• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranışlarıyla beni ikilemde bırakan arkadaş

ciceklientari

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
3.114
6.048
408
Selam hanımlar, biraz uzun kusura bakmayın olur mu
Arkadaş dediysem sadece arkadaş değil hem akraba hem arkadaş diyelim
Hemde uzun yıllardır
Ama son dönemlerde eşlerin de tanışmasıyla daha sık görüşülen bir arkadaş.

İyi biri, seviyorum da ama bazı davranışlarında rahatsız da oluyorum, açıkca söyleyemiyorum çünkü çok alıngan. Peki ben böyle ne kadar devam edebilirim.
Örneğin; çok sık arıyıp soruyor, görüşmek istiyor. Ben ( eşimle kendim için) şuraya görmek istiyorum dediğimde ; o zaman şöyle yapalım şu zaman birlikte gidelim gibi plan yapıyor. Her gittiğimde ( ailece iki kez gittik) illa kalın illa kalın diye bi baskı. Ben kimsede kalmak istemiyorum, ailem dışında kimseyi de keyfen yatılı ağırlamak istemiyorum. Evde biri varken tuvalet çok çok sıkıntı oluyor bana elimde değil .

Getirdiği pişmaniyeyi yerken üzerime az bişey döküldü diye eşinin ve benim eşimin yanında hep döktün canım diyen biri. Çok bozuldum ama olsun temizlerim, yemesi zor birşey dedim ama asla bozulduğumu belli etmedim
Aynı şeyi kendi evinde de tekrarladı.
Şimdi diyceksinizki yine mi döktün.
Valla bir önceki olay tekrar etmesin diye ekstra dikkat ederken elim ayağım dolaştı galiba yere taneli bişey döküldü. Hemen kalktı ıslak mendil getirdi, aldım elinden eğildim silerken ; ben sana çocuğun önlüğünden getireyim en iyisi dedi. Masa kafama geçti sanki ama hala silmeye devam etttim . 2 saniyelik işi 15 saniyeye yaydım ki kalktığımda yüzümü toplayayım.
Bu arada masada eşler, annesi, iki çocuk ve biz varız. Eşini üçüncü görüşüm olduğunu söyleyeyim ayrıca.
Gezip gördüğümüz yerleri sürekli karşılaştırıyor gibi bi izlenim oluşturdu bende. Aynı yere gitmişiz bir zaman önce, orda şöyle bi yer var ben orayı çok beğendim dediğimde orayı görmedik ama şurayı gördük dedi ki dediği yerle hiç ama hiç alakası yok. Bölge, coğrafya,konum, oluşum herşey tamamen zıt biryerden bahsetti ve konuyu canım kocam bizi heryere götürdü diyerek konuyu bağladı.
Eşine bizim yanımızda yerli yersiz ve sıkça övgüler düzmesi de ayrı mesele onu geçiyorum artık.
Bütün bunlara rağmen; biz sizi çok seviyoruz, keşke daha önce de sık sık görüşseydik, dostluğunuz çok kıymetli, iyi ki varsınız vs laflar ediyor.
Bana kalsa açıkca konuşur çözer kırmadan kırılmadan ama birbirimizi boğmadan devam ederim ama bunu onla başaramam gibi geliyor. Üzmekte istemiyorum ama üzgün ve gerginim.
Okuyan yorum yapan herkese teşekkürler.

Ayyyy cok vicik vicik. Boyle insanlar konusmaya kalkinca kirilir senin butun sistemini de bozar, o yuzden kirmadan mesafeyi acacaksin. Telefonu duymadim, o gun musait degiliz vs.gibi bahaneler uret gorusmek istedigi zaman. Ben olsam o gereksiz muhabbeti yaptiktan sonra evine gitmem evime de almam.

