmak istemiyorum, ailem dışında kimseyi de keyfen yatılı ağırlamak istemiyorum. Evde biri varken tuvalet çok çok sıkıntı oluyor bana elimde değil .

Getirdiği pişmaniyeyi yerken üzerime az bişey döküldü diye eşinin ve benim eşimin yanında hep döktün canım diyen biri. Çok bozuldum ama olsun temizlerim, yemesi zor birşey dedim ama asla bozulduğumu belli etmedim
Valla bir önceki olay tekrar etmesin diye ekstra dikkat ederken elim ayağım dolaştı galiba yere taneli bişey döküldü. Hemen kalktı ıslak mendil getirdi, aldım elinden eğildim silerken ; ben sana çocuğun önlüğünden getireyim en iyisi dedi. Masa kafama geçti sanki ama hala silmeye devam etttim . 2 saniyelik işi 15 saniyeye yaydım ki kalktığımda yüzümü toplayayım.
Bu arada masada eşler, annesi, iki çocuk ve biz varız. Eşini üçüncü görüşüm olduğunu söyleyeyim ayrıca.
Gezip gördüğümüz yerleri sürekli karşılaştırıyor gibi bi izlenim oluşturdu bende. Aynı yere gitmişiz bir zaman önce, orda şöyle bi yer var ben orayı çok beğendim dediğimde orayı görmedik ama şurayı gördük dedi ki dediği yerle hiç ama hiç alakası yok. Bölge, coğrafya,konum, oluşum herşey tamamen zıt biryerden bahsetti ve konuyu canım kocam bizi heryere götürdü diyerek konuyu bağladı.
Eşine bizim yanımızda yerli yersiz ve sıkça övgüler düzmesi de ayrı mesele onu geçiyorum artık.
Bütün bunlara rağmen; biz sizi çok seviyoruz, keşke daha önce de sık sık görüşseydik, dostluğunuz çok kıymetli, iyi ki varsınız vs laflar ediyor.
Bana kalsa açıkca konuşur çözer kırmadan kırılmadan ama birbirimizi boğmadan devam ederim ama bunu onla başaramam gibi geliyor. Üzmekte istemiyorum ama üzgün ve gerginim.
ikinizde alınganmışsınız.
tum bunları ark. ile paylaşın. konuşun. aynı bu yazdıklarınızı direkt soyleyin.

Hemde uzun yıllardır

ben cok anormal biri oldugunu dusunmedim. kendince saka yapmis. siz alinmissiniz.
esini ovmus ki bu size degil.esinin kollari kabarsin diye yapmis. kotu de yapmamis.
gezme isi de normal. sen ve o gittiniz yerleri birbirinize anlatmissiniz.
bence ark. sen daha ccook alingansin. kizda sorun yok.

ben cok anormal biri oldugunu dusunmedim. kendince saka yapmis. siz alinmissiniz.
esini ovmus ki bu size degil.esinin kollari kabarsin diye yapmis. kotu de yapmamis.
gezme isi de normal. sen ve o gittiniz yerleri birbirinize anlatmissiniz.
bence ark. sen daha ccook alingansin. kizda sorun yok.
Yaptığı şaka da olsa ağır geldi bana
O durumda canın sağolsun sonra silinir denilebilir. Eşini övmesi bir değil iki değil sürekli çocuğunu da övüyor ya neyse hadi bunu geçelim. Ben gezdiğim yerleri anlatmadım konuyu onlar açtı her zamanki gibi bende laf olsun diye surası güzeldi gördünüzmü gibi bi yorum yaptım kendi kendilerine konusuyor olmasınlar diye
İnsanın eşini çocuğunu yerli yersiz övmesi görgüsüzlüktür benim görgü kurallarıma göre
O bunu yaparken aaa evet benim eşimde öyle çocuğumda bir harika demeyeceğime göre hı hı evet tabi gibi kelimelerle geçiştiriyorum ama sıkıyor bi noktadan sonra

O durumda canın sağolsun sonra silinir denilebilir. Eşini övmesi bir değil iki değil sürekli çocuğunu da övüyor ya neyse hadi bunu geçelim. Ben gezdiğim yerleri anlatmadım konuyu onlar açtı her zamanki gibi bende laf olsun diye surası güzeldi gördünüzmü gibi bi yorum yaptım kendi kendilerine konusuyor olmasınlar diye
İnsanın eşini çocuğunu yerli yersiz övmesi görgüsüzlüktür benim görgü kurallarıma göre
O bunu yaparken aaa evet benim eşimde öyle çocuğumda bir harika demeyeceğime göre hı hı evet tabi gibi kelimelerle geçiştiriyorum ama sıkıyor bi noktadan sonra
ben senin gibi algilamadim anlattiklarini.

sanki sen pek bu aile ile samimiyet kuramamissin. ve bu seni rahatsiz ediorsa gitmeyin gorusmeyin.

Back
X