Davranışlarım yüzünden mi ileriye gidemiyoruz?

Atesbocegii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
450
218
33
25
Merhaba bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Uzun bir ilişkim var bu yıl 7. Yılını dolduracak. Bundan önce ayrılıklar yaşadık ama tekrar bir araya geldik. Önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım. Aslında annem önceden biliyordu ama hâlâ ayrıyız sanıyordu. Bir süre sonra anneme söyledim. Erkek arkadaşımın babası ailenle tanışmak istiyoruz sonrasında da nasip olursa söz takarız dedi ama ben henüz üniversiteyi yeni bitirdiğim ve sınava hazırlandığım için şu an bunun pek mümkün olmadığını söyledim ve zaten annem de erken olduğunu söyledi. Ailesiyle tanışmamızın üzerinden 5 ay geçti. Erkek arkadaşım daha fazla uzatmak istemedi en azından bir tanışma olsun beklerim ben 1 yıl dedi. Geçen hafta çarşamba günü annesini alıp bize geldi sadece anneler tanıştı. Annem erkek arkadaşımın annesine 1 yıl beklememiz gerekiyor eğer beklerseniz babasına söylerim babalar da tanışır 1 yıl nişanlı kalırlar dedi. Onlardan haber almak için sözleştik. Ertesi gün erkek arkadaşımla benim yüzümden saçma bir sebeple kavga ettik. Gereksiz kıskançlıklarımdan saçma şeyleri abartmamdan sıkılmıştı zaten. Birkaç günde anca aramızı düzelttik. Beni aradı birkaç gün sonra annemle babam konuştular ama ben önce senin değişmeni, kendine çekidüzen vermeni bu davranışlarından vazgeçmeni istiyorum dedi. Annesiyle babasına bir süre daha bekleyelim demiş. Olumsuz bir sey olmadığını sadece benim gereksiz yere tartışma yaratmamdan sıkıldığı için bir süre bende bir değişiklik görmek istediğini sonradan olayların gelisecegini söyledi. Benden bir değişiklik görmek istemesinde haklı çünkü tartışmalar hep benim yüzümden çıkıyor ve bir anlık öfke patlaması ama saçma sapan şeyler yüzünden. Peki sizce gerçekten dediği gibi ailesinden olumlu bir yanıt aldı ama benim yüzümden mi ilerleyemiyoruz? Ailesi ilerisini düşünmeseydi bana söylerdi değil mi?

Bunu ona soracak kadar samimiyeti 7 seneye sıgdıramadınız mı acaba?
Erken dönem tanısma olsa derdim ki ailesi düsün ona göre karar ver dedi.Ama 7 senelik sevgilisi icin ailesinden onay almamali (almaz) diye düsünüyorum.Sizin tavirlarinizla ilgili bence.

7 yıl çok uzun bı sure malesef benimde bu şekilde ilişkim oldu ayrıldım insan ister istemez birbirini çok yıpratıyor erkek tarafı adını koymak isterken bile siz olumlu bakmiyorsunuz buda ilişkinize zarar veriyor evet sizin geçerli sebebleriniz var ama karşı tarafı da düşünmek gerek bence siz zaten cevabını vermişsiniz sorunuzun öfke patlaması saçma sapan tartışmalar diye ailesinin ileriye dönük düşüncesi olması tanışmak Nisan söz istemezdi

Sordum zaten ben sana söyledim sorun senin davranışların dedi ama ben çok kuruntu yaptığım için acaba bir sey oldu da bana mı söyleyemiyor diye düşündüm. Tekrar sormak istemiyorum ama annem de konuştun mu ailesi ne demiş diye sorup duruyor konuşmadım deyip geçiştiriyorum.

Evet istemezdi ama acaba fikirleri değişti de bana söylemek yerine böyle bir bahane mi buldu acaba dedim ama ailesi fikrini değiştirmiş olsaydı neden bana değişmeni istiyorum desin değil mi?

İlgi alakadan onceki hareketlerinden de az cok anlarsiniz yorulmus olabilir dinlenmek lazim bazen.Aileler isin icine girdiğinde sizin onceden de devamlı gelen ayni sorundan sebepleriniz oldugundan belkide sorunsuz yola devam etmek istiyor?

