hıımm bak seninki daha ciks oluyor '' beni ne doktorlar hakimler istedi''
beni ne doktorlar mühendisler istedi intermediate ise seninki upper intermediate
eğer büyükelçi olsaydı advance oluyor hatta master degree : D
Evde kalmak mesleğe bakmıyor artık
Benimle tanışmak isteyen 3 doktor 1 hakim oldu mesela ?!
Aslında detaylıca yazdım.. Savcı olabilmesi için geçmesi gereken zorlu sınavları.. Savcı arkadaşına sor bakalım akademide ne kadar kalmış, aklına sarma nasıl geliyormuş bu kadar entellektüel konu varken, en azından birbirinizin ne iş yaptığını, ortamlarınızı konuşmak varken. Onu da geçtim savcı olmuş bir adam ilk görüşmede pat diye kesin olacak tarzında saçmalamaz. Şaka veya gerçek böyle bir patavatsızlık yapmaz. Bu insanlar akademide bile otopsilere girip kesilen kafa taslarını görüyorlar. Çok merak ettiysen söyleyeyim. Evlenmeden önce ben de bir savcıyla çıktım. Ha o zaman adaydı benimki hemen küt diye savcılıktan mezun olmuyor insanlar. Oradan baya detaylı biliyorum mesleği ve getirilerini.sormak istediklerin varsa meslek hakkında yardımcı olabilirim.
en basitinden nerede savcı ise ben açıp sorardım emin olmak için.
Adam kendi çevresinden bir kız bulamıyor da dünya yol tepip geliyor görücü usulu..
Şuan düşünüyor olabilir ve aynı zamanda başka gelin adayları da değerlendiriliyor olabilir noyu alsa evet kabul ettim ,olacağı için düşünme payı bırakmış kendinde ..Ve istese o an alır ve sizi tanıma ihtiaycı duyardı savcı borumu çekinmezdi o günün akşamına isterdi bi şekilde..Şuan bence gelin arayışındalar ve en uygun olan adaya karar vercekler az zamanda geçmemiş yani.Can arkadaşlarım öncelikle Merhaba. Bu sitedeki yorumlarinizdan, açılmış olan konulardan çok faydalandim. Bu konu hakkinda banada o değerli düşüncelerinizi aktarirsaniz çok mutlu olurum. Evet konu şöyle:
Bizim apartmandaki komşumuz. Hanımefendi. Samimiyiz. Sakalasiriz falan. Bu beni beğenmiş. Yeğenine. Cocuk Tarsusta savci. Bana konuyu açtı.bende profiline falan baktim fena degil.Bende tamam gelsin bit görüşelim dedim kurbanda geliceklerdi ileri aldılar ramazan bayramında geldiler biz kafede görüştük. Onun yeğeni benim yengem eşliğinde ama dordumuz yengem ğil yanımdan kalkmadı sorunda yapmadık. Bende az heyecan vardı oturduk. Bişey oldu bi baktık biz çocukla 2 yabancı değilde sanki 2 samimi arkadaş gibi konuşuyoruz o bana şakalar yapıyo ben ona şakalar yapıyorum sadece ikimiziz başka kimseler yanımızda olmuş umrumda değil hatta onlarıda katıyoruz bide ikimizde orucluyuz sohbete öyleki sarmadan laf açıldı sohbet aynen şu şekilde
Çocuk tebessümle "Sen sarma satmayı bilirmisin"
Ben gülerek "evet biliyorum"
Ço. "Hımm bende sarma sarmayi bilmeyen biriyle evlenmicem"dedi gülerek. Bende"evet ama ben yapmam genelde annem yapar"dedim oda "niye sen yapmiyosun dedi. Bende zaten annem bulaşık falan beni sokmaz yıkıyor derim geri çevirir dedim oda gülerek öyle demekle olmaz girip yapicaksin dedi. Bende dedim sen giriyomusun dedim. Sustu ve gülüştuk