Arkadaşın arkadaş edinmede sorun yaşıyor gibi
Gerçi böyle bir karaterle kim sorun yaşamaz
Mesafenizi koruyun sizin yönlendirmeniz ile yürüsün arkadaşlığınız belki oda birşeyler öğrenir:))))

Görüşmek size eziyet geliyorsa,keyif vermiyorsa ki alenen belli bu,görüşmeyin derim. Sonuçta göbek bağınız bir kesilmedi.
Yada konuşun açıkça,rahatsız olduğunuz şeyleri belirtin,bunları yapmaya devam edecekse görüşmek istemediğinizi açıkça belirtin.
Zor biri ama yalnız pek arkadaşı yok birazda bu yüzden napacağımı bilememiştim yoksa daha kolay kestirir atardım. Haklısınız, çok teşekkürler

Yani o size alınır mı kırılır mi diye düşmeden yorum yapabiliyorsa sizde yapabilirsiniz !!
Oldugunuz gibi olun derim bi yerde dur demeniz gerektiğinde daha büyük sıkıntı cekersiniz ince düşüneyim,kırmayım derken..
Allah o ince düşünme hastalığını bildiği gibi yapsın zaten

görüşmek istediğinde, müsait olmadığınızı söyleyin, yada farklı bir plan yaptık bu hafta diyin.
kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla politikasını yapın madem açıkça konuşamayacağınız biri,
alıngan olduğunuzdan bahsedin, aranızdaki konulardan farklı birikeriyle ilişkilendirin, kendine pay çıkarır heralde ..
o değilde çok yorucu bu gibi ilişkiler, nasıl sabrediyorsunuz anlamıyorum..

Ayyyy cok vicik vicik. Boyle insanlar konusmaya kalkinca kirilir senin butun sistemini de bozar, o yuzden kirmadan mesafeyi acacaksin. Telefonu duymadim, o gun musait degiliz vs.gibi bahaneler uret gorusmek istedigi zaman. Ben olsam o gereksiz muhabbeti yaptiktan sonra evine gitmem evime de almam.
Hep böyle olsa çekmiycem ama acayip bi sevgi gösterisi de yapıyor aynı zamanda o da beni ikilemde bırakıyor

görüşmek istediğinde, müsait olmadığınızı söyleyin, yada farklı bir plan yaptık bu hafta diyin.
kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla politikasını yapın madem açıkça konuşamayacağınız biri,
alıngan olduğunuzdan bahsedin, aranızdaki konulardan farklı birikeriyle ilişkilendirin, kendine pay çıkarır heralde ..
o değilde çok yorucu bu gibi ilişkiler, nasıl sabrediyorsunuz anlamıyorum..
İnanın annesini ondan çok seviyorum
Dedim ya akrabam ama sabrımı zorluyor bazen

Zor biri ama yalnız pek arkadaşı yok birazda bu yüzden napacağımı bilememiştim yoksa daha kolay kestirir atardım. Haklısınız, çok teşekkürler
Rica ederim. Sizi kaybetmek istemiyorsa ona göre davransın. Bu tip görüşmeler keyifli vakit geçirmek için yapılmalı,keyif alınmayacak hale geldiyse ve düzelmiyorsa kestirip atmak en doğrusu. Zorunluluk değil en nihayetinde. Tahammülde sabırda bir yere kadar. Frekans tutmadıysa yapacak birşey yok. İyi elektrik almadığım kişilerle ikinci kez görüşmeyi tercih etmiyorum genelde kendi adıma.

Kesinlikle görüşmeyi keserim diyorsunuz yani. Benim biraz daha baskın olmam gerek galiba bu arkadaşlıkta

Kötü niyet göremedim.
Bence size fazla değer vermiş
Değer vermek sofrada arkadaşı bozmak değildir bence lafla çok değerlisin demekle de olmuyor değer
Ben sırf ona söz verdim hazırlık yaptı diye hasta halimle kalkıp gittim kemiklerim sızlıyordu ilaç aldım gittim
Bu değer vermek değil mi

Bir süre sonra bu katlanilmaz hale gelir.Davranislarindan haz etmiyorsunuz cunku.Emrivaki yaptiginda guzel bir dille reddedin.Davranislari daha da katlanilmaz hale gelirse guzel bir dille yine bu dostlugu daha fazla uzatmak istemediğinizi anlatin.En iyisi bu olacaktir.Kadin iyi niyetli degil bence.Oyle olsa neden sizi asagilasin?
Dogrulari soylemezseniz icinizde büyür bu.
En iyisi gerçekleri ortaya dökmek.
Hep böyle yaptim bir zararini gormedim.

Back
X