Evet istemezdi ama acaba fikirleri değişti de bana söylemek yerine böyle bir bahane mi buldu acaba dedim ama ailesi fikrini değiştirmiş olsaydı neden bana değişmeni istiyorum desin değil mi?
Bence öyle eğer fikri değişse senden ayrılırdı neyi beklesin ki ?

İlgi alakadan onceki hareketlerinden de az cok anlarsiniz yorulmus olabilir dinlenmek lazim bazen.Aileler isin icine girdiğinde sizin onceden de devamlı gelen ayni sorundan sebepleriniz oldugundan belkide sorunsuz yola devam etmek istiyor?
Evet devamlı olan bir şeydi benim yüzümden olan tartışmalarımız ve her defasında bana bağırmak kızmak yerine o toparlamayi seçti. Geçen günkü olaydan sonra hem de tanışmadan hemen sonra olan kavga yüzünden kafası karışmış olabilir. Ben acaba ailesi olumsuz baktı da bana mı böyle bir bahane uydurdu diye düşündüm kuruntu yaptım istemsizce.

Haklısınız ama içimde öyle bir vesvese dolaşıyor ki susturamiyorum acaba öyle mi acaba böyle mi diye düşünmekten kafayı yiycem
Alın karşınıza direk sorun siz yeni sevgili değilsiniz 7 senelik sevgilisin al karşına sorununu şöyle deki gerçekten benim bu davranışlarım yüzünden mi bu kararı aldın yoksa ailen olumlu bakmıyor mu diye ben olsam açık açık sorarım ama sakın ve yüz yüze

Peki bu kadar kuruntu yapmam gereksiz mi sizce sizde acaba diye düşündünüz mü yoksa benim yerimde olsanız ikna olur muydunuz simdiki haline? Ailesiyle sorunu olsa söylerdi diye düşünür müydünüz? Çünkü o ailesini ezip geçecek bir insan değil.

Haklısınız ama içimde öyle bir vesvese dolaşıyor ki susturamiyorum acaba öyle mi acaba böyle mi diye düşünmekten kafayı yiycem
Vesvese diyip geçmeyin, psikolojik desteğe ihtiyacınız var.

Bu şekilde devam ederseniz erkek arkadaşınızın daha fazla tahammül edeceğini düşünmüyorum.

Eğer dediği gibi sürekli sorun çıkarıyorsanız adam haklı. Nişan olaylarına girince aklı başına geldi demekki. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Sonradan üzülmektense en başta tedbir almış.

Evet benim tutarsız davranışlarımdan sıkılmıştı zaten sonra da patlak verdi iyice. Peki siz bana ne önerirsiniz bu konuda gerçekten kendimi ve ilişkimi mahvetmek istemiyorum.

Vesvese diyip geçmeyin, psikolojik desteğe ihtiyacınız var.

Bu şekilde devam ederseniz erkek arkadaşınızın daha fazla tahammül edeceğini düşünmüyorum.
Cok düşünüyorum bazı konuları ve sürekli aynı konuları tekrar etmemden dolayı bana kızıyor altında ne arıyorsun diye.

Evet benim tutarsız davranışlarımdan sıkılmıştı zaten sonra da patlak verdi iyice. Peki siz bana ne önerirsiniz bu konuda gerçekten kendimi ve ilişkimi mahvetmek istemiyorum.
İlişkiyi yıpratan davranışlarınızı törpüleyin. Mesela kışkançlık içten gelen bir his. Karakter özelliği olduğu için Tamamen yok olmaz ama törpülenebilir.

Ya ben de böyleyim. Valla benimki de yavaş yavaş isyan bayrağı çekiyor nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum. Konuyu takipteyim.

Ya ben de böyleyim. Valla benimki de yavaş yavaş isyan bayrağı çekiyor nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum. Konuyu takipteyim.
Aslında empati kurunca haklı olduklarının farkındayız. Yani benim karşımda benim gibi biri olsa ben de dayanamazdım ama kendini değiştirmek de biraz zaman istiyor pek kolay değil değişmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…