Birde sizin yuzunuzden yarim saat gec iftar yapicam dedi pardon biz derken dedim. Oda lafi cevirdi istanbul yuzunden dedi yine gülüştuk ve bunun gibi bi sürü 1 saat sonunda kalktık. Onlar amcalarina yani us katımiza beni beğenen aileye iftara gelceklermis onla ilgili bi sürü espri gülüş falan. Uzattım ama. Bu benim numaramı almadı bende zaten o akşam yolculuğa çıktım yeni geldim. 10 gün sonra gelicekmis. Sizden numaramı almadı acaba bu durum normalmi gerçi yengesine beni ve konuşmamı beğendiğini söylemiş ama yinede sizden yorum bekliyorum
Teker teker
valla bu çok doğru bir laf.. yani eğri tersine dönmeye başladı artık. önceden kadın okumamış da olsa kabuldü.. örnekleri çok şimdi bakıyorsun kadın okumuş adam okumamış. 10 yıldan fazladır bu fabrkada çalışıyorum işçilerden biri vardı Allah günah yazmasın nasıl ev geçindiriyor derdim. Karısı öğretmenmiş meğerse...Evde kalmak mesleğe bakmıyor artık
Benimle tanışmak isteyen 3 doktor 1 hakim oldu mesela ?!
Sen de avukatsan çok baskılamışsın kendini. Burada 18 yaşında bir kızın soracağı soruları soruyorsun kızma ama. Düşünecelerim bunlar. o izlenimi veriyorsun.Canım ben avukatım... Hakim savcılık sınavının mülakatını bekliyorum yani yazılısını kazandım. Savcıyla çıkmak ayrı şey savcı adayı olmak ayrı şeydir. Tavrın herşeyi ortaya koymuş zaten....
valla bu çok doğru bir laf.. yani eğri tersine dönmeye başladı artık. önceden kadın okumamış da olsa kabuldü.. örnekleri çok şimdi bakıyorsun kadın okumuş adam okumamış. 10 yıldan fazladır bu fabrkada çalışıyorum işçilerden biri vardı Allah günah yazmasın nasıl ev geçindiriyor derdim. Karısı öğretmenmiş meğerse...
Onu geçtim hiç okumamış insanlar tanıyorum mühendis, doktor nokta atışı yapıyor, ne mühendis, öğretmen kızlar tanıyorum evlenmek için bekliyorlar. Bu işte ters bir orantı var artık.
canım ben de mühendisim ki denklik konusuna çok önem veririm ikili ilişkilerde. aynı yaşta aynı mahallede çocukluk arkadaşım vardı iki tane. bir tanesi liseden sonra hiç okumadı ve sıradan biriydi hem dış görünüşte hem de hani bir özelliği yoktu. bir insan spor yapar bir müzik aleti çalar da sosyal olur. asla annemlerle günlere giderdi. biri de işletme bitirdi ama iş bulamadı o kurs senin bu kurs benim dolandı durdu. sonra işletme bitiren eczacıyla, hiç okumayan çocuk doktoruyla evlendi. en okuyan ben de ancak dengimi buldumBen de mühendisim ben de evde kaldım bu arada
Şaka bir yana doktorları annem tanıyor , aynı hastanede çalışıyorlar. Biri çok çok çok yakışıklıymış hem de genç bir herifti 30 mu ne nasıl evde kalmış anlamadım. Annem dedi ki peşindeki kadınlar zengin koca avcısı , herif karakterli birini arıyor....kısmet diyip geçmek gerek.
1 tane yok, bir çok var neysekiTarsus savcısı dıye belırtmeseydnz ıyydı..
Annen olaydım terlıkle kovalamştım seni..Ben de mühendisim ben de evde kaldım bu arada
Şaka bir yana doktorları annem tanıyor , aynı hastanede çalışıyorlar. Biri çok çok çok yakışıklıymış hem de genç bir herifti 30 mu ne nasıl evde kalmış anlamadım. Annem dedi ki peşindeki kadınlar zengin koca avcısı , herif karakterli birini arıyor....kısmet diyip geçmek gerek.
Annen olaydım terlıkle kovalamştım seni..
Haklı kadın valla..Annem de çemkirdi zaten
Sen de avukatsan çok baskılamışsın kendini. Burada 18 yaşında bir kızın soracağı soruları soruyorsun kızma ama. Düşünecelerim bunlar. o izlenimi veriyorsun.
Sen de avukatsan çok baskılamışsın kendini. Burada 18 yaşında bir kızın soracağı soruları soruyorsun kızma ama. Düşünecelerim bunlar. o izlenimi veriyorsun.
sen böyle yazınca seni konu sahibi sanıp ona göre bir şey yazmışım. baktım da konu sahibi başka biriymiş.Canım ben avukatım... Hakim savcılık sınavının mülakatını bekliyorum yani yazılısını kazandım. Savcıyla çıkmak ayrı şey savcı adayı olmak ayrı şeydir. Tavrın herşeyi ortaya koymuş zaten....
Ben tahmın yapmayım amann çok hukukçu var tandgm..bende dayanmdm girdm baktm resım olsa tahmın yurutecektm..Resım yokmuş tarsus adlıyesnde nasıbolayı genişletip ismim tahmini yapcam az sonraaaaa
valla da orada bir savcı tanıyorum.
İç Anadolulu mu?
Benim eski erkek arkadaşlarımdan biri de ODTÜ Havacılık ve uzay mühendisliği mezunuydu. Gitti roket, uçak yapımı ile ilgili büyük bir şirkete girdi. Nasıl diyim sana 15.000 dolar ile işe başlamış, gittim saf gibi anneme söyledim. Kadın bayılacaktı neredeyse. Bana diyor ki, sevgilisi yoksa git tekrar konuşAnnem de çemkirdi zaten
Allah Allah diyorum başka bir şey demiyorum sana. Seni tanımıyorum. Profiline falan da girmedim. Sen bana pat diye yazdın seni konu sahibi sandım. Şimdi de bana oturmuş bilir kişi rolü kesiyorsun. Off ya sıkıldım bu didaktik tarzdan. Kime yazıyorsun sen önce onu bir anla.yoksa kib basıcam sana.:) ufak bir dedektiflik ruhu var demekki sizde de geri dönüp profile girip açtığım konuları okuduğunuza göre... Desteksiz sallamamayayım dediniz sanırım. Her türlü düşünceye, eleştiriye açığım ancak hangi konudan böyle bir yargıya vardığınızı bilemedim. Pisikoloji eğitimi almış olmanız gerek bir tek konudan böyle bir sonuca vardığınıza göre. Tabi ben girip konularınıza bakamayacağım için sizin hakkınızda net bir yargıda bulunamam. Uzmanlık alanım da değil... Ama bu sayfaya yazdıklarınız doğrultusunda biraz şekillenen bi öngörüm var tabi:))
Ama size bir iyilik yapmak isterim; Adliye personeli Kpss,yazılı sınav,mülakat olmak üzere 3 aşamadan geçerler ve öyle mesleğe kabul ederler. Yüzde 70 i lisans mezunudur. Büyük bir kısmı yüksek lisans yapar. Hatta içlerinde şuan hukuk eğitimi almaya devam edenlerde vardır. Yani sarma muhabbeti yapacak kadar basit bir hayat görüşleri yok. Bu tarz görüşleri meslek erbablarına indirmek hoş değil... Bu ülkede '' sizi çok seviyorum bakanım driyen vatandaşa takla at bi bakalım ne kadar seviyorsun diyen devlet adamları bile görüldü . Belli bi kitleyi hedef alarak yorum yaparsanız tepki alırsınız. Çıktığınız anlatmamış tabi size bunları